Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pensja z dodatkiem

IP: *.bb.online.no 31.07.08, 18:23
    Wszystko pięknie, tylko dlaczego tekst dotyczy tylko Wielkiej Brytanii??
    Napiszcie coś odnośnie innych krajów.... nie tylko ten kraj jest zasiedlony
    przez Polaków. Ja przykładowo mieszkam w Norwegii i jest tu bardzo dużo
    Polaków i pracodawcy tu starają się o wiele, wiele bardziej o pracownika niż
    we wspomnianej Anglii. Może zasięgniecie troszke wiedzy i napiszecie o czymś
    innym niż tylko o życiu na Wyspach itd...
    Obserwuj wątek
      • Gość: pawel Re: Pensja z dodatkiem IP: 80.73.209.* 31.07.08, 22:49
        Mieszkam na Guernsey (to juz nie UK) i pracuje w finansach. Bonusy to dla mnie wszystkie dodatki jakie otrzymuje pracownik oprocz pensji. U mnie wyglada to mniej wiecej tak:

- social club
        Wycieczki, imprezy sportowe, wyjscia do restauracji i wszystko podobne co moze jeszcze bardziej zintegrowac pracownikow - niektore wyjscia wymagaja dodatkowaej oplaty za osobe towarzyszaca.

- ubezpieczenie zdrowotne
        Na Guernsey za kazda wizyte u lekarza rodzinnego placi sie okolo £35.00. Dopiero od momentu, gdy zajmuje sie nami specjalista to nie musimy placic. Ubezpieczenie, ktore dostaje od swojego pracodawcy pokrywa wszystkie koszty leczenia u lekarza rodzinnego. Ubezpieczenie nie pokrywa dentysty.

-plan emerytalny
        Pracodawca odklada dla mnie skladki w wysokosci 5% mojej podstawowej pensji. Pracownik moze sam zdecydowac o dodatkowych skladkach, ktore wtedy sam placi. Jesli zdecyduje sie np. ze ze swojej pensji bede odkladal na program 4% to pracodawca tez dodaje swoje 4%. Czyli 5%+4%+4% = 13% pensji. Maksymalna miesieczna skladka nie moze przekraczac 15%. Piniadze caly czas sa inwestowane.

-bonus
        Raz na rok. Wysokosc zalezy od wynikow firmy. W tym roku to 4.3% rocznej pensji.

-darmowe kursy i szkolenia. np za zdanie ECDL dostaje £100.00. Wszystkie kursy sa bezplatne, jednak w przypadku rezygnacji zwracamy do 50% kosztow.

-znizki przy korzystaniu w obiektow sportowych

Guernsey to dobre miejsce dla tych co chca pracowac w finansach. Pracodawca dba o pracownika i stara mu sie zapewnic jak najlepsze warunki do tego, aby mogl dobrze wykonywac swoja prace. Tyle.

• Gość: welcometohell W Polszcze pensja w ogłoszeniu to TABU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 10:49
        - nie do pomyślenia aby informować kandydatów ile warte jest dane stanowisko.
        Witamy w porypanym kraju
      • Gość: kristobal Pensja z dodatkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 11:25
        pracuje w biurze projektowym ponad rok, branza drogowa
        oprocz pensji 800pln za kazdy dobrze wykonany projekt
        dostaje uscisk reki "prezesa" i dobre slowo
        czekam na zakonczenie szkoly i wylot na wyspy
        polscy pracodawcy gora!
        • Gość: ja Re: Pensja z dodatkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 17:26
          pozdrawiam cie, bracie murzynie drogowy :) moze spotkamy sie kiedys w biurze na
          wyspach. mam nadzieje ze niedlugo caly ten chory i skorumpowany do szpiku system
          budowy drog w Polsce (na ktorym zarabiaja tylko najwyzsi prezesowie biur
          projektowych, firm wykonawczych i GDDKiA) weźmie w łeb

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka