Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme?

• Gość: kk Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.12, 23:28
        jak siedziałaś i nic nie robiłaś to może i 50 zł zarobiłaś tam trzeba wykazać się kreatywnością a nie tylko czytać oklepane formułki i liczyć na to że kasy zarobisz jak lodu
      • Gość: zzz Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.ip.netia.com.pl 06.09.12, 11:49
        Jak tylko siedzisz i bujasz się na fotelu to na pewno ktoś się przyczepi. Za samo siedzenie nigdzie nie płacą.
        Teraz się tam dużo pozmieniało. Są nowe projekty i wprowadzili nowy lepszy system rozliczeniowy - Stała podstawa + prowizje.
        Właśnie odchodzę z innego callcenter i wracam do dgm.
        • Gość: dsa Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.13, 10:05
          Stała podstawa liczona z pewnego wzoru, co daje około 100-200 zł w czasie 160 przepracowanych godzin
      • Gość: gość [...] IP: *.gemini.net.pl 07.09.12, 12:22
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: JuBi DGM Lublin IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.12, 14:18
          pracowalam dobre kilka miesiecy. kiedys bylo inaczej jesli chodzi o zarobki. teraz jest jedna z najlepszych w tej firmie. jest umowa zlecenie i jesli nie jestes studentem masz odprowadzane skladki do Zusu. dla nowych osob jest bodajze 2msc okresu ochronnego. dla studentow ktorzy przepracuja caly pelny miesiac i zrobi prog min 30ptk ma podstawe 1200zł. powyzej tego progu 30ptk sa dodatki. jesli chodzi o kuriera to tez sie zmienilo. spadki mozna miec do 20%. od 20% do 25% odliczaja za kuriera 50zł a powyzej 25% 100zł. to i tak lepiej bo nie wazne czy masz 40% czy 70% to i tak to tylko 100zl a nie 200zł na przyklad. jesli chodzi o same oferty czy pisanie wstepnych umow, to wystarczy zapal, entuzjazm, kreatywnosc i chec zdobywania dalszej wiedzy w tej branzy. pracownicy dgm'u sa uwazani za jednych z najlepiej przeszkolonych telemarketerow. potrafia rozbijac obiekcje i dobrze sprzedawac. w dgm prowadzone sa wyjazdy intergracyjne wraz z zaawansowanymi szkoleniami w tej branzy. sa organizowane konkursy o kase czy o jakies inne rzeczy :) popieram niektore watki gdzie piszecie ze za samo siedzenie nikt wam nie zaplaci! ludzie wyzsza ranga musza widziec ze sie starasz, chcesz zdobywac wiedze. sprzedajesz w takiej branzy nie tylko sam produkt ale i siebie! odrzucic skrypt i gadac z klientem jak z babcia :)
          jesli chodzi o sama atmosfere to ludzie sa mili, pomocni, da sie z nimi dogadac, z kazdym bez wyjatku! jest luzno ale trzeba tez pamietac kto jest tu przelozonym a kto telemarketerem.
          powiem tylko tyle: da sie tam zostawic swoje serce ... :(
          • Gość: Grubszy Re: DGM Lublin IP: *.play-internet.pl 23.10.12, 12:43
            Niby zmieniło sie na lepsze. Pracowałem tam na przełomie sierpien/wrzesien 2012. tylko ze za jakies 5dni sierpnia dostalem ok.215zl, a za 2tyg wrzesnia 50zl!!! tez pomyslalem ze moze za spadki, ale k***a ile? Rozumiem 100 zł o ktorych JuBi napisala, może nawet 150 (mialem troche spadkow), ale zeby za13 dni 50zł?! Nie siedziałem bezczynnie, mialem klientow, niektorzy sie rozmyslili przed przyjazdem kuriera, inni nie podpisali i nieodbierali telefonow, ale jak jest mowa o podstawie to co to ma znaczyc?
            Nie bylo lekko, ale nie chcialem narzekac na nich. Nie kazdy sie nadaje do takiej pracy, szkolenia wg.mnie spoko (chociaż zaswiadczenia nie dali pomimo ze mialo byc), browarka mozna tez czasem wygrac. Doswiadczenie dobre, tylko wielka szkoda ze po takim czasie zagladam na konto i widze 50zł. Niewiem czy im sie to oplaci, zla opinia o firmie czesto jest gorsza niz zaplata kilkuset zlotych. Jak nie odzyskam kasy to opinie im zrobie taka jak trzeba (sposoby mam dobre), nie jestem msciwy, ale nie lubie jak mnie ktos w ch**a robi. kokosow nie chce, tylko zaplaty za przepracowane godziny. Niby nieduzo, ale w sytuacji w jakiej jestem to kazda stowka na wage zlota, a jak ich to nieobchodzi to sie zobaczymy.
          • Gość: NieKoniecznie Re: DGM Lublin IP: *.centertel.pl 22.02.14, 11:34
            Praca której nawet wrogowi sie nie poleca. Co bylo w niej nie tak? Yyyy wszystko. Im szybciej uciekniesz tym lepiej z tym ze pamiętaj że i tak całej wypłaty nie dostaniesz choćby się waliło i paliło. Liderzy upierdliwi i meczący, czepiają się jak rzepy psiej dupy jesli nic sie nie spisze. Pazerne mendy którym zawsze jest mało nawet jesli wyrabiasz norme. W ciągu mojej miesiecznej kadencji murzyna przewinelo sie tam z 30 osob ktore niestety albo i stety nie daly sobie rady. Jedna z tych prac w której za marne grosze wymagają od ciebie gruszek na wierzbie no ale niestety cuda sie nie zdarzają szkoda ze oni (liderzy) tego nie zrozumieją. Jesli nie chcesz miec spranej głowy to uciekaj stamtąd jak najszybciej inaczej czeka cie murzyńska praca, BEZNADZIEJNE zarobki jak na telefonię, wytykanie błędów przy całej grupie oraz wredota ludzi którzy zamiast jakoś sie wspierać podkładają sobie kłody pod nogi. Aby więcej, lepiej bo inaczej cie wyrzucą. Może to i nawet lepiej.
            • Gość: PRZEM Re: DGM Lublin IP: *.ip.netia.com.pl 07.03.14, 13:54
              Szanowny sfrustrowany człowieku!
              Na początku każdy jest informowany o normach i wymaganiach oraz systemie wynagrodzeń - może nie byłeś/aś tego świadomy/a.
              "Pazerne mendy którym zawsze jest mało nawet jesli wyrabiasz norme" wyzywanie ludzi od mend na forum świadczy tylko o Tobie i o tym jak odważnym człowiekiem jesteś.
              Jeżeli nie wyrabiasz normy to nie [cytuję "czepiają się jak rzepy psiej dupy "] tylko próbują pomóc na różne sposoby aby te normy wyrabiać.
              Pisanie takich postów na forum jest tylko dowodem na to jak bardzo nieświadomym pracy byłeś/aś życzę Twojemu pracodawcy aby miał jak najmniej takich pracowników a Tobie dużo determinacji i pracy nad sobą!
              Zluzuj kulkę ;) pzdr
              • Gość: Jack Re: DGM Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.14, 11:14
                A ja tam pracuje i jest spoko. Pewnie, że liderzy cisną na wyniki, ale przecież za to zarabiamy kaskę.
                Ogólnie spoko ludzie są i nie wiem kto komu i w jaki sposób kłody podkłada?
                Atmosfera jest super:)
                Trochę godziny pracy słabe, ale da się przeżyć.
                Pozdro
                • Gość: gość Re: DGM Lublin IP: *.ip.netia.com.pl 11.03.14, 13:59
                  Zgadzam się warunki są jasno przedstawione na rozmowe jak i przy podpisywaniu umowy, więc ludzie weźcie się za pracę, a nie potraficie tylko marudzić i pisać jak to źle. Jak dla mnie jest spoko, ludzie fajni, życzliwi, pomocni. Skoro nie macie żadnej mobilizacji, aby pracować, to nie marnujcie swojego i czyjegoś czasu.

pozdrawiam :)
                  • Gość: joker Re: DGM Lublin IP: *.cluj.astral.ro 15.03.14, 23:40
                    Jedynie ta firma marnuje czyjs czas - ludzi ktorych tam zatrudniaja. Warunki nie sa jasno przedstawione na rozmowie, mowia jedna a na umowe jest co innego (pomine ze umowe mozna zobaczyc dopiero po "treningu" czyli 3-4 dniach pracy). Mobilizacja mobilizacja ale nie wiem jak mozna zachwalac takie gowno jak DGM.
                • Gość: fsd Re: DGM Lublin IP: *.cluj.astral.ro 15.03.14, 23:37
                  Ciagly krzyk w biurze, brak miejsca aby nawet wlasny plecak gdzies polozyc, pisanie ze jak ktos do godziny x nie bedzie mial umowy to idzie do domu - super atmosfera? Chyba dla masochisty.
              • Gość: MEZRP Re: DGM Lublin IP: *.cluj.astral.ro 15.03.14, 23:46
                Jesli cytat o mendach dotyczy sie DGM to jak najbardziej bardzo dobrze to swiadczy o tym osobniku, ja moglbym znalezc wiele gorszych okreslen na ta "firme" ale daruje sobie. A ja zycze mu jak najmniej takich pracodawcow jak DGM, ktorzy szukaja sobie niewolnikow, ktorzy sa nieswiadomi swoich praw i jeszcze chwala ta "firme". Na poczatku jestes informowany o bajkach nie o warunkach pracy u nich. Kazdy swiadomy po przeczytaniu umowy ktora chca zebys podpisal wezmie nogi za pas, ale dla "firmy" to i tak wychodzi na plus - darmowy murzyn przez kilka dni.

Jedz salate, pzdr.
                • Gość: xyz Re: DGM Lublin IP: *.ip.netia.com.pl 21.03.14, 14:11
                  Nie wiem co ludzie chcą osiągnąć pisząc te bzdury na forach. Ja tam pracuje i jest normalnie. Praca jak każda inna. Trzeba po prostu robić co należy i nikt się nie czepia. Ale to chyba tak jest wszędzie.
                  Osoby, które zrezygnowały lub zostały zwolnione często przychodzą do biura "w odwiedziny" więc chyba nie było tak źle.
                  Najlepiej jest przyjść na szkolenie i się samemu przekonać. Ja tak zrobiłam i wiem swoje. A jak ktoś się sugeruje tymi opiniami na forum to lepiej niech siedzi w domu. Tam jest najbezpieczniej.

Pozdrawiam.
                  • Gość: milka Re: DGM Lublin IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.14, 11:28
                    ja nie wiem chodzi, pracowałam 3 miesiace odeszłam bo musiałam wyjechać, warunki pracy jasno okreslone, premie wyrobiłam, całkiem niezle jak na lubelskie warunki, spoko ludzie, a wiadomo ze jak sie komus nie chce i narzeka to i jakby na lezeniu zarabiał to i tak byłoby mu cieżko
                    pozdrawiam dgm family
                    :* :* :*
                • Gość: PREZM Re: DGM Lublin IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.14, 11:33
                  niewolnikow nalezy szukac w czasie przeszlym, na sile nikt nie trzyma, drzwi otwarte - wiec trzeba bylo wyjsc

pzdr. jec kulkę!
                  • Gość: Gość Re: DGM Lublin IP: *.marsoft.net 27.03.14, 18:01
                    Powiem wam tak.. dziwi mnie fakt , że ludzie nie popracują dobrze w firmie a potrafią już krytykować, jeśli popracowałeś tydzień czasu to co tu oceniać ? Nic moim zdaniem, pracowałam dwa miesiące w tej firmie, i ogólnie było spoko. Nie był to może bardzo długi okres, ale kierownictwo w porządku, mili, pomocni no ale krytykę też czasem trzeba umieć przyjąć :) po przeprowadzce do warszawy pracuje na takim samym stanowisku i jestem zadowolona, wiadomo, że większe pieniądze w stolicy , ale jak na lublin mają tam dobre stawki. jeśli chodzi o umowę podpisywałam zaraz po szkoleniu, wszystko było omówione każdy paragraf . Nowym osobom szukającym pracy, radzę samemu się sprawdzić niż słuchać kogoś kto pracował tydzień czasu czy kilka dni… pozdrawiam :)
                    • olala9122 Re: DGM Lublin 01.04.14, 16:19
                      hej :) zostałam zaproszona na rozmowę do firmy DGM. Czytam Wasz wypowiedzi i zastanawiam się czy mam tam w ogóle iść????? Nic się w tej firmie nie zmieniło przez te kilka lat??? dalej takie oszustwo?
                      • Gość: kolega Re: DGM Lublin IP: *.ip.netia.com.pl 01.04.14, 17:16
                        Czemu uważasz, że oszustwo? Są tak samo posty negatywne jak i pozytywne. Jak sama nie pójdziesz to się nie dowiesz.
                        Ja tez mam zaproszenie i idę się przekonać. Mam tam kilku znajomych i nie widzą żadnego oszustwa.
                        Kasa jest na czas i wypłacane jest podobno wszystko co do grosza, więc nie wiem skąd takie podejrzenia.
                        • Gość: Zaskoczony Re: DGM Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.14, 11:39
                          Siema.

Wczoraj usłyszeliśmy nowe zasady co do wynagrodzenia. Stała stawka godzinowa 7 zł netto i dodatkowo kasa za każdą umowę. W sumie za samo siedzenie jest prawie 1000:)
                          Jak ktos pisze 3-4 umowy dziennie to ponad 2000 można wyciągnąć.
                          Wygląda na to, że nie jest tak źle jak niektórzy wypisują. Widocznie nie sprawdzili się w sprzedaży i teraz mają pretensję do całego świata....
                          Ta praca nie jest dla każdego. Trzeba to polubić i będzie ok.

Pozdro
                          • Gość: asia Re: DGM Lublin IP: *.ip.netia.com.pl 10.04.14, 12:31
                            Wróciłam z rozmowy kwalifikacyjnej i dokładnie jak piszesz 7 zł netto za godzinę i premie za każdy pozyskany punkt umowy :) , czekam na wynik rekrutacji. pozdroo :)
                            • Gość: jack.k Re: DGM Lublin IP: *.marsoft.net 07.05.14, 12:10
                              zgadza sie :)
                              • Gość: pieniążki Re: DGM Lublin IP: *.lublin.mm.pl 22.05.14, 22:45
                                Za pełny dzień pracy można zarobić 45-49zł (tak zlicza godziny system)
                                + premie ok 3,50-4,50zł za punkt (średnio 2 umowy = 1 pkt).
                                Płatne 20go następnego miesiąca.

ALE

Pierwsze 3 dni to szkolenie bezpłatne z produktu (ile kosztuje abonament, elementy rozmowy sprzedażowej itd). Kolejne 24 godziny (zliczane przez system w komputerze) to bezpłatna praktyka czyli codzienne 7 godzinne rozmowy z klientami (kolejne 3,5 dnia).

ALE 2

Przychodząc na 1 dzień szkolenia 1go czerwca, faktyczną pracę za którą firma zacznie płacić zaczynasz 10go czerwca. Łatwo obliczyć że za 14 dni zarobisz 47x7zł = 330zł
                                PŁATNE 20go LIPCA.
                                Jak będziesz wyrabiać normę ok 3 umowy dziennie to w premii masz + ok 200 - 300zł

ACZKOLWIEK

Za pełne 21 dni Czerwca zarobisz około 1000zł + premie ze 300zł, pod warunkiem że te 6 dni szkolenia (teoria + praktyka) zrobisz w maju i wcześniej nie odpadniesz (rotacja jest bardzo duża, bardzo głośno na sali, pomimo całej drugiej sali wolnej, i jak po tygodniu nie zaczniesz robić normy to odpadasz xD).

Klimat może być, ludzie w porządku, ale pieniążki małe xD
                                • Gość: gość Re: DGM Lublin IP: *.ip.netia.com.pl 23.05.14, 11:46
                                  Nie zgodzę się z tym : przychodząc na 1 dzień szkolenia 1go czerwca, faktyczną pracę za którą firma zacznie płacić zaczynasz 10go czerwca. Szkolenie trwa 4 dni, 5-dnia podpisujesz umowę i od tego dnia masz PŁACONE!:)

pozdro!!
                                  • Gość: Robi Re: DGM Lublin IP: *.kolporter.com.pl 12.09.14, 10:39
                                    To skoro po pięciu dniach masz płacone to dlaczego od 10 czerwca jak zaczynasz 1-go?

Ale tak w ogóle to masakra. Długo tam pracowałem, ale z czasem robiło się coraz gorzej. Po jakimś czasie nawet sprzątaczka przestała przychodzić:)
                                    Słabo bardzo, siedzi tam 5 osób i mają robić po 50 umów. Tylko wymagania i nic więcej.
                                    W lublinie jest dużo innych firm, gdzie można popracować na słuchawce. Ta jest najgorsza.

Ale jak ktoś sam nie sprawdzi, to się nie dowie.
                                    • a.krzycho1 Re: DGM Lublin 31.10.14, 13:20
                                      Hej,
                                      z tego co ja widzę pracuje około 20-25 osób.
                                      W firmie normy są do wyrobienia oczywiście, masz stałą podstawę + premie za wyniki sprzedażowe, czyli np: w okresie rozliczeniowym miesiąca jeśli będziesz miał 25-30 punktów mnożysz np: przez 15 zł za każdy punkt czyli do podstawy dodajesz premię w wysokości (30 pkt *15zł) 450 zł :) wiec dobra sumka wychodzi. Nie podaję dokładnie premii z tabelki bo chyba jest to nielegalne kopiować tutaj umowę :). Zaznaczę, że dodatkowo są dodatki, które zwiększają premie.

p.s najbardziej podoba mi sie w firmie, że jest stała podstawa + premia, a nie jak w innych firmach system prowizyjny. Jest miła atmosfera w pracy, więc polecam!

pozdrawiam
      • Gość: ja Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.opera-mini.net 17.11.12, 11:56
        prawda jest taka ze dobre opinie o tej firmie pisza tylko ci liderzy osoby wyzej ranga. Jakich bys wynikow nie robil to i tak sie swojej kasy nie doliczysz i przy finalnej wyplacie kopna cie w tylek i z niczym zostawia, wiedze tam ma tylko jedna typeska i kierownik piotrek czy jakos tak a reszta to chlopstwo i ciemnota. Ich system wynagrodzen i tak nie jest adekwatny do zarobkow
      • rysiekuprzejmy Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? 25.11.12, 23:46
        Gość portalu: czarna napisał(a):

> Dostalam zaproszenie na rozmowe do DGM, ale wlasciwie nie wiem czego sie
        > spodziewac, ktos cos slyszal moze o tej firmie?
        >
        > pozdr

Błagam Cię, chcesz pracować czy sobie jaja robić?
        Poczytaj sobie wątki w tym temacie to się dowiesz prawdy, co tu dużo mówić.
        Firma robi wszystkich w ch... więc sama sobie odpowiedz na swoje pytanie.
        Pomału powstaje społeczność osób wyjeb...ch przez tą firmę, kilkadziesiąt osób!

• Gość: andree Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.ghnet.pl 27.11.12, 10:51
          Uciekaj jak najdalej i nie myśl o tym na poważnie. Na wstępie obieacją Ci +/- 1000zł podstawy i do tego premia (za miesiąc mozesz dostać 2tyś - 3tyś) To stara śpiewka. Jeżeli nawet by płacili, to i tak uważam że słabo ponieważ na wszystkie premie pracuje cała grupa (uzbieraj premię z grupą początkujących). Najważniejsze jednak w tym wszytkim jest to, że nigdy nawet tej podstawy nie zobaczysz, zawsze będzie 100 tyś powodów dla których dostałaś/dostałeś np. 250 :) Wyobraź sobie teraz siedxzenie w "pracy" przez miesiąc i za to dostaniesz między 100 a 300zł.
          • Gość: Oszukany Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.multi-play.net.pl 27.11.12, 11:35
            Wszystkie osoby które zostały zrobione w wielkiego ch... przez "firmę" dgm, kontaktujcie się pod adresem fejsbukwp@wp.pl
            Wspólnymi siłami wymyślimy podziękowania oraz prezent dla ww. firmy.
            Celem akcji jest ostrzeżenie jak największej ilości osób które mają wpaść w sidła wyzyskiwaczy.
            Do tego dorzucimy jakiś prezencik od siebie :)
            • Gość: MrSober Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.dynamic.mm.pl 22.05.13, 02:17
              Po pierwsze nie, nie pracuje już w dgm, ale z tym co piszecie nie zgadzam się w 100%. Zastanawia mnie jedno jak przy stawce godzinowej chodząc do pracy kilkadziesiąt godzin 80-100 chcecie zarobić całą podstawe? Jak sama nazwa wskazuje jest to stawka godzinowa, więc zarabiacie tyle ile godzin byliście w pracy. Ale wiem nie przychodząc do pracy kilka dni i się spóźniając najlepiej zgonić na firmę, że nie płaci kasy. Po drugie jeżeli chodzi o premie za progi, każdy pracuje na siebie, nigdy wypłata nie była uzależniona od grupy czy innych osób, ale będąc nieudacznikiem który nie potrafi i nie ma ambicji żeby przez godziny pracy się ogarnąć i pozyskać kilku klientów najlepiej zgonić na innych że w tym przeszkadzali. Żałosne. Ja nigdy na wypłatę nie narzekałem do pracy chodziłem miałem godziny więc miałem full swatkę godzinową + wiedziałem na czym polega praca więc pisałem klientów i premie dostawałem. Ale tak to już jest nie potrafie czegoś zrobić, nie chcę mi się przychodzić do pracy zgonię na innych, nie wezmę tego na siebie, śmieszne.
              • Gość: Natalia Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.ip.netia.com.pl 22.05.13, 12:38
                Dokładnie jestem ZA! to fakt żenujące jak inni chodzą, marudzą i obwiniają nie wiadomo kogo. Właśnie wczoraj dostałam przelew za połowę okresu rozliczeniowego i wszystko się zgadza. Musiałam niestety zrezygnować z pracy, bo znalazłam staż. Pozdrawiam ciepło :)
      • Gość: Elizam2 Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.ghnet.pl 27.11.12, 17:58
        Pracowałam tam jakiś czas i uważam, że dobzre mi szło. Dostałam wypłatę, światopogląd zmienił mi się o 180 stop. Nieprawdopodobne, jak firma która uważa siebie za poważną, traktuje ludzi. Do tego stres i nerwy towarzyszące codziennej pracy. Liderzy (czyli te osoby które przeszkadzają w sprzedaży) posiadają masę kompleksów oraz syndrom adolfa hitlera. Zwłaszcza jest taka dwójka Liderów, on i ona (czasami miałam wrażenie, że to on i on).
        Musieli mieć trudne dzieciństwo.
        • Gość: Justynka Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.aerostrada.com.pl 27.11.12, 18:51
          Ja pracuje w firmie informatycznej w Poznaniu i sprzedaje pozycjonowanie. Najniższa pensje mają studenci, którzy przychodzą 2-3 dni w tygodniu i wyciagają min 1250zł. U nas jest płacona podstawa 500zł- za wyrobienie normy czyli 40 telefonów dziennie i za każdą podpisaną umowę dostajemy , w zależności od pakietu od 259zł-459zł. Najsłabsi mają miesiecznie 2 umowy i to szefostwu wystarcza żeby nie wylecieć z pracy. Najlepsi wyrabiają 5-6 umów, czyli łatwo policzyć mają minimum 500zł (podstawa)+ 1295zł (prowizje). Warunki super bo w pokoju jest tylko 8 osób. Działem opiekuje się coach i cały czas pilnuje wyników.
          Obecnie studiuje informatykę więc po czesci jest to branża związana z moim wykształceniem, po studiach chciałabym jednak zacząć pracę w zawodzie i myślę, że uda mi się dostać pracę w tej samej firmie ale w innym dziale. Uważam jednak, że dla studenta ta praca jest idealna. Ten zawód ma złą opinię ale tylko przez firmy takie jak opisana w postach powyżej, jestem w szoku jak ludzie oszukują, nie wypłacają wypłat. Z drugiej strony przez nasz dział takze przewineło się kilka osób, które myslały, że posiedzą, wezmą kasę i pójdą dalej.
          • Gość: Karol Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: 213.17.159.* 03.01.13, 23:19
            zupelnie tak nie jest, kazdy rozliczny jest zgodnie z systemem. Wiesz Justynka kto wchodzi i zazwyczaj pisze na takim forum? niezadowoleni wieczni narzekacze i konkurencja. jak ktos ma dobra opinie rzadko ja wyraza tak sam od siebie bo i po co. Pozniej na jakie forum nie wejdziesz to wszystkie call center obsmarowane bo zawsze komus cos nie pasuje. Gdyby to byla prawda takiej firmy juz dawno by nie bylo jak wielu innych tego typu a jednak sa czyli ludzie musieli dostac tyle co faktycznie zarobili lub nie zarobili. Pracowalem kiedys w CC na prowizji i byli ludzie ktorzy zgarniali kokosy zarabiajac po 4-6tys. miesiecznie, ale byli i tacy co 500zl nie wyciagali to normalne tylko umowe trzeba umiec czytac i znac warunki na ktore sie czlowiek godzi.
            • Gość: Oszukany Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.nplay.net.pl 25.01.13, 02:10
              śmieszne!!!! pracowałem tam i wiem, że za miesiąc charówki dostałem 300zł. To samo mają moi znajomi.Wyzysk! Poza tym musisz podawać klientom swój prywatny nr. telefonu przy każdym złożonym zamówieniu. Czyli firma robi klientów swoich w bambuko, a do Ciebie dzwonią z pretensjami.
              • Gość: gość Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.ip.netia.com.pl 28.01.13, 16:24
                ciekawe, firma robi w bambuko, czy Ty jako pracownik nie udzieliłeś poprawnych informacji czy też świadomie wprowadzasz klienta w błąd, z życia wiem że telemarketerzy przez telefon czesto nie dopowiadaja pewnych istotnych informacji, ważnych dla mnie jako klienta. Wiec nie zrzucaj efektów swojej "pracy" odrazu na kogoś innego.
              • Gość: zadowolona Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.info 13.02.13, 17:43
                a może dla Ciebie harówka to siedzenie i dłubanie w nosie... dlatego tylko 300 zł wypłaty Ci wyszło.
                ja tam pracowałam i zawsze wypłata mi się zgadzała a jak jakieś niejasności były to można było rozliczenie zobaczyć
                ludziom się nie chce pracować praca w cc to nie pierniczenie przez tel jak z kumplem tylko to jest naprawdę ciężka praca dla inteligentnych i kreatywnych
                i każda firma powinna mieć tak fajne szkolenia jak dgm bo niektóre firmy dają ofertę i jazda...
              • Gość: erwe Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.13, 20:49
                Podaje się telefon do biura, a nie do siebie (akurat wychodzi na to, że pracowałem tam w tym samym czasie co Ty). Jeśli chodzi o wynagrodzenie to tutaj przyznam, że firma obiecuje złote góry i podstawę liczącą 1200 brutto, a na umowie jest zupełnie co innego mianowicie:
                - musisz wyrobić w miesiącu normę (tzw. punkty) i jeśli nie uda Ci się możesz liczyć na wynagrodzenie max 600zł brutto
                - ponosisz koszty kuriera tzn. jeśli "spisałeś" umowę z klientem i ten rozmyśli się i jej nie podpisze to nie dość, że tracisz punk z tej umowy to jeśli będziesz miał dany % takich umów w danym miesiącu jesteś zobowiązany do pokrycia kosztów kuriera, które wynoszą 50 i 100 zł zależnie od wielkości wspomnianego wcześniej procenta
                - zamiast wynagrodzenia godzinowego (czyli jakiejś stałej stawki), wynagrodzenie zależne od zdobytych punktów

Ja pracowałem w styczniu a jednak wypłaty jeszcze nie dostałem (25 luty).
                Ogólnie wyrabiałem "normę" każdego dnia (czasem lepiej, czasem gorzej) ale nie podoba mi się to, że praktycznie do końca danego miesiąca nie byłbym pewien ile zarobie (nawet siedząc codziennie po 8h w pracy).
                Oczywiście jeśli ktoś lubi taki wyścig szczurów i presje na zdobywanie jakże fajnych punktów za umowy to jego sprawa, ja jednak wolałbym już siedzieć na kasie za jakąś STAŁĄ stawkę, a nie wyimaginowane pieniądze.
                Zauważyłem, też że wiele osób zachwala atmosferę w tej pracy, sam nie wiem co w tym takiego wspaniałego, ciągle głośno, czasem ledwo słychać rozmówcę w słuchawkach, liderzy się przekrzykują i tyle z tej wspaniałości.
                • Gość: kasia Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.ip.netia.com.pl 05.03.13, 16:36

hehe, poprostu śmiać mi się chce, prosze czytajcie umowy ze zrozumieniem!!!!
                  • Gość: safsad Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.13, 02:15
                    Też mi się smiać chciało gdy zobaczyłem tą umowę. Dużo tam rozumieć nie trzeba - chcesz pracować za darmo to podpisuj.
                    • Gość: pracownik Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.ip.netia.com.pl 25.06.13, 19:03
                      Widocznie ty nawet tyle nie jesteś w stanie zrozumieć, skoro mówisz że pracujemy za darmo.
            • Gość: gość Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.ip.netia.com.pl 25.01.13, 14:24
              hej, w zupełności się zgadzam , pracuję drugi miesiąc i kasę dostałam tyle ile powinnam mieć oczywiście nie całą bo w pierwszym miesiącu nie pracowałam cały miesiąc. odnośnie numeru telefonu nic do tego nie mam założyłam drugi starter i włączam w godzinach pracy tel i nie ma żadnego problemu ;)
              • Gość: ania Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.ip.netia.com.pl 01.02.13, 19:05
                Czekam na telefon w sprawie szkolenia, ma być nowy projekt orange, mam nadzieje że bedzie fajnie ;)
        • Gość: UMOWY ŚMIECIOWE Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.dynamic.chello.pl 29.11.12, 18:45
          Osoby zatrudniające się w tej firmie pragnę poinformować, że pracodawca zmuszając was do pracy w określonych godzinach, pod kierownictwem pracodawcy, zgodnie z jego wytycznymi, na jego sprzęcie i w siedzibie firmy zobowiązany jest do zawarcia z wami UMOWY O PRACĘ. Wszyscy pracujecie właśnie w taki sposób a umowy zlecenie naruszają prawo, gdyż nie macie technicznej możliwości wykonywania usług w dowolnym miejscu i czasie i aby wykonać postanowienia umowy musicie pracować na terenie firmy i pod kierownictwem pracodawcy.

Paragraf 3 mówi, że zleceniobiorca będzie wykonywał usługi, o których mowa w paragrafie 1 (telefoniczne pozyskiwanie zamówień na produkty i usługi będące w ofercie zleceniodawcy) w dowolnym miejscu i czasie, gdzie nie ma takiej możliwości technicznej, gdyż usługi te mogą być wykonywane tylko na terenie siedziby i po zalogowaniu do systemu pracodawcy.

"Zawieranie umów cywilnoprawnych w sytuacji, gdy powinna być zawarta umowa o pracę stanowi wykroczenie przeciwko prawom pracownika. Inspektor Państwowej Inspekcji Pracy może ukarać pracodawcę mandatem karnym w wysokości do 2 tys. zł, a w określonych sytuacjach do 5 tys. zł. Jeżeli sprawa zostanie skierowana do sądu możliwe jest wymierzenie kary grzywny w wysokości od 1 tys. do 30 tys. zł.

Również ZUS może zakwestionować prawidłowość stosowania umów cywilnoprawnych. Jeżeli podczas kontroli ZUS stwierdzi, że zawarte umowy cywilnoprawne niepodlegające ubezpieczeniu społecznemu w rzeczywistości powinny być umowami o pracę, pracodawca będzie miał obowiązek zapłaty zaległych składek.

Błędne zakwalifikowanie umowy może rodzić również konsekwencje podatkowe. Podstawowa różnica w opodatkowaniu wynika z odmiennej regulacji w zakresie kosztów uzyskania przychodu. Zasadniczo pracownikowi przysługują koszty uzyskania przychodu w zryczałtowanej wysokości 111,25 zł lub PLN 139,06 zł. Dla umów cywilnoprawnych stanowią one natomiast 20 proc. uzyskanego przychodu, a wypadku korzystania z praw autorskich stawka zwiększa się do 50 proc.

Jeżeli podczas kontroli Urzędu Skarbowego okaże się, że strony powinna łączyć umowa o pracę, a nie umowa cywilnoprawna, to o ile wystąpi niedopłata z takiego tytułu, pracodawca będzie musiał dopłacić zaległy podatek wraz z odsetkami za zwłokę."

Na koniec Art. 22 K.P.

Kodeks Pracy – Dział Drugi – Rozdział I | Stosunek Pracy – Przepisy ogólne

Art. 22.

§ 1. Przez nawiązanie stosunku pracy pracownik zobowiązuje się do wykonywania pracy określonego rodzaju na rzecz pracodawcy i pod jego kierownictwem oraz w miejscu i czasie wyznaczonym przez pracodawcę, a pracodawca – do zatrudniania pracownika za wynagrodzeniem.

§ 11. Zatrudnienie w warunkach określonych w § 1 jest zatrudnieniem na podstawie stosunku pracy, bez względu na nazwę zawartej przez strony umowy.

§ 12. Nie jest dopuszczalne zastąpienie umowy o pracę umową cywilnoprawną przy zachowaniu warunków wykonywania pracy, określonych w § 1.

To, że w umowie macie napisane, że będziecie wykonywać usługi w dowolnym miejscu i czasie jest oczywiście mijaniem się z prawdą i ma na celu obejście przepisów a co za tym idzie naraża was na straty oraz na straty naraża Skarb Państwa.

Pozdrawiam :)
        • Gość: Mustang Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.ghnet.pl 30.11.12, 10:37
          Teraz miałem/miałam zostać liderem, obiecywali, namawiali że to awans, że to inna praca, że inne zarobki. Uciekam jak najdalej, dziękuję ale nie! Nie chcę mieć kolejnego zadania zaliczanego do moich stałych obowiązków czyli proszenia się o swoje, a i tak wiem, że nie dostanę. Pozdrawiam Liderów
          • Gość: mario Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: 213.17.159.* 05.12.12, 23:22
            mnie moi drodzy w firmie pracuje sie bardzo dobrze i jest jasno sprecyzowana sciezka rozwoju, a nie jak pisze kolega powyzej oparta na obietnicach.

o projekcie na ktorym jestem moge tylko powiedziec ze dosprzedaz jest latwiejsza od sprzedazy i jest calkiem niezle.
      • Gość: Mustang Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.ghnet.pl 30.11.12, 10:42
        Teraz miałem/miałam zostać liderem, obiecywali, namawiali że to awans, że to inna praca, że inne zarobki. Uciekam jak najdalej, dziękuję ale nie! Nie chcę mieć kolejnego zadania zaliczanego do moich stałych obowiązków czyli proszenia się o swoje, a i tak wiem, że nie dostanę. Pozdrawiam Liderów
      • Gość: gość Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.nplay.net.pl 22.01.13, 16:51
        Oszustwo! nie polecam tam pracy, musisz się kłócić o swoje zarobione pieniądzę!
        • Gość: marc Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.ip.netia.com.pl 20.02.13, 09:53
          jak krótko pracowałeś to nic dziwnego, w żadnej pracy kokosów nie dostaniesz :D
      • Gość: MGD Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.13, 02:08
        Firma lipa, oszuści i kombinatorzy. Ludzie co chwalą tą firmę są tam liderami albo po prostu lubią być ru...i w kakao. W ofertach pracy tej firmy, na rozmowie z kierowniczka i liderami jesteśmy zapewniani o stawce godzinnej i podstawie 1200zł, co jest czystym kłamstwem ale o tym później. Zaraz po rozmowie jesteśmy zapraszani na szkolenie, które polega na tym że 3 dni pracujemy tam za darmo bez żadnej umowy (aby podjąć szkolenie trzeba podpisać zobowiązanie, że jeśli go nie ukończymy to płacimy kare 200zł - fajny początek). Po "szkoleniu" jeśli pani kierowniczka zechce to zaprosi nas do podpisania umowy i wtedy dowiadujemy się najważniejszego. Nie ma żadnej stawki godzinnej w tej firmie. Wszystkie zapewnienia co do zarobków to kłamstwo, aby zarobić podstawę musimy wyrobić normę (daną liczbę pozyskanych umów w danym miesiącu), a jeśli jej nie wyrobimy dostajemy 20zł za pozyskany "punkt"... 2 umowy = 1 punkt, próg do podstawy to 31. Tak więc policzcie czy wam się opłaca tracić czas i nerwy na takich kombinatorów, bo nie wiem jak wy ale ja nie chciałbym po miesiącu pracy dostać 200zł wypłaty. Dodatkowo jeśli klient odstąpi od umowy (ma na to 10 dni od jej podpisania) to my za to płacimy, 10-20% straconych umów to -100/200zł od naszych zarobków. To wszystko mam na umowie którą dostałem od tej firmy. Oczywiście po przestudiowaniu dokładnie umowy podziękowałem firmę DGM za współprace gdyż z oszustami nie pracuję.

Lepiej znaleźć sobie jakąś uczciwą pracę u uczciwych ludzi, niestety telemarketing to najgorsza z możliwości, szczególnie u firmy DGM.
        • Gość: GOŚĆ Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.ip.netia.com.pl 03.06.13, 14:54
          Witam , zacznij od siebie a nie od innych wymagasz. Bez umowy? Już pierwszego dnia na szkoleniu podpisujesz umowę o szkolenie, które jest BEZPŁATNE. Oczywiście, gdy zrezygnujemy z szkolenia kosztów żadnych nie pokrywamy. Szkolenie 4 dnia jest ukończone głównym testem, gdzie należy mieć minimum 80% poprawnych odpowiedzi. Więc skąd takie bzdury bierzesz?! Na tej podstawie weryfikują czy dostajesz się do pracy czy też nie. Po prostu żal jak czytam takie komentarze. Wynagrodzenie jest oparte na stałej podstawie 1000zł + nie całe 200 zł dodatku za przepracowane godziny minimum 140 godzin, maksymalnie można przepracować 160 godzin. W momencie jeśli mamy mniej niż 140 godzin jest policzone wszystko adekwatnie do ilości godzin. Natomiast na premię, każdy z was sam na siebie pracuje, każda umowa ma punkty, jeśli osiągnięcie progi dostajecie premie do podstawy - PROSTE!!! I jeszcze jedno koszty za klienta? BZDURY! Mamy zapłacone za każdego klienta, który podpisze umowę, mimo iż może zrezygnować do 10 dni. Ludzie czytajcie ze zrozumieniem umowy!! A jak macie wątpliwości to lepiej zapytać niż udawać, że się wszystko wie. Tak na marginesie jeśli nie lubicie pracy w biurze i pozyskiwać najlepszych klientów dla Orange, to po co w ogóle iść na rozmowę? Idźcie do pracy w polu to zobaczycie co to wycisk ;] pozdrawiam
          • Gość: Artur Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.136.49.164.cj.upcnet.ro 25.12.13, 13:04
            Inteligencie, nie kazdy pracowal tam gdy firma sprzedawala produkty orange, za czasow netii tak wlasnie szkolenia i umowy wygldaly, zreszta watpie aby sie cokolwiek teraz zmienilo. Zreszta jak ci sie taka praca podoba to ok, kazdy znajdzie dla siebie cos dobrego, ja znalazlem, prace gdzie pracownika traktuja jak czlowieka, placa uczciwe pieniadze, a nie jak niewolnika ktory tyra za 800 zl miesiecznie. Pozdrawiam.
        • Gość: pracownik Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.ip.netia.com.pl 25.06.13, 19:09
          Chyba firmy pomyliłeś. W DGM od dawna jest podstawa niezależna od wyniku. Oczywiście aby się utrzymać trzeba spełniać normy(wymagania), ale przecież nikt za samo siedzenie i dzwonienie nie płaci. To jest sprzedaż! Zarabiasz pozyskując nowych klientów! Na tym to polega.
          Nie mówię, że w DGM jest super, ale nie ma tam żadnych oszustw i wszystko jest jasne i zrozumiałe.
          Płacą na czas, atmosfera spoko. To praca a ni szkoła.
          • Gość: gość Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.ip.netia.com.pl 26.06.13, 13:23
            popieram w zupełności, nie chce się pracować to nie szukajcie w ogóle pracy !!
            • Gość: ania Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.ip.netia.com.pl 26.08.13, 11:32
              Pracuję od jakiegoś dłuższego czasu i jest wszystko ok. Pozdrawiam
              • Gość: ByŁeM Tu Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.nplay.net.pl 28.09.13, 04:08
                Cóż... Co do Dgmu... Atmosfera i klimat pracy wg mnie jest naprawde niepowtarzalny ;) (przynajmniej gdy tam bylem ;) Co do wyplat??
                Nowy system wynagrodzen na projekcie Orange moim zdaniem jest calkiem spoko dla osób wczesniej nie majacych zbyt wiele wspólnego ze sprzedaza, ale miejacych szczere checi pracowac ;)
                podstawa uzalezniona od ilosci godzin, plus (przy wyrobionych 140H!!) stala prowizja od wprowadzonych umów (ok 7 zl).
                jest to teoretycznie lepsze od poprzedniego systemu wynagrodzen, gdzie wszystkie lenie miauczaly ze sa one "nie do wyrobienia"...
                Wg mnie?? jesli nie masz jeszcze wiekszego doswiadczenia w sprzedazy, a chcesz pracowac i je zdobyc - polecam. Natomiast jesli masz juz spore doswiadczenie... No coz... Znam miejsca gdzie lepiej placa :P
                • Gość: Jestem TAM Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.centertel.pl 01.10.13, 10:20
                  Wczoraj się dowiedzieliśmy, że zmienia się system wynagrodzeń od października.
                  Przy wrobieniu targetu jest 9 zł za godzinę (netto) + 300 zł premii.
                  Jak na lbn to kasa spoko. Można dużo więcej zarobić niż w poprzednim. Trzeba brać się do roboty i wyrabiać target. Nie jest on wygórowany, wystarczy pisać 3-4 umowy dziennie i to wszytsko.
                  • Gość: ktoś Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.ip.netia.com.pl 03.10.13, 10:44
                    dodam, że przy 140h tylko max, wiec jak ktoś zrobi to ma 1250 netto + premie :)
                    • Gość: justy Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.ip.netia.com.pl 09.10.13, 12:00
                      zgadza sie ;]
      • Gość: Gosik Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.ip.netia.com.pl 25.10.13, 11:04
        hej pracowałam niecałe 2 miesiące, niestety studia dziennie nie pozwoliły zostać,na początku tygodnia dostałam kasę na konto bez problemów tyle ile powinnam, pozdrawiam :)
        • Gość: kamil Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.ip.netia.com.pl 06.11.13, 10:01
          hej u mnie też nie było problemów, polecam firmę, miła atmosfera :)
          • Gość: ktos Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.ip.netia.com.pl 21.11.13, 15:08
            witam, dostałem dzisiaj kasę wszystko się zgadza, pozdrawiam
            • Gość: Gosc Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.marsoft.net 25.11.13, 23:45
              Zgadza sie miałem 22.11 przelew czyli tak jak było mówione. 20stego w każdym miesiącu wychodzą przelewy.
      • Gość: MAŁA_MI DGM- jak najdalej od tej firmy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ip.netia.com.pl 02.12.13, 11:41
        LUDZIE, nawet nie bierzcie pod uwagę pracy w tej pochrzanionej firmie!! firma kant i oszust!! Po przepracowanym miesiącu ( nie liczę szkolenia!! ) dostałam, uwaga, 8zł !!!! żenada, nie wiadomo: śmiać się, czy płakać! Z każdej strony tylko wiski, że masz podpisać umowę, bo jeszcze w tej godz nie podpisałeś żadnej, coś okropnego. Nie można się odezwać, bo każdy dłużej tam pracujący to ważniak i wszystkie rozumy pozjadał, więc najlepiej podpisywać umowę przez telefon co 5 min, bo w innym przypadku liderzy "pocieszają", że będziemy musieli zrezygnować ze współpracy!
        Ludziska, szczera najszczersza prawda! Na początku milusio, później zaczynają się za wszystko na wszystkich wydzierać! Szkoda czasu, nie marnujcie go w tej firmie.

Jeżeli nie wierzy ktoś w opinie tylu ludzi piszących na różnych forach: pogadajcie ze strażnikami miejskimi, którzy mieszczą się w tym samym budynku (często można ich spotkać w windzie)- żałuję, że nie posłuchałam jednego z nich, kiedy jechałam na rozmowę kwalifikacyjną. Od samego początku mnie ostrzegał, nie posłuchałam- więc jeżeli was ktoś ostrzega- darujcie sobie!! Nie bądźcie głupi i posłuchajcie naszych rad!!
      • Gość: mała_mi Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.ip.netia.com.pl 02.12.13, 11:45
        LUDZIE, nawet nie bierzcie pod uwagę pracy w tej pochrzanionej firmie!! firma kant i oszust!! Po przepracowanym miesiącu ( nie liczę szkolenia!! ) dostałam, uwaga, 8zł !!!! żenada, nie wiadomo: śmiać się, czy płakać! Z każdej strony tylko wiski, że masz podpisać umowę, bo jeszcze w tej godz nie podpisałeś żadnej, coś okropnego. Nie można się odezwać, bo każdy dłużej tam pracujący to ważniak i wszystkie rozumy pozjadał, więc najlepiej podpisywać umowę przez telefon co 5 min, bo w innym przypadku liderzy "pocieszają", że będziemy musieli zrezygnować ze współpracy!
        Ludziska, szczera najszczersza prawda! Na początku milusio, później zaczynają się za wszystko na wszystkich wydzierać! Szkoda czasu, nie marnujcie go w tej firmie.

Jeżeli nie wierzy ktoś w opinie tylu ludzi piszących na różnych forach: pogadajcie ze strażnikami miejskimi, którzy mieszczą się w tym samym budynku (często można ich spotkać w windzie)- żałuję, że nie posłuchałam jednego z nich, kiedy jechałam na rozmowę kwalifikacyjną. Od samego początku mnie ostrzegał, nie posłuchałam- więc jeżeli was ktoś ostrzega- darujcie sobie!! Nie bądźcie głupi i posłuchajcie naszych rad!!
        • Gość: ktoś Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.ip.netia.com.pl 12.12.13, 08:50
          dziewczyno nie wiem gdzie ty pracowałaś, ale napewno nie w DGM, straży miejskiej nie ma od roku... lol :D .

p .s gdybyś tyle dostała kasy i inni to firma by już dawno nie istniała na rynku jeśli kantowałaby, bo chyba byłby pozew jakiś grupowy, wiec darujmy sobie :)
          • Gość: anja Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.ip.netia.com.pl 23.12.13, 11:30
            pracuje od jakiegoś czasu i z kasa sie wszystko zgadza ;]
            • Gość: :) Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.136.49.164.cj.upcnet.ro 25.12.13, 14:50
              Czyli 800zl na reke a jak nie wyrobisz normy to 300zl? Aha czyli wszystko sie zgadza, pozdrawiam :).
              • Gość: ktos Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.ip.netia.com.pl 31.12.13, 10:27
                poprostu nie wierzę co czytam ;/ ludzie czytajcie umowy ze zrozumieniem a nie na forach sie pytacie ?! czytać nie umiecie ?
                • Gość: w40 Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.nplay.net.pl 14.01.14, 22:35
                  Wiecie co... Miałam tego wszystkiego nie komentować. Wchodzę na to forum od jakiegoś czasu z ciekawości. Ale po prostu muszę się wypowiedzieć. Od razu zaznaczam, że nie jestem kierownikiem, liderem tylko takim zwykłym pracownikiem.
                  Powiem tak. Pracuję w tej firmie już jakiś czas. Nie ważne ile dokładnie, kilka pensji mam już za sobą. Rozliczane są zazwyczaj w terminie (+/- dwa dni marginesu błędu :) ).
                  Co do szkolenia, wyraźnie jest napisane, że jest bezpłatne więc czego się spodziewacie?
                  Że to niby obóz pracy. Poważnie? Nie rozumiem, dlaczego ludzie są tak bardzo oburzeni, że po tygodniu bez żadnej podpisanej umowy są zwalniani. Sorry, nie każdy się nadaje. A nie oczekujmy wypłaty na poziomie 1500 zł za siedzenie i dzwonienie. Moim zdaniem trzeba mieć świadomość tego, że to jest sprzedaż. Na tym ta praca polega.
                  Kolejna rzecz, atmosfera. Moim zdaniem bardzo w porządku. Z kierownictwem można pożartować i dogadać się w wielu kwestiach. Owszem, wymagają. Ale od nich też ktoś wymaga wyniku.
                  System wynagrodzeń. No owszem, szału nie ma. Bez wyrobionych 41 pkt dostaje się 6 zł netto za godzinę. Zazwyczaj w miesiącu jest 130-140 godzin. Majątek to nie jest. Tylko teraz druga strona medalu. Ten próg to wcale nie jest dużo. Owszem, może ciężko zrealizować go w pierwszym miesiącu pracy. Ale jest teraz dziewczyna, która zrobiła 51 i też bez harówki. Więc można? I to bez wciskania klientom czegoś na siłę czy okłamywania.
                  Dodatkowo ostatnio słyszałam, że nie da się tu awansować, grono liderów i kierownictwa jest zamknięte. Też błąd. Był konkurs, najlepszy konsultant dostał awans, lider na nowym projekcie. Więc da się.
                  Tylko tak jak mówię, przychodząc tu do pracy trzeba sobie przemyśleć czy chce się dostawać kasę tylko za siedzenie (6zł) czy coś więcej.
                  • Gość: kjhgfd Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.cluj.astral.ro 13.02.14, 21:13
                    Powiem ci tak, ta firma jak i sama praca w niej to bagno i im wczesniej to zrorumiesz tym lepiej. Pracuje aktualnie rowniez na sluchawce dostaje 3,3 tys. podstawy brutto, 200 dodatku i premie w zaleznosci od liczby odebranych rozmow (w pierwszy miesiac pracy dostalem 975 netto) tak wiec wiecej dostaje premi i dodatkow niż Ty calej pensji. Nie mam zadnego wyksztalcenia oprocz szkoly sredniej, znam 1 jezyk obcy, nie mam zadnych chorych targetow do wyrobienia, wystarczy ze pracuje sumiennie i zgodnie z procedurami. Pozdrawiam dziekuje.

Mialem sie nie wypowiadac ale wkuriwa mnie to jak ciagle piszecie ze ludzie chca pieniadze za samo siedzenie (jak mozna nazywac wykonywanie ponad 100 telefonow dziennie siedzeniem??), moja aktualna praca jest o wiele lzejsza a pieniadze kilkukrotnie wieksze. Bylem w dgm widzialem jak praca wyglada i nikt mi nie wmowi ze to dobra firma.
          • Gość: straz Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.136.49.164.cj.upcnet.ro 25.12.13, 14:51
            Dziwne bo jakos pracowalem tam mniej niz rok temu i codziennie widzialem straznika hmmm.
      • Gość: Zdezorientowana Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.opera-mini.net 21.01.14, 23:49
        Czy ktoś wie może czy za przerwanie szkolenia ponosi się jakieś konsekwencje finansowe?
        • Gość: gosc Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.ip.netia.com.pl 27.01.14, 14:09
          nie ponosi, ale po co zaczynać i nie kończyć? bądź w ogóle podejmować pracę?
          • Gość: misia Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.devs.futuro.pl 11.03.14, 21:03
            A no pewnie for fun :D jak komus nie szkoda czasu. Pracowałam kiedys u was, teraz mi glupio wracac, ale biorac pod uwage nowe doswiadczenia zawowodowe to naprawde zmianila mi sie perspektywa. Bylo bardzo spoko w DGM w porownaniu z tym co teraz. Jaki projekt teraz robicie?
            • Gość: gość Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.ip.netia.com.pl 12.03.14, 11:44
              jest projekt Orange :) podstawa godzinowa + premie za wyrobienie punktów ;] jak było tutaj ci dobrze, to może warto wrócić :)

pozdrawiam
              • Gość: misia Re: DGM telemarketing Lublin, ktos zna ta firme? IP: *.cluj.astral.ro 15.03.14, 23:35
                Moze jednak nie wasza firma to zart :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka