Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wypowiedzenie

IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.08, 16:43
    Mój znajomy złożył wypowiedzenie, ale nie może doczekać się odpowiedzi
    pracodawcy. Obowiązuje go 3 miesięczny okres wypowiedzenia. Czy pracodawca
    jest zobligowany jakimś terminem od udzielenia pisemnej odpowiedzi? Znajomy
    nie wie co ma robić. Czas ucieka. Przyszły pracodawca już szykuje dla niego
    miejsce pracy.
    W okresie wypowiedzenia chciałby wykorzystać jeszcze urlop - czy pracodawca ma
    obowiązek udzielenia owego urlopu, czy może go uregulować wypłacając
    ekwiwalent urlopowy.
    Obserwuj wątek
      • mijo81 Re: Wypowiedzenie 25.08.08, 18:10
        Twój znajomy czeka na zgodę pracodawcy ???

W praktyce to pracodawca decyduje: albo urlop albo ekwiwalent. Ale
        mozna mu zasugerować co byś wolał
      • Gość: Ela Re: Wypowiedzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 20:28
        Znajomy złożył wypowiedzenie i tym samym ono nabrało mocy prawnej. W
        ostanim dniu pracy powinien dostać świadectwo.
      • snajper55 Re: Wypowiedzenie 25.08.08, 22:37
        Gość portalu: zx napisał(a):

> Mój znajomy złożył wypowiedzenie, ale nie może doczekać się odpowiedzi
        > pracodawcy.

A co ma mu pracodawca niby odpowiedzieć ? Złożył wymówienie, to okres
        wypowiedzenia biegnie zgodnie z kodeksem, gdy się on skończy, to umowa o pracę
        ulegnie rozwiązaniu i tyle.

> Obowiązuje go 3 miesięczny okres wypowiedzenia. Czy pracodawca
        > jest zobligowany jakimś terminem od udzielenia pisemnej odpowiedzi?

Nie jest zobligowany do udzielania odpowiedzi, bo i po co miałby odpowiadać ?

> Znajomy nie wie co ma robić.

Pracować. W okresie wypowiedzenia zwykle się pracuje.

> Czas ucieka. Przyszły pracodawca już szykuje dla niego miejsce pracy.
        > W okresie wypowiedzenia chciałby wykorzystać jeszcze urlop - czy pracodawca ma
        > obowiązek udzielenia owego urlopu, czy może go uregulować wypłacając
        > ekwiwalent urlopowy.

Nie ma obowiązku ale może. To pracodawca decyduje co pracownik robi z urlopem w
        okresie wypowiedzenia.

S.
      • Gość: kowianeczka ale śmieszne IP: *.lodz.msk.pl 26.08.08, 12:59
        Śmieszą mnie osoby, które piszą w 3 os.,chociaż pewnie sprawa dotyczy ich samych. Nazbyt często zdarza się na tym forum, że padają słowa "mój znajomy", "moja koleżanka", "mój kolega" itd. Doświadczeni forumowicze znają te numery. Pytanie tylko, czy to pisanie rzekomo w cudzym imieniu to wrodzona nieśmiałość czy bojaźliwość?
        • mijo81 Re: ale śmieszne 26.08.08, 17:18
          Ty naszczęście ośmieszasz się we własnym imieniu
          • Gość: kowianeczka Re: ale śmieszne IP: 81.219.73.* 27.08.08, 14:57
            mijo81 napisał:

> Ty naszczęście ośmieszasz się we własnym imieniu

A ty się ośmieszasz nieznajomością ortografii, inteligencie! "Naszczęście" - to tylko w twoim chorym wydaniu, poprawnie piszemy "na szczęście". Mimo wszystko, życzę ci szczęścia! Na pewno takim ignorantom jak ty się przyda.
            • Gość: as Re: ale śmieszne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 15:00
              To ja ze swojej strony pozwole sobie zyczyc Ci rozumu. Przyda sie.
              • mijo81 Re: ale śmieszne 30.08.08, 13:04
                Na nic te życzenia, tu już nic nie pomoże
            • mijo81 Re: ale śmieszne 27.08.08, 18:21
              Mam znowu pokazać ci listę, jak ludzie oceniają cie na tym forum ????
              • Gość: kowianeczka Re: ale śmieszne IP: *.lodz.msk.pl 28.08.08, 14:49
                Możesz sobie opracować nową, jak nie masz co robić w domu. Mnie to w ogóle nie obchodzi, jak mnie tutaj ludzie oceniają, dobrze się bawię.
                • mijo81 Re: ale śmieszne 29.08.08, 10:52
                  Dobrze się bawisz tym że dziesiątki osób uważają się za idiotkę...no
                  to gratulacje !!!
                  • annajustyna Re: ale śmieszne 29.08.08, 10:58
                    Moze jest masochistka?:P
                  • snajper55 Re: ale śmieszne 29.08.08, 12:35
                    mijo81 napisał:

> Dobrze się bawisz tym że dziesiątki osób uważają się za idiotkę...no
                    > to gratulacje !!!

Ona pewnie lubi się wyróżniać. A że nie ma czym się wyróżnić...

S.
                    • mijo81 Re: ale śmieszne 29.08.08, 12:48
                      ...to wyróżnia się głupotą ??? :)
                  • Gość: kowianeczka Re: ale śmieszne IP: *.lodz.msk.pl 30.08.08, 11:34
                    mijo81 napisał:

> Dobrze się bawisz tym że dziesiątki osób uważają się za idiotkę...no
                    > to gratulacje !!!

Nie, dobrze się bawię widząc, że sporo osób przeżywa to wszystko, co ja sobie na kolanie napiszę dusząc się ze śmiechu! I że tacy jak ty spędzają kilka godzin na wyszukiwaniu postów na mój temat, poświęcając mi oddzielny wątek! Bezcenne! Nie wiem, jak bardzo trzeba być zdesperowanym, by robić coś takiego jak ty!
                    • annajustyna Re: ale śmieszne 30.08.08, 13:10
                      Zdesperowanym? A co ma piernik do wiatraka? A jesli dusisz sie ze smiechu,
                      czytajac reakcje innych na twoje - czesto - podle posty, to po prostu gratuluje!
                      Mozesz byc z siebie dumna!
                    • mijo81 Re: ale śmieszne 30.08.08, 13:17
                      No widzisz, a ja się dobrzę bawię patrząc jak robisz z siebie
                      idiotkę i czytając co ludzie o tobie myślą. Super zabawa !!!

Dzięki wyszukiwarce to było bardzo łatwe, a że większość twoich
                      postów to kretynizmy to skopiowałem wszystko co wyskoczyło i tylko
                      wywaliłem pojedyncze neutralne posty. Tak więc moja robota nie
                      polegała na wyszukiwaniu negatywnych opinii o tobie ale wyszukiwanie
                      tych neutralnych (pozytywnych brak) i ich wywalaniu...nie wiele ich
                      znalazłem.

Może ty byś siedziała parę godzin nad tym...bo twoje umiejętności
                      wyszukiwania informacji są baardzo skromne :)

Bezcenna jest twoja głupota. Czekam na więcej, listę opinii o tobie
                      trzeba uaktualnić :)
                      • Gość: kowianeczka Re: ale śmieszne IP: *.lodz.msk.pl 31.08.08, 13:29
                        Łatwiej znaleźć posty użytkowinika niż opinie na jego temat. Że też ci się chciało...Samo techniczne kopiowanie kilkudziesięciu postów, w dodatku każdy opatrzony linkiem, siłą rzeczy zajmuje sporo czasu. A co dopiero wyszukiwanie...Twój czas, twoje życie...Jeśli chcesz je poświęcać na Kowianeczkę, to czuję się zaszczycona, naprawdę.
                        • Gość: abc Re: ale śmieszne IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.08, 13:32
                          > Łatwiej znaleźć posty użytkowinika niż opinie na jego temat. Że też ci się chci
                          > ało...Samo techniczne kopiowanie kilkudziesięciu postów, w dodatku każdy opatrz
                          > ony linkiem, siłą rzeczy zajmuje sporo czasu. A co dopiero wyszukiwanie...Twój
                          > czas, twoje życie...Jeśli chcesz je poświęcać na Kowianeczkę, to czuję się zasz
                          > czycona, naprawdę.
                          Proponuję ci kolejny fakultet: "ABC obsługi komputera"
                          • annajustyna Re: ale śmieszne 31.08.08, 13:53
                            A doktorat z trollowania. Chociaz bym odczkala, bo pewnie i tak h.c. go odstanie
                            z tej dziedziny:)))
                          • mijo81 Re: ale śmieszne 31.08.08, 18:21
                            I tak jej nie pomoże....dla niej umiejętna obsługa wyszukiwarki to
                            coś nadzwyczajnego...lata praktyki trzeba żeby coś się nauczyła
                            • Gość: kowianeczka Re: ale śmieszne IP: *.lodz.msk.pl 01.09.08, 02:26
                              Wygląda na to, że nie jeteś człowiekiem ani honoru, ani humoru. Przecież wszyscy widzą, że ty się tutaj najwięcej interesujesz moją osobą. Tam, gdzie moje posty, tam prawie zawsze odpowiada "mijo81", o tym wątku na moją cześć nie wspominając. Po co tak uparcie zaprzeczasz faktom, że najwidoczniej lubisz poświęcać swój czas na moją osobę? Jak ci się nie podobają moje posty, to na nie nie odpowiadaj, nie przeczesuj wyszukiwarki żeby przeanalizować opinie na mój temat. Bo inaczej wychodzisz na hipokrytę i tyle.
                              • mijo81 Re: ale śmieszne 10.09.08, 13:32
                                A ty jesteś człowiekiem głupoty i to w tobie najbardziej mnie
                                interesują. Pasjonuję się antyspołecznymi jednostkami, które są
                                pośmiewiskiem innych ale jednocześnie tego nie widzą i dalej z
                                ogromną dumą i przekonaniem głoszą swoje bzdety.
                                Kolejny bzdet. Napisałem że nie poświęciłem zbyt dużo czasu na
                                wyszukiwanie opinii o tobie a ty sobie ubzdurałaś że zaprzeczam iż
                                się tobą nie interesuję. Weź no skup myśli i pisz z sensem, bo
                                wyciągasz gruszki z pietruszki
        • snajper55 Re: ale śmieszne 26.08.08, 19:43
          Gość portalu: kowianeczka napisał(a):

> Pytanie tylko, czy to pisanie rzekomo w cudzym imieniu to wrodzona
          > nieśmiałość czy bojaźliwość?

A co cię to, qrwa, obchodzi ?

S.
          • mijo81 Re: ale śmieszne 10.09.08, 14:16
            Dobra odpowiedź na głupotę Kowi.....w jej mniemaniu na "kąśliwą"
            uwagę, która niejednego stresuje :)
        • Gość: zx Re: ale śmieszne IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.08, 15:09
          Gość portalu: kowianeczka napisał(a):
          > Śmieszą mnie osoby, które piszą w 3 os.,chociaż pewnie sprawa dotyczy ich samych.
          Zastanawia mnie, co niby miałbym zyskać pisząc w trzeciej osobie.
          Oświeć mnie, ile można na tym zarobić.

Dzięki za porady, tym, którzy ich udzielili. Trochę spaliłem temat, ale to nie
          moja wina. Generalnie chodziło to, że znajomy najpierw rzucił wypowiedzenie za
          porozumieniem stron - ze skróconym okresem wypowiedzenia. Nie otrzymywał
          odpowiedzi, więc rzucił drugie już z okresem w trybie ustawowym. Nie wiedział
          jest z tym - za porozumieniem stron, tj. czy jest jakiś termin, w którym
          pracodawca musi dać odpowiedź na piśmie.
        • annajustyna Re: ale śmieszne 27.08.08, 15:10
          D o s w i a d c z e n i forumowicze?! To chyba nie ci, co trolluja?
          • Gość: hello Re: ale śmieszne IP: *.eranet.pl 10.09.08, 10:18
            hello

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka