Dodaj do ulubionych

Skąd pochodzi Symanowicz..

05.11.06, 22:54
może ktoś wie bo nigdzie nie mogę znależć..
Obserwuj wątek
    • emektb Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 05.11.06, 22:55
      z miejscowości Muły. na Mazurach. samo nazwisko wskazuje na białoruskie lub
      ukraińskie korzenie.
      • wowka5 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 05.11.06, 22:59
        emektb napisał:

> z miejscowości Muły. na Mazurach. samo nazwisko wskazuje na białoruskie lub
        > ukraińskie korzenie.
        >
        >>a skąd wiesz
    • bibinka5 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 05.11.06, 22:57
      Maz mówi że mówią akcja WISŁA
      • oxylog Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 05.11.06, 22:58
        A nawet jakby, to co to ma za znaczenie ?
        • wowka5 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 05.11.06, 23:00
          oxylog napisał:

> A nawet jakby, to co to ma za znaczenie ?

Tak z ciekawości pytam bo jakoś nie mogę na to natrafić
      • wowka5 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 05.11.06, 23:02
        bibinka5 napisał:

> Maz mówi że mówią akcja WISŁA

Bo zapytam Kurskiego
        • teofano1 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 05.11.06, 23:14
          wowka5 napisał:
          > Bo zapytam Kurskiego

Szkoda dziadka. Dlaczego ma cierpiec za przypadłości wnuka?
          • krzycho1252 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 05.11.06, 23:18
            Po co pytać dziadka

"Urodziłem się 31 października 1956 roku, nieopodal Augustowa. Pochodzę
            z rodziny, w której od najmłodszych lat wpajano mi miłość do Boga, ludzi i
            Ojczyzny. Mój nieżyjący już ojciec, Stanisław był żołnierzem Armii Krajowej
            w Oddziale "Żwirki", a później przez całe dorosłe życie działaczem społecznym"
            www.symanowicz.pl/zyciorys.html
            • siedlczanin13 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 06.11.06, 09:15
              jak można urodzić się "niepodal" to podstawowe dane osobowe , chyba były
              urzędnik USC zna zasady rejestracji nowo urodzonych,
              • siedlczanin13 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 06.11.06, 09:40
                ja nie mam męża , mam żonę ,córkę i syna,
            • emektb Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 06.11.06, 11:50
              krzycho1252 napisał:

> Po co pytać dziadka
              >
              > "Urodziłem się 31 października 1956 roku, nieopodal Augustowa. Pochodzę
              > z rodziny, w której od najmłodszych lat wpajano mi miłość do Boga, ludzi i
              > Ojczyzny. Mój nieżyjący już ojciec, Stanisław był żołnierzem Armii Krajowej
              > w Oddziale "Żwirki", a później przez całe dorosłe życie działaczem społecznym"
              > www.symanowicz.pl/zyciorys.html

to tylko początek ulotki. nie wiem czemu tych Mułów nie wymienia? wstydzi się,
              czy co? w dalszej części jest lepiej. jak na prima aprillis.
              do tego jeszcze - grupowa praca doktorska. dom z uczelni na podlaskiej - po
              denominacji - za 130 zł (1.3 mln w latach osiemdziesiątych), i słyszałem plotkę
              o luksusowym oddzielnym przyłączu z PEC-u :)))
              • siedlczanin13 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 06.11.06, 12:01
                a czytałem , że tylko czerwoni dostawali takie upusty,
                • oxylog Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 06.11.06, 12:06
                  Wczoraj w telewizorze był bardzo czerwony ;)
                  Ciekawe czy przez wyniki sondażu ?
                • emektb Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 05:30
                  e nie chodziło mi, że czerwony, ani nic takiego. tak się zapędzić nie dam.
                  dostał od uczelni takie czasy byli. dawali za pół darmo, bo resztę państwo
                  czyly w tym wypadku uczelnia dopłaciła. podejrzewam, że tak naprawdę to pewnie
                  musiał później i tak wykupić na własność, bo dostał pewnie tylko użytkowanie
                  wieczyste czy cuś. i jeszcze raz poważnie - to akurat nie jest dla mnie jakieś
                  tam wielkie halo. takie były czasy i powiedzmy sobie szczerze kropka. tylko to
                  przyłącze mnie frapuje:)) choć nie chce się w to wierzyć za bardzo.
                  • bambii Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 07:51
                    > dawali za pół darmo,

wszystkim ?
              • bambii Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 06.11.06, 12:17
                > o luksusowym oddzielnym przyłączu z PEC-u

Emil to to już chyba nieprawda jest
                • krzycho1252 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 06.11.06, 16:30
                  bambii napisał:

>
                  > Emil to to już chyba nieprawda jest
                  >
                  Lepiej chyba, że plotkują niż te zakompleksione posty na początku watku. Z
                  drugiej strony zawsze plotkuje się o kimś ważnym. Takie cieplutkie plotki o
                  przyszłym, chociaż obecnym jeszcze Prezydencie. Niech plotkują. Piszę to z
                  rozterką bo głosować będę na WK. Szkoda, że i tym razem mój faworyt nie wygra
                  jak w wyborach parlamentarnych i prezydenckich. Dobrze jest wygrywać. Taka to
                  prawda bambii jest. Założę wątek skąd pochodzi MJD bo nigdzie nie mogę znaleść
                  skąd pochodzi. Może ty podpowiesz z łaski swojej?
                • dobranocc Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 10:50
                  jako sąsiad (były, ale jednak) powiem tak - w tym szeregu każda klatka ma swoją
                  rodzielnię ciepła (zwaną "węzłem") - faktycznie można nazwać to "przyłączem
                  ekskluzywnym" tylko nie za bardzo wiem po co? To ustrojstwo było tam od
                  początku i do tej pory siedzi w piwnicy i dzieli grzejąc.
                  • bambii Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 10:52
                    znaczy że wszyscy tak mają ? jeśli tak to chyba wszystko ok ?
                    • dobranocc Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 12:05
                      tak mają wszyscy - na pewno moi rodzice z klatki obok. A z czasów dawnych
                      pamiętam, że kolejna klatka też ma takie indywidualne i ekskluzywne urządzenie
                      w piwnicy. I miała od momentu zasiedlenia.
                      • emektb Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 12:19
                        i każde mieszkanie też ma takie oddzielne urządzenie czy każda klatka?
                        • dobranocc Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 12:26
                          jedno sporej wielkości ustrojstwo pełne rurek i migających lampek na 4
                          mieszkania, czyli jedną klatkę. Pod salonem moich rodzicieli stoi. Ciepło
                          wydziela.
                          • emektb Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 12:29
                            ale każde mieszkanie nie ma oddzielnego prawda?
                            • dobranocc Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 16:59
                              Tak - za czasów mojego tam pomieszkiwania (i po ostatniej wizycie w
                              rodzicielskiej piwnicy, która miała miejsce ze 3 tygodnie temu) instalacja była
                              wspólna dla 4 mieszkań, czyli jednej klatki. A co - sąsiad (były) ma takie
                              ustrojstwo na własność? Trochę wątpię, bo to spora aparatura - musiałby całą
                              piwnicę na to przeznaczyć. I po co mu to, skoro obok stoi coś takiego enyłej?

a tak z zupełnie innej beczki - jak już wygrasz te wybory to może zajmiemy się
                              wożeniem mebli? Chyba małżonka dojrzała do decyzji
                              • bambii Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 08.11.06, 08:14
                                to ma wyłączną czy nie , bo w końcu nie wiem
                                • dobranocc Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 08.11.06, 09:30
                                  wg mnie nie, ale zapytać trzeba Emila - on tą aferę wyśledził.
                                  • bambii Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 08.11.06, 09:37
                                    Emil coś wiesz więcej ? a nie wystarczy dotrzeć do dokumentacji ? przecież takie
                                    przyłącza muszą być dokumentowane.. chyba..
                              • emektb Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 08.11.06, 12:17
                                ja wam dam wożenie mebli. najpierw mi wydruk przedstawić kogo zagitowaliście:))
                                • bambii Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 08.11.06, 13:12
                                  jak przegrasz to Ciebie powiozą a raczej wywiozą :))))
                                  • teofano1 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 08.11.06, 13:15
                                    bambii napisał:

> jak przegrasz to Ciebie powiozą a raczej wywiozą :))))

Jego ratuje często urok osobisty :)) Jesli wywioza to tylko do podratowania
                                    zdrowia w jakimś uzdrowisku. Będzie włądca turnusu. :)
                                • dobranocc Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 08.11.06, 18:48
                                  puszczę w nocy na drukarkę, bo te kilkaset stron trochę się będzie drukować i
                                  nie chce mi się czekać...
                  • siedlczanin14 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 21:48
                    dobranocc, nieprawda. Wielu mieszkańców tych domów płaci za ciepło w
                    spółdzielni. Sprawdziłem, a jak zadzwoniłem do spółdzielni i zapyałem o wodza
                    to mi powiedzieli że to nie moja sprawa. Ale znajoma pracownica sprawdziła i w
                    wydruku czynszowym ten pan ma za ciepło kreskę, czyli zero. Musi więc rozliczać
                    się w PECU?
                    • bambii Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 23:44
                      Czy Pan Symanoiwcz ma ZERO za ciepło ???

to dla tego go stać na taką kampanię ?

-
                      W którym mieszkasz okręgu ?:
                      w 1?
              • krzycho1252 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 06.11.06, 16:07
                emektb napisał:

> krzycho1252 napisał:

>
                > to tylko początek ulotki. nie wiem czemu tych Mułów nie wymienia? wstydzi
                się,
                > czy co? w dalszej części jest lepiej. jak na prima aprillis.
                > do tego jeszcze - grupowa praca doktorska. dom z uczelni na podlaskiej - po
                > denominacji - za 130 zł (1.3 mln w latach osiemdziesiątych), i słyszałem
                plotkę
                >
                > o luksusowym oddzielnym przyłączu z PEC-u :)))
                >

a znajdziesz te Muły na jakiejś dostepnej mapie w internecie ciężko znaleść

"700 m od Krejwelanka, na wschód, id±c wzdłuż małej rzeczki, napotykamy za
                traktem Rygol - Giby Jezioro Brożane (powierzchnia 50 ha, głęboko¶ć 25 m). Za
                jeziorem najdziksza czę¶ć Puszczy z tokowiskami głuszca i cietrzewia, a także
                gniazdami czarnego bociana. Wracamy do stanicy i płyniemy dalej. Po dwóch
                kilometrach, na polanie, duża wie¶ Rygol. Rzeka rozwidla się. Lewe koryto
                płynie przez wie¶ , Jeziorko Głębokie, do granicznego jeziora Szlamy przy wsi
                Muły (6 km). Ten odcinek rzeki nazywa się Szlamica. My płyniemy ramieniem
                prawym i za mostem po 100 m dopływamy do Kanału Augustowskiego."
                www.jkudla.com/s/okolice.html
                "Jezioro Płaskie - owalne w kształcie, pow. 55 ha, głęboko¶ć ok. 15 m. Brzegi
                nieco podmokłe, ale dostępne, długie płycizny. 300 m na północ jez.
                Krejwelanek - 7 ha, 7 m głęboko¶ci, w±skie i długie. W pobliżu północnego
                brzegu był w latach 1943 - 44 obóz oddziału partyzanckiego AK. Dowodził nim
                Witold Pielecki - "Żwirko"."
                MJD pewnie zna bo to stary wodniak.

• szaman.morski Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 06.11.06, 09:22
        A ty nie masz swojego zdania?ciągle powtarzasz:mąż mówi
        • bambii Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 06.11.06, 09:47
          rodzina patryjarchalna
        • wytaczacz_podsuwnicowy Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 15:21
          a pamiętasz taki serial "Tata a Marcin Powiedział(że jego tata powiedział.....)"
          to prze3cież taka zajawka żeby było śmiesznej oryginalnioej i zarazem
          nieszablonowo mi sie podoba
          ale co niektórzy na forum to chodzące powagi więc soryy
          • bambii Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 22:27
            masz u mnie piwo ;)
    • janwercio-org Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 06.11.06, 09:49
      A ja się urodziłem w Siedlcach< nie opodal Warszawy> STRASZNA PRECYZJA
    • krzycho1252 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 20:08
      Taki fragment z II wojny
      "RANO 24.09 BAT. ON. “SEJNY” starł się z sowieckimi czołgami nad rzeką
      Wolkuszanką /rejon wsi Rubcowo/ i WIECZOREM nad Kanałem AUGUSTOWSKIM /rejon wsi
      Mikaszówka, Rygol, Muły/."
      berezynabogdan.webpark.pl/

• krzycho1252 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 20:13
        "W ciągu dnia przedzierają się przez Kanał, na północ, resztki obrońców Grodna.
        Są walki o Kanał, w rejonie wsi Rygol - Muły, między Mikaszówką a Stanowiskami
        nad granicą państwową odciętą już późnym wieczorem 23 września przez sowieckie
        tanki i inne oddziały.Cały dzień 24 września jest w rej. wsi Stanowiska płk
        Tarnasiewicz." z jw.
        • siedlczanin13 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 22:50
          kłamczuch 1252 toż ty kronikarz Symanowicza , a jednak na jego garnuszku,
          • siedlczanin14 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 07.11.06, 23:24
            i urodził się pewnie w grudniu 1952 roku:)
            • kacperek111 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 08.11.06, 08:45
              Śmieszy mnie wasza polemika na temat Mułów- jedno jest pewne Muły to jakieś
              zadupie i co z tego. Symanowicz nawet gdyby pochodził z Krakowa jest jaki jest i
              uważam że już powinien zostać zastąpiony przez innego Prezydenta bo pod jego
              rządami siedlce też stały się zadupiem jak i te Muły- ot i tyle chciałem powiedzieć.

dobrzy kandydaci na prezydenta to : Dobijański oraz Bobryk - reszta należy do was
              • bambii Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 08.11.06, 08:46
                Bardzo ładnie kacperek111 to napisał(a)
            • krzycho1252 Re: Skąd pochodzi Symanowicz.. 08.11.06, 18:24
              siedlczanin14 napisał:

> i urodził się pewnie w grudniu 1952 roku:)

Wpadnij na urodziny. Co mi tam?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka