Gość: antena IP: *.cytanet.com.cy 24.09.08, 05:13 wychodzi ze pielegniarka moze dostac wiecej niz nauczyciel ..? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: niko Re: Pielęgniarka IP: 217.98.20.* 24.09.08, 07:18 policjant też - mamy panstwo policyjne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc BULL SHIT IP: *.pg.com 24.09.08, 10:18 moja żona jest pielęgniarką w prywatnym szpitalu, dostaję 3200 na rękę dostaje też dodatkowo za operacje od 300 do 1200 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: BULL SHIT IP: *.resetnet.pl 24.09.08, 10:29 Powiedz tylko z jaką specjalizacją i jakie miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tr Re: BULL SHIT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 19:22 Pewno kardio albo neuro - skrajnie wyspecjalozowana, ogromne doświadczenie... to możliwe w prywatnej klinice. Ale jest prywtna kardio albo neurochirurgia w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB007 Pielęgniarka IP: *.180.54.80.sta.gaja.net.pl 25.09.08, 11:44 A pielegniarki ciągle narzekają. Mają ponad 2K na rękę. Skąd więc te lamenty że zarabiają 800 zł ? Coś jak biedni lekarze... Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: Pielęgniarka 22.09.13, 00:09 Nie rozumiem, jak można komuś zazdrościć pensji "aż" 2000 zł. Po drugie, skąd założenie, że [każda] pielęgniarka powinna zarabiać więcej niż [każdy] nauczyciel? Przyzwoicie wykonywany zawód pielęgniarki jest ważniejszy i bardziej odpowiedzialny od zawodu nauczyciela. Jak Wam dziecko trafi na beznadziejnego belfra, to zmienicie go (zmienili nam nauczyciela fizyki w III klasie liceum, pamiętam) albo ostatecznie przeniesiecie do innej szkoły lub załatwicie korki. Jak Wam ojciec po zawale trafi na beznadziejną pielęgniarkę na OIOMie... Jeden i drugi zawód obecnie wymaga wyższych studiów. Praca pielęgniarki zazwyczaj jest bardziej obciążająca fizycznie i emocjonalnie - większa dyspozycyjność chociażby (pielęgniarki w szpitalach pracują w trybie dyżurowym; większe zmęczenie, znaczne utrudnienie funkcjonowania - trudniej zapisać się na jakiekolwiek zajęcia, trudniej ogarnąć kwestie związane z opieką nad dziećmi). Aha - nie jestem pielęgniarką, pracowałam natomiast jako lekarka i mam w rodzinie emerytowanego nauczyciela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Pielęgniarka IP: *.play-internet.pl 07.05.14, 10:05 ja zarabiam 1500 zł, a moja kolezanka 1300 i o czym tu mowa? po studiach i kilku kursach, do tego jedna na 40 pacjentów czyli polskie dno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on ja jako pielęgniarz w Warszawie pracuje 1,5 etatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 18:23 ja jako pielegniarz pracuje na półtora etatu w 2 szpitalach. mam w miesiącu przeciętnie 24 dyżury 12 godzinne. Nie mam niestety tyle wolnego co nauczyciel lub inna grupa zawodowa. Ide do pracy na noc lub dzień, bez względu na to czy jest to święto czy nie. Właśnie wróciłem z dyżuru 24 godzinnego przespałem 3 godziny i zaraz ide na zmianę nocną. W ciągu miniąnej doby mieliśmy 4 reanimacje robiłem pacjentowi masaż serca przez 2 godziny. Mam nadzieje że dzisiaj w nocy będzie spokojniej. Nie powinno sie porównywać zawodów takich jak nauczyciel i pielęgniarz pod względem finansowym to zupełnie inna para kaloszy i nie rozumiem co ma piernik do wiatraka. Nauczyciel postawi dwójke lub czegoś nie nauczy a pacjent umrze. Nie dokonujcie takich porównań bo zarówno jedna praca jak i druga jest odpowiedzialna i ważna. Wierze że kiedyś nie będe musiał tyrać na te półtora etatu i dostanę godziwe pieniądze pracująć w jednym miejscu. Takie porównywanie zawodów pod względem płac i kłótnia to bezsens. Trzeba zwrócić uwagę które sektory w Polsce są zaniedbane i wymagają reform. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Pozdrawiam wszystkie Pielęgniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 18:51 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inż. To tylko pogratulować,że ich głowa nie boli o rach IP: *.as.kn.pl 26.09.08, 19:41 To dobrze, chociaż im się w końcu się udało załatwić w miarę godne zarobki. Czas na inne grupy społeczne i nie dajcie się podjudzać przeciw sobie, bo o to głównie chodzi. Wystarczy przestać robić sztuczne programy w TV, gdzie występują sami swoi, a nie np. zgłaszający się zdolni ludzie, którzy mają coś nam do zaoferowania w kulturze - fucha za kilkadziesiąt tys.PLN za nic!!!, bo nie umie śpiewać, nie umie tańczyć, nie umie dosłownie nic, nawet czytać często nie potrafią podczas wiadomości, pewna pani prezentera myli się od kilkunastu lat czytając jak dziecko ze szkoły podstawowej, ale kasę bierze sporą i tak to się dobrze kręci latają po bankietach i węszą jak podłapać niegodziwie kupę szmalu. Pieniądze te można przeznaczyć na Edukację i będziemy dumni z nauczania w Polskich szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anniaoap[aoja Re: Pielęgniarka IP: *.cnb.com.pl 28.09.08, 21:26 zabrać nauczyciel dać służbie zdrowia! w tym głównie pielęgniarkom! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Pielęgniarka IP: *.ver.airbites.pl 17.10.08, 15:05 Pracowałam jako pielęgniarka 31 lat, wreszcie z przyjemnością czytam, że zarabiacie przyzwoicie.Byłam instumentariuszką, praca ciężka stresująca w ciągłym napięciu, najgorszym dniem był dzień wypłaty.Nad tymi groszami jakie dostawałam można było tylko zapłakać.Jestem już na emeryturze, też marnej, ale cieszę się, że wreszcie ten zawod doceniono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młoda Pielęgniarka IP: *.chello.pl 24.06.09, 12:42 Ja pracuje w Wawie od 8 miesięcy jako pielęgniarka w szpitalu dziecięcym i mam 2100 brutto plus kasa za dyżury. W mniejszej miejscowości pracowałam w przychodni mając kurs środowiskowy i szczepień i odchodząc z pracy po wszystkich podwyżkach jakie otrzymałam było to 1400zł brutto bez żadnych premii czy dodatków. Mam nadzieje, że po kilku latach pracy z większym doświadczeniem będę więcej zarabiać, bo o kredycie na mieszkanie nie mam co marzyć. Chociaż praca pielęgniarki i policjanta jest zawodem zaufania publicznego to z tego co usłyszałam w firmie pośredniczącej w kredytach banki nie chcą tym zawodom udzielać kredytów. Według banku zaufanie publiczne ma tylko lekarz i prawnik. Tak więc czegoś tu nie rozumiem. Nauczyciele, policjanci, pielęgniarki kłócą się między sobą na forach internetowych komu zabrać trochę kasy a jaki zawód ma dostać więcej. Ale wszyscy jedziemy na tym samym wózku. Na tych zawodach państwo oszczędza. Osobiście nie chcę pensji nauczycielki i jej pracy. Nie chcę pracować jako policjant (tak jak mój narzeczony) i nie chcem tyle zarabiać. Czasami myślę nad zmiana zawodu na mniej odpowiedzialny i za te same pieniądze to jest wykonalne ale będę tęskniła za tą pracą. Pozdrawiam pielęgniarki, nauczycielki i policjantki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo Pielęgniarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 23:49 małe sprostowanie, w Krakowie w MSWiA zarabia sie na zwykłym oddziale 1900 brutto plus dodatek za nocki i świeta. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Pielęgniarka IP: *.chello.pl 09.04.10, 19:57 Na Banacha w Warszawie 2200 brutto. Niech mi nikt nie opowiada, ze w wiekszym miescie wieksza kasa bo to jakis zart. Nauczyciele niech sie nie porownuja ze swoja praca 20-godzinowa w tyg oraz wolnymi 2-3 miesiacami w roku do naszej nocnej i swiatecznej pracy oraz odpowiedzialnoscia za ludzkie zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Pielęgniarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.13, 18:29 Pielęgniarka dzisiaj to osoba po studiach, często ze specjalizacją i bardzo dobrą znajomością języków obcych. Cóż tak dziwi kogoś, że więcej zarabia od nauczyciela!!!! Odpowiedz Link Zgłoś