Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

gdzie szukac pracy

IP: 82.160.84.* 15.07.09, 13:49
    Moze mi ktos zdradzic receptę na znalezienie pracy??mam 2 letnie doswiadczenie wbankowosci i roczne doswiadczenie wnieruchomosciach.Skonczylam studia i podyplomowke.Na wyslanych 150 CV 1 rozmowa kwalifikacyjna.Dodam ze nie wysylam na kierownicze stanowiska ,oraz na takie ze juz po ogloszeniu widac ze nie spelniam kryteriow.Moze mi ktos powiedziec c o sie dzieje w tej Polsce???po co mi byly studia i kursy?przeciez to sa jakies zarty!!!moze znacie sposoby gdzie jeszcze mozna szukac pracy?
    Obserwuj wątek
      • soul.music Re: gdzie szukac pracy 15.07.09, 16:18
        Witam,
        Stara się Pani o pracę w dużym mieście czy w mniejszej miejscowości ?
        W dużym mieście jest o wiele łatwiej o pracę.
        Studiuję zaocznie na drugim roku FiB (właściwie jestem już na trzecim). W lutym
        zacząłem szukać swojej pierwszej pracy. Wysłałem oferty do sześciu firm, miałem
        dwie rozmowy, jedną przeszedłem pomyślnie i dostałem pracę w biurze rachunkowym.
        Szału z zarobkami nie ma (obecnie ~ 1550 netto, zaczynałem od 1200), ale jak na
        młody wiek i brak doświadczenia nie jest tragicznie :-)
        Ofertę znalazłem na gazetapraca.pl

Powodzenia w poszukiwaniach.
        Pozdrawiam.
      • Gość: rool Re: gdzie szukac pracy IP: *.acn.waw.pl 17.07.09, 14:15
        Nie mam dużego doświadczenia w pracy, ale właśnie szukam drugiej stałej posady,
        korzystając z neta. Nie wiem jak wysyłasz CV i jak masz napisane, ale
        skuteczność rzeczywiście marna :(. Może chodzi o miejscowość, bo w dużym mieście
        nie powinno być problemu z dwuletnim doświadczeniem i podyplomówką. Ja mam tylko
        studia i roczne doświadczenie, ale w stolicy jest dużo pracy. Szukam dopiero od
        miesiąca, a byłem już na 4 rozmowach. Albo chodzi o oferty pracy, gdzie
        patrzyłaś? Gazetapraca jest ok, ja też polecam jobexpress.pl i pracuj.pl, bo
        stamtąd jest jakiś odzew.
        • Gość: dorota Re: gdzie szukac pracy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.07.09, 15:22
          Ja też szukam pracy w większym mieście i mimo, że pracy od połowy czerwca nie mogę znaleźć, to odzew jest zdecydowanie większy niż u Ciebie. Ja jestem zaraz po studiach, doświadczenia praktycznie nie mam, a byłam już na chyba 7 czy 8 rozmowach. Tak jak rool pracy szukam głównie przez internet. Korzystam z portali pracainfo, gazeta.pl, jobexpress i kilku innych, ale te co wymieniłam najbardziej lubię. Dodatkowo, mówie wszystkim, których znam, że szukam pracy, bo wiadomo, że obecnie najłatwiej jest coś znaleźć przez znajomości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka