Gość: raff IP: *.onlink.net 22.07.09, 13:29 oj cos mi sie wydaje, ze doktor Murek przestanie byc tylko powiescia a stanie sie faktem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ptr Karierę zawodową robią tylko bogaci IP: *.mobile.playmobile.pl 22.07.09, 13:30 Dlaczego wykasowano całą dyskusję nad tym artykułem? Cze liberalnym świniom z GW coś się nie spodobało? Kretynofilu powracaj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Nie wykasowali, tylko zalozyli nowy artykul... 22.07.09, 13:44 A dyskusja, ktora toczy sie od wczoraj jest tu: forum.gazeta.pl/forum/w,904,98119124,98119124,Raport_Kariere_zawodowa_robia_tylko_bogaci.html Proponuje tam czytac i pisac, zeby nie dublowac dyskusji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Troche wyogolniony material IP: 213.185.212.* 22.07.09, 15:50 Moja zona jest rodowita brytyjka - lekarzem. Pochodzi z farmerskiej rodziny (5 dzieci). Jej 3. siostry sa kolejno: optykiem, dentystka, studentka prawa. Rodzina zony nigdy nie byla zamozna, wrecz przeciwnie, jej tato niezle kiedys pil i nie stac ich bylo na pewne rzeczy na ktore moja rodzine bylo stac w tym samym czasie, w Polsce(!). Mimo ze pochodzila z relatywnie biednej rodziny, zostala przyjeta na medycyne bez zandego problemu. To byla tylko kwestia tego ze ona byla bardzo dobra w swojej 'grammar school', przed uniwerkiem. Z rozmow z zona wynika ze obok niej na roku bylo wielu studentow z 'normalnych' (niekoniecznie bogatych) rodzin, nie tylko zamozni. Mowimy o latach '00 czyli terazniejszosci i nie podejrzewam zeby wszystko nagle sie diametralnie zmienilo. Tego typu opiniotworcze artykuly (szczegolnie w GWnie) doprowadzaja mnie do czasami do pasji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
martica a ponoc Anglia to raj na ziemi... 22.07.09, 15:02 ..ale widac tylko dla pomywaczy, barmanow, sprzataczy i calej masy Polakow wykonujacych superodpowiedzialne prace za maks 1100 GBP... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polskidentysta Re: a ponoc Anglia to raj na ziemi... IP: *.static.dsl.as9105.com 22.07.09, 15:09 ejze martica - zauwaz ze to takze raj dla polskich lekarzy! Np. polskich dentystow w UK jest naprawde duzo i zarabiaja tu bardzo dobrze, wiem o czym pisze. Pora skonczyc z tym sterotypem Polaka - pomywacza itp. Odpowiedz Link Zgłoś
przylga No niemożłiwe!!!!!!!!!!!! 22.07.09, 16:00 Ale odkrycie!!!!!!!!!!!!!! Ja to już dawno wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Karierę zawodową robią tylko bogaci IP: *.tcd.ie 22.07.09, 16:05 Jak zwykle okazalo sie ze w poprzedniej dyskusji mozna dowiedziec sie wiecej niz w artykule i dlatego dyskusja znikla :) To pewnie dlatego ze pewne pozycje w gazecie zarezerwowane sa dla rodzin redaktoskich i nie trafiaja na nie dobrzy ale przecietni dziennikarze :) Odpowiedz Link Zgłoś
wycofany Re: Karierę zawodową robią tylko bogaci 22.07.09, 17:38 A w PL i tak potrzeba tylko tępych roboli. ------------------ Kapitalizm to gnój. Kapitalista to gnojek. Odpowiedz Link Zgłoś
impresja_switu Re: Karierę zawodową robią tylko bogaci 22.07.09, 22:54 Moim zdaniem, powodzenie zawodowe jest w dużym - wręcz największym stopniu - zależne od charakteru każdego człowieka. Oczywiście, nie da się zanegować, że koszty studiów rosną. Jest jednak coraz więcej uczelni, także w miastach, które nie wymagają takich nakładów finansowych, aby się utrzymać, jak Kraków czy Warszawa. W pracy natomiast każdemu szefowi zależy na wykształceniu, profesjonalności i skuteczności swoich pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś