Gość: JP IP: 195.242.183.* 26.09.08, 13:27 To ja się pytam gdzie są niby te miejsca pracy. Bo ja studia skąńczyłem na dobrej uczelni i nie moge nic znaleźć. He? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: J Re: 50 tys. miejsc pracy w firmach IP: 62.254.178.* 26.09.08, 14:10 Gość portalu: JP napisał(a): > To ja się pytam gdzie są niby te miejsca pracy. Skoro SIE pytasz, to SOBIE odpowiedz. A jak zapytasz KOGOS, to CI moze odpowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moe Re: 50 tys. na całą Polskę ? To mało IP: *.hotspot.bialystok.pl 27.09.08, 18:01 Może chodzi o jedno województwo ? Do Irlandii pojechało z tysiące ludzi ,a tam może z 3 miliony obywateli . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezr Re: 50 tys. miejsc pracy w firmach IP: 217.153.81.* 28.09.08, 11:37 nie masz już gdzie pajacować to spadaj do chlewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon a jakis etacik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 14:32 dla bezrobotnego absolwenta wyzszej szkoly biznesu i zarzadzania strategicznego w pasikurowicach sie moze znajdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykatabas a co to jest "pasikurowice" - "rydzykowka" ? IP: *.bsb.vectranet.pl 26.09.08, 14:34 a co to jest "pasikurowice" - "rydzykowka" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heraldek Re: a co to jest "pasikurowice" - "rydzykowka" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 23:50 pasikurowice" to wiocha pod Wroclawiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
nowak11 GUS niech już lepiej nic nie podaje 26.09.08, 14:56 Dwa lata temu dałem ogłoszenie do gazety, że zatrudnię w charakterze ekspedientki. Zgłosiło się wówczas 7 pań. Tydzień temu nadałem podobne ogłoszenie. Zgłosiło się 48 pań!!! Mieszkam w 28-tysięcznym miasteczku. Zgoda, część z nich pewnie gdzieś pracuje i albo chcą zmienić pracę - bo zarabiają zbyt mało. Albo szukają szansy na dorobienie, bo zarabiają zbyt mało. Chociaż według GUS-u ceny ostatnio w Polsce zatrzymały się a nawet spadły;))) Ci co piszą takie brednie powinni się rozejrzeć wokół, pomyśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykatabas na umowę zlec-za 3 zł za godz. IP: *.bsb.vectranet.pl 26.09.08, 14:33 na umowę zlec-za 3 zł za godz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon malo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 14:42 przeciez ja mam magistra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek Re: malo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 15:15 Gość portalu: leon napisał(a): > przeciez ja mam magistra! Aaa... to w takim razie 4 zł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pismak zeżre goown to nawet nie jest ułamek procenta zatrudnionych IP: *.bsb.vectranet.pl 26.09.08, 14:36 to nawet nie jest ułamek procenta zatrudnionych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elo Ziom Re: 50 tys. miejsc pracy w firmach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 14:36 Jest praca w hurtowni pon. - piątek 6.00-14.00 i soboty 8.00-15.00 900 zł brutto + premie, żeby wyszło te ustawowe 1126 pln. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: 50 tys. miejsc pracy w firmach IP: *.chello.pl 26.09.08, 15:01 To sporo co nie..., no ale jak się szuka pracy to wychodzi kiepsko... Odpowiedz Link Zgłoś
mojekontolalala Re: 50 tys. miejsc pracy w firmach 26.09.08, 15:45 Gość portalu: JP napisał(a): > To ja się pytam gdzie są niby te miejsca pracy. Bo ja studia skąńczyłem na > dobrej uczelni i nie moge nic znaleźć. He? no jest peeeełno: - inzynier sprzedaży - technik sprzedaży - specjalista sprzedazy - koordynator sprzedaży - manager sprzedaży - przedstawiciel handlowy - product manager - manger produktu - opiekun produktu - wiodący specjalista produktu - specjalista ds. pozyskiwania nowego klienta ale po za tymi dziedzinami jakże biurowymi i technicznymi, są jeszcze : - do recepcji - dla odważnych i bezpruderyjnych atrakcyjnych dziewczyn - na wózek widłowy - wykwalifikowanych robotników budowlanych za stawki sprzed emigracji - programista z 4 językami programowania, uprawnieniami, przynajmniej 5 lat na podobnym stanowisku, prawo jazdy C, kurs lotnika i licencja I stopnia ochrony i dostęp do dokumentów o klauzuli ściśle tajne, jeszcze certyfikaty na poziomie zaawansowanym z 4 języków i dodatkowo MBA a oferują wiele - niektórzy nawet umowę, czy to zlecenie, czy o współpracy, czy agencyjną, czy tymczasową no pełno jest miejsc pracy :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papiarowyss 50 tysięcy tylko dla rodziny i znajomych IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.08, 16:30 50 tysięcy tylko dla rodziny i znajomych Huty przyjmują kelnerów i piekarzy ( wujek lub ciocia tam robi), ślusarze są piekarzami. I nikt nie robi na swoim stanowisku. Są dwa kierunki jak dobrze płatna to rodzinka bo poco ma zarobić obcy. A jeżeli jest słabo płatna to też są chętni bo dwóch po 1200 zł to jakoś się przeżyje a rodzinka nie wykopie a to że mała efektywność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butapren Re: 50 tysięcy tylko dla rodziny i znajomych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 16:40 te, a co wg was może robić absolwent filologii polskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
mojekontolalala Re: 50 tysięcy tylko dla rodziny i znajomych 26.09.08, 17:17 > te, a co wg was może robić absolwent filologii polskiej? jak ma mózg to może np. korygować pisma urzędowe i poprawiać stylistyczne rzeczy po prawnikach, może w gazecie być redaktorem i teksty sprawdzać, może w firmie co robi gry komputerowe dbać o stylistykę języka, może po odpowiednim przyuczeniu przez pracodawce np. obsługiwać skład czasopism, może weryfikować wnioski kredytowe pod względem wymoganych dokumentów, może układać oficjalne pisma odpowiadając na zapytania klientów, by były zrozumiałe i poprawne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vcx Re: 50 tysięcy tylko dla rodziny i znajomych IP: *.tvgawex.pl 28.09.08, 08:09 np. pisać wiersze ;-) ... a kto o zdrowych zmysłach idzie na filologię polską czy inne g***a pokroju filozofii o ile nie chce byc nauczycielem. takie studia to co najwyzej hobby a nie sposób zarobkowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan 50 tys. miejsc pracy w firmach IP: *.ucc.ie 26.09.08, 16:51 znowu nieporozumienie ktos powinien sprawdzic ile utworzono miejsc PLACY a nie miejsc pracy. Oswiecim to tez bylo miejsce pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezr Re: 50 tys. miejsc pracy w firmach IP: 217.153.81.* 28.09.08, 11:42 Oświęcim - trafne spostrzeżenie MIEJSCE PRACY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wladek chyba raczej - 50 tys. miejsc dla niewolnikow !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 17:01 a nie PRACY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aprox99 Re: chyba raczej - 50 tys. miejsc dla niewolnikow 26.09.08, 18:16 mozemy podwyzszac na 100 tys.miejsc pracy,ja sam utworze dodatkowe 50 tys po 1 zl na godzine.Banda kapitalstow.Wiecie czemu upadl socjalizmm?bo nauczyl ludzi czytac i pisac!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr_inż. Re: chyba raczej - 50 tys. miejsc dla niewolnikow IP: *.wwnet.info 26.09.08, 21:26 jadę do pracy do Czech, bo mam niedaleko i tam są lepsze płace, Bismarck miał jednak rację... dać Polakom władzę... ;( Odpowiedz Link Zgłoś
aprox99 50 tys. miejsc pracy w firmach 26.09.08, 18:18 Arbeit macht frei,za 5 zlotych od nadzieji i przyszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.stalin w szmatławcu nie potrafią cytować :) 26.09.08, 19:02 50 tys. miejsc pracy w firmach? bzdura otóż tekstu wynika, że jest praca w 50 tys. firmach. każda firma potrzebuje przynajmniej 1 pracownika, ale są takie, które potrzebują 2 lub 10. innymi słowy miejsc pracy jest więcej niż 50 tys. ja wam tym kgańcem oświaty, redaktorzyny, główkę poobijam, może zmadrzejecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi 50 tys. miejsc pracy w firmach IP: *.stansat.pl 26.09.08, 20:41 przeszło rok szukam pracy w warszawie[ produkcja przemysł],oferty to 10 max. 12 zł brutto i oczywiście 3 zmiany,bardziej niż harowac za te grosze opłaca mi się rozsądniej wydawac oszczędnosci z lepszych czasów i dbac o zdrówko ,jestem do kupienia za 2000 do ręki i ani grosza mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawcio Re: 50 tys. miejsc pracy w firmach IP: *.domainunused.net 28.09.08, 23:00 wpadnij do Bytomia, 8/h brutto i ani grosza więcej. A ty narzekasz na dwunastaka ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi Re: 50 tys. miejsc pracy w firmach IP: *.stansat.pl 29.09.08, 08:43 gdybym mieszkał w bytomiu to codziennie dojeżdzał bym do pracy w niemczech, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coss Re: 50 tys. miejsc pracy w firmach IP: *.strong-pc.com 29.09.08, 08:58 Spójrz na mapę pajacu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Niech pracodawcy sami pracuja za 6 zl. IP: *.range86-158.btcentralplus.com 26.09.08, 20:45 Jak sie odliczy podatki, pieniadze na dojazd do pracy, pieniadze na inne wydatki zwiazane bezposrednio z praca, to zostaje taki tysiac zlotych. (OBY). Niech ktos mlody, taki jak ja, sprobuje przezyc za te kase w Wawie albo w innym wielkim miescie. Bylem nauczycielem w LO i moja pensja netto to bylo nigdy nie wiecej jak 950 zl. I jak tu zyc w wielkim i drogim miescie? Dzis mieszkam sobie poza Polska i juz nie mam zamiaru wracac. Jest mi tutaj dobrze i stac mnie na to, na co w Polsce moglem sobie tylko pomarzyc albo popatrzec przez szybe na wystawie. Tomek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Niech pracodawcy sami pracuja za 6 zl. IP: 83.168.106.* 26.09.08, 21:01 No widzisz. A zobacz jak tu KIKI który korzysta nawet z tego samego Internet Providera co ty pisał że tam bieda i nędza, a w Polsce dobrobyt: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=84783527 . Może nawet mieszka gdzieś niedaleko ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Oferują samochód służbowy i komórkę 26.09.08, 21:10 Bo jak nie to nie idę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnoksiężnik 50 tys. miejsc pracy w firmach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 23:09 Jak mało płacą to też nie będą mieli pracowników. ha ha ha Stanowiska pracy dobrze opłacane są już zajęte ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (@) Re: 50 tys. miejsc pracy w firmach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 23:14 Ciepła posadki w urzędach też są zajmowane po znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
tsp.tomson Miejsca pracy w produkcji... 26.09.08, 23:24 Już widzę te miejsca pracy, przy linii produkcyjnej za 1000zł miesięcznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANDY 50 tys. miejsc pracy,ale teraz koniec września, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 07:26 po co utrzymywać taką instytucje jak GUS,która nie umie wyliczyć przybliżonego średniego wynagrodzenia ludzi będących na etatach,tylko liczy średnią arytmetyczną wynagrodzeń łącznie z kominami,które następnie zawyżają stawki na ZUS.Wygląda to na zmowę ZUS-u z GUS-em,pod protektoratem rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: 50 tys. miejsc pracy,ale teraz koniec wrześn IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.09.08, 11:12 > po co utrzymywać taką instytucje jak GUS,która nie umie wyliczyć przybliżonego > średniego wynagrodzenia ludzi będących na etatach,tylko liczy średnią > arytmetyczną wynagrodzeń łącznie z kominami, Zapomniałeś o płacy za pracę po 12-16 godzin dziennie, która też wpada do tej "średniej", później budżet pyskuje ze nie będzie siedział na stołku po 8 godzin /4 czasem/ za marne grosze :D Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj 50 tys.? Tylko? A to ci rewelacja! 27.09.08, 08:42 ===================================== A coz to za imponujaca liczba w skali Kraju??? Czy to ma dowodzic sukcesu i rozwoju Polski??? Smialo mozna zakladac, ze w tym feudalno-panczyznianym systemie takich quasi-niewolniczych "miejsc pracy" moze byc 500 tysiecy, a moze i milion? To tylko kwestia umiejetnego manipulowania danymi statystycznymi. Mowa jest bowiem o oficjalnie zgloszonych zapotrzebowaniach. Ponad 20 lat temu i wiecej obiecano Polakom wolnosc i "zachodni dobrobyt". Sami obiecujacy jednak rozgrabili lub zruinowali polski przemysl, wiec jakim cudem mialby sie spelnic ten sen o mozliwosciach godnego zycia? Zaledwie okolo 15-18% procent polskiego spoleczenstwa zyje w warunkach mterialnych zblizonych do zachodnich, bo im w bardziej lub mniej legalny sposob udalo sie zalapac blizej koryta. Tak naprawde, na owej "wolnosci" wygrali tylko ci, ktorzy mogli postawic wszystko na jedna szale i uciekac w wlasnego Kraju w poszukiwaniu chleba. A reszta? A kogo z poetosowych elyt interesuje ciemny lud? Rzadzacy Polska, to sluzalczyki rodzimych i obcych oligarchow. Uwazaja oni, ze motloch jest sam sobie winien, ze nie chce pracowac. Ze stawki idiotycznie niskie? No przeciez mata wolnosc, ladujcie na furmanki dobytek i hajda w swiat, jak wam tutaj zle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś no ciekawe czemu :D IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.09.08, 11:05 Pismak z Gazety albo biurwa z GUS niech się zatrudnią tam na tydzień i obadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gbur Roboli trzeba, nie pracowników... IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.09.08, 17:17 Brakuje im hołoty do pracy za marne grosze, 6 razy w tygodniu na 3 zmiany... Od dłuższego czasu przeglądam rynek pracy próbując uwolnić się od podobnego kołchozu i widzę jakie są te miejsca pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 888 uhuuuuuhuuuu 50k na kraj.... Afryka nas wyprzedza IP: *.tcl127.dsl.pol.co.uk 27.09.08, 20:13 jakby jeszcze stawki byly podane. bo odejmujac te prace za mniej niz minimum socjalne (w PL to 2000netto wg Unijnej definicji) to by z kilkadziesiat ofert zostalo. niedawno powiedzialem szefowi ze za 13 funtow/h niech se sam zapierdziela. spacjalistow brak. a <30000/rok (130000pln) to kicha ktorej nikt nie wiezmie na dluzsza mete. proste / proste!! zatrudnienie pracownika to trudna sprawa w Polsce, bo placic trzeba, a konkurencja z Niemiec i UK bije po dupie z jednej strony, a z drugiej Chiny i Ukraina kopie w jaja jeszcze mocniej (180PLN brutto miesiecznie - min. pensja na Ukrainie tak mniej niz 200PLN!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: uhuuuuuhuuuu 50k na kraj.... Afryka nas wyprz IP: *.domainunused.net 28.09.08, 23:07 a ile kosztuje benzyna i jakie jest bezrobocie na Ukrainie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: uhuuuuuhuuuu 50k na kraj.... Afryka nas wyprz IP: 89.107.48.* 30.09.08, 18:05 Sproboj tyle zaplacic chinskiemu inzynierowi to cie wysmieje. Oni tez za cos musza zyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta 50 tys. miejsc pracy w firmach IP: 195.205.208.* 27.09.08, 22:44 Totalna bzdura,pracowałam i studiowałam zdobyłam wyższe wykształcenie a teraz szukam pracy i mogę całować klamkę w różnych miejscach pracy,ponieważ czeba miec znajomosci lub kase żeby dac w łape.i dziwia się że wykształceni ludzie uciekają za granicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: 50 tys. miejsc pracy w firmach IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.08, 00:58 bzdura. Ja po studiach (UW, niezbyt "przyszlościowy" kierunek humanistyczny) znalazlem prace bez znajomosci w ciagu 3 tygodni. Minelo 10 miesiecy i przejmuje caly dzial jako szef :) Mozna zdobyc dobra prace, ale to wymaga pojawienia sie w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie + wykazanie sie. Jesli jestes dobra, to Cie docenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blood Re: 50 tys. miejsc pracy w firmach IP: *.cable.ubr05.perr.blueyonder.co.uk 28.09.08, 13:39 Gość portalu: marta napisał(a): "zdobyłam wyższe wykształcenie [...] ponieważ czeba" To, że kupiłaś magisterkę i dostałaś dyplom nie pomogło ci nauczyc się pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: 50 tys. miejsc pracy w firmach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 09:18 No nie dziwię się że nie możesz znaleźć pracy, skoro "cz" od "trz" nie odróżniasz. Odpowiedz Link Zgłoś