Gość: ja IP: *.wirion.pl 02.07.09, 11:15 Czy ktoś się może orientuje czy praktyki/staże w interia.pl są płatne czy bezpłatne? Jaka panuje tam atmosfera? Jak wyglądają rozmowy no i czy trudno się dostać? Będę wdzięczna za wszelkie informacje :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: interia.pl praktyka/staż IP: *.wirion.pl 04.07.09, 16:32 napiszcie coś, proszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przem Re: interia.pl praktyka/staż IP: *.interia.pl 13.07.09, 16:45 Staż to zwykle fajna rzecz dla kogoś bez doświadczenia, trzeba tylko uważać żeby nie dawać się wykorzystywać. Myślę że na takie staże/praktyki do Interii aplikuje duża ilość osób więc dostać się nie jest łatwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły Re: interia.pl praktyka/staż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 21:05 staż - raj dla przedsiębiorców w Polsce, ,,białego murzyna'' nie trzeba już łapać,sam przyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: interia.pl praktyka/staż IP: *.wirion.pl 14.07.09, 02:08 Racja, jeśli idzie o staże z UP z "wypłatą" w porywach 650 zł. Mam jednak nadzieję, że w różnego rodzaju firmach na stażach płacą lepiej. Jednak mogę się mylić, w końcu kryzys jest podobno; więc rób za darmo stażysto, najlepiej pół roku, obgryzaj tynk ze ściany (byle nie z naszej, firmowej), śpij na dworcu (albo pracuj 24 godziny na dobę, oszczędzisz na mieszkaniu), a my w zamian pozwolimy ci zdobyć cenne doświadczenie i wystawimy referencje. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibianna Re: interia.pl praktyka/staż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.09, 12:03 zależy od oferty - niektóre praktyki są darmowe, na niektóre rekrutują osoby zarejestrowane w UP i wtedy dostajesz za swoją pracę tzw. stypendium stażowe - jeśli nie wspomniano o wynagrodzeniu to najczęściej nic nie dostaniesz co do dostania się - aplikowałam parę razy przez portal infopraca.pl - bez sukcesu, ale czemu tu się dziwić jak na jedno wolne miejsce przypada średnio 300 chętnych (np. praktykant w dziale promocji - 371 chętnych na 1 miejsce, staż w dziale SEO - 272 chętnych - dane z infopraca.pl)? wydaje mi się, że lepiej składać aplikacje osobiście do firmy albo przez kogoś kto tam pracuje i może cię zarekomendować - wtedy jest szansa, że ktoś w ogóle twoje cv przeczyta życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibianna Re: interia.pl praktyka/staż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.09, 12:11 zapomniałam dodać, że przytoczone przeze mnie dane dotyczyły praktyk w Krakowie; w Warszawie wygląda to jeszcze "lepiej": np. praktyka w dziale marketingu i PR - 519 chętnych na 1 miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
lilouhgh Re: interia.pl praktyka/staż 25.01.17, 13:43 Niektóre praktyki/staże są płatne inne bezpłatne, wszystko jest napisane w ogłoszeniu, jednak myślę, że jest to fajny start dla każdego studenta, wiele osób, które pracują dzisiaj w Interii zaczynało właśnie od praktyk. Można się sporo nauczyć i zobaczyć jak funkcjonuje tego typu przedsiębiorstwo. Atmosfera jest super, ludzie są super, naprawdę polecam. Sama zaczynałam od praktyk, więc wiem co mówię. Po praktykach dostaje się referencje i prezenciki :) Odpowiedz Link Zgłoś