Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dokumenty aplikacyjne na uczelnię-jak je napisać?

10.03.09, 12:30
    Czy jest specjalna forma cv i lm na stanowisko asystenta na uczelni. Oferta
    umieszczona na stronie uczelni, nie podano wymagań,tylko prośba o przesłanie
    cv i lm. Jak stworzyć dokumenty aplikacyjne, by mieć szansę na tę pracę.
    Podzielcie się, proszę, swoim doświadczeniem i wiedzą. Dziękuję.
    Obserwuj wątek
      • miskitrzy Re: dokumenty aplikacyjne na uczelnię-jak je napi 11.03.09, 20:57
        Jeszcze raz proszę o pomoc:)
      • dorota.zablocka Re: dokumenty aplikacyjne na uczelnię-jak je napi 12.03.09, 13:45
        Powinno się zadbać o przejrzystość dokumentów, brak błędów
        ortograficznych i stylistycznych. Warto również zadzwonić do działu
        rekrutacji uczelni i zapytać, czy uczelnia ma jakieś specjalne
        wymagania dotyczące dokumentów aplikacyjnych, to z pewnością pomoże.
        • miskitrzy Re: dokumenty aplikacyjne na uczelnię-jak je napi 18.03.09, 14:19
          Dziękuję za odpowiedź. Zadzwoniłam do osoby odpowiedzialnej za rekrutację i
          dowiedziałam się, że należy złożyć cv i lm, nie ma żadnych dodatkowych wymagań.
          Obecnie jestem osobą bezrobotną-absolwentką pedagogiki. Udałam się do Urzędu
          Pracy, aby poprosić o pomoc w napisaniu dokumentów aplikacyjnych, doradcę
          zawodowego. Przedstawiłam mój problem i usłyszałam, że kandydatów na takie
          posady wyłania się w drodze konkursu i wiąże się to z rozpoczęciem !kariery
          naukowej!-między wierszami zrozumiałam, że dla osoby bezrobotnej to za wysokie
          progi. A ja po prostu myślę, że zadanie tę panią przerosło.
          Zatem raz jeszcze proszę o pomoc.
          • miskitrzy Do Pani ekspert 25.03.09, 13:58
            proszę o podanie wskazówek jak zabrać się do pisania cv i lm na uczelnię.
            • dorota.zablocka Re: Do Pani ekspert 09.04.09, 19:01
              jest to bardzo możliwe - chodzi o asystenta (doktoranta) w pracach
              naukowych dla pracowników naukowych uczelni. Jeśli jest Pani gotowa
              na taka pracę, powinna Pani wziąć udział w tym konkursie i zawrzeć w
              cv i LM informacje, o którym piszą w ogłoszeniu - jeśli tylko
              spełnia Pani wymagania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka