Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Private Account Manager

IP: *.acn.waw.pl 02.10.03, 11:33
    Zadzwonili dzisiaj do mnie z pewnego banku z propozycją pracy na stanowisku
    Private Account Manager'a. Jutro idę na rozmowę wstępną.

Wprawdzie złożyłam swoje CV u nich w kadrach, ale nie podałam jakim
    stanowiskiem byłabym zainteresowana. Tak więc zupełnie nie wiem czego mam się
    spodziewać. Tak wiem, dowiem się wszystkiego jutro, ale wolałabym pójść
    przygotowana.

Na czym mniej więcej polega ta praca?

Może ktoś z Was mógłby mi pomóc
    Z góry dziękuje i pozdrawiam
    Yoanka
    Obserwuj wątek
      • Gość: Saba Re: Private Account Manager IP: *.dsl.hccnet.nl 02.10.03, 12:52
        dziwi mnie ten przerost formy nad trescia jaka uprawia sie w Polsce.. zwyklym
        stanowiskom nadaje sie takie nazwy ze ludzie przestaja lapac..
        Account manager to wiesz co robi chyba? generalnie sprzedaje towary produkowane
        przez firme (tu bank) i utrzymuje kontakty z klientami, "private" kojarzy mi
        sie z indyvidual czyli cos nie dla firm, ale dla jednostek.. ciekawe czy mam
        racje?
        • Gość: Yoanka Re: Private Account Manager IP: *.acn.waw.pl 02.10.03, 13:04
          Dzięki za odpowiedź.

Czyli chodzi pewnie o stanowisko przedstawicielem bankowego czy inaczej mówiąc
          doradcy bankowego. Mnóstwo w tej chwili jest nazw na określenie tego samego
          stanowiska. Mam jakies przeczucie, że chodzi o pozyskiwanie prywatnyc klientów
          i wciskanie im produktów bankowych - choć bardzo chciałabym się mylić...
        • Gość: rik Re: Private Account Manager IP: *.pcz.czest.pl 02.10.03, 13:06
          Reasumujac, jest to ktos, kto chodzi "po ludziach",
          i sprzedaje "produkty bankowe", he he. Moze chodzi
          o akwizycje kont osobistych?
          • Gość: Messalina Re: Private Account Manager IP: *.cs.auc.dk / *.cs.auc.dk 02.10.03, 13:08
            Przykro mi, że tak wszyscy sprowadzają Cię na ziemię... Nazwa stanowiska
            rzeczywiscie brzmi fajnie, ale zapewne chodzi o osławioną akwizycję... Teraz
            banki łapią się każdej formy sprzedaży...
            Mimo to, życzę Ci powodzenia.
            • Gość: Yoanka Re: Private Account Manager IP: *.acn.waw.pl 02.10.03, 13:46
              Gość portalu: Messalina napisał(a):

> Przykro mi, że tak wszyscy sprowadzają Cię na ziemię... Nazwa stanowiska
              > rzeczywiscie brzmi fajnie, ale zapewne chodzi o osławioną akwizycję... Teraz
              > banki łapią się każdej formy sprzedaży...
              > Mimo to, życzę Ci powodzenia.

Dzięki za pomoc, choć teraz na zbyt wiele już nie liczę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka