Gość: saniko Re: Test z IP: 213.77.91.* 25.08.03, 09:42 bardzo się cieszę za radę, że muszę czytać więcej książek po angielsku, oglądać TV i słuchać radia. Ale wolałabym odpowiedź inną, gdzie popełniłam w teście błędy i która odpowiedzi są prawidłowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Test IP: *.computerland.pl 25.08.03, 10:18 No fajny.... przydałoby sie więcej takich :) o różnym stopniu trudności i tematyce.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artois Re: Test z IP: *.acn.waw.pl 25.08.03, 10:39 czy wynik jeden to lepiej czy moze 10 to lepiej?? chodzi tu o popelnine bledy czy o dobre odpowiedzii?? nic nie wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alice Re: Test z IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.03, 11:05 A może ktoś rozumie wyrazy z ósemki i mi wytłumaczy..??? Zrobiłam tam jedyny błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to alice from Lond Re: Test z IP: *.proxy.aol.com 25.08.03, 11:47 Gość portalu: alice napisał(a): > A może ktoś rozumie wyrazy z ósemki i mi wytłumaczy..??? > Zrobiłam tam jedyny błąd. The correct word is retreat (a place you can go and relax) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homer Simpson Re: Test z IP: *.proxy.aol.com 25.08.03, 12:07 Doh ! Doh ! Doh ! Suckers ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Test z biurowego angielskiego IP: 213.17.230.* 25.08.03, 12:32 zrobiłam 1 błąd, ale nie wiem gdzie!To ważne, żeb w przyszłości go ne popełnić, a nie ma takiego wyniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bigos Re: Test z angielskiego IP: 217.153.88.* 25.08.03, 14:22 Dostałam 3- przynajmniej wiem, że przyda mi się książka, którą ostatnio dostałam pt."Business and politics in English". Polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: humm Re: Test z IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.08.03, 15:15 Mam jedna, ale niestety dosc podstawowa uwage: TYTUL tego testu nijak sie nie ma do jego tresci. Jaki to "biurowy" angielski? Przeciez nie testowano business English czy "office English". Zaledwie kilka zdan nawiazywalo do "sytuacji biurowych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: Test z 'biurowego' angielskiego IP: 217.153.60.* 25.08.03, 15:57 Wynik: 8, chyba nie najgorzej jak na brak kontaktu z językiem w ostatnim czasie. Brak wyników sprawdzających to oczywisty faul- przyłączam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Test z 'biurowego' angielskiego IP: 80.51.236.* 25.08.03, 17:05 fair enough - z testu w pełni zrozumiałam jedno zdanie, 2 razy strzelałam a pozostałe wyrazy dopasowywałam do kilku jasnych dla mnie wyrazów w zdaniu. Nie wiem więc co sądzić o takim wyniku, albo o takim teście. Odpowiedz Link Zgłoś
apryczkowski A może ten test powinien wyglądać tak??? 25.08.03, 17:13 Umieściłem na stronie pryczkowski.topcities.com/ ten "test biurowy" (taki jest tytuł odnośnika), tylko że zmodyfikowany zgodnie z sugestiami. Czy coś zmienić? Co jeszcze trzeba dodać, by ułatwić naukę? Po otworzeniu test działa również offline. Ale ten test to "pryszcz" interaktywności. Sprawdźcie, co robi strona "... do nauki słówek" - TEGO JESZCZE w Internecie NIE WIDZIELIŚCIe!!! Przyjemnej zabawy(nauki) Andrzej Pryczkowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2 pac Re: A może ten test powinien wyglądać tak??? IP: *.polcard.com.pl 25.08.03, 19:59 apryczkowski napisał: > Umieściłem na stronie > > pryczkowski.topcities.com/ > ten "test biurowy" (taki jest tytuł odnośnika), tylko że > zmodyfikowany zgodnie z sugestiami. > Czy coś zmienić? Co jeszcze trzeba dodać, by ułatwić naukę? > Po otworzeniu test działa również offline. > Ale ten test to "pryszcz" interaktywności. Sprawdźcie, co > robi strona "... do nauki słówek" - TEGO JESZCZE w > Internecie NIE WIDZIELIŚCIe!!! > > Przyjemnej zabawy(nauki) > Andrzej Pryczkowski Niezła stronka - gratulacje będe korzystał w wolnych chwilach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: humm Re: A może ten test powinien wyglądać tak??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.08.03, 20:13 bardzo sympatyczna strona i profesjonalnie wypracowany test. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
apryczkowski Przykro mi, że od razu tyle poczty z wirusami 25.08.03, 21:07 Zaraz po poprzednim wpisie na GP otrzymałem ileś tam maili, ale zaledwie kilka udało mi się odczytać bo wszystkie były zainfekowane. Wszystkie tym samym wirusem "W32.Sobig.F@mm." Na stronie Chipa mają doskonałe narzędzie (jakaś firma z Gdańska go udostępniła) do usuwania tego wirusa. Na jutro postaram się przygotować strony podobne tym z nauką słówek, ale ze znacznie dłuższymi komórkami edycyjnymi. Dzięki temu będzie można wpisywać długie zdania i... zakuwać. Pozdrowienia Andrzej Pryczkowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polanglo Re: Test z IP: *.ac11.otton1.isp.cyberus.ca 26.08.03, 03:55 Po dwudziestu latach wykladania na kanadyjskim uniwersytecie - po angielsku - z testu zaliczylem "6". Musze doniesc o tym szefowi... Odpowiedz Link Zgłoś
enki Re: Test z 26.08.03, 08:09 Dostałem 8 pkt., ale to żadna pociecha. Ten test jest banalnie prosty. W 1994 r., podczas egzaminów na prawo w Poznaniu dostałem takie pytania z angielskiego, że aż egzaminator wstał z wrażenia i ...... przeprosił, bo jak się wyraził "pechowo wylosowałem zestaw, który powinien pojawiać się jedynie podczas egzaminów na filologię angielską" :). Zaliczyłem na trzy + ;( i po zawodach .............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otago Re: Test z IP: *.sympatico.ca 03.09.03, 05:14 Gość portalu: polanglo napisał(a): > Po dwudziestu latach wykladania na kanadyjskim uniwersytecie - > po angielsku - z testu zaliczylem "6". Musze doniesc o tym > szefowi.. ??? Przeciez to jest banalny test, z czym Ty tu miales problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny Re: Test z 'biurowego' angielskiego IP: 195.117.145.* 27.08.03, 16:52 Nie wiem, może miałem inną gazetę ale poprawne odpowiedzi były podane i poznałem wszystkie swoje błędy (miałem 3 ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Test z 'biurowego' angielskiego IP: 213.241.41.* 28.08.03, 09:34 Przecież ten sam test byłn apapierze i tam można było się zorientować jakie ma się błędy. BTW, mój wynik 9/10 mimo raczej biernego kontaktu z językiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasik Re: Test z IP: *.lodz.mm.pl 28.08.03, 10:08 Fajny, wyszło mi 9 pozytywnie, cieszę się. Łatwy był. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nk Re: Test z ang. IP: 80.48.116.* 28.08.03, 12:24 Przecież powinno się pokazać w której odpowiedzi są błędy oraz poprawki. Tak to po jaką holerę wypełniać test?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Test z IP: 12.153.11.* 29.08.03, 16:05 No wlasnie. Tescik ciekawy ale szkoda ze sie nigdy nie dowiem co zrobilem zle.... Szkoda bylo mojego czasu. Wynik mowi ze mam wiecej czytac. To mi mama mowi juz od dziecka wiec nie jest to nowosc.... pozdr. dla wszyskich Odpowiedz Link Zgłoś
apryczkowski Rozwiąż ten test na innej stronie: 29.08.03, 18:58 pryczkowski.topcities.com/angielski/BiuroWyborcza/zGW_biuro.html Ten sam test ale trochę inaczej zrobiony a odpowiedzi wziąłem ze źródła czyli GW Pozdrowienia Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polski biurowiec Re: Test z IP: *.prosat.net.pl 02.09.03, 21:25 Na codzien nadzoruje kontrakty pisane po angielsku z Belgami Wlochami i Chinczykami (którzy potrafia nie zaplacic za towar wart 6 mln USD tylko z powodu braku kropki w kontrakcie) a w tescie dostalem tylko 6. Ze mna jest cos nie tak czy z testem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: Test z IP: 195.217.253.* 03.09.03, 13:11 Test byl prosty, ale znajomosc jezyka, ktorej uzywa sie przy pisaniu kontraktow jest troszke inna :) Znam wielu prawnikow, ktorzy potrafia niemal z pamieci napisac po angielsku umowe najmu, albo umowe sprzedazy udzialow - natomiast ogolnie z angielskiego sa na etapie ledwie advanced... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meggistans Re: 2 proba byla lepsza IP: *.ipt.aol.com 10.09.03, 16:33 Mam 9 pomimo ze nie uzywalam jezyka ponad 8 mscy i niestety nigdy przedtem nie uzywalam angielskiego w pracy bo nie bylo takiej potrzeby, Ja bym chciala uzywac angielski ale wiekszosc firm zatrudnia tlumaczy. british-english w europie sie rozni od amerykanskiego-angielskiego w stanach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Test z angielskiego IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.09.03, 22:25 Zgadzam się z tym, iż teścik jest ciekawy ale zgadzam sie również z opinią mojego poprzednika iż brak jest poprawnych odpowiedzi. Chciałabym też dodać, że komentarz przy wyniku nie jest zbyt ciekawy. Dostałam 8 punktów na 10 i uważam, że przy tak małej ilości zdań nie można stwierdzić czy komuś poszło: "dość dobrze". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deeanne Re: Test z IP: 205.160.245.* 12.09.03, 18:57 Otrzymalam nast. komentarz: you need to spend more time reading English language books and periodicals, watching movies and TV programs and listening to the radio Jednakze, zakradl sie tam jeden blad, brak przecinka przed listening. Jest to czesta pomylka, zapominamy, ze gdy wymieniamy wiecej nize dwie rzeczy i laczymy je "and" po drugim stawiamy przecinek. np. I visited N.York, Chicago, and Orlando Good luck D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ren ren Re: Test z angielskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.03, 00:00 sorry ale nie mam pojecia co zrobiłam błędnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ren ren Re: Test z angielskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.03, 00:00 sorry ale nie mam pojecia co zrobiłam błędnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: Test z IP: *.icpnet.pl 16.09.03, 13:06 Nie można zobaczyć błędów. I nie wiem, czy to rzeczywiście jest t "biurowy" angielski; specjalnie "biurowego" słownictwa do wpisania tam nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Test z angielskiego IP: 80.51.57.* 17.09.03, 17:18 Moim zdaniem po ogłoszeniu wyniku powinny pokazać się prawidłowe odpowiedzi w celu porównania, itp... Pomyślcie o tym Pomysł bardzo dobry z testem!!! Więcej takich zadań!!!! Please Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Anonim Re: Test z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 12:18 "Twój wynik: 9" - chyba nie jest jeszcze ze mną tak źle ;)) Odpowiedz Link Zgłoś