Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Berlin chemie PM..

IP: *.icpnet.pl 13.07.09, 16:37
    Baardzo proszę o info nt.zarobków,auta,atmosfery,rekrutacji,etc. Z
    góry serdecznie Wam dziękuję!
    Obserwuj wątek
      • Gość: bee Re: Berlin chemie PM.. IP: *.icpnet.pl 14.07.09, 21:55
        podbijam
      • Gość: Kolunio Re: Berlin chemie PM.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 23:42
        Zarobki rzędu 3 klocki średnio na ręke plus premie(5-10 tysiaków/4 miechy)także przyciagają premie,w innych firmach o tak wysokie cieżko.
        Auta Opel Astra i Ford Focus.
        Pozdro
        • Gość: kinia Re: Berlin chemie PM.. IP: *.icpnet.pl 15.07.09, 12:09
          dzięki! a jak z atmosferą,wyciskiem,km prywatnymi?:)
          • Gość: rep Re: Berlin chemie PM.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 22:28
            zależy, ale ogólnie stres i szef potrafi znienacka wyskoczyć zza
            śmietnika. Rotacja bardzo duża.
            • Gość: adam Re: Berlin chemie PM.. IP: *.icpnet.pl 14.09.09, 17:26
              a jak szefostwo z wlkp?
              • Gość: hdf Re: Berlin chemie PM.. IP: *.chello.pl 14.09.09, 18:43
                wszedzie tak samo stres , stres , stres + ogromna rotacja pracowników
                • Gość: Sowapr Re: Berlin chemie PM.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 19:48
                  acowalem tam 6 miesiecy gdy sie zatrudnialem super atmosfera super
                  szef 3tys na lape i astra kombii czulem ze zlapalem Pana Boga za
                  nogi ale gdy kres ochronny sie skonczyl kolo 2 miesiaca to sie
                  zaczelo podwojne wizyty ciagle nie ta gadka wyniki wyniki wyniki
                  ciagle sprawdzanie ciagle podwojne wizyty itp to robota dla ludzi
                  ktorzy lubia mega stres choc znam osoby ktore sobie chwala taka
                  prace..szef nie wiem czy ten sam jeszcze jest wporzadku koles..ale
                  jak go przycisneli to dawal popalic. Zwolnili mnie tzn nie
                  przedluzyli umowy poniewaz chorowalem bylem na L4 i nie zalatwialem
                  spraw przez telefon tzn nie dzwonilem do kierowniczek aptek i nie
                  sprzedawalem tzw pakietow. Powod: brak zaangazowania. Rotacja mega
                  duza to juz kolejne ogloszenie. nie mowie ze macie nie startowac ale
                  ja juz sie wyleczylem z farmaceutyki...
                  • Gość: byłyrep Re: Berlin chemie PM.. IP: *.chello.pl 14.09.09, 20:09
                    ja tez chciałem dodac swoje 2 grosze . praca w firmach
                    farmaceutycznych na stonowisku przedstawiciela jest mega
                    niestabilna .w berline chemie pewnie też- nie wiem z czego to wynika
                    ale ja naprawde analizowałem rózne rynki,firmy i tak jak zmieniaja
                    przedstawicieli firmy farmaceutyczne nie zmienia nikt . moze jest
                    tak dlatego ze pracodawca ma zbyt duze wymagania a ludzie sa tylko
                    ludzmi
                    • Gość: ewka Re: Berlin chemie PM.. IP: *.icpnet.pl 14.09.09, 21:57
                      Mnie to nie przeraża,bo pracuję jako PM (i lubię tę pracę) tylko
                      chcę zmienić firmę (czasem ogłoszenia się ponawiają gdyż pracownik
                      sam odchodzi:)
                      Czy z doświadczeniem jest tam szansa na wyższe wynagrodzenie?
                      • Gość: Sowa Re: Berlin chemie PM.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 22:20
                        czasami jest tak a nawet w wiekszosci ze w firmach farmaceutycznych
                        wola ludzi bez doswiadczenia tzw "swiezakow" gdyz moga ich wyszkolic
                        nauczyc pewnych nawykow powkladac do glow piorytety firmy itp...
      • Gość: b Re: Berlin chemie PM.. IP: *.19.165.10.osk.enformatic.pl 02.10.09, 11:51
        W Berlin atmosfera taka sobie to zależy od przełożonego, cisną z
        pakietami i jak nie sprzedaż to kwas i jak trzymasz tyły to do
        zwolnienia. Wizyt jest 14 (10 lek, 4 apt)To zalezy w jakiej jesteś
        linii. Premie ok. pzełożony potrafi najechać z nienadzka lub
        wyskoczyć z krzaków, GPSow nie maja, ale traper chodzi i lata za
        tobą jak oszalały. Ale samochód ok i tel.
      • Gość: koziol Re: Berlin chemie PM.. IP: *.lublin.hypnet.pl 22.08.14, 18:41
        Z rekrutacji mozna wnioskowac ze kultura firmy nie jest wysokich lotów.
        Pierwszy etap : agresywna rozmowa, pytania typu co o Tobie mysla znajomi , jakie znasz techniki sprzedazowe, jakie bylo poprzednie pytanie, dlaczego ta firma, co Ci sie podoba w zawodzie, jakie cechy pomagaja w byciu przedstawicielem,
        drugi etap: najpierw auto prezentacja, zadanie rozplanowac budżet i opisac jakie dzialania podejmiemy w poszczegolnych ceglach : kilka cegiel z mktsh i z iloscia opakowac, brak info o cenie leku i wartosci za ile sie sprzedaje, na koniec praca w grupie polegajaca na przeforsowaniu projektu ktory zostal Tobie wyznaczony.
        Drugi i ostatni etap trwal 7 godzin !!!! bylo 12 osób. Dyrektor obiecal ze bez wzgledu na decyzje zadzwonia do wszystkich. Niestety po mimo poswiecenia firmie tak duzej ilosci czasu nie bylem godny aby poinformowac mnie ze rekrutacja dobiegla konca i to nie mnie wybrali.
        • Gość: Kinga Re: Berlin chemie PM.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.14, 09:42
          Byłam w dniu wczorajszym na interviu, pytania od Pana w koszuli różowej i myśli, że jest COOL.
          Co myślą o Tobie znajomi,
          Lubisz sprzedawać rzeczy drogie czy tanie,
          Zalety i wady Twoje
          Scenka sprzedażowa,
          Dlaczego chcesz pracować jak PH M,
          Poprzednie pracy powody rostania,
          Jakie znasze metody sprzedaży,

Jeżeli przejdziesz do drugiego etapu to trzeba poświęcić 8h, wybrany osoba będzie miała szkolenie 3 tygodniowe - bezpłatne.
          Rekrutacja bardzo na niskim poziomie.

Powodzenia!!!

• kamila1986_2 Re: Berlin chemie PM.. 10.11.14, 12:32
            ludzie ogarnijcie się... piszecie te same bzdury na różnych forach skopiowane dosłownie.... jak ktoś się nie nadaje to niech nie aplikuje, a nie później płacze że go zwolnili czy nie zatrudnili... przedstawiciel to praca dla osób myślących, poukładanych we wszystkim, ambitnych i "chcących". Niektórzy mają ?to coś? w sobie a inni nie i stąd te rotacje. Wy jako pracodawcy też chcielibyście płacić pracownikom za prace, a nie niewywiązywanie się z obowiązków. Nie każdy się nadaje i tyle. Co ma na celu wklejanie tych samych tekstów w różne miejsca? Każdy kto chce pracować w tej firmie i tak się nie przestraszy.
            • kamila1986_2 Re: Berlin chemie PM.. 10.11.14, 12:36
              ludzie ogarnijcie się... piszecie te same bzdury na różnych forach skopiowane dosłownie.... jak ktoś się nie nadaje to niech nie aplikuje, a nie później płacze że go zwolnili czy nie zatrudnili... przedstawiciel to praca dla osób myślących, poukładanych we wszystkim, ambitnych i ?chcących?. Niektórzy mają ?to coś? w sobie a inni nie i stąd te rotacje. Wy jako pracodawcy też chcielibyście płacić pracownikom za prace, a nie niewywiązywanie się z obowiązków. Nie każdy się nadaje i tyle. Co ma na celu wklejanie tych samych tekstów w różne miejsca? Każdy kto chce pracować w tej firmie i tak się nie przestraszy. Nie chcecie mieć konkurencji? W takim razie to praca nie dla Was.
        • 3java Re: Berlin chemie PM.. 28.11.14, 00:30
          czy możesz napisać coś więcej o rozplanowanym budżecie na ostatnim etapie rozmowy kwalifikacyjnej w tej firmie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka