Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Franklin Templeton Investments Poznań

IP: *.icpnet.pl 15.04.08, 10:15
    czy ktos tam pracuje? jak wyglada proces rekrutacyjny? jak ksztaltuja sie zarobki w back office?

z gory dzieki za odpowiedz.
    Obserwuj wątek
      • Gość: cakie Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 13:24
        rekrutacja jest bardzo bardzo dluga- poczawszy od selekcji cv (agencja
        rekrutacyjna) po szereg rozmów z poszczególnymi czlonkami dzialow.
        zarobki? po szesciu etapach- nadal nic nie wiem.
        • Gość: $$$ ciekawe, po 6 etapach masz zero informacji IP: *.eu.org 15.04.08, 14:37
          o zarobkach?
          To z przeproszeniem po kiego **** do nich chodzisz? dla przyjemności???

nie jestem żabą - nie kumam ;)
        • Gość: sauvageonne Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: *.icpnet.pl 15.04.08, 23:01
          a na czym owe etapy konkretnie polegaja? testy jezykowe? inne merytoryczne (np. znajomosc instrumentow finansowych)? psychologiczne? rozmowy po polsku, angielsku, w jezyku docelowym (niemiecki/francuski)? i czy nie mozna zapytac wprost o pieniadze? ciekawi mnie, bo za mniej niz 3 brutto (moje obecne zarobki), to nie chce mi sie fatygowac z regularnoscia raz na tydzien na kolejny etap rekrutacji (zwlaszcza, ze musze sobie organizowac wolne w pracy). w ogole nie podoba mi sie ten polski (a moze i nie tylko) zwyczaj, ze firma nie podaje orientacyjnych zarobkow w ogloszeniu. czasami to nawet listu motywacyjnego pisac nie warto za takie marne pieniadze.
          • Gość: Bolo Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: 213.17.226.* 28.07.08, 11:18
            Rok temu brałem udział w rekrutacji do Franklin Templeton. Etap 1
            selekcja CV przez Grafton Recrutiment. Etap 2 rozmowa ogólna na
            temat zainteresowań i przebiegu dotychczasowej kariery a także
            teścik sprawdzający dokładność i skrupulatność w pracy z liczbami i
            danymi tekstowymi ( proste ) ten etap również w firmei Grafton
            Recruitment. Etap 3 rozmowa telefoniczna z kimś z Franlikna ( chyba
            dzwonili z USA lub UK ), pytania na temat cech charakteru,
            zainteresowań, edukacji, zachować w różnych sytuacjach oraz radzenie
            sobie z monotonia :) rozmowa w języku angielskim. Etap 4 spotkanie z
            kimś z HR z Franklina, rozmowa 2 godzinna na tematy jak wcześniej
            wspomniałem ( powtórka ). Ostatecznie propozycja pracy w dziale USA
            w godzinach 13:00 - 22:00 za 2000 NETTO. Teraz może dają więcej na
            początek. Powodzenia i pozdrawiam.
            • Gość: ciekawy a jak z IT? IP: *.icpnet.pl 28.07.08, 20:09
              6 etapów i 2000? Śmieszne! A pracuje ktoś w IT w tej firmie? Jak
              płacą?
      • Gość: Baro Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: *.icpnet.pl 29.10.08, 22:17
        Czy ktoś tam pracuje? Jaka jest atmosfera, ludzie, przelozeni, kasa? Z gory
        dzieki za odpowiedź:)
        • Gość: Benek Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: *.chello.pl 19.12.08, 13:54
          Podłączam się pod temat, jak dokładnie wygląda rekrutacja w Franklin Templeton?
          Czego można oczekiwać? Itp. Tylko proszę ni ogólnikami a dokładniej opisać. z
          góry dziękuję
          • Gość: słońce Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.08, 23:31
            Rozmowa kwalifikacyjna po polsku, angielsku i niemiecku na temat
            doświadczenia zawodowego, planów na przyszłość i zainteresowań.
            Pytania takie jak wszędzie. Bardzo miło i przyjemnie. Mi się bardzo
            podobało. Pozdrawiam.
            • Gość: Benek Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: *.chello.pl 23.12.08, 18:38
              Do Słońce: Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że przeszłaś/przeszedłeś wszystkie
              etapy i pracujesz w FTI? Jak wygląda praca? (Jeżeli można wiedzieć) Ścieżka
              kariery? Szkolenia? Jak dbają o pracowników? Jakie wynagrodzenie?
              Serdecznie dziękuję za informację.
              Pozdrawiam
              Benek
              • Gość: słońce Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.12.08, 01:13
                Cześć,
                W moim przypadku była tylko rozmwa kwalifikacyjna, więc tylko jeden
                epat. Rozmowa trwała godzinę i to wszystko. Tak jak Ci pisałam było
                bardzo miło. Zaczynam w styczniu, więc jeszcze za dużo nie wiem.
                Wszystko zależy od tego na jakie stanowisko aplikujesz. Napisz mi
                jakim stanowiskiem jesteś zainteresowany to napisze Ci coś więcej.
                Pozdrawiam,
                słońce
                • Gość: Benek Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: *.chello.pl 28.12.08, 19:50
                  Do Słońce: Myślałem o stanowisku analityka finansowego, z tym, że zastanawiam
                  się nad tym jak to wszystko wygląda od środka i nad wszystkimi pytaniami które
                  wcześniej zadałem.
                • Gość: erin Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: *.icpnet.pl 15.02.09, 01:52
                  Nie pchajcie sie w to bagno. Na poczatku kolorowo to wyglada, ale pozniej jest
                  rozczarowanie. Niezaleznie od dzialu.
                  • Gość: gg Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: 95.108.7.* 03.03.09, 19:56
                    dlaczego jest bagno?
                    • Gość: gosc Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: 188.33.18.* 22.03.09, 16:59
                      dlaczego jest bagno? interesuje mnie to bardzo bo za tydzien podpisuje umowe!!!!1
                      • Gość: scm Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: *.icpnet.pl 30.04.09, 21:04
                        no wlasnie, dlaczego ?
                        • Gość: kwiatek Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: *.echostar.pl 10.05.09, 17:47
                          Atmosfera i styl pracy w dużym stopniu zależą od działu. W
                          większości atmosfera jest bardzo przyjazna, pracuje się z fajnymi
                          ludźmi. W każdym dziale na co dzień ma się mniejszy lub większy
                          kontakt z ludźmi z biur w innych krajach - calle, wideokonferencje
                          itp.
                          Nie wiem dlaczego ktoś napisał, że bagno. Pracuję w FT już długo i
                          jestem zadowolona. Do minusów można zaliczyć brak jasno określonej
                          ścieżki kariery i raczej brak większych podwyżek w związku ze stażem
                          pracy.
                          Tak czy inaczej firmę polecam. Trudno znaleźć firmę, w której jest
                          tak przyjazna atmosfera.
                          • zapytajnik2 Re: Franklin Templeton Investments Poznań 22.08.09, 12:08
                            hej!
                            Mam pytanie dotyczące Franklina, mianowicie czy są tam realne szanse
                            rozwoju, awansu. Czy tylko tak ładnie się o tym mówi w trakcie
                            rekrutacji? Mam pracować w tansfer agency. Z góry dzieki za info!
                          • Gość: j.b Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.09, 12:55
                            jeśli w dziale IT pracują ci sami specjaliści, którzy robili im stronę
                            internetową to masakra po prostu...
                            • Gość: hb Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: 188.33.97.* 22.08.09, 15:54
                              Brednia.
                              Specjalnie wszedłem, żeby zobaczyc. Strona jest prosta i łatwa w
                              uzyciu.
                              Chyba pomyliły ci się biznesy. Aplikuj do pudelka.
                              • Gość: lala Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: *.promax.media.pl 30.08.09, 11:26
                                A czy ktos moze opisac cos o księgowosci....jakie wymogi...czy jest
                                test kwalifikacji i czy rozmowa w jezyku obcym??? plisss....pilne!!!
                                • Gość: mika Re: Franklin Templeton Investments Poznań IP: *.ae.poznan.pl 02.09.09, 17:38
                                  hej,

