Gość: sauvageonne IP: *.icpnet.pl 15.04.08, 10:15 czy ktos tam pracuje? jak wyglada proces rekrutacyjny? jak ksztaltuja sie zarobki w back office? z gory dzieki za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cakie Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 13:24 rekrutacja jest bardzo bardzo dluga- poczawszy od selekcji cv (agencja rekrutacyjna) po szereg rozmów z poszczególnymi czlonkami dzialow. zarobki? po szesciu etapach- nadal nic nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$$ ciekawe, po 6 etapach masz zero informacji IP: *.eu.org 15.04.08, 14:37 o zarobkach? To z przeproszeniem po kiego **** do nich chodzisz? dla przyjemności??? nie jestem żabą - nie kumam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sauvageonne Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: *.icpnet.pl 15.04.08, 23:01 a na czym owe etapy konkretnie polegaja? testy jezykowe? inne merytoryczne (np. znajomosc instrumentow finansowych)? psychologiczne? rozmowy po polsku, angielsku, w jezyku docelowym (niemiecki/francuski)? i czy nie mozna zapytac wprost o pieniadze? ciekawi mnie, bo za mniej niz 3 brutto (moje obecne zarobki), to nie chce mi sie fatygowac z regularnoscia raz na tydzien na kolejny etap rekrutacji (zwlaszcza, ze musze sobie organizowac wolne w pracy). w ogole nie podoba mi sie ten polski (a moze i nie tylko) zwyczaj, ze firma nie podaje orientacyjnych zarobkow w ogloszeniu. czasami to nawet listu motywacyjnego pisac nie warto za takie marne pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: 213.17.226.* 28.07.08, 11:18 Rok temu brałem udział w rekrutacji do Franklin Templeton. Etap 1 selekcja CV przez Grafton Recrutiment. Etap 2 rozmowa ogólna na temat zainteresowań i przebiegu dotychczasowej kariery a także teścik sprawdzający dokładność i skrupulatność w pracy z liczbami i danymi tekstowymi ( proste ) ten etap również w firmei Grafton Recruitment. Etap 3 rozmowa telefoniczna z kimś z Franlikna ( chyba dzwonili z USA lub UK ), pytania na temat cech charakteru, zainteresowań, edukacji, zachować w różnych sytuacjach oraz radzenie sobie z monotonia :) rozmowa w języku angielskim. Etap 4 spotkanie z kimś z HR z Franklina, rozmowa 2 godzinna na tematy jak wcześniej wspomniałem ( powtórka ). Ostatecznie propozycja pracy w dziale USA w godzinach 13:00 - 22:00 za 2000 NETTO. Teraz może dają więcej na początek. Powodzenia i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy a jak z IT? IP: *.icpnet.pl 28.07.08, 20:09 6 etapów i 2000? Śmieszne! A pracuje ktoś w IT w tej firmie? Jak płacą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baro Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: *.icpnet.pl 29.10.08, 22:17 Czy ktoś tam pracuje? Jaka jest atmosfera, ludzie, przelozeni, kasa? Z gory dzieki za odpowiedź:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: *.chello.pl 19.12.08, 13:54 Podłączam się pod temat, jak dokładnie wygląda rekrutacja w Franklin Templeton? Czego można oczekiwać? Itp. Tylko proszę ni ogólnikami a dokładniej opisać. z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słońce Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.08, 23:31 Rozmowa kwalifikacyjna po polsku, angielsku i niemiecku na temat doświadczenia zawodowego, planów na przyszłość i zainteresowań. Pytania takie jak wszędzie. Bardzo miło i przyjemnie. Mi się bardzo podobało. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: *.chello.pl 23.12.08, 18:38 Do Słońce: Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że przeszłaś/przeszedłeś wszystkie etapy i pracujesz w FTI? Jak wygląda praca? (Jeżeli można wiedzieć) Ścieżka kariery? Szkolenia? Jak dbają o pracowników? Jakie wynagrodzenie? Serdecznie dziękuję za informację. Pozdrawiam Benek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słońce Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.12.08, 01:13 Cześć, W moim przypadku była tylko rozmwa kwalifikacyjna, więc tylko jeden epat. Rozmowa trwała godzinę i to wszystko. Tak jak Ci pisałam było bardzo miło. Zaczynam w styczniu, więc jeszcze za dużo nie wiem. Wszystko zależy od tego na jakie stanowisko aplikujesz. Napisz mi jakim stanowiskiem jesteś zainteresowany to napisze Ci coś więcej. Pozdrawiam, słońce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: *.chello.pl 28.12.08, 19:50 Do Słońce: Myślałem o stanowisku analityka finansowego, z tym, że zastanawiam się nad tym jak to wszystko wygląda od środka i nad wszystkimi pytaniami które wcześniej zadałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erin Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: *.icpnet.pl 15.02.09, 01:52 Nie pchajcie sie w to bagno. Na poczatku kolorowo to wyglada, ale pozniej jest rozczarowanie. Niezaleznie od dzialu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: 95.108.7.* 03.03.09, 19:56 dlaczego jest bagno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: 188.33.18.* 22.03.09, 16:59 dlaczego jest bagno? interesuje mnie to bardzo bo za tydzien podpisuje umowe!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scm Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: *.icpnet.pl 30.04.09, 21:04 no wlasnie, dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatek Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: *.echostar.pl 10.05.09, 17:47 Atmosfera i styl pracy w dużym stopniu zależą od działu. W większości atmosfera jest bardzo przyjazna, pracuje się z fajnymi ludźmi. W każdym dziale na co dzień ma się mniejszy lub większy kontakt z ludźmi z biur w innych krajach - calle, wideokonferencje itp. Nie wiem dlaczego ktoś napisał, że bagno. Pracuję w FT już długo i jestem zadowolona. Do minusów można zaliczyć brak jasno określonej ścieżki kariery i raczej brak większych podwyżek w związku ze stażem pracy. Tak czy inaczej firmę polecam. Trudno znaleźć firmę, w której jest tak przyjazna atmosfera. Odpowiedz Link Zgłoś
zapytajnik2 Re: Franklin Templeton Investments Poznań 22.08.09, 12:08 hej! Mam pytanie dotyczące Franklina, mianowicie czy są tam realne szanse rozwoju, awansu. Czy tylko tak ładnie się o tym mówi w trakcie rekrutacji? Mam pracować w tansfer agency. Z góry dzieki za info! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.b Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.09, 12:55 jeśli w dziale IT pracują ci sami specjaliści, którzy robili im stronę internetową to masakra po prostu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hb Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: 188.33.97.* 22.08.09, 15:54 Brednia. Specjalnie wszedłem, żeby zobaczyc. Strona jest prosta i łatwa w uzyciu. Chyba pomyliły ci się biznesy. Aplikuj do pudelka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: *.promax.media.pl 30.08.09, 11:26 A czy ktos moze opisac cos o księgowosci....jakie wymogi...czy jest test kwalifikacji i czy rozmowa w jezyku obcym??? plisss....pilne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: *.ae.poznan.pl 02.09.09, 17:38 hej, jesli chodzi o rozmowe kwalifikacyjna to jest kilka etapow: albo rekrutuje Ci grafton, a pozniej sa jeszcze dwie rozmowy z naszym hr. jesli nie w graftonie to tez dwie u nas. nie ma stresu, standardowe pytania jak na rozmowie kwalifikacyjnej. aha rozmowa jest po polsku i po angielsku. po angielsku nie ma stresu mozna sie na pamiec nauczyc bo wszystkich pytaja o to samo:) w graftonie nie wiem wiec sie nie wypowiem. u nas na pierwszej rozmowie pytaja z historii firmy po ang, a na drugiej rozmowie juz z managrem i z kims z hr beda pytac o plany zwiazane z firma:) nie ma zadnych testow. jak Cie zaprosza na druga rozmowe to prawie pewne, ze Cie przyjeli. jesli chodzi o dzial transfer agency to nie polecam... ludzie, ktorzy zaczeli prace dwa lata temu ciagle sa na tych samych stanowiskach, zero perspektyw, podwyzek nie bylo od dwoch lat. z calego dzialu awansowaly raptem 3 osoby. dzial liczyl ponod 60 osob teraz zaledwie 40. i niech was nie zwiedzie duzy nabor kandydatow i zapewnienia ze firma sie rozwija... nabor jest zwiazany z duza rotacja :( Odpowiedz Link Zgłoś
blackorchid1 Re: Franklin Templeton Investments Poznań 09.12.15, 22:52 wiecie może jakie wynagrodzenie oferują na stażu? nie znalazłam nigdzie informacji na ten temat :) Odpowiedz Link Zgłoś