Gość: f. IP: 62.172.234.* 24.08.09, 14:23 A co to jest "Study case" i po jakiemu to ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: thx Re: Szef: instrukcja obsługi IP: 195.50.96.* 24.08.09, 17:49 Studium przypadku - jezyk angielski, skladnia polska, autor redaktor Gwna :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajmax Wypisz, wymaluj jakbym czytał o posłach i liderach IP: *.aster.pl 25.08.09, 10:09 "Z badań przeprowadzonych kilka lat temu na Uniwersytecie Surrey wynika, że menedżerowie na wysokich stanowiskach wykazują wiele cech charakterystycznych dla pacjentów zakładów psychiatrycznych. W podobnym do nich stopniu są narcystyczni, kompulsywni i pozbawieni empatii. Miewają też paranoję, a poziom agresji - choć niższy niż u osób przebywających w zakładach zamkniętych - i tak jest u nich wysoki." Wypisz, wymaluj jakbym czytał o posłach i liderach partyjnych. Im wyższe stanowisko i niższy wzrost tym więcej mają cech psychopatycznych. Pół biedy, kiedy to okazują (jak bracia K), ale jeżeli cichutko, z innymi popaprańcami, uwięzią lub wymordują kawał kraju to już jest tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolokolo Szef: instrukcja obsługi IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.08.09, 19:42 kolejne kiepskie i niewiele warte tlumaczenie na wybiorczej. nic od siebie, tylko tlumaczenie hamerykanskiego belkotu. i jak slusznie poprzednicy zauwazyli to "study case". tego nie bylo w translatorze? Odpowiedz Link Zgłoś
globalmsg Co za bzdurny artykuł! To złodzieje z administracj 24.08.09, 19:46 To nie szefowie prywatnych firm są be, to złodzieje z administracji państwowej windują koszty pracy do absurdalnych rozmiarów! Miały być obniżki podataków! Oddajcie nasze pieniądze, złodzieje zadministracji państwowej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calm down Re: Co za bzdurny artykuł! To złodzieje z adminis IP: 83.238.15.* 23.03.10, 12:50 Weź coś na uspokojenie Odpowiedz Link Zgłoś
loban1980 Szef: instrukcja obsługi 24.08.09, 20:02 Ameryki Pan nie odkrył. Nie od dziś zdarzają się szefowie "czuby". Jest tylko jeden sprawdzony sposób na takich szefów. Po prostu zmienić pracę na inną niekoniecznie w tej samej branży. Niestety ma on też wady. 1) Trzeba być gotowym na podjęcie ryzyka takiego kroku. 2)Osoby bez doświadczenia i z branż gdzie jest mała podaż na rynku pracy , a dużo chętnych raczej nie mogą grymasić i muszą zacisnąć zęby, wziąć nerwosolek i tyrać. P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Szef: instrukcja obsługi IP: *.89.67.170.static.crowley.pl 17.01.11, 11:55 loban1980 napisał: > Jest tylko jeden sprawdzony sposób na takich szefów. Po prostu zmienić pracę > na inną niekoniecznie w tej samej branży. Nie ma to sensu. W kazdej pracy sa czuby i kazda praca ma swoje wady. Uwolnisz sie od szefa debila, ale za to trafisz do firmy, ktora zalega z platnosciami. Odpowiedz Link Zgłoś
tosia-84 Re: Szef: instrukcja obsługi 18.01.11, 09:21 A ja mam kierownictwo, które jest parą i w prawie w ogóle nie przychodzą do pracy. Ich robota oczywiście spada na innych. Dodam, że nie jest to prywatna firma, a oni dostają normalne wynagrodzenia za pojawienie się w pracy na kilka godzin w tygodniu......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Riri Szef: instrukcja obsługi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.09, 20:13 A ja tam ma w d..ie humory szefów. Sam dla siebie jestem szefem i to jest najlepsze, że nie muszę na nikogo dymać i płaszczyc przed jakimś burakiem, który myśli, że wszystkie rozumy pozjadał. Współczuje tym na etacie, sam kiedys byłem i wiem co to znaczy mieć szefa po..ba. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Jak masz swoje humory jako szefa w odbytnicy 25.08.09, 03:56 to uważaj bo możesz humoroidów dostać ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hk Szef: instrukcja obsługi IP: *.csn.tu-chemnitz.de 24.08.09, 20:28 Chyba nie ma nic gorszego niż polski szef. Prywaciarz - najczęściej dziad i prostak nastawiony na szybki zysk i maksymalne wydojenie swoich podwładnych. A ten państwowy - najczęściej z politycznego-kolesiowskiego nadania nieuk nie mający pojęcia o zarządzaniu. Oczywiście to statystyka, są wyjątki. Podobno gorzej jest na Ukrainie - na szczęście nie miałem (nie)przyjemności mieć szefa z tego dzikiego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychika ofiary Re: Szef: instrukcja obsługi IP: 212.244.125.* 24.08.09, 23:53 Prywaciarz, dorobkiewicz - dziad i prostak z kompleksami, wie, że jest na poziomie neandertala, ale przy nim jest władza i kasa więc leczy kompleksy poniżając podwładnych i ludzi od niego zależnych (nawet swoich najbliższych – najlepiej publicznie). Mam takiego psychopatę, który doprowadził do poronień kilka koleżanek (i tu uwaga jak ciekawa jest psychika ofiary), jedna z nich kiedy w końcu urodziła zrezygnowała z macierzyńskiego i przychodzi do pracy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogues Szef: instrukcja obsługi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.08.09, 20:42 Miss Walker napisała bardzo fajną książkę pt. "Szefologia". Jak ją czytam to widzę swoich byłych i obecnych szefów "jakby" na żywo. Autor artykułu czerpie garściami z twórczości tej pani. Pytanie brzmi, czy zapłacił tantiemy. Z innej beczki: Ci, którzy nie umieją sobie radzić z szefami to najczęściej lenie,miglanci, tzw. profesjonaliści bez żadnej wiedzy. Jak ktoś jest w czymś dobry to żaden szef mu nie przeszkodzi wykonywac swojej roboty dobrze, bo po prostu ją robi bez względu na humory szefa. Do tego trzeba mieć wiedzę, doświadczenie, umiejętnośc i jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: Szef: instrukcja obsługi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.08.09, 20:47 mój to zdecydowanie handlarz strachem... :( Odpowiedz Link Zgłoś
tow1sekr Szef: instrukcja obsługi 24.08.09, 20:48 Artykuł jest zaiste kretyński. Nie ma reguły na poziom szefa. Jeśli jest to mała firma, którą szef zbudował od podstaw, to musi to być gość z głową na karku. W jego interesie jest z reguły dbanie o zadowolenie pracowników, którzy pracują na jego zyski. Inaczej jest w dużych firmach zarówno prywatnych jak i państwowych. W takich firmach szefem (zespołu albo departamentu) może być totalny kretyn, który zdobył takie stanowisko dzięki układom, a nie dzięki umiejętnościom. Ja pracuję w bardzo dużej firmie prywatnej. Mam szefa kretyna z dawnego układu. Ten mój poczciwy kretyn ma samochód służbowy, służbową komórkę, laptopa, nie potrafi sformatować tabelki w excelu, zarabia trzy razy więcej niż ja, regularnie dłubie w nosie i zjada kozy w obecności innych pracowników. Najlepsze jest jego stwierdzenie, że jego pracownicy za dobrze zarabiają. Ten kretyn zarabia 15k/mc, zastanawiam się jak ten bałwan by sobie dał radę zarabiając 3500 zł/mc, tak jakie jest średnie wynagrodzenie w moim departamencie... Odpowiedz Link Zgłoś
michaelm3 Re: Szef: instrukcja obsługi 24.08.09, 20:56 Nie, artykuł nie jest taki kretyński jak Ci sie wydaje, trzeba tylko umiec go odpowiednio zinterpretowac. A tak z innej beczki to ciekawe co o swoich wspanialych, wyksztalcownych, i pracowitych podwładnych mysla Ci zli, niekompetentni, niedouczeni szefowie... Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 a co to ma dla nich za znaczenie co myśli o nich 25.08.09, 00:04 szef kretyn?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogues Szef: instrukcja obsługi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.08.09, 20:50 Dodam jeszcze najważniejszą zasadę: Pracownik powinien przy szefie mieć wygląd lichy i pokorny tak, aby swoim pojmowaniem sprawy i zachowaniem nie dać szefowi do zrozumienia , że wie więcej od niego. To była parafraza jakiegoś tam ukazu carskiego, samo życie , sprawdza się zawsze i zawsze z dobrym skutkiem. Ambicje wsadzamy sobie w d... i pytamy szefa o każdy bzdet na zasadzie :chciałbym się skonsultować. Działa z każdym debilem w roli szefa. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Szef: instrukcja obsługi 24.08.09, 20:55 jak się za barzdo wygłupia to chyba może dostac w ryja?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz,.,. Szef: instrukcja obsługi IP: *.belchatow.msk.pl 24.08.09, 21:23 kazdy szef to tępy h.. i zasraniec ,tak traktuje ich od 32 lat pracy, (5 dyrektorów,6-ciu kierowników i z 12 majstrów)dlatego mówią do mnie ,,panie Zbyszku''. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michael Re: Szef: instrukcja obsługi IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 24.08.09, 22:22 mówią 'panie Zbyszku' a mysla 'ty tępy ch... i zas....ncu' ... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blood Re: Szef: instrukcja obsługi IP: *.cable.ubr05.perr.blueyonder.co.uk 24.08.09, 22:36 Ja nigdy nie mówię do szefa per "pan" i uczę nowych że nie wolno tak do niego mówić. "A jak ty do niego mówisz?" - pytają. "Ty dwulicowy, fałszywy, kłamliwy ch..u" Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 Kiedy masz wysokie kwalifikacje szef cie nie ... 24.08.09, 21:26 interesuje, a jedynie zadanie jakie stoi przed toba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahcyłam Re: Szef: instrukcja obsługi IP: *.chello.pl 24.08.09, 21:28 Ja miałem takiego szefa idiotę, ale się szczęśliwie zwolniłem, kolo to oszust i złodziej wielki prezes co to jak pisze o sobie "studiował handel zagraniczny" tyle, że nie pisze że skończył tylