Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ból w pracy

23.07.08, 11:07
    Pytanie do osób pracujących przy komputerze. Jak często macie bóle kolan? Może
    jakieś maści albo coś takiego przeciwko temu?
    Obserwuj wątek
      • Gość: tomeczek Re: Ból w pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 12:05
        Jeżeli kolana, to raczej nie wina komputera tylko źle dopasowanego /
        niedopasowanego krzesła, niezależnie od tego, co stoi na biurku. Rozważ jego zmianę.
        Przy komputerze to raczej bóle karku i nadgarstków
        • Gość: stef Re: Ból w pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 20:18
          Dokładnie - przy komputerze nie bolą kolana.
      • kaaarolinkaa Re: Ból w pracy 23.07.08, 23:17
        Mysle ze wiem, co Ci dolega-masz za mało ruchu i nie wytwarza sie
        maz stawowa w kolanach.
        Musisz sie troche poruszac i problem zginie.
        • danilka81 Re: Ból w pracy 24.07.08, 11:14
          Tak samo mówiła mi koleżanka, że potrzeba mi więcej ruchu. Tylko jeszcze trzeba
          mieć na to czas...
          • dumdump Re: Ból w pracy 24.07.08, 12:07
            To zainwestuj w maści przeciwbólowe albo jakieś proszki, ale takie co ci lekarz
            poleci, a nie apapy. Rozwiązanie nie na długą metę.
            • maurycy_t Re: Ból w pracy 24.07.08, 12:31
              Nie wiem, maśic bym nie stosowal (w pracy to dosyc niewygodne). Hmm to nie jakis
              reumatyzm albo cos takiego? Probowalas ketonalu w pigulkach?
              • afroportoryko Re: Ból w pracy 24.07.08, 13:02
                Ketonalu już nie ma. Chyba, że w internetowych aptekach.
                • velvetbee Re: Ból w pracy 24.07.08, 14:14
                  I co z tego? Lekarz najwyżej przypisze refastin, bierzesz recepte i wypad.
      • Gość: Aavill Re: Ból w pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 10:01
        Po pracy idz sie rusz, pochodz po gorach/miescie lub pokop pilke. Bol ustapi.
      • Gość: madziaaa Re: Ból w pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 16:40
        sa jakies specjalne krzesla ale nie wygodne jak piorun ;p
        takie bez oparcia to dopiero gimnasytyka zeby wytrzymac na czyms takim 8h

moim zdaniem bez ruchu sie nie obejdzie, ale moze jakos dieta wspomozesz biedne
        kolanka - nie jestem dietetykiem wiec nie dorazdze, mi na sciegna kazali jest
        pomidory i pomoglo.
      • Gość: deINO Re: Ból w pracy IP: 195.136.189.* 06.08.08, 14:15
        Ruch pomaga :).
        Jak masz szanse - warto np. rowerem jezdzic (ja jezdze) i sprobowac chocby w
        weekend troche czasu wygospodarowac na jakis aerobik/dzialki/etc.

dodatkowo - poszukaj tabletek z glukozamina - wyciagiem ze skorupiakow -
        wzmacniaja wytwarzanie w/w mazi w stawach. Mi pomoglo po skreceniu kolana,
        czasem powtarzam terapie, a siedze dziennie od 8 do 20h przy kompie na mniej i
        bardziej dopasowych fotelach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka