Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ogloszenia o pracy

IP: 212.187.240.* 06.08.01, 13:22
    Uwazam za idiotyczny zwyczaj, ze w polskich gazetach umieszczane sa ogloszenia
    o pracy bez podania nazwy pracodawcy. Na przyklad "Wiodac firma dzilajaca w
    branzy bla, bla, poszukuje pracownikow na nastepujace stanowiska". Mnie takie
    ogloszenie od razu odrzuca. Jesli ktos szuka pracownikow, a nie chce sie
    ujawnic to wyglada dziwnia i co najmniej podejrzanie. Jesli mam pisac podanie
    to chce wiedziec do kogo pisze i o jaka prace i konkretnie gdzie w jakiej
    firmie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: kolo Re: Ogloszenia o pracy IP: *.unregistered.formus.pl 06.08.01, 13:29
        Często takie ogłoszenia dają firmy rekrutacyjne, aby zebrać informacje z rynku. Niekoniecznie musi to być konkretna potrzeba
        określonego pracodawcy.

pozdro, kol
        • Gość: Greg Re: Ogloszenia o pracy IP: 212.187.240.* 06.08.01, 13:36
          O firmach rekrutacyjnych w Polsce to mi sie nawet nie chce rozmawiac takiej
          niekompetencji i arogancji w zyciu nie widzialem
      • Gość: wiki Re: Ogloszenia o pracy IP: 212.244.106.* 06.08.01, 13:50
        zwłaszcz gdy oczekują listu motywacyjnego
        • Gość: beata Re: Ogloszenia o pracy IP: *.acn.waw.pl 06.08.01, 22:33
          Dla mnie w ogole list motywacyjny to jest jakas paranoja. Wszystko dobrze jak
          chcesz zmienic prace, startujesz do konkretnej firmy z konkretnych bardziej lub
          mniej powodow. A co, kiedy szukasz pracy, bo porzednia wlasnie tracisz.
          Zdarzylo mi sie dwa razy pisywac listy motywacyjne w takiej sytuacji i za
          kazdym razem mialam ochote napisac, ze po prostu musze zyc. A juz pisanie listu
          motywacyjnego via agencja, to takie pisanie do lampy - grom wie do jakiej firmy
          to trafi.
      • Gość: ponti Re: Ogloszenia o pracy IP: 213.77.9.* 07.08.01, 23:50
        Uważam, że masz absolutną słuszność.
      • Gość: Jerzy Re: Ogloszenia o pracy IP: *.ask.com.pl 09.08.01, 13:13
        Sadzę, że twoje zdanie po 223 rozmowach kwalifikacyjnych, mailach i tyleż samo
        upokorzeń będzie jeszcze bardziej ..................

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka