symon55 02.04.08, 13:39 dostałem sygnał ze starej pracy o kontakt , zaraz potym jak dostałem w obecnej wymówienie .no i niewiem co mam zrobić , a z poprzedniej odeszłem co prawda za porozumieniem ale niezbyt przyjemnej sytuacji interpersonalnej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maiwlys Re: czy wracać do starej pracy 02.04.08, 14:20 A jesteś pewien, że ta prośba o kontakt to propozycja pracy? :) Jeżeli tak, to może wracaj na stare śmieci skoro nie masz pracy, sytuacja interpersonalna pewnie się rozwiąże, albo rozwiązała skoro cię chcą ponownie :) Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: czy wracać do starej pracy 02.04.08, 14:53 najpierw sie dowiedz czego ow kontakt ma dotyczyc:) I czy na pewno powrotu na stare smieci:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: czy wracać do starej pracy IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.08, 17:04 Byłem wiele razy świadkiem powrotów ludzi do poprzedniej pracy. Generalnie masz dwa przypadki 1) pracownik prosi o możliwość powrotu 2) pracodawca proponuje powrót Pierwsza sytuacja ustawia wracającego w bardzo złym położeniu personalnym. Druga sytuacja pozwala dyktować warunki. To, że odszedłeś w złej atmosferze jest prawie normalne. Kultura pracy żegnania się z pracownikiem w Polsce stoi na bardzo niskim poziomie. Często pracodawca nie daje innych możliwości (chyba, że sam paliłeś mosty). Nie mniej - jeśli proponują Ci powrót do pracy, to dokładnie przemyśl co chciałbyś zmienić w porównaniu do poprzedniego okresu. Pamiętaj również, że nawet jeśli poprzedni pracodawca wie o utraceniu przez Ciebie obecnej pracy - nie nakłada to na Ciebie obowiązku podkulenia ogona i opuszczenia głowy. Sytuacja prosta - wystarczy ją dobrze przemyśleć, Marek Odpowiedz Link Zgłoś