Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Polska czy Szwecja

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.03, 10:45
    jak uwazacie - lepiej zeby mieszkaniec PL (znajacy polski i ang i podstawy
    szwedzkiego z licencjatem zarzadzanie -PR i kilkuletnim doswiadczebuem
    zawodowym) wyjechal do Szwecji czy Polak wychowany i wyksztalcony w Szwecji(
    znajacy polski ang, szwedzki i troche norweskiego, z wyksztalceniem
    technicznym najlepszej szwdzkiej uczelni, bez dosw.), przeniosl sie do PL?
    gdzie sa wieksze perspektywy zarobku? naprawde dobrej pracy? etc etc
    Obserwuj wątek
      • Gość: miguel Re: Polska czy Szwecja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.03, 10:51
        mieszkam w PL od trzydziestu lat i proponuje wyjazd do Szwecji, bo w Polsce
        mozna nabawic sie wylacznie wrzodow i zawalu, chyba ze potrafisz dobrze krasc,
        wtedy w PL bedziesz mial dobrze
        • Gość: sötnos Re: Polska czy Szwecja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.03, 11:53
          heh, po takich opiniach coraz bardziej przekonuje sie do twierdeznia mojego
          faceta - ze nie ma sensu Jego powrot do PL, bo tutaj trzeba byc chamem, zeby
          cokolwiek zdzialac... kurde... a ja probuje przekonac Go caly czas, ze to nie
          tak... chyba jednak nie mam racji :( cholera!
          • Gość: miguel Re: Polska czy Szwecja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.03, 13:44
            Dziewczyno, nie zastanawiaj się - uczciwością i ciężką pracą w tym kraju nie
            da się dorobić, wszystko jest w rękach cwaniaków, lepiej jedź do swojego
            narzeczonego, na pewno z Twoim wykształceniem znajdziesz coś dla siebie w
            Szwecji. Myślę że nauczyć się jezyka to nie jest duży problem - przynajmniej
            jest to ciekawe, w przeciwieństwie do atmosfery w pracy czy biznesie w Polsce.
            Pozdrawiam i życzę Wam spełnienia marzeń...w Szwecji oczywiście :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka