Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Głogowski patent na pracujących bezrobotnych

• Gość: DeeDee Głogowski patent na pracujących bezrobotnych IP: *.toya.net.pl 13.08.08, 16:06
        "Skoro ludzie nie mają pracy, to siedzą w domu. A dziś telefon komórkowy ma
        każdy."

Bardzo aroganckie stwierdzenie. Jeżeli ktoś nie ma pracy, to dla urzędnika z
        UP automatycznie oznacza, że dana osoba nie ma żadnych zobowiązań, śpi do
        południa, a przez resztę dnia siedzi i obserwuje, jak mu paznokcie rosną?
        Telefon komórkowy też nie "każdy ma", no chyba, że w Głogowie Urząd Pracy
        zapewnia bezrobotnym komórki... służbowe. W celu trzymania ich na smyczy,
        wstrętnych oszustów. ;-)
        • Gość: a Re: Głogowski patent na pracujących bezrobotnych IP: *.chello.pl 14.08.08, 17:40
          wtedy wysyla sie wezwanie. jesli osoba NOTORYCZNIE sie nie stawia - koniec z przywilejami ubezpieczeniowymi dla takiego oszusta!
      • masandra6 Głogowski patent na pracujących bezrobotnych 13.08.08, 16:45
        A co z delikwentem bez prawa do zasiłku? Przecież na dojazd do urzędu oraz
        potencjalnego pracodawcy potrzebna jest gotówka.
      • Gość: warszawiak Re: Głogowski patent na pracujących bezrobotnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 17:05
        moze rozwiazaniem jest pozostawianie komorki w Polsce? Ale wtedy
        wysla list polecony i jak sie nie stawisz to zasilek przepadl
      • Gość: MICHALEK26 ZA 1126Zł nie opłaca się podejmowac pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 17:34
        skończyłem studia rok temu i od tej pory jestem bezrobotny.Urząd zaoferował mi
        prace z 1126zł.mieś netto.czy li na ręke ok 870zł.Po odliczeniu kosztów
        dojazdu(bilet mieś.lub ewentualnie benzyna)zostałoby by mi ok 700zł.Ludzie za
        tyle to sie rano z łóżka nie opłaca wstawać.Wolałbym siedzieć na zasiłku niż
        pracować za tyle;
        • Gość: bezr Re: ZA 1126Zł nie opłaca się podejmowac pracy IP: 217.153.81.* 13.08.08, 20:20
          pup to dalej naganiacz taniej siły roboczej
        • Gość: ddd Re: ZA 1126Zł nie opłaca się podejmowac pracy IP: *.chello.pl 13.08.08, 21:09
          Lol czlowieku, a nie pomyślałeś, że w ten sposób zdobywasz doświadczenie
          zawodowe, które przyda Ci się przy poszukiwaniu następnej pracy? Przecież nikt
          Ci nie każe pracować za te 700zł przez całe życie.
          A ile stażów zrobiłeś w czasie tych swoich super studiów? Ile praktyk? Co? Teraz
          studia kończy co druga osoba, wszyscy chcą super zarobków i mają o sobie nie
          wiadomo jakie mniemanie. Jakbyście byli tacy super, nie mielibyście problemu z
          zatrudnieniem :P Ja znalazłam pracę jeszcze przed obroną, zarabiam całkiem
          nieźle, ale zapracowałam na to zdobywając doświadczenie zawodowe, pracując co
          roku w wakacje - za grosze, ale za to zgodnie z moimi zainteresowaniami.
          A teraz, po roku pracy na etacie i kilku szkoleniach, mogę przebierać w ofertach
          z całej Polski, z wynagrodzeniem gruuuuuubo ponad średnią krajową. A koleżanki i
          koledzy, którzy obijali się przez całe studia, siedzą w PUPie :P
          • kryweg Re: ZA 1126Zł nie opłaca się podejmowac pracy 14.08.08, 02:00
            Masz rację !!!
        • kryweg Re: ZA 1126Zł nie opłaca się podejmowac pracy 14.08.08, 01:55
          Myślę, że jeśli ktoś skończył studia to umie odróżnić brutto od
          netto i nie wypisuje bzdur. Nie wstawaj z łóżka jeśli nie chcesz 700
          zł. To Twoja sprawa.I nie zawracaj nikomu głowy. Tak się składa, że
          zaczynałam pracę też za marne pieniądze, ale z czasem otrzymywałam
          ich coraz więcej. Przyznaję, że płace są zbyt niskie w porównaniu z
          zasiłkami i to trzeba naprawić. Do pracy jednak warto się zabrać, bo
          przybędzie Ci kontaktów i na pewno szybko znajdziesz coś co Cię
          będzie bardziej satysfakcjonowało. I co by tu nie gadać to "bez
          pracy nie ma kołaczy".
      • Gość: kryweg Głogowski patent na pracujących bezrobotnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 01:43
        A jak nie ma telefonu to wysyłają zaproszenia na piśmie ?
        Na specjalnym papierze, czy zwykłym ?
        Czy bezrobotny (ten z telefonem) ma obowiazek siedzieć non stop w
        domu ? A co z takim co nie odbierze telefonu, bo faktycznie szuka
        pracy? Pisze usprawiedliwienie?
        To był żart, ale ad rem :
        Ludzie, to wszystko jest chore. Niech urzędnicy zamkną biurka i
        zrobią wyrywkowe kontrole w miejscu zamieszkania delikwentów tak
        ok.10-ej rano i 20-tej wieczorem (gdy są jeszcze wątpliwości).
        A potem wykreślić to tałatajstwo i niech przestaną okradać
        porzadnych ludzi, którzy po przepracowaniu dziesiątków lat dostają
        800, lub aż 1200 zł emerytury.O wysokości rent już nie wspomnę, bo
        nie mogę zrozumieć jak rządzący tym krajem pokazują swe uśmiechnięte
        gęby, gdy znaczna część rodaków zdycha z głodu, bo jest wszędzie
        zadłużona.Jak można utrzymać dom i wyżyć za tę jałmużnę !
        A ostatnio czytałam, że mają podwyższyć zasiłki dla bezrobotnych.
        Będą mieli więcej od styranego wieloletnią pracą, uczciwego
        człowieka.

• Gość: dcio Re: Głogowski patent na pracujących bezrobotnych IP: *.pupblonie.pl 14.08.08, 13:17
          Praca jest tylko dl mlodych i to jest fakt.

Tenn numer juz byl zastosowany raz na Slasku.

Skierowanie do pracy kobiety 50 letniej przy noszeniu ciezkich
          skrzynek na umowe o dzielo za 3 zl bruutto na godz a jak jej nie
          podjela to wylatywala z ewidencji bezrobotnych.

• Gość: 71 Głogowski patent na pracujących bezrobotnych IP: *.chello.pl 14.08.08, 14:30
        A w Kielcach mają taki patent, że rejestrują dziennie tylko 60 osób i trzeba ustawić się w kolejce ok. godz. 4 żeby się zarejestrować, albo wiedzieć na 7 dni wcześniej że pracodawca zwolni to można sobie zarezerwować miejscówkę (mają 20 miejscówek na 1 dzień). Ofert brak to radzą sobie inaczej. Jakby wprowadzili limi 10 osób to dopiero mieliby skuteczność.
      • trenta-2 do bossa? 19.08.08, 12:48
        A może płacisz pracownikom tak dużo że U.P. muszą wysyłać ludzi do
        twojej firmy????Ja płacę dość dużo i ludzie zawsze do mnie
        przychodzą. Pomyśl nad tym ,,BOSS'
      • Gość: milokardin Głogowski patent na pracujących bezrobotnych IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.10.08, 14:24
        witam od jakiegoś czasu jestem zarejestrowana w UP w Głogowie, złożyłam
        wniosek o kurs Kadry i płace zostałam odrzucona, następnie znalazłam sobie
        miejsce na staż i też dostałam odmowna decyzje. jak do tej pory nie mogę
        powiedzieć żeby UP w Głogowie starał mi się pomóc, wręcz odwrotnie.
      • Gość: Kuba Głogowski patent na pracujących bezrobotnych IP: *.swn.vectranet.pl 21.10.08, 13:08
        Ciekawe skąd oni mają numery telefonów komórkowych. Teraz nowi bezrobotni do
        urzędu będą chodzić bez komórek. Nikt nie zmusi ich przecież do posiadania
        telefonu jak i podawania numeru kiedy taki telefon posiadają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka