Gość: kinia IP: *.icpnet.pl 13.07.09, 16:37 Baardzo proszę o info nt.zarobków,auta,atmosfery,rekrutacji,etc. Z góry serdecznie Wam dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kolunio Re: Berlin chemie PM.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 23:42 Zarobki rzędu 3 klocki średnio na ręke plus premie(5-10 tysiaków/4 miechy)także przyciagają premie,w innych firmach o tak wysokie cieżko. Auta Opel Astra i Ford Focus. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: Berlin chemie PM.. IP: *.icpnet.pl 15.07.09, 12:09 dzięki! a jak z atmosferą,wyciskiem,km prywatnymi?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rep Re: Berlin chemie PM.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 22:28 zależy, ale ogólnie stres i szef potrafi znienacka wyskoczyć zza śmietnika. Rotacja bardzo duża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Berlin chemie PM.. IP: *.icpnet.pl 14.09.09, 17:26 a jak szefostwo z wlkp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hdf Re: Berlin chemie PM.. IP: *.chello.pl 14.09.09, 18:43 wszedzie tak samo stres , stres , stres + ogromna rotacja pracowników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sowapr Re: Berlin chemie PM.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 19:48 acowalem tam 6 miesiecy gdy sie zatrudnialem super atmosfera super szef 3tys na lape i astra kombii czulem ze zlapalem Pana Boga za nogi ale gdy kres ochronny sie skonczyl kolo 2 miesiaca to sie zaczelo podwojne wizyty ciagle nie ta gadka wyniki wyniki wyniki ciagle sprawdzanie ciagle podwojne wizyty itp to robota dla ludzi ktorzy lubia mega stres choc znam osoby ktore sobie chwala taka prace..szef nie wiem czy ten sam jeszcze jest wporzadku koles..ale jak go przycisneli to dawal popalic. Zwolnili mnie tzn nie przedluzyli umowy poniewaz chorowalem bylem na L4 i nie zalatwialem spraw przez telefon tzn nie dzwonilem do kierowniczek aptek i nie sprzedawalem tzw pakietow. Powod: brak zaangazowania. Rotacja mega duza to juz kolejne ogloszenie. nie mowie ze macie nie startowac ale ja juz sie wyleczylem z farmaceutyki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłyrep Re: Berlin chemie PM.. IP: *.chello.pl 14.09.09, 20:09 ja tez chciałem dodac swoje 2 grosze . praca w firmach farmaceutycznych na stonowisku przedstawiciela jest mega niestabilna .w berline chemie pewnie też- nie wiem z czego to wynika ale ja naprawde analizowałem rózne rynki,firmy i tak jak zmieniaja przedstawicieli firmy farmaceutyczne nie zmienia nikt . moze jest tak dlatego ze pracodawca ma zbyt duze wymagania a ludzie sa tylko ludzmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Berlin chemie PM.. IP: *.icpnet.pl 14.09.09, 21:57 Mnie to nie przeraża,bo pracuję jako PM (i lubię tę pracę) tylko chcę zmienić firmę (czasem ogłoszenia się ponawiają gdyż pracownik sam odchodzi:) Czy z doświadczeniem jest tam szansa na wyższe wynagrodzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sowa Re: Berlin chemie PM.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 22:20 czasami jest tak a nawet w wiekszosci ze w firmach farmaceutycznych wola ludzi bez doswiadczenia tzw "swiezakow" gdyz moga ich wyszkolic nauczyc pewnych nawykow powkladac do glow piorytety firmy itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Berlin chemie PM.. IP: *.19.165.10.osk.enformatic.pl 02.10.09, 11:51 W Berlin atmosfera taka sobie to zależy od przełożonego, cisną z pakietami i jak nie sprzedaż to kwas i jak trzymasz tyły to do zwolnienia. Wizyt jest 14 (10 lek, 4 apt)To zalezy w jakiej jesteś linii. Premie ok. pzełożony potrafi najechać z nienadzka lub wyskoczyć z krzaków, GPSow nie maja, ale traper chodzi i lata za tobą jak oszalały. Ale samochód ok i tel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koziol Re: Berlin chemie PM.. IP: *.lublin.hypnet.pl 22.08.14, 18:41 Z rekrutacji mozna wnioskowac ze kultura firmy nie jest wysokich lotów. Pierwszy etap : agresywna rozmowa, pytania typu co o Tobie mysla znajomi , jakie znasz techniki sprzedazowe, jakie bylo poprzednie pytanie, dlaczego ta firma, co Ci sie podoba w zawodzie, jakie cechy pomagaja w byciu przedstawicielem, drugi etap: najpierw auto prezentacja, zadanie rozplanowac budżet i opisac jakie dzialania podejmiemy w poszczegolnych ceglach : kilka cegiel z mktsh i z iloscia opakowac, brak info o cenie leku i wartosci za ile sie sprzedaje, na koniec praca w grupie polegajaca na przeforsowaniu projektu ktory zostal Tobie wyznaczony. Drugi i ostatni etap trwal 7 godzin !!!! bylo 12 osób. Dyrektor obiecal ze bez wzgledu na decyzje zadzwonia do wszystkich. Niestety po mimo poswiecenia firmie tak duzej ilosci czasu nie bylem godny aby poinformowac mnie ze rekrutacja dobiegla konca i to nie mnie wybrali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Berlin chemie PM.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.14, 09:42 Byłam w dniu wczorajszym na interviu, pytania od Pana w koszuli różowej i myśli, że jest COOL. Co myślą o Tobie znajomi, Lubisz sprzedawać rzeczy drogie czy tanie, Zalety i wady Twoje Scenka sprzedażowa, Dlaczego chcesz pracować jak PH M, Poprzednie pracy powody rostania, Jakie znasze metody sprzedaży, Jeżeli przejdziesz do drugiego etapu to trzeba poświęcić 8h, wybrany osoba będzie miała szkolenie 3 tygodniowe - bezpłatne. Rekrutacja bardzo na niskim poziomie. Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kamila1986_2 Re: Berlin chemie PM.. 10.11.14, 12:32 ludzie ogarnijcie się... piszecie te same bzdury na różnych forach skopiowane dosłownie.... jak ktoś się nie nadaje to niech nie aplikuje, a nie później płacze że go zwolnili czy nie zatrudnili... przedstawiciel to praca dla osób myślących, poukładanych we wszystkim, ambitnych i "chcących". Niektórzy mają ?to coś? w sobie a inni nie i stąd te rotacje. Wy jako pracodawcy też chcielibyście płacić pracownikom za prace, a nie niewywiązywanie się z obowiązków. Nie każdy się nadaje i tyle. Co ma na celu wklejanie tych samych tekstów w różne miejsca? Każdy kto chce pracować w tej firmie i tak się nie przestraszy. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila1986_2 Re: Berlin chemie PM.. 10.11.14, 12:36 ludzie ogarnijcie się... piszecie te same bzdury na różnych forach skopiowane dosłownie.... jak ktoś się nie nadaje to niech nie aplikuje, a nie później płacze że go zwolnili czy nie zatrudnili... przedstawiciel to praca dla osób myślących, poukładanych we wszystkim, ambitnych i ?chcących?. Niektórzy mają ?to coś? w sobie a inni nie i stąd te rotacje. Wy jako pracodawcy też chcielibyście płacić pracownikom za prace, a nie niewywiązywanie się z obowiązków. Nie każdy się nadaje i tyle. Co ma na celu wklejanie tych samych tekstów w różne miejsca? Każdy kto chce pracować w tej firmie i tak się nie przestraszy. Nie chcecie mieć konkurencji? W takim razie to praca nie dla Was. Odpowiedz Link Zgłoś
3java Re: Berlin chemie PM.. 28.11.14, 00:30 czy możesz napisać coś więcej o rozplanowanym budżecie na ostatnim etapie rozmowy kwalifikacyjnej w tej firmie? Odpowiedz Link Zgłoś