danilka81 23.07.08, 11:07 Pytanie do osób pracujących przy komputerze. Jak często macie bóle kolan? Może jakieś maści albo coś takiego przeciwko temu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomeczek Re: Ból w pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 12:05 Jeżeli kolana, to raczej nie wina komputera tylko źle dopasowanego / niedopasowanego krzesła, niezależnie od tego, co stoi na biurku. Rozważ jego zmianę. Przy komputerze to raczej bóle karku i nadgarstków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef Re: Ból w pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 20:18 Dokładnie - przy komputerze nie bolą kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarolinkaa Re: Ból w pracy 23.07.08, 23:17 Mysle ze wiem, co Ci dolega-masz za mało ruchu i nie wytwarza sie maz stawowa w kolanach. Musisz sie troche poruszac i problem zginie. Odpowiedz Link Zgłoś
danilka81 Re: Ból w pracy 24.07.08, 11:14 Tak samo mówiła mi koleżanka, że potrzeba mi więcej ruchu. Tylko jeszcze trzeba mieć na to czas... Odpowiedz Link Zgłoś
dumdump Re: Ból w pracy 24.07.08, 12:07 To zainwestuj w maści przeciwbólowe albo jakieś proszki, ale takie co ci lekarz poleci, a nie apapy. Rozwiązanie nie na długą metę. Odpowiedz Link Zgłoś
maurycy_t Re: Ból w pracy 24.07.08, 12:31 Nie wiem, maśic bym nie stosowal (w pracy to dosyc niewygodne). Hmm to nie jakis reumatyzm albo cos takiego? Probowalas ketonalu w pigulkach? Odpowiedz Link Zgłoś
afroportoryko Re: Ból w pracy 24.07.08, 13:02 Ketonalu już nie ma. Chyba, że w internetowych aptekach. Odpowiedz Link Zgłoś
velvetbee Re: Ból w pracy 24.07.08, 14:14 I co z tego? Lekarz najwyżej przypisze refastin, bierzesz recepte i wypad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aavill Re: Ból w pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 10:01 Po pracy idz sie rusz, pochodz po gorach/miescie lub pokop pilke. Bol ustapi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziaaa Re: Ból w pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 16:40 sa jakies specjalne krzesla ale nie wygodne jak piorun ;p takie bez oparcia to dopiero gimnasytyka zeby wytrzymac na czyms takim 8h moim zdaniem bez ruchu sie nie obejdzie, ale moze jakos dieta wspomozesz biedne kolanka - nie jestem dietetykiem wiec nie dorazdze, mi na sciegna kazali jest pomidory i pomoglo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deINO Re: Ból w pracy IP: 195.136.189.* 06.08.08, 14:15 Ruch pomaga :). Jak masz szanse - warto np. rowerem jezdzic (ja jezdze) i sprobowac chocby w weekend troche czasu wygospodarowac na jakis aerobik/dzialki/etc. dodatkowo - poszukaj tabletek z glukozamina - wyciagiem ze skorupiakow - wzmacniaja wytwarzanie w/w mazi w stawach. Mi pomoglo po skreceniu kolana, czasem powtarzam terapie, a siedze dziennie od 8 do 20h przy kompie na mniej i bardziej dopasowych fotelach. Odpowiedz Link Zgłoś