Gość: jędrek
IP: *.szc.vectranet.pl
10.12.08, 22:50
Witam.
Piszę to, bo mam nadzieję, że pomoże to komuś w podjęciu decyzji na temat pracy na stacjach paliw BP.Naprawdę warto!
Chciałbym podzielić się swoją opinią na temat pracy na stacji BP (w moim przypadku jest to Szczecin)na stanowisku Sprzedawca(czyli jedyne jakie tam jest i robi się tam wszystko).
A wieć, pracuję od niedawna ale na tyle długo (poniżej miesiąca)żeby powiedzieć że jest BARDZO FAJNIE!najważniejsza jest chyba miła atmosfera, pracownicy pomagają "świeżakom" na początku, obsługa kasy,Wild Bean'a itp. i nikt nie ma do ciebie pretensji że robisz coś źle bo jesteś nowy i ci wolno.Zdarza się też że osoby które bardzo długo tam już pracują pytają a jakiś banał kierownika który zawsze jest życzliwy ale i wymagający.
Naprawde, ze szczerego serca mogę powiedzieć że jestem jak narazie bardzo zadowolony i mile zaskoczony a przyznam że bałem się tej pracy:) Mycie toalet, sprzątani, wykładanie towaru,nalewanie gazu (jeśli mogę to tak nazwać) no i oczywiście obsługa klienta to podstawowe obowiązki pracownika i nie jest to tak, że np. tylko ja dzisiaj cały dzień siedze w kliblu.NIE! jest grafik na cały dzień i np. osoby z kasy nr2 (a jest ich 3) o godzinie 11:00 ma wytrzeć regał przy oknie,lub o 13:40 ma zrobić obchód co do porządku naokoło stacji, lub o godzienie 15:00 ma sprawdzić odśnieżenie i/lub odśnieżyc chodnik do stacji.I wszystko to rozgrywa się gdy osoba z kasy nr2 nie ma kolejki do swojej kasy, a jeśli ma to zrobi to pozniej, wolnym czasie.
Co do wypłaty to ja osobiście uczę się 3 dni w tygodniu a pracuje 2-3 lub jesli mam ochote i czas to nawet 4 dni w tygodniu(ale tylko za moja zgoda) i tak np. 1tydzień-2dni,2tydzień-3,3tydzień-2,4tydzień-4 i mam na rękę 1100zl co myślę że dla studenta jest satysfakcjonujące.Umowa o pracę, masz opłacane wszystkie składki, robię na 3/4etatu wiec mam 2 dni urlpu w miesiacu,jedzenie na stacji w godzinach pracy masz za pół ceny, a wszystko to w naprawde przyjemnej atmosferze.POLECAM:) najlepiej jest się przekonać.Mam na poczatek umowe na 3miesiace,ktora zawsze moge rozwiazac w termianie jednego tygodnia(powiadamiam tydzien wczesniej ze za 7 dni odhcodze z pracy), a po tych trzech miesiącach mam miec umowe na 2 lata, którą można zerwac z miesiacznym wyprzedzeniem.
Sprawdz i przekonaj się sam.