jesli chodzi o rozmowe kwalifikacyjna to jest kilka etapow: albo rekrutuje Ci grafton, a pozniej sa jeszcze dwie rozmowy z naszym hr. jesli nie w graftonie to tez dwie u nas. nie ma stresu, standardowe pytania jak na rozmowie kwalifikacyjnej. aha rozmowa jest po polsku i po angielsku. po angielsku nie ma stresu mozna sie na pamiec nauczyc bo wszystkich pytaja o to samo:) w graftonie nie wiem wiec sie nie wypowiem. u nas na pierwszej rozmowie pytaja z historii firmy po ang, a na drugiej rozmowie juz z managrem i z kims z hr beda pytac o plany zwiazane z firma:) nie ma zadnych testow. jak Cie zaprosza na druga rozmowe to prawie pewne, ze Cie przyjeli.

jesli chodzi o dzial transfer agency to nie polecam... ludzie, ktorzy zaczeli prace dwa lata temu ciagle sa na tych samych stanowiskach, zero perspektyw, podwyzek nie bylo od dwoch lat. z calego dzialu awansowaly raptem 3 osoby. dzial liczyl ponod 60 osob teraz zaledwie 40. i niech was nie zwiedzie duzy nabor kandydatow i zapewnienia ze firma sie rozwija... nabor jest zwiazany z duza rotacja :(
                                  • blackorchid1 Re: Franklin Templeton Investments Poznań 09.12.15, 22:52
                                    wiecie może jakie wynagrodzenie oferują na stażu? nie znalazłam nigdzie informacji na ten temat :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka