Gość: izuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 16:37 witam czy ktos moze wie jak wygladaj atesty kwalifikacyjne w urzedzie skarbowym?? mam taki juz w czwartek. bardzo prosze o info. z gory serdecznie dziekuje!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: praca w urzedzie skarbowym IP: *.acn.waw.pl 02.04.08, 13:14 podbijam , mnie tez to interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś z US Re: praca w urzedzie skarbowym IP: *.mofnet.gov.pl 03.04.08, 10:12 IP : acn.waw :). Praca za 1500 zł w Wawie - po co w to sie pchac ? Odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: us Re: praca w urzedzie skarbowym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 18:40 Witam. Pytania na testach dotyczą ustaw, przepisów regulujących pracę w danym dziale. Standard to ordynacja podatkowa. Potem w zależności od stanowiska np. ustawa o podatku dochodowym. Czasem w niektórych urzędach mogą się pojawić pytania otwarte np. o to jakie formularze podatkowe funkcjonują w US. Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: praca w urzedzie skarbowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 21:12 a po tescie jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna?? dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: praca w urzedzie skarbowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 21:17 po teście jest rozmowa dla osób które najlepiej napisały test. Na rozmowie również są poruszane tematy merytoryczne, a nie tylko pytania dlaczego chcesz zmienić pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: us Re: praca w urzedzie skarbowym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 21:34 Rozmowa, hmmm. Różnie można trafić. Niestety często bywa tak, że jest to tylko formalność, a kandydat do zatrudnienia już wcześniej wytypowany. Wtedy rozmowa może być "o niczym", a nawet ma się wrażenie że komisji nie chce się zadawać pytań i słuchać odpowiedzi. To wersja pesymistyczna ;) W "wersji normalniejszej" spotkać się można z pytaniami dotyczącymi przepisów podatkowych, czy takie standardy jak przydatność dotychczasowego doświadczenia zawodowego kandydata, zdobytego wykształcenia. Nawet pytania o plusy/minusy w relacjach urząd-podatnik, pomysły na poprawę stosunków. Niestety/stety trzeba brać pod uwagę, że posiadane doświadczenie w pracy w skarbowości jest silną kartą przetargową. Odpowiedz Link Zgłoś
mam-ut Re: praca w urzedzie skarbowym 10.04.08, 17:17 bylas juz moze na tescie? Napisz jak bylo? mmoze na maila: mam-ut@gazeta.pl Sama sie szykuje, thx Odpowiedz Link Zgłoś