Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zostac czy wyjachać?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 13:53
    rok temu zaczęłam pracę w dość dużej firmie początkowo na 3/4 etatu po 5
    miesiącach zwiększyli mi etat na cały. stopniowo zaczęłam rozumiec o co chodzi
    i miałam coraz lepsze wyniki. obecnie mam jedne z lepszych w okręgu. zarabiam
    bardzo dobrze jak na swój wiek (22l) tylko ze zaczyna mnie wkurzać moja praca
    nie daje mi satysfakcji i jest to zupełnie nie zgodne z moimi
    zainteresowaniami i przyszłym wykształceniem (kierunek humanistyczny). w
    dodatku chodzą plotki o tym ze otworzyła się ścieżka kariery itp i ze
    wszystkich stron słyszę kadzenie jaka jestem super.
    zastanawiam sie czy nie rzucić pracy i nie pojachac na Teneryfę. mogłabym
    podszlifować język i zwiedziła Hiszpanię.
    ogólnie atmosfera w pracy jest OK, zastanawiam się czy nie bedzie mi ciężko
    znaleźć pracę po powrocie.
    nie wiem co robić a trzeba by już podjąć decyzję bo do czerwca zostało
    niewiele czasu.
    Obserwuj wątek
      • Gość: L K Żauje sie tylko tego czego się nie zrobilo IP: *.centertel.pl 24.03.08, 14:14
      • taki_i_owaki Re: zostac czy wyjachać? 24.03.08, 16:00
        szukac odpowiedzi na takie pytania na forum to jest dopiero porazka.
        • Gość: dobrarada Re: zostac czy wyjachać? IP: *.chello.pl 24.03.08, 16:05
          jezeli to jest praca w sprzedaży na stanowisku ph . to jechać ,
          jechać nie zastanawiać się
      • Gość: shit happens...... jachać jachać cyfra ;););););););););););););););) IP: *.icpnet.pl 24.03.08, 16:12
        hihihihih no pewnie ze jachać i przebierać ręcoma ;)
        • Gość: głupibuczkadr Re: jachać jachać cyfra ;);););););););););););); IP: *.chello.pl 24.03.08, 16:34
          wynik SIE LICZY WYYYYYYYYYYYYYYYYNIK
          MAM 100 CHĘTNYCH NA TWOJE MIEJSCE
          200 CHĘTNYCH
          LUDZIE SIE PROSZĄ NA TWOJE MIEJSCE
          GDZIE JEST WYNIK JAKI MASZ TARGET!!!!!!!
      • lukasz2983 Re: zostac czy wyjachać? 24.03.08, 20:28
        Nie ma pracy - ludzie marudza. Maja prace - tez marudza.
        • Gość: prawdaboli Re: zostac czy wyjachać? IP: *.chello.pl 24.03.08, 20:46
          jak wam niemcy zniosą ograniczenia na prace to też będziecie
          marudzić polaczki że po studiach możecie jedynie sprzątac? wtedy
          docenicie akwizycje .
          • lukasz2983 Re: zostac czy wyjachać? 25.03.08, 11:16
            Ale co ci chodzi ? Autorce watku widac, ze troche sie "za dobrze" zrobilo, czyli innymi slowy nie musiala przez rok szukac pracy i teraz marudzi.
            • Gość: Maga Re: zostac czy wyjachać? IP: *.wroclaw.mm.pl 25.03.08, 11:30
              Oj dziewczyna chciala sie pochwalic a wy ja zjezdzacie. Brawo dla ciebie, jestesmy dumni ze zarabiasz duzo jak na swoj wiek! (ciekawe ile to duzo na 22 lata?) Jak chcesz sie jeszcze czyms pochwalic to pisz, ja czekam zeby to przeczytac!
              • papierowa.szklanka Re: zostac czy wyjachać? 25.03.08, 11:36
                no mnie też ciekawi ile to "dużo"
                • Gość: prawdaboli Re: zostac czy wyjachać? IP: *.chello.pl 25.03.08, 16:03
                  dla was 2000 netto zł na miesiąc to pewnie dużo .....
                  • 81mermaid dla nas.............................. ............. 25.03.08, 16:22
                    dla nas(czytaj mnie i mojego meza) matole to wcale nie duzo 2000 netto pomysl to
                    nie boli...
                    • Gość: Maga Re: dla nas.............................. ....... IP: *.wroclaw.mm.pl 25.03.08, 16:30
                      Prawdaboli: Jesli ty tez sie chcesz wygadac to nie krepuj sie! Dla nas 2000zł netto to duzo a dla ciebie? No powiedz, nie daj sie prosic! Rozumiem ze tez masz sie czym chwalic jak kolezanka ktora zalozyla temat. Marze o tym zeby dowiedziec sie ile zarabiasz i ile bys chcial(a) zarabiac. Na pewno tyle kasy trzepiesz ze mi szczeka opadnie i juz nie wroci na miejsce. No powiedz, proooosze!
                      • Gość: prawdaboli Re: dla nas.............................. ...... IP: *.chello.pl 25.03.08, 17:01
                        zarabiam własnie tyle i jest to bardzo mało
                        • Gość: prawdaboli Re: dla nas.............................. ..... IP: *.chello.pl 25.03.08, 17:08
                          powiem więcej jest to tak mało że nie mam szans nawet marzyć o
                          własnym mieszkaniu co dopiero dom z ogrodem plus samochód i wczasy z
                          rodziną na majorce lub na kanarach (której nie mam bo mnie na nią
                          tez nie stać)
                          • anula36 do w kropce 25.03.08, 17:42
                            a nie lepiej zarabiac tutaj a Hiszpanie zwiedzac na wakacjach?
                            Skoro nie znasz hiszpanskiego co moglabys tam robic? Przyszle wyksztalcenie czyli pewnie studiujesz, warto robic przerwe?
                            Ale oczywiscie decyzja nalezy do ciebie.
                            • Gość: doomsday Re: do w kropce IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.03.08, 02:04
                              Siedz w Polsce . Lata leca , jak raz wyskoczysz z rytmu , to potem
                              mozesz nie zaskoczyc . Pamietaj o tym , ze o wiele latwiej jest
                              wyjechac , niz potem wrocic . Kazdy emigrant Ci to powie . I to
                              wcale nie dlatego , ze w Polsce akurat bedzie zle . Trzymaj robote
                              tu , ucz sie intensywnie jezykow obcych . Na Teneryfe zawsze mozesz
                              pojechac na urlop . Jestem juz na emigracj 20 lat i chyba wiem , co
                              mowie .
      • Gość: wkropce Re: zostac czy wyjachać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 12:26
        nie chciałam sie chwalić dla mnie to jest poważny problem bo nie chcę robić
        czegoś czego za jakiś czas będę nienawidziła. poza tym jak pisałam ta praca już
        mnie nie satysfakcjonuje. języka się uczę i dlatego chciałabym wyjechać gdybym
        sie nie uczyła to bym nawet o tym nie myślała.
        a pytam o to na forum ponieważ większość ludzi mówi mi że mam się trzymać tej
        pracy. ale tak właściwie już się przestałam w niej rozwijać. poza tym kiedy jak
        nie teraz miałabym wyjechać? ja będę już miała dzieci? zwiedzanie turystyczne to
        zupełnie coś innego niż to o czym myślę.

• Gość: bezkropki Re: zostac czy wyjachać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 00:37
          jedź, oczywiście, że jedź
          później może okazać się, że nie będzie czasu, pieniędzy, możliwości
          jeszcze zdążysz zajść w ciążę i kredyty
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka