wowka5 05.11.06, 22:54 może ktoś wie bo nigdzie nie mogę znależć.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emektb Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 05.11.06, 22:55 z miejscowości Muły. na Mazurach. samo nazwisko wskazuje na białoruskie lub ukraińskie korzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
wowka5 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 05.11.06, 22:59 emektb napisał: > z miejscowości Muły. na Mazurach. samo nazwisko wskazuje na białoruskie lub > ukraińskie korzenie. > >>a skąd wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
bibinka5 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 05.11.06, 22:57 Maz mówi że mówią akcja WISŁA Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 05.11.06, 22:58 A nawet jakby, to co to ma za znaczenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
wowka5 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 05.11.06, 23:00 oxylog napisał: > A nawet jakby, to co to ma za znaczenie ? Tak z ciekawości pytam bo jakoś nie mogę na to natrafić Odpowiedz Link Zgłoś
wowka5 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 05.11.06, 23:02 bibinka5 napisał: > Maz mówi że mówią akcja WISŁA Bo zapytam Kurskiego Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 05.11.06, 23:14 wowka5 napisał: > Bo zapytam Kurskiego Szkoda dziadka. Dlaczego ma cierpiec za przypadłości wnuka? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 05.11.06, 23:18 Po co pytać dziadka "Urodziłem się 31 października 1956 roku, nieopodal Augustowa. Pochodzę z rodziny, w której od najmłodszych lat wpajano mi miłość do Boga, ludzi i Ojczyzny. Mój nieżyjący już ojciec, Stanisław był żołnierzem Armii Krajowej w Oddziale "Żwirki", a później przez całe dorosłe życie działaczem społecznym" www.symanowicz.pl/zyciorys.html Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 06.11.06, 09:15 jak można urodzić się "niepodal" to podstawowe dane osobowe , chyba były urzędnik USC zna zasady rejestracji nowo urodzonych, Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 06.11.06, 09:40 ja nie mam męża , mam żonę ,córkę i syna, Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 06.11.06, 11:50 krzycho1252 napisał: > Po co pytać dziadka > > "Urodziłem się 31 października 1956 roku, nieopodal Augustowa. Pochodzę > z rodziny, w której od najmłodszych lat wpajano mi miłość do Boga, ludzi i > Ojczyzny. Mój nieżyjący już ojciec, Stanisław był żołnierzem Armii Krajowej > w Oddziale "Żwirki", a później przez całe dorosłe życie działaczem społecznym" > www.symanowicz.pl/zyciorys.html to tylko początek ulotki. nie wiem czemu tych Mułów nie wymienia? wstydzi się, czy co? w dalszej części jest lepiej. jak na prima aprillis. do tego jeszcze - grupowa praca doktorska. dom z uczelni na podlaskiej - po denominacji - za 130 zł (1.3 mln w latach osiemdziesiątych), i słyszałem plotkę o luksusowym oddzielnym przyłączu z PEC-u :))) Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 06.11.06, 12:01 a czytałem , że tylko czerwoni dostawali takie upusty, Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 06.11.06, 12:06 Wczoraj w telewizorze był bardzo czerwony ;) Ciekawe czy przez wyniki sondażu ? Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 05:30 e nie chodziło mi, że czerwony, ani nic takiego. tak się zapędzić nie dam. dostał od uczelni takie czasy byli. dawali za pół darmo, bo resztę państwo czyly w tym wypadku uczelnia dopłaciła. podejrzewam, że tak naprawdę to pewnie musiał później i tak wykupić na własność, bo dostał pewnie tylko użytkowanie wieczyste czy cuś. i jeszcze raz poważnie - to akurat nie jest dla mnie jakieś tam wielkie halo. takie były czasy i powiedzmy sobie szczerze kropka. tylko to przyłącze mnie frapuje:)) choć nie chce się w to wierzyć za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 07:51 > dawali za pół darmo, wszystkim ? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 06.11.06, 12:17 > o luksusowym oddzielnym przyłączu z PEC-u Emil to to już chyba nieprawda jest Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 06.11.06, 16:30 bambii napisał: > > Emil to to już chyba nieprawda jest > Lepiej chyba, że plotkują niż te zakompleksione posty na początku watku. Z drugiej strony zawsze plotkuje się o kimś ważnym. Takie cieplutkie plotki o przyszłym, chociaż obecnym jeszcze Prezydencie. Niech plotkują. Piszę to z rozterką bo głosować będę na WK. Szkoda, że i tym razem mój faworyt nie wygra jak w wyborach parlamentarnych i prezydenckich. Dobrze jest wygrywać. Taka to prawda bambii jest. Założę wątek skąd pochodzi MJD bo nigdzie nie mogę znaleść skąd pochodzi. Może ty podpowiesz z łaski swojej? Odpowiedz Link Zgłoś
dobranocc Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 10:50 jako sąsiad (były, ale jednak) powiem tak - w tym szeregu każda klatka ma swoją rodzielnię ciepła (zwaną "węzłem") - faktycznie można nazwać to "przyłączem ekskluzywnym" tylko nie za bardzo wiem po co? To ustrojstwo było tam od początku i do tej pory siedzi w piwnicy i dzieli grzejąc. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 10:52 znaczy że wszyscy tak mają ? jeśli tak to chyba wszystko ok ? Odpowiedz Link Zgłoś
dobranocc Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 12:05 tak mają wszyscy - na pewno moi rodzice z klatki obok. A z czasów dawnych pamiętam, że kolejna klatka też ma takie indywidualne i ekskluzywne urządzenie w piwnicy. I miała od momentu zasiedlenia. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 12:19 i każde mieszkanie też ma takie oddzielne urządzenie czy każda klatka? Odpowiedz Link Zgłoś
dobranocc Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 12:26 jedno sporej wielkości ustrojstwo pełne rurek i migających lampek na 4 mieszkania, czyli jedną klatkę. Pod salonem moich rodzicieli stoi. Ciepło wydziela. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 12:29 ale każde mieszkanie nie ma oddzielnego prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
dobranocc Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 16:59 Tak - za czasów mojego tam pomieszkiwania (i po ostatniej wizycie w rodzicielskiej piwnicy, która miała miejsce ze 3 tygodnie temu) instalacja była wspólna dla 4 mieszkań, czyli jednej klatki. A co - sąsiad (były) ma takie ustrojstwo na własność? Trochę wątpię, bo to spora aparatura - musiałby całą piwnicę na to przeznaczyć. I po co mu to, skoro obok stoi coś takiego enyłej? a tak z zupełnie innej beczki - jak już wygrasz te wybory to może zajmiemy się wożeniem mebli? Chyba małżonka dojrzała do decyzji Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 08.11.06, 08:14 to ma wyłączną czy nie , bo w końcu nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
dobranocc Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 08.11.06, 09:30 wg mnie nie, ale zapytać trzeba Emila - on tą aferę wyśledził. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 08.11.06, 09:37 Emil coś wiesz więcej ? a nie wystarczy dotrzeć do dokumentacji ? przecież takie przyłącza muszą być dokumentowane.. chyba.. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 08.11.06, 12:17 ja wam dam wożenie mebli. najpierw mi wydruk przedstawić kogo zagitowaliście:)) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 08.11.06, 13:12 jak przegrasz to Ciebie powiozą a raczej wywiozą :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 08.11.06, 13:15 bambii napisał: > jak przegrasz to Ciebie powiozą a raczej wywiozą :)))) Jego ratuje często urok osobisty :)) Jesli wywioza to tylko do podratowania zdrowia w jakimś uzdrowisku. Będzie włądca turnusu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
dobranocc Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 08.11.06, 18:48 puszczę w nocy na drukarkę, bo te kilkaset stron trochę się będzie drukować i nie chce mi się czekać... Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin14 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 21:48 dobranocc, nieprawda. Wielu mieszkańców tych domów płaci za ciepło w spółdzielni. Sprawdziłem, a jak zadzwoniłem do spółdzielni i zapyałem o wodza to mi powiedzieli że to nie moja sprawa. Ale znajoma pracownica sprawdziła i w wydruku czynszowym ten pan ma za ciepło kreskę, czyli zero. Musi więc rozliczać się w PECU? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 23:44 Czy Pan Symanoiwcz ma ZERO za ciepło ??? to dla tego go stać na taką kampanię ? - W którym mieszkasz okręgu ?: w 1? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 06.11.06, 16:07 emektb napisał: > krzycho1252 napisał: > > to tylko początek ulotki. nie wiem czemu tych Mułów nie wymienia? wstydzi się, > czy co? w dalszej części jest lepiej. jak na prima aprillis. > do tego jeszcze - grupowa praca doktorska. dom z uczelni na podlaskiej - po > denominacji - za 130 zł (1.3 mln w latach osiemdziesiątych), i słyszałem plotkę > > o luksusowym oddzielnym przyłączu z PEC-u :))) > a znajdziesz te Muły na jakiejś dostepnej mapie w internecie ciężko znaleść "700 m od Krejwelanka, na wschód, id±c wzdłuż małej rzeczki, napotykamy za traktem Rygol - Giby Jezioro Brożane (powierzchnia 50 ha, głęboko¶ć 25 m). Za jeziorem najdziksza czę¶ć Puszczy z tokowiskami głuszca i cietrzewia, a także gniazdami czarnego bociana. Wracamy do stanicy i płyniemy dalej. Po dwóch kilometrach, na polanie, duża wie¶ Rygol. Rzeka rozwidla się. Lewe koryto płynie przez wie¶ , Jeziorko Głębokie, do granicznego jeziora Szlamy przy wsi Muły (6 km). Ten odcinek rzeki nazywa się Szlamica. My płyniemy ramieniem prawym i za mostem po 100 m dopływamy do Kanału Augustowskiego." www.jkudla.com/s/okolice.html "Jezioro Płaskie - owalne w kształcie, pow. 55 ha, głęboko¶ć ok. 15 m. Brzegi nieco podmokłe, ale dostępne, długie płycizny. 300 m na północ jez. Krejwelanek - 7 ha, 7 m głęboko¶ci, w±skie i długie. W pobliżu północnego brzegu był w latach 1943 - 44 obóz oddziału partyzanckiego AK. Dowodził nim Witold Pielecki - "Żwirko"." MJD pewnie zna bo to stary wodniak. Odpowiedz Link Zgłoś
szaman.morski Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 06.11.06, 09:22 A ty nie masz swojego zdania?ciągle powtarzasz:mąż mówi Odpowiedz Link Zgłoś
wytaczacz_podsuwnicowy Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 15:21 a pamiętasz taki serial "Tata a Marcin Powiedział(że jego tata powiedział.....)" to prze3cież taka zajawka żeby było śmiesznej oryginalnioej i zarazem nieszablonowo mi sie podoba ale co niektórzy na forum to chodzące powagi więc soryy Odpowiedz Link Zgłoś
janwercio-org Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 06.11.06, 09:49 A ja się urodziłem w Siedlcach< nie opodal Warszawy> STRASZNA PRECYZJA Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 20:08 Taki fragment z II wojny "RANO 24.09 BAT. ON. “SEJNY” starł się z sowieckimi czołgami nad rzeką Wolkuszanką /rejon wsi Rubcowo/ i WIECZOREM nad Kanałem AUGUSTOWSKIM /rejon wsi Mikaszówka, Rygol, Muły/." berezynabogdan.webpark.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 20:13 "W ciągu dnia przedzierają się przez Kanał, na północ, resztki obrońców Grodna. Są walki o Kanał, w rejonie wsi Rygol - Muły, między Mikaszówką a Stanowiskami nad granicą państwową odciętą już późnym wieczorem 23 września przez sowieckie tanki i inne oddziały.Cały dzień 24 września jest w rej. wsi Stanowiska płk Tarnasiewicz." z jw. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 22:50 kłamczuch 1252 toż ty kronikarz Symanowicza , a jednak na jego garnuszku, Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin14 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 23:24 i urodził się pewnie w grudniu 1952 roku:) Odpowiedz Link Zgłoś
kacperek111 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 08.11.06, 08:45 Śmieszy mnie wasza polemika na temat Mułów- jedno jest pewne Muły to jakieś zadupie i co z tego. Symanowicz nawet gdyby pochodził z Krakowa jest jaki jest i uważam że już powinien zostać zastąpiony przez innego Prezydenta bo pod jego rządami siedlce też stały się zadupiem jak i te Muły- ot i tyle chciałem powiedzieć. dobrzy kandydaci na prezydenta to : Dobijański oraz Bobryk - reszta należy do was Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 08.11.06, 08:46 Bardzo ładnie kacperek111 to napisał(a) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 08.11.06, 18:24 siedlczanin14 napisał: > i urodził się pewnie w grudniu 1952 roku:) Wpadnij na urodziny. Co mi tam? Odpowiedz Link Zgłoś