Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Charted Engineer - Irlandia

17.11.08, 10:29
    Hej,

Szukam osoby, ktora robila status Charted w Irlandii przez Engineers of
    Ireland. Obecnie sam mam zamiar zaczac skladac papiery i chcialbym sie
    poradzic kogos kto juz przez to przechodzil. Chodzi mi o sama procedure,
    sposob pisania esejow i practice report, jak wyglada interview itp. Jesli ktos
    moglby sie wypowiedziec w tym watku albo napisac maila:
    radek(malpa)soltech(kropka)pl bylbym wdzieczny.
    Obserwuj wątek
      • axx611 Re: Charted Engineer - Irlandia 17.11.08, 13:35
        Polecam strony,wszysko wyjasnione.
        www.engineersireland.ie/WebPages/PageDetails.pasp?pageid=141&menuid=6
        www.irishscientist.ie/2000/contents.asp?contentxml=065s.xml&contentxsl=insight3.xsl
        • radek_sziwa Re: Charted Engineer - Irlandia 17.11.08, 16:17
          Dzieki, znam juz te artykuly. Chodzi mi o to, ze teoretycznie wiem wszstko
          odnosnie wymagan, procedury itd. Chodzi mi o praktyczna strone, jak to wszstko
          wyglada powiedziane przez kogos kto przez to przechodzil.
          • bonzo333 Re: Charted Engineer - Irlandia 17.11.08, 18:23
            Sprawdz sobie najpierw, czy uczelnia, ktora ukonczyles jest czlonkiem FEANI
            www.feani.org/feani/index/indexSchoolsBrowse1.asp
            Jak znajdziesz uczelnie... szukaj dalej kierunku studiow. Jesli jest - to
            formalnosci zalatwisz od reki. Jak nie to zaproponuja Tobie 'Alternative Routes
            to Membership'. Ja sobie na razie odpuscilem :-)
            • radek_sziwa Re: Charted Engineer - Irlandia 17.11.08, 20:49
              Ja juz jestem członkiem Engineers of Ireland. Zanim zostałem to wysłałem im
              swoje dane z nawami uczelni, tytułami etc. i powiedzieli, że mogę zostać
              Ordinary Member'em oraz starać się o Charted Engineer. Skonczylem Politechnike
              Wroclawska, tytuł mgr.inż, 4 lata doświadczenia.
      • radek_sziwa Re: Charted Engineer - Irlandia 24.11.08, 13:50
        Dobra to moze uscisle o co mi chodzi. Wgryzam sie w temat i szukam przykladowego
        Engineering Practice Report. 3500-4000 slow to sporo, jak sie pracowalo, jak ja
        w 2 firmach w zyciu przez te 5 lat od skonczenia studiow to wiecej niz 2000 slow
        mi nie wychodzi. Nie chce lac wody i dlatego szukam przykladow o czym inni
        pisali, moze mi to podsunie jakies pomysly. O czym pisaliscie? Opisywaliscie
        kazdy projekt ze szczegolami, kazde szkolenie, kazdy wyklad na ktorym byliscie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka