joanna.platek 18.11.08, 19:16 Mam pytanie odnośnie statusu wykształcenia, ponieważ skończyłam studia,ale jeszcze się nie obroniłam, wysyłając dukumenty aplikacyjne nie jestem pewna czy powinnam wpisywać wykształcenie średnie czy wyższe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: status wykształcenia 18.11.08, 20:40 Niestety srednie. Kiedys istnialo cos takiego jak niepelne wyzsze, dzis jet srednie i wyzsze... Odpowiedz Link Zgłoś
ona_moze_on Re: status wykształcenia 18.11.08, 23:21 też byłam w takiej sytuacji. wpisywałam jednak te studia (od kiedy do kiedy, nazwa uczelni, kierunek, specjalność), a w nawiasie pisałam: planowany termin obrony - październik 2008. bo jakby nie było studia skończone, została obrona, która jest formalnością. i tyle. a jak to pominiesz, to pracodawca może pomyśleć, że w ogóle nie masz studiów i niestety przez to może Cię odrzucić. a szkoda by było. daj znać, jak to rozwiązałaś :) powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
amess Re: status wykształcenia 19.11.08, 00:35 Jak w formie zero-jedynkowej - np. tabela z opcją "zaznacz właściwą odpowiedź" to niestety annajustyna ma rację. Formalnie masz wykształcenie średnie. Jeśli sama piszesz cv to jednak wpisałbym te studia z wyraźną informacją, że została obrona. Zwłaszcza w sytuacji gdy wykształcenie jest wymogiem, albo istotnym atutem. Odpowiedz Link Zgłoś