Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kramel - mobilny sprzedawca

• Gość: van Re: Kramel - zadowoleni IP: *.realestate.net.pl 30.12.11, 22:58
        Może nie tak, po co narzekać ;) Niech się wpisują zadowoleni, zachwyceni, czy co tam jeszcze.
        Chętnie poczytam.
        • Gość: pracownik Re: Kramel - zadowoleni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.12, 17:23
          zadowolonych to raczej jest co raz mniej i tak bedzie tendencja spadkowa w zadowoleniu jezeli tak V1 beda tak podnosic plany i zadania a V2 i tak nie zarabia dla firmy tyle co V1 ale wkoncu firma sie obudzi z reka w nocniku jak spekulanci wkoncu zarobia na swoje kredyty i odejda od zlotego Melona, a on zostanie z V2 ktore oczekiwanego dochodu nie przyniosa koszty rosna a sprzedaz maleje.
      • Gość: CIEKAWY Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: 217.96.39.* 22.01.12, 15:29
        KTO WYJAŚNI CO TO V1 V2 V3 I CO SIĘ OPŁACA
        • Gość: staty Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.183.245.61.dsl.dynamic.t-mobile.pl 23.01.12, 22:53
          v1 starzy pracownicy .v2 nowi i tylko takie teraz umowy sa podpisane . generalnei chodiz o to ze zakladaja ci na "malego " gps i jak chcesz sie zalatwic to musisz zadzwonic do firmy i uzyskac pozwolenie ;)
          • Gość: szeroki1 [...] IP: *.star.net.pl 24.01.12, 23:41
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: van persie [...] IP: *.promax.media.pl 07.02.12, 19:40
              • Gość: weteran Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.centertel.pl 08.02.12, 00:31
                A ja pracuję już jakiś czas w kramelu i powiem tak- plany wywalone w kosmos, wypłata do kitu, a wymagań cała sterta- aż się sam Sobie dziwię że nadal tu pracuję- no ale jak się chce zarobić to się da- to trzeba przyznać
                Pozdr.
                • Gość: Bertolucci [...] IP: *.legnica.vectranet.pl 08.02.12, 22:49
                  • Gość: johan Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.12, 18:39
                    Orientuje się może ktoś jakie są obecne warunki na RKS?
                    pzdr
                    • Gość: van Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: 109.95.31.* 11.02.12, 20:40
                      jeśli nic się nie zmieniło, własna działalność, umiejętność posługiwania się batem dla poganiacza niewolników i bardzo wysoka samoocena, ale nie w Piotrkowie ;)))
                      • Gość: johan Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.12, 10:15
                        A finansowo?
                        • Gość: aaa [...] IP: *.promax.media.pl 12.02.12, 12:12
                          • Gość: johan Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.12, 12:40
                            Ok. Dzięki za odpowiedzi.
                            • Gość: U-ganda... Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.12, 21:19
                              obudź sie frajerze!!!! mówie do v2
                              • Gość: kogielmogiel [...] IP: *.krosoft.pl 07.03.12, 19:15
                                • Gość: stary VS Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.12, 21:08
                                  Kolego, długo się nie musiałem zastanawiać aby podać jedną pozytywną opinie, ale wydaje mi się że to jest ważne:

Choćby skały srały zawsze kase z Kramela masz na czas. Pierwszego każdego miesiąca dostajesz 1000 zł jak bozia przykazała na ZUS, a resztę w ustalonym terminie według procedur. NIGDY nie spóźniają się z wypłątą

O planach nie wspominam, ale nie możesz mieć pretensji, że karają za nieterminowe wpłaty utargów czy braki w towarze. To jest ich kasa i chcą aby było wszystko czarno na białym. Nie było by tego gdyby nie banda oszołomów, którzy oszukiwali i obracali gotówka Kramela.

Każdy kto chce procować jako handlowiec powinien sobie zrobić badanie krwi i kału w celu ustalenia czy ma pracę we krwi czy w dupie.

• Gość: tik Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: 217.96.39.* 08.03.12, 20:43
                                    Jedno pytanko czytałem tu gdzieś dalej że ceny kosmos macie, a byłem świadkiem sytuacji gdzie gościu z kramela wbijał się do sklepu i ceny na batony dawał takie że wszystkie gazetki wymiatają
                                    Czy to znaczy że retro idzie do klienta.
                                    • Gość: kogielmogiel Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.krosoft.pl 09.03.12, 17:20
                                      Ceny jak wszedzie ale roboty nie polecam.
                                  • Gość: xxxx Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.183.229.95.dsl.dynamic.t-mobile.pl 09.03.12, 22:01
                                    OMG.co TY stary vs piszesz???
                                    co to za plus ze firma Ci zaplaci za przepracowany miesiac???
                                    pewnei powinienes ich po tylkach za to calowac ze firma postanowila Ci zapalcic???
                                    pewnie za jakisz czas tak bedzie w tej firmie bo jak to czytam to masakra po prostu
                                    co do potracen za faktury !!!! to w tej firmie potracaja nie 50 %( przez dwa miesiace) jak to oficjalnie sie mowi tylko 61%!!!!!!!!!!!!!!! ( 50 % wartosci faktury potracaja od kwoty netto wyplaty co stanowi wlasnie 61%!!!!!!!)
                                    • Gość: van Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: 109.95.31.* 10.03.12, 20:17
                                      No stary vs, w końcu pozytywna opinia, tylko coś mi tu nie pasuje, coś mi tu śmierdzi, chyba komp mi się kopci, albo zalatuje kierownikiem ;)
                                      • Gość: goszki Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.12, 17:57
                                        Witam. Jestem zdeterminowany i mimo przestudiowania forum wysłałem CV - vanseller podkarpackie. Jakieś rady co do ewentualnej rozmowy w Kramelu. Ewentualnie jakieś opinie na temat grupy podkarpackiej.
                                        • Gość: xyz [...] IP: *.krosoft.pl 02.04.12, 19:54
                                          • Gość: van Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: 109.95.31.* 03.04.12, 23:27
                                            Tylko czterech? To i tak dobry wynik.
                                            • Gość: xyz Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.LAN4.mega-net.pl 05.04.12, 13:23
                                              ale na jednym terenie :) nie regionie
                                              • Gość: van Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: 109.95.31.* 10.04.12, 23:38
                                                podtrzymuję, to i tak mało, ale teraz to się zmieni, nowe umowy, kto podpisze i będzie chciał odejść przed upływem roku, musi zwrócić za szkolenie 3000 zeta......
                                                • Gość: stara wiara Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.centertel.pl 14.04.12, 00:37
                                                  Pracuje w kramelu 9 lat, wcześnień pracowałem w wielkim koncernie spożywczym i powiem wam jedno jeśli dziesz do pracy z założeniem żeby zarobić pieniądze to je tu zarobisz. Praca jak wszędzie, wykonasz swoje cele, troche pomyślisz, to zarobisz. Ja i wielu moich kolegów pobudowało domy, jeżdzą na wakacje za granice, mają dobre auta. Fakt jest jeden niezmienny, który czytam na forach, żeby był sukces musi być i dobrze wykonana praca i dobry rejon sprzedaży. Jedno bez drugiego nie gwarantuje sukcesu. Kto pracuje w tej firmie tyle lat co ja wie o czym mówie. Nikt logicznie myślący nie pracował by tu za marne 2000-3000 czy 4000 tys. do ręki w kramelu , będąc na działalności, bez urlopu płatnego, czy normalnego zwolnienia lekarskiego(coś kosztem czegoś, do emerytury liczy się mały zus). Nawet jeżeli moja droga z kramelem kiedyś się rozejdzie (mowa o warunkach v2), będe czas spędzony w tej firmie uważał za dobrze spożytkowany (finansowo oraz poprzez zdobyte doświadczenia). Inna sprawa to warunki przyjęć dla nowych v2, z tego co wiem już nie tak dobrze płatne, oraz dosyć restrykcyjne (GPS, kary za czas pracy, odpoczynki, itp). Jedno jest pewne pieniądze na czas, oraz to że jeśli ktoś sobie poradzi w tej firmie (trzeba pracować na następujących etatach kierowca, dostawca, magazynier, księgowa, konwojent w skrajnych warunkach mechanik samochodowy oraz handlowiec) poradzi sobie w każdej pracy i życiu . Co do kadry kierowniczej i menadżerskiej, , oni mają swoje ciśnienia i nie jeden z nas by nie chciał byc na ich miejscu, a po za tym odwieczny konflikt interesów. Jedyna rzecz, która jest wkur.......jąca w firmie kramel to to że płaci się najem za samochód (600-800-1000 netto) i nie ważne czy jest to auto nowe, czy też stary trup bez ubezpieczenia ac, nie wspomne już o jakości napraw oraz stanie opon, akumulatorów itp. Podsumowanie jeśli jesteś bystry dasz sobie radę , jeśli jesteś gapa, lub leser omijaj kramela z daleka , obiecuje ci że polegniesz tak jak to piszą na forum, zostaną ci tylko niesmak i długi.
                                                  • Gość: faktura zero Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 11:29
                                                    kolega stara wiara ma racje
                                                    tylko ze kolega ustawil sie przez te lata i bedac na v1 wierze i wiem ze mozna zarobic sam wiem po sobie ludzie z sympatii biora towar nie pytajac o cene oczywicie nie na rabacie total "0" heheheheh

niestety "nowi" maja 20x gorzej.
                                                    gps? jak mozna miec gps płacac za auto? goscie mi gadaja z v2 ze bula za bryke a nie moga nawet jechac na zakupy bo laska im dzwoni! kiedys gosciu mi nawijał ze pojechał po pracy okolo 21 na myjnie umyc i odkurzyc auto a i tak musiał sie z tego tłumaczyc to jest zdrowe?
                                                    paranoja

ja to widze tak poprostu placicie karmelowi raty za bryke a nawet nie pojedziecie po szlugi
                                                    jesli mi by załorzyli taki gps to pierwsze co robie to odchodze.
                                                  • Gość: wiara Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.204.13.46.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.04.12, 13:45
                                                    Super wpis..miło się czyta...szacun ...to rzeczywiście nie jest praca dla małych chłopców.
                                                  • Gość: szeroki1 Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.dynamic.mm.pl 18.04.12, 18:28
                                                    Stara Wiara ja też pracowałem w tej firmie jeszcze 3 lata temu ale odszedłem z niej i zaczołem pracować na swoim dla siebie z 11 ludzi z mojej ekipy zostało 2 osoby reszta to nowi na małym zusie z chorobowym w razie czego na poziomie 70 zł z gps w aucie i z pozwoleniem na odpoczynek ale bez zapłaty.Tak naprawde jeszcze coś zarabiaja ci co sa na rynku od początku ale jak odliczysz koszty paliwa,wynajem auta,zus,księgową,podatki telefon i podzielisz to co ci zostaje w roku na 13 lub 14 miesięcy(bo normalnie masz płatny urlop i często w firmach premie roczne lub świąteczne)więc czasem 2 pensje wpadaja gratis + zwrot podatku z pitu po rozliczeniu rocznym jak masz płacone normalne podatki (a nie robisz lewe koszty żeby ich nie płacić) a jak masz dzieciaki to czasem i 2 tys zwrotu dostajesz to te Twoje zarobki sa raczej marne(policz to dobrze).Na etacie masz i telefon z limitem na rozmowy a tu płacisz sam i auto traktowane jako premia dla pracownika(osobowe) zatankowane pod korek a nie blaszakab(bez ac jak sam piszesz) z towarem za który odpowiadasz w razie włamania lub wypadku.Mało to sam piszesz ze wykonujesz tu kolo 5 etatów za które w normalnej hurtowni bierze kase 5 osób a Ty tu robisz to sam i czy twoja pensja to 5 etatów + zusy od nich i podatki dochodowe które odprowadzane sa do skarbowego.A co za tym idzie to zdolność kredytowa w bankach która tu jest marna.Napewno nie wiec szkoda się spalać i walczyc dla firmy która doszła do perfekcji w obarczaniu wszystkim pracownika a sama umywa ręce a że kase płaca na czas co to za rarytas jak Ty najpierw 1,5 miesiaca im auto tankujesz za frajer a oni ci to w 2 ratach oddaja.W pierwszej to co zatankowałeś i to nie całe bo za 1.5 miecha wlejesz wiecej jak za 1000 zł a potem daja na zus i reszte na wypłate.A jak chodzi o budowe domu to nigdy niewiesz co ludzie jeszcze robia i z czego maja kase ja jak pracowałem to sprowadzałem auta i mam jeszcze swój sklep tak naprawde z tego miałem dobrą kase a nie z pracy wiec niepisz ze ktos tam wybudował dom i ma dobre fury bo napewno nie z pracy na działalności bez urlopu czy jak sam napisałeś normalnego chorobowego.Praca na działalności to tragedia bo dopóki pracujesz to masz obowiązki jak na etacie a jak sie zwalniasz lub cie zwolnia to nic ci sie nie należy jeszcze musisz czekac na ostatnia wypłate zanim koleś po tobie zwieżie kase do ostatniej złotówki do firmy a zusy i podatki trzeba zapłacić od fakt. w terminie.Mnie naszczęście oddali weksel w dzień rozliczania sie z firmą zwiozłem wszystko co do złotówki.Pozdrawiam.
        • Gość: scorp Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.12, 13:49
          Tonący okręt - nie polecam!!!
          • Gość: popieram [...] IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.05.12, 12:44
            • Gość: nowy merchandiser mobilny IP: *.play-internet.pl 24.05.12, 21:48
              Witam.
              Jestem po wstepnej rozmowie o prace na stanowisko MERCHANDISER MOBILNY. Wysluchalem pana R K i brzmial sensownie. Na prawdę tam taka kicha ?
            • Gość: nowy Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.play-internet.pl 24.05.12, 22:05
              Witam.
              Jestem po wstepnej rozmowie o prace na stanowisko MERCHANDISER MOBILNY. Wysluchalem pana R K i brzmial sensownie. Na prawdę tam taka kicha ?
              • Gość: Bertolucci Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.legnica.vectranet.pl 24.05.12, 23:20
                Jeżeli szukasz pracy na 12 miesiecy ,na dużym stresie i potem planujesz coś innego to możesz spróbować. Inaczej odradzam . Trudniej wyrwać się tylko z sekty . Pamietaj że jak nie spodoba ci się praca przed upływem roku to zapłacisz ponad 3000 za " szkolenie" .
      • Gość: Łukasz Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.sanetja.pl 11.06.12, 10:14
        Cześć Jutro mam rozmowę kwalifikacyjna warto isc na rozmowe?
        • pon22 Re: Kramel - mobilny sprzedawca 11.06.12, 16:15
          Idź a potem napisz tu co ci naopowiadali :) Na jaki rejon startujesz?
          • Gość: Łukasz Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.sanetja.pl 11.06.12, 19:24
            Opolski
        • Gość: xxxxx Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.06.12, 10:50
          Koledzy, a czy ktoś z Was narzekających na GPS i związane z tym "problemy" wspomiał o tym ,że jeżdząc zgodnie GPS-em dostaje dodatkową kase? Bo o ile sie orientuje , a jestem w temacie, to Ci z V2 dostaja za to pieniadze / lub nie, jeśli nie spełniaja warunków , które stawia im firma/. Uwiązanie jest i to WIELKIE ale w tych czasach nie ma nic za darmo- w zadna strone. Zasady nowych pracowników tez sie zmienily. Czy na lepsze... Sa na pewno inne. Firma ma wiekszą kontrole ale do tego tez ma prawo. Ci "starzy" nie zgadzaja sie na nowe warunki bo to wiązało by sie z ich kontrola, ale ci "nowi" juz wg nich pracuja, żyja i daja rade. Nie wszyscy oczywiscie. Praca jest ciezka, wymaga duzo czasu, jest duzo celów ( tych mniej i bardziej ambitnych ), są chwile zwatpienia ale to taki zawód. Kierownicy tez różni. W kazdej firmie mozna trafic na debili lub na tych którzy nie tylko dojeżdzaja pracowników ( a tego wymaga poniekąd ich zawód ) ale tez pomagaja i sa wsparciem, tyle ze jesli trafi sie na kierwonika debila to nie okreslajmy firmy jako tej zlej bo to dwie różne rzeczy.
          Autem faktycznie jezdzic nie mozna. tylko na logike: skoro na pace jest towar to wycieczki sa dosc ryzykowne. Chcesz jechac -jedz i licz sie z pomnijszona wyplata, telefonami z biura = tlumaczeniami i ewentulana splata za towar który ktos może zajumac bo 10 razy sie uda a za kolejnym moze byc roznie- jakby nie bylo auta sa obrendowane..
          Zlote czasy tego zawodu ( czy w tej firmie czy innej ) skonczyly sie juz dawno. Jeszcze ze 3 lata temu fajnie bylo sie lansować praca na stanowisku PH czy tez VS. Teraz firmy tną koszty, rynek kuleje, montowane sa GPS bo nie stac nikogo na fundowanie wycieczek, cele coraz trudniejsze do wykonania , limity telefoniczne czesto zamieniaja sie w "zablokowanie polączeń wychodzących poza grupe " i coraz wiecej firm zatrudnia na działalności. Każdy z nas ma wybór , tyle że jesłi nauczony jestes sciem, wbijania w palma wizyt widmo, robienia planu dziennego na np 4 sklepach bez odwiedzin pozostałych czy liczysz na powroty do domu kolo 15-16 to sobie odpuść bo stracisz tylko czas, nerwy i pewnie pieniadze. Jeśli jestes nastawiony na ciezka prace to probuj, firma potrafi byc lojalna w stosunku do takich pracowników a najlepszą oceną jej nie są Ci pracownicy którzy sie wyżywaja na forum bo im nie wyszlo tylko Ci ktorzy pracuja, bo nawet jeśli narzekają to dalej zostaja w firmie a to chyba o czym świadczy?! skoro jest mi żle to zmieniam bo zawsze może byc lepiej tylko skor jest tak zle to jakim cudem firma daje sobie rade? przeciez najwazniejszym ogniwem sa PH i VS i skoro sa ludzie pracujacy po x czasu to znaczy ze da sie przezyc i zarobic.
          Trzeba chcec i móc bo nie każdy jest stworzony do tego zawodu za to większości się tak tylko wydaje .
          • pon22 Re: Kramel - mobilny sprzedawca 12.06.12, 15:24
            Nawet sensowna wypowiedź :)

I jak Łukasz? Byłeś na rozmowie?
            • Gość: Łukasz Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.sanetja.pl 13.06.12, 09:57
              Tak bylem na rozmowie ,rozmowa byla dosyc interesująca trwala ok. 30 minut i mam czekac na tel do konca przyszlego tygodnia
              • pon22 Re: Kramel - mobilny sprzedawca 13.06.12, 14:59
                No a co ci mówili? Jakie warunki itd itp?
                • Gość: Łukasz Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.sanetja.pl 14.06.12, 09:40
                  A jest to prawda ze musze miec żyranta ?
                  • Gość: van Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.12, 21:09
                    TAK
                    • Gość: van Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: 109.95.31.* 14.06.12, 23:04
                      A nawet 2.
                      • Gość: bjork Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.promax.media.pl 08.07.12, 12:50
                        Brakuje w tej pseudo-korporacji jeszcze tylko dwóch takich idiotów z Pepsico, jak Andrzej K. i idę o zakład, że firemka pada na ryj, hehehe
                        • Gość: Kim Dzong Il Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.radom.vectranet.pl 11.08.12, 23:54
                          Jakieś świeże wieści?
                          • Gość: van Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: 109.95.31.* 12.08.12, 01:10
                            Cisza, wysyp za rok (3000)
                            • pon22 Re: Kramel - mobilny sprzedawca 15.08.12, 14:00
                              Coś ostatnio sporo wpisów zostało usuniętych.

Chyba mieli ostatnio dobry nabór bo z miesiąc tablica ogłoszeń była czysta ale znowu pojawiają się nowe ogłoszenia.
                              Przydało by się by jakiś świeżak nakreślił obecnie panującą sytuację w firmie.
          • Gość: vasilij zajcew Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.12, 17:03
            xxxxx IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.06.12, 10:50

wiesz co powiem ci tyle - pierd&lisz!
            a jesli ja mam na cały twoj asortyment ceny tansze bez dania rabatu o jakies nawet 3% jak ty na jedziesz na maxie to co zrobisz? ja dam maxa i mam 10 do 14% przewagi na cenie!
            gadasz głupoty
            ja płace 160 zł brutto z wypłaty i leje pod korek kierownik ze mnie sie smiał ze wdł gps wypalam okolo 250 do 400 prywatnie i co ? i nic mi nie potracili

ty co pracujesz sumiennie a bryke masz na parkingu w weekandy
            ???? ps w jakie weekandy jak nawet ona stoi po pracy heheheh

wystarczy ze robie wynik i pracuje sumiennie i zarabiam czasami 200 mniej niz ty a czasami jakies 1000 wiecej
            jak tam urlop bo mnie jak głowa boli to siedze na telefonie na fotelu i tez mi za to płaca hehehhe

obudz sie

naprawde albo jestes tak sprany albo jestes poprostu z glinianej......
            człowieku ja osluguje 40% starej trasy punkty które w kramelu brały odemnie jakies 100 do 500 max
            dziwne bo teraz biora od 500 do 2000 na słodyczach i gumie
            nie kumam czemu????? moze jestem tańszy
            gumy nie wymieniam bo przyjedzie kramel i wymieni jak klientka weźmie za głupie 50zł

buziak kochanie!
            • Gość: van Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: 109.95.31.* 12.06.12, 23:44
              Dobre, jeszcze dodam że skoro Kramel to taka dobra firma, to czemu izoluje poszczególne grupy, nikt nie wie co się dzieje w innej, a kierownicy gawędziarze potrafią opowiadać niesamowite historie, i dlaczego wprowadzili karę za wcześniejsze odejście.......
              Przecież w dobrej firmie ludzie pracują latami ;)
              • Gość: van Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: 109.95.31.* 02.09.12, 00:46
                Czy mi się wydaje, czy posty znikają?
                • pon22 Re: Kramel - mobilny sprzedawca 06.09.12, 22:03
                  Pisałem już miesiąc temu że posty znikają.
      • Gość: gość Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: 213.199.241.* 09.10.12, 20:20
        witam
        Firma poszukuje PH/VS na terenie podkarpacia. co myślicie? warto?
        • pon22 Re: Kramel - mobilny sprzedawca 15.10.12, 20:06
          Przeczytaj całość plus opinie na GOWORK`u i sam zdecyduj :)
          • Gość: tong-po Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.promax.media.pl 29.11.12, 22:16
            A słyszeliście o degradacji w Poznaniu?? Pewien PAN KIEROWNIK, niegdyś jeden z najlepszych vs w tej firemce, po hucznym awansie półtora roku temu, spadł na zbity ryj znów na vana. A taki to był prestiż- "jestem kierownikiem w kramelu!!"
            Jesteś zerem bezwzględnym... i życzę ci, żebyś kopał rowy do 70 roku życia, o ile dociągniesz... panie P.
            • pon22 Re: Kramel - mobilny sprzedawca 30.11.12, 18:01
              To czym tak podpadł? A wogóle coś się zmieniło w Karmelu?
      • Gość: Łukasz Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.12, 22:59
        Witam... praca bardzo fajna jeżeli lubisz handlowac...jezeli chodzi o zarobki to podstawa 1818zł plus kilka premi, ogólnie pierwsza wypłata 2200zł po trzech miesiącach 2500 do....Natomiast jeżeli chodzi o koszty założenie działalnosci 170zł i ksiegowa ,resztę płaci kramel.
        • Gość: Mobil Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: 109.95.30.* 06.12.12, 00:55
          Zaiste, jeśli lubisz handlować, ale musisz polubić też inne rzeczy o których dowiesz się później ;)
      • Gość: strong Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.radom.vectranet.pl 21.12.12, 19:15
        A ile zostaje na łapie kasy przy założeniu nie wyrobienia planów?
      • Gość: Ooo Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: 37.131.132.* 22.12.12, 15:15
        Dla mnie to akurat pozytyw masz pewne, że masz na rok pracę no, chyba że sami cię zwolnią!Pracuję w tej firmie i dla mnie wszystko jest ok.Zarobki spoko ,ludzie też.
        • Gość: Strong Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.radom.vectranet.pl 22.12.12, 15:28
          Właśnie do tego zmierzałem. Przy obecnej sytuacji na rynku pracy marudzić że ma się gwarancję pracy na min. rok to troszke głupie gadanie.
          • Gość: Mobil Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: 109.95.30.* 22.12.12, 23:59
            Gwarancja na rok ;) z Twojej strony, poproś o umowę wcześniej i idź do prawnika, poroś o interpretację. Myśl, nie czytaj opinii, sam zdecyduj.
            Wiem że rynek pracy jest jaki jest, ale gwarantuję Ci, jak przetrwasz rok, przeżyjesz wszystko.
            • Gość: Mały Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: 94.42.200.* 23.12.12, 18:45
              Wiecie może czy pozatrudniali już ludzi czy dopoiero po nowym roku?
              • Gość: Mobil Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: 109.95.30.* 04.01.13, 23:48
                O, liczba postów znowu się zmniejszyła......
                • Gość: do MOBIL Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: 94.42.200.* 05.01.13, 22:25
                  posty znikają ale znów będą zatrudniać...
                  • Gość: Mobil Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: 109.95.30.* 06.01.13, 17:11
                    No tak, to już będzie chyba rok od wprowadzenia V2, cyrografy wygasają.
      • Gość: Gość Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.13, 20:38
        Nowy kierownik w trójmieście. Żenada
        • Gość: gośććććććć Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.13, 18:47
          Hej mam prośbe czy ktoś może mi ale tak szczerze bez owijania napisać jak wygląda początek w tej firmie ? tzn wiecie jak to jest z tymi opłatami czy oni zwracają te wszystkie opłaty zus itp... Jak wygląda z pieniązkami ? czy praca się opłaca ? ile sklepów dziennie się odwiedza ? na czym dokładnie ta praca polega ? i czy auta ktorymi się jeździ posiadają ubezpieczenia ? tzn wiecie o jakie mi chodzi ..
          • Gość: wolny Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.sta.asta-net.com.pl 20.02.13, 20:05
            Kolego zacznę od środka. Praca polega na sprzedaży z samochodu- vanselling, produktów o których możesz poczytać sobie na ich stronie. Auta mają pełen pakiet ubezpieczeń, ale co z tego? Jeśli zarysujesz auto, stukniesz, zbijesz lampę- dyrektor floty potrąci Ci z wynagrodzenia bez zmrużenia oka. Ja o swoje dbałem, więc nigdy za auto potrącenia nie miałem- pracowałem około 5 lat. A jeśli pytasz o ubezpieczenie towaru- na szczęście nie musiałem sprawdzać czy działa- auto zawsze garażowałem. Obecne zasady zatrudnienia- napiszę krótko i zwięźle: poproś o wzór umowy i udaj się z nią do prawnika. A sam zwróć uwagę na sankcje jakie Ci grożą jeśli postanowisz odejść z firmy zanim minie rok. Czy się opłaca? Kiedyś jak najbardziej, obecnie szacunek do ludzi spadł w Kramelu drastycznie. Jesteś "nr magazynu", a Twoi klienci to "loga". Decyzja należy do Ciebie
            • Gość: .... Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: 194.156.44.* 20.02.13, 20:09
              banda krętaczy i tyle, bez znaczenia jaki rejon
              • Gość: Mobil Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: 109.95.30.* 20.02.13, 22:54
                Dokładnie, umowa do prawnika, ale obawiam się że Ci przed podpisaniem nie udostępnią.
                Odpowiadasz za wszystko, cyrograf na rok, albo kara pieniężna.
                Nie odpowiadasz.... na pyskówki kierownictwa, masz słuchać, łaski nie robisz jak już podpisałeś.
      • Gość: Zz Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.smgr.pl 21.02.13, 21:39
        Jeżeli tylko PRZECZYTAŁEŚ umowę to dlaczego stwierdzasz, że „..Trzy etaty za dwa tysiaki. Mnóstwo kar i potrąceń. 200h tygodniowo…” ? Pracuje się pięć dni w tygodniu (tak na marginesie jeżeli nawet miałbyś pracować siedem dni 24h/dobę to daje 168 godzin, no ale widzę, że masz z liczeniem problemy więc całe szczęście, że… podziekowaleś tej pseudo-firmie…). Te dwa tysiaki, o których piszesz pozostawię bez komentarza bo tyle zarabiają jedynie ci, którzy są leniwi i odbijają się od sklepów z nadzieją, że im szybko dzień minie.

Weźcie się wreszcie za pracę i przestańcie bić pianę, albo pokażcie firmę w której jest niby tak kolorowo…

• Gość: xyz Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.13, 00:17
          Bo kramel to tacy cichociemni, wielka niewiadoma
        • Gość: Mobil Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: 109.95.30.* 23.02.13, 00:18
          Zz, każda inna normalna firma która zatrudnia na umowę o pracę, gdzie obowiązuje Kodeks Pracy i normalne międzyludzkie stosunki, muszę pisać więcej?
      • Gość: łukasz Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.13, 12:14
        nie warto firma jest najdroższa na rynku na sklepach to żebranina tylko się smieją że przyjedzie kramel i za 70zł wymieni gume na spotkaniach kierownicy piepszą takie głupoty jak byś pracował w piramidzie finansowej o super młodych sprzedawcach co robią cuda na skłepach i ciągłe wyliczenia procentowe jagby rozmawiali z debilami mamy nowego kiera idiota co słowo mówi nie wyobrażam sobie
      • Gość: byly pracownik [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 10:55
        Treść postu jest niedostępna.
        • Gość: b Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.play-internet.pl 21.03.13, 23:34
          fakt byłem dzisiaj na rozmowie kwalifikacyjnej, masakra oprócz działalności własnej, trzeba podpisać weksel na 200tys zł, wiadomo jak by coś mogą ściągnąć kasę, jeśli w przeciągu roku zrezygnujesz z pracy obciążają cię karą 3 tys zł za rzekome pokrycie kosztów szkolenia, prześwietlają twoją przeszłość bankową, czy przypadkiem nie jesteś gdzieś zadłużony, gdyż z takimi nie chcą współpracować. I uwaga gwóźdź programu musisz mieć coś na styl żyranta w banku, w wolnym tłumaczeniu osobę o min zarobkach 1500zł która zaświadczy za ciebie w razie straty towaru itp, czyli ktoś kto będzie spłacał batony i gumy jeśli by ci rąbneli z paki. Dodatkowo wymagają własnego garażu gdzie można by było trzymać towar. Jeden wielki śmiech nie warto nawet jechać na spotkanie rekrutacyjne. Kasa bliżej niezidentyfikowana, no i najdroższy towar na rynku sprzedać to ciężki fach
          • Gość: aaa Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 23:22
            Chyba byłeś na rozmowie w innej firmie. W Kramelu nie podpisujesz weksla na 200 tys. tylko in blanco!!! Albo nie wiesz gdzie byłeś, albo nie słuchałeś co do Ciebie mówią!
            • Gość: kandydat Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.cdma.centertel.pl 23.03.13, 17:57
              Jestem bardzo zdziwiony bredniami, które wypisują ludzie na tym forum.
              Byłem w czwartek na spotkaniu, o którym pisze kolega i powiem szczerze, że zabezpieczenia, które stosuje firma są jak najbardziej zrozumiałe (dziwi tylko to, że jest ich tak mało). Jeśli ktoś chce przyjść, żeby kraść, to go takie zabezpieczenia pewnie irytują. Mój znajomy pracuje w tej firmie już 1,5 roku i nie narzeka - wręcz sobie chwali. Wynagrodzenie (całkiem wysokie) jak Bóg przykazał co m-c na koncie. Firma ponoć rodzinna i nie ryją łba tak, jak w niektórych koncernach. Czegoż więcej chcieć w dzisiejszych czasach.
              • Gość: leon Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.tktelekom.pl 24.03.13, 08:50
                Witam
                Interesuje mnie praca vansallera w tej firmie. Jestem z Podkarpacia. Jeśli ktoś może pomóc w jakiś sposób, jestem w stanie odwdzięczyć się finansowo. piotr23@poczta.fm
                • Gość: Mobil Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: 109.95.30.* 25.03.13, 23:12
                  No chyba cię pogięło.
                • Gość: do mobil i innych Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.254.104.5.static.rdi.pl 29.03.13, 23:27
                  Siema, zastanawia mnie o co Ci chodzi we wcześniejszych postach jak bys zachwalał firmę a póżniej negował. Z twoich postów jasno wynika że masz ch..... kierownika, współczuję bo praca cięzka i jak by mnie ktoś miał jeszcze opierd.. to też bym narzekał. Ale musisz przyznać że wynagrodzenie jest warte poświęcenia . Co do umowy to weksle są jak najbardziej zrozumiałe dla mnie jesteśmy vansellerami a nie przedstawicielami mamy na stanach sporo towaru za który odpowiadac powinniśmy bo kto inny. Kary za odejście z firmy przed upływem roku też zrozumiałe do wprowadzenia nowego człowieka jest zaangażowanych naście osób które na co dzień mają co robić aby ogarnąć wszystko żeby nie robił się burdel. Można pisać i pisać dla chętnych rada jak chcesz się zdecydować na pracę w Kramelu musisz się przygotowac na ostrą tyrkę ale wynagrodzenie jest do tego adekwatne z postów widac że zależy od regionów na jakiego kiero sie trafi bo opinie straszne ale przeważnie pisza Ci którym się wydawało że zarobia jak pobujaja się autem( to nie w kramelu ) Kierownicy powinni o tym mówić na rekrutacjach bo to oni maja póżnie problem. pozdr
                  • Gość: Mobil Do Gościa IP: 109.95.30.* 30.03.13, 01:57
                    Dzięki za krytykę, ale piszę prawdę, jak zawsze nie ma szarości, jest czarne i białe.
                    Masz zagwarantowane zatrudnienie przez rok, chyba że kierownik zdecyduje inaczej, zabulisz.
                    Nie spodoba Ci się, zabulisz.
                    Chcesz się odlać w nieuzgodnionym miejscu, z wypłaty zabulisz.
                    Początkowo myślałem że firma naprawdę jest warta zachodu i zaangażowania na maksa, z błędu wyprowadziła mnie polityka tej firmy, poczekaj, zobaczysz.
                    Są ludzie, lub byli z kadry kierowniczej na poziomie, ja trafiłem po zmianie na tępego trepa, który potrafił zginąć na wsi, mocny był tylko w wyuczonych w centrali formułkach, zero inicjatywy, dbałości o ludzi, jego ludzi......
                    • Gość: gość Re: Do mobil IP: *.254.104.5.static.rdi.pl 30.03.13, 17:49
                      Nie prawda jest że masz płacić karę jak firma Cię zwalnia sama a słyszałem o przypadkach że vani dogadywali się że to jednak praca nie dla nich i też nic nie płacili to info pewniak i wcale im Kramel nie zabrał nic z wynagrodzenia na koniec a inwentaryzacja wyszła też na plusie tak że wcale ich nie ograbili jak inni pisali wcześniej. Ja pracuję prawie 2 lata na v2 i jest ok wiadomo że niektóre sztywne zalecenia w firmie wkur.. i to strasznie ale trzeba się po prostu do nich stosowac bo nic innego nie pozostaje. GPS dla mnie to tez nie problem robię swoje i tyle jak sie gdzies zatrzymuje to nikt mi z tego problemu nie robił wystarczy tylko powiedziec Koleżance z GPS że prywatnie. Inaczej na to patrza jak z dniówki masz 1000 zł 7,5 godz pracy w tym godz postoju na stacji w kiblu to wtedy się czepiają. Pozdro.
                      • Gość: Mobil Re: Do mobil IP: 109.95.30.* 30.03.13, 21:27
                        prawie dwa lata na V2, ciekawe, tak długo te cyrografy nie działały, powodzenia życzę.....
              • Gość: stary Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.146.122.245.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.04.13, 18:47
                Chcę na początku podziękować firmie za wymianę całej kadry w Opolu, było nas 5- ciu ja byłem z jednych którzy to wszystko tworzyli zrobiliśmy rynek( jeszcze za Z&G od 2003 roku) i za podziękowanie, dali mi kopa nawet nie zaproponowali nowej umowy stwierdzili że nie jestem już potrzebny. Byłem na rozliczenie w siedzibie firmy, teraz wiem gdzie poszły te niewypłacone premie od targetów i inne,( wszystkich ) bo zabrakło kilka procent, proszę zwiedzić siedzibę firmy Kramel w Piotrkowie Tryb., a się przekonacie, gmach jak na Domaniewskiej w Warszawie gdzie mają największe firmy w Polsce, i o tym nikt nie pisze, tylko jak jest cudownie. A teraz to ja odpoczywam przede wszystkim psychicznie, i wszystkim radzę bądzcie sobą nie zatracajcie swojej wartości i powodzenia, nie ty to ktoś inny, a karuzela Kramel dalej sie kręci.
                • Gość: stary2 Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.13, 23:08
                  Z tego co widzę to czeka nas wszystkich to samo. Po pojawieniu się pewnych osób w "wysokich kadrach" firma K. zatraciła swoje wartości i szacunek do osób, które budowały rynek i do dzisiaj wożą niezłą kasę. Niestety z niewiadomych przyczyn nowy wariant zatrudnienia jest bardziej szanowany i wspomagany przez ww. przedsiębiorstwo. chyba nie muszę mówić "starym" ludziom co mam na myśli.
                  • Gość: Nocny Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.krosoft.pl 12.05.13, 00:19
                    Najlepsza firma na rynku. Ni ctylko pozazdrościć. POLECAM
                    • Gość: szeroki1 Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.dynamic.mm.pl 12.05.13, 01:00
                      aaaaaaaaaaaaaahahahahaaaaaa znam takich z co tak w d.... wleżli ze do dzisiaj nie wyszli aaaaaaaahahahhahahaha
                      • Gość: van Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.254.104.5.static.rdi.pl 12.05.13, 08:40
                        A na go work same pozytywne opinie :)
              • oszukana2015 Re: Kramel - mobilny sprzedawca 07.01.16, 12:47
                jakie brednie piszesz żal czytać tych wypocin, popracuj a nie mów jak ma kumpel to pogadamy
      • 4kr Re: Kramel - mobilny sprzedawca 27.05.13, 19:13
        A ile wogóle jest nas vansalerów teraz w firmie? Moze trzeba się zebrac i im postawić. Niech zobaczą, że jesteśmy siłą i warto z nami rozmaiać:-)
        • Gość: van Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.254.104.5.static.rdi.pl 28.05.13, 06:39
          Szykują się znów zmiany będą aneksy do umowy pewnie wielu chłopakom pomoże to podjąć decyzję bo przez to modne ostatnio hasło w firmie " zastanów się czy chcesz z nami pracować" myślą o zmianie pracodawcy.
          • Gość: 4kr Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.centertel.pl 28.05.13, 09:34
            Ale to jest już pewne że trzeba będzie aneksować te nasze umowy? I jakie nowe zapisy, coś wiesz? A ktoś wie ilu nas jest vanseligowców w tej firmie. Bo może to jest właśnie ten moment żeby coś zadziałac? Tylko muszą wszyscy stan murem.
            • Gość: Kr Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.13, 21:55
              Chyba kolego nie pracujesz tutaj długo. Nie znajdzie się grupa która sprzeciwi się wyroczni.
              Jeszcze niedawno było 270 VS, 28 Mr ale z tego co słyszałem to kilkanaście etatów VS zostało zlikwidowanych a ich tereny podzielono na pozostałych. Zwolnili też audytora i kilku RKSów (to jest kryzys). Firma jest w tym momencie nieprzewidywalna.
              • Gość: 4kr Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.centertel.pl 28.05.13, 22:27
                Dzięki kolego. Mam nadzieję, że się to wszystko szybko ustabilizuje bo to przecież taka "dobra firma". Szkoda, że nie ma tak jak kiedyś. Ale dywidendy to sobie napewno prezesostwo wypłaciło? A wół jest po to by tyrać i taka jest prawda. Gdybym nie musiał to bym u nich nie tyrał, ale woły też muszą być, żeby pan mógł sie z panią lansować!:-) :-) :-) :-) :-)
                • Gość: Byly Vanseler Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.sanetja.pl 31.05.13, 20:02
                  Odradzam prace w firmie Kramel to sa pedały a teraz od srody sa nowe aneksy do umowy ,że jak nie przywieziesz ok. 45tys zł to nic nie zarobisz i zmniejszyła sie premia za GPS z 650 zł na 450 zł
                  • Gość: Zakochany Re: Kramel - mobilny sprzedawca IP: *.centertel.pl 22.10.13, 22:36
                    Powiedzcie mi drodzy co się dzieje w firmie Kramel????Jak tam praca i wogóle jak atmosfera w firmie
                    Pozdrawiam
                    • oszukana2015 Re: Kramel - mobilny sprzedawca 07.01.16, 12:40
                      Szukam osoby która pracowała w tej firmie i została oszukana i chętnie zezna jako świadek w sądzie przeciwko tej pseudo firmie.
                  • lolus2015 Re: Kramel - mobilny sprzedawca 14.10.15, 11:04
                    Witaj

Podaj maila, w celu przedyskutowania tematu odnośnie pracy w Kramelu
                  • lolus2015 Re: Kramel - mobilny sprzedawca 14.10.15, 11:11
                    Podaj maila , chciałbym się coś więcej dowiedzieć o Kramelu
      • vanseller_rks Re: Kramel - mobilny sprzedawca 30.01.15, 19:32
        Jeżeli masz pytania na temat pracy w tej firmie to zapraszam do kontaktu sms: +48 725 159 228, który jest czynny w godzinach mojej pracy 8:00 - 22:00. Chętnie odpowiem na pytania dotyczące rekrutacji, pracy, klimatu. Jestem pracownikiem firmy Kramel i chętnie odpowiem obiektywnie na każde pytanie (bez owijania w bawełnę).
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka