Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Miesieczna bezplatna praktyka w agencji pracy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.08, 16:00
    Jedna z największych w kraju ag.pośrednictwa pracy i tymczasowej zaproponowała
    mi bezpłatną miesięczną praktykę w ich biurze jako praktykantka. Chce pracować
    w ag.pośrednictwa pracy i tymczasowej,rozumiem ze to wykorzystywanie. Ale
    zależy mi na papierku by wykazać ze mam już jakieś doświadczenie,czy warto iść
    na taka? Propozycje? W tym biurze raczej perspektyw pracy nie ma ale pomoże mi
    ta praktyka w przyszłości. Jak sadzicie?po kilku waszych sugestiach wpisze
    nazwę biura. Pozdrawiam;)
    Obserwuj wątek
      • Gość: adam Re: Miesieczna bezplatna praktyka w agencji pracy IP: *.k681.webspeed.dk 01.09.08, 16:10
        Niewiem czy z tobą wszystko w porządku??!!. Jak można miesiąc za
        darmo dla kogoś pracowac???!!. Nawet niewolnikom dawano jeśc za to
        że tyrali dla właściciela. Zastanów się czy nie powinnas iść do
        specjalisty. Jak można takie coś brac wogule pod uwagę. Inni
        pracodawcy wysmieją cię z takim papierkiem, a już gdy usłyszą że
        byłaś robolem za friko to szkoda gadać.
        Lepiej idź do pracy w hiper markecie, tam przynajmniej dają głodową
        pensję a nie za friko.
        • Gość: ann Re: Miesieczna bezplatna praktyka w agencji pracy IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 01.09.08, 16:40
          ja miałam taką praktykę, 2 tygodniiową, jakoś nie umarłam od tego, a i sporo
          się nauczyłam:P na miesiąc też bym się zgodziła, ale na dłużej raczej nie:)pozdr.
          • Gość: Peneloope Re: Miesieczna bezplatna praktyka w agencji pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.08, 17:41
            Nie radzę pakować się w to gó... Pracowałam w takiej Agencji - duża ogólnopolska firma i jedyne co dobrze wspominam to współpracowników. Reszta szkoda gadać...kasa marna, wieczne siedzenie po godzinach, ogromny stres. Ta praca tylko z boku dobrze wygląda. Tam gdzie ja pracowałam rotacja była ogromna. Ludzie albo się zwalniali albo dostawali wypowiedzenie, gdy odważyli się unieść głowę. Syf i jeszcze raz syf, wiem że w innych Agencjach jest podobnie, wiec ja całkowicie zmieniałam branżę.
          • Gość: Ola Re: Miesieczna bezplatna praktyka w agencji pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.08, 18:09
            Mam pytanie: czy dostałaś dzięki tej praktyce jakąś fajną pracę? Pozd. ;)
            • Gość: ann Re: Miesieczna bezplatna praktyka w agencji pracy IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 01.09.08, 20:51
              nie, bo nadal studiuję dziennie:) z resztą skonczylam ja (praktyke) jakies 2 tyg
              temu:)
          • Gość: adam Re: Miesieczna bezplatna praktyka w agencji pracy IP: *.k681.webspeed.dk 02.09.08, 11:40
            Jasne bo rodzice cie utrzymuja i nie dość że jestes pasożytem to za
            darmoche pracujesz. Powinnaś sie wstydzic a nie przyznawać że byłaś
            robolem za friko. Debilizm i głupota ludzka nie maja granic!!
            • Gość: ann Re: Miesieczna bezplatna praktyka w agencji pracy IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 02.09.08, 17:28
              czy ja jestem Twoją koleżanką? znamy się? może mam jeszcze przeprosić za swoje
              zachowanie? ups, przepraszam praktykowałam za darmo 2 tygodnie:p

o pieniądze moje się nie martw, mam ich więcej od Ciebie:)
              • Gość: adam Re: Miesieczna bezplatna praktyka w agencji pracy IP: *.k681.webspeed.dk 02.09.08, 18:06
                Ok, jesteś błaznem to zostań błaznem!!. Ale nie namawiaj innych do
                pracy za friko. Taka prace uważam za totalne dno, kompletne zero
                myślenia i robienie z siebie sieroty. A to że tak pracowałaś, to
                świadczy tylko o tobie. Raczej, nie zbyt dobrze. Skoro nikt ciebie
                nie chciał nawet za głodową pęsję.
                A skoro uważasz że to jest maximum twoich możliwości to nawet nie
                mów co jest wg. ciebie to minimum.
                • Gość: ann Re: Miesieczna bezplatna praktyka w agencji pracy IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 02.09.08, 18:20
                  a)nikogo do do niczego nie namiawiam - czytaj uważnie! odpowiedziałam na pytanie
                  zawarte w 1 poście [sic!];praktyka była mi potrzebna na studia więc ja zrobiłam.
                  b)sierotą raczej nie jestem, pracuję chwilowo w uk i mam się świetnie, zarabiam
                  również:)
                  c)ani grama nie użalam się ani nie błaznuję również:)
                  • Gość: adam Re: Miesieczna bezplatna praktyka w agencji pracy IP: *.k681.webspeed.dk 03.09.08, 13:27
                    Jasne. Rozumiem. Wg. ciebie lepiej pracowac za darmo niż za
                    pieniądze. Trzymaj tak dalej.
      • Gość: $$$ zdecydowanie NIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.08, 21:06
        jak można dać się kupić za jakieś "udokumentowane doświadczenie" do cv w zamian
        za niewolniczą pracę???
        Zadaj pracownikom tej "jednej z największych" agencji pytanie, czy mogą ci podać
        adres sklepu, w którym pożywisz się jedzeniem na próbę, za darmo?
        To JEST wykorzystywanie, i temu procederowi należy powiedzieć STOP! jeśli nie
        zrobisz to ty, i inni ludzie, to takie wykorzystywanie będzie trwało w
        nieskończoność, a szuje przez przypadek zwane "pracodawcami" będą żerować na
        naiwności ludzi, najczęściej młodych i nie doświadczonych zawodowo. Powiedz im,
        że chcesz papierek i NIE BĘDZIESZ się dla niego prostytuowała za darmochę. Oni
        bez skrupułów wezmą następnych, i następnych i łańcuszek frajerstwa będzie trwał
        w nieskończoność.
        Nazwę biura podaj koniecznie, niech ludzie wiedzą co to za naciągacze. Ale podaj
        koniecznie nazwiska tych ludzi, bo inaczej będziesz niewiarygodna. Bezczelne
        agencje oskarżą cię o pomówienie mimo że napiszesz prawdę.
        z
        Złóż im profesjonalną propozycję: praktyka z wynagrodzeniem. Jeśli nie, powiadom
        PIP.
        • Gość: załamana ;( Re: zdecydowanie NIE IP: *.acn.waw.pl 02.09.08, 23:40
          Otóż taka praktyka jest powszechna w firmach.
          Ja akurat poszukuje pracy w PR. chce zacząć od stażu/praktyk.
          Mam nieduże doświadczenie zawodowe (4 miesiące). Wiadomo, nie mam tyle
          doświadczenia, żeby objąć samodzielne stanowisko.
          Byłam na 3 rozmowach w trzech różnych firmach (w tym 2 to utytuowane agencje) i
          na każdej zaproponowano mi bezpłatną, miesięczna praktykę.
          Jestem podłamana, oczywiście muszę sama zapłacić za dojazdy i wyżywienie.
          Tak to juz jest w tym kraju, że młodych, niedoświadczonych ludzi wyzyskuje się
          za darmo. Jak to zmienić ? nie wiem. Pracowac za darmo przez miesiąc na czyjeś
          konto dobrze powiedziane - niewolnikom przynajmniej dawano jeść).
          Z jednej strony nie powinno się przyjmowac takich ofert. To chamstwo, że ktoś
          zasuwa na pełen etat za grosze. Z drugiej, wszyscy wymagają doświadczenia
          zawodowego, a ludzie bez doświadczenia są skazani na rozmaite staże i praktyki
          (oczywiście bezpłatne). To co my młodzi, niedoświadczeni, mamy robić ?
          • Gość: antyzlodziej Re: zdecydowanie NIE IP: *.mia.three.co.uk 03.09.08, 02:10
            To co to za ZJODZIEJSKA AGENCJA?????????????Nie dojrz ze pobieraja
            kase od robotnikow co ciezko haruja w fabrykach za grosze to jeszcze
            niechca placic swoim pracownikom!!!To tylko w PL mozliwe--w Uk takie
            cos jest niedopuszczalne-i wogoel wszedzie na swiecie poza PL!!
            Pracuje w agencji w UK-stawke mam nizsza o POLOWE niz w poprzedniej
            robocie -robilem jako kierowca HGV 1(czyli TIR dla tych co tylko
            biurko widzieli i na niczym sie nieznaja)i na nocki-mialem 14-16f/h
            (za dnia 10)...Teraz mam 6f/h ale dopiero czuje ze zyje!!!!!!!Tam
            niby kasa byla ale wieczny stres,przemeczenie,prace zaczynalem o 2am-
            czasami przez tydzien spalem 8h(na 7dni 8h snu)wygladalem jak zombie-
            niewiem jakim cudem siebie i nikogo niezabilem-ani nawet towaru za 1-
            2mln funtow nierozwalilem,raz tylko czarnuchy chcialy mnie ograbic
            na autostradzie-mysleli ze to angol i pistoletu sie przestrasze(w
            sumie glupio zrobilem bo ginac za jakies goowno niewarto)....do
            rzeczy--teraz praca za biureczkeim-zero stresu,totalnie
            wybyczony,szczesliwy.,super godziny-zawsze wyspany i wieczorem
            codziennie gdzies wyskakuje--mialem juz wracac do pl mialem dosc
            fizycznej roboty,ale dopoki bede mial robote za biurkiem to tu
            zostaje-moze nawet na zawsze---nich ci dadza chociaz najnizsza-bo
            przez 1 miesiac to nic sie tam nienauczysz-bedziesz rejestrowc
            nowych pracownuikow-pokaza prosty(przynajmniej dla mnie-ja wszsytko
            zlapalem w 3 dni)program---raczej dzwonic czy jezdzic po firmach
            niebedziesz bo to dla wprawionych-i tu jest lepsza kasa i lepsza
            robota bo cos sie dzieje,premie itd-zapomnij-w uka nawet tego
            niedaja-no ale tu sie opie..m ciagle.
          • Gość: mGo Re: zdecydowanie NIE IP: 83.24.39.* 04.09.08, 10:32
            tez sama bylam kiedys na bezplatnych praktykach - po 2gim roku studiow. odbycie praktyk wymagala uczelnia i jak pamietam u mnie na roku (ok 100 osob) wiekszosc miala bezplatne praktyki, glownie w jakis ministerstwach, urzedach... ja na moich strasznie sie wynudzilam :) w kazdym badz razie jak pozniej na studiach szukalam praktyki, to tez sie spotkalam z oferta praktyki bezplatnej (np. bank ING) i teraz, kiedy jestem juz po studiach, i szukam pracy ktora da mi start w karierze przegladam oferty i wciaz widze, ze np. Fortis oferuje bezplatne praktyki. Te praktyki glownie sa dla studentow, bo czasem bardziej liczy sie zdobycie doswiadczenia a nie pieniadze. wiekszosc studentow jest utrzymywanych przez rodzicow, rodzicom bardziej zalezy, zeby dziecko sie uczylo a nie pracowalo i olewalo uczelnie...
            wydaje mi sie, ze dla studenta praktyka nawet bezplatna jest ok. ale po studiach juz bym sie na to nie zdecydowala. nie zalamuj sie, skoro dopiero bylas na 3 rozmowach, chodz dalej, szukaj dalej.
            Powodzenia i glowa do gory!
            • Gość: hello Re: zdecydowanie NIE IP: *.eranet.pl 10.09.08, 10:03
              hello

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka