Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca dla studenta - jak to policzyc

IP: 62.233.180.* 24.09.03, 16:20
    jestem studentka studiow dziennych 5 roku anglistyki i otrzymalam oferte
    pracy. mam byc zatrudniona na umowe o prace i dostawac 1500 zl brutto. moja
    potencjalna szefowa mowi, ze to okolo 1000zl netto. wiem ze od placy brutto
    odejmuje sie prawie polowe,zeby obliczyc place netto, ale czy jako studentka
    dzienna musze oplacac (oprocz podatku oczywiscie) te wszystkie skladki?
    Obserwuj wątek
      • defanddumb Re: praca dla studenta - jak to policzyc 24.09.03, 18:47
        jeśloi pracujesz na etat - niestety musisz:(((
      • segovia Re: praca dla studenta - jak to policzyc 24.09.03, 19:45
        Gdybyś pracowała na zlecenie - można by było odliczyć mniej. Poszukaj
        kalkulatorów płacowych np. na stronie Temp Service.
        • Gość: ania Re: praca dla studenta - jak to policzyc IP: *.cordef.net.pl 26.09.03, 15:05
          dzieki za odzew.sprawdzilam. przy umowie zleceniu jest to 1260 zl netto, a przy
          umowie o prace 1050zl. chyba wiec na razie lepsza bedzie ta pierwsza
          • Gość: aga Re: praca dla studenta - jak to policzyc IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 15:35
            Pamiętaj o tym, że ze składek od umowy zlecenia są zwolnieni studenci tylko do
            26 roku życia. Pozdrawiam
            • Gość: ania Re: praca dla studenta - jak to policzyc IP: *.cordef.net.pl 26.09.03, 15:40
              ja mam na razie 23..
              inny kalkulator z kolei policzyl ze od kwoty brutto nalezy jedynie odliczyć 10%
              zaliczke na podatek - czyli 150 zl, czyli 1350 zl na reke. to jeszcze lepiej
      • asia.su Re: praca dla studenta - jak to policzyc 26.09.03, 20:47
        Gdyby mi ktos proponował umowę o pracę to nie zastanawiałabym się czy umowa
        zlecenie nie jest lepsza.
        Przy umowie o pracę masz i urlop i chorobowe i co najważniejsze jakąś tam
        pewność pracy - tym bardziej, że potencjalny pracodawca zaczyna rozmowę od
        umowy o pracę a nie od wolontariatu. W przypadku um. zlecenia możesz usłyszeć -
        od jutra proszę nie przychodzić.
        • Gość: ania Re: praca dla studenta - jak to policzyc IP: *.uni.lodz.pl 02.10.03, 12:15
          w wiekszosci przypadkow tak, masz racje ale ja mam pracowac jako lektor j.
          angielskiego. Nawet w najbardziej renomowanych prywatnych szkolach jezykowych
          zatrudniaja lektorow na zlecenie, dlatego wiekszosc "chalturzy" na pol etatu w
          szkolach publicznych.Podpisujac umowe zlecenie sama moge powiedziec ze od jutra
          moge nie przychodzic, co tez jest mi na reke, bo jak tylko znajde lepiej platna
          oferte, to sie urywam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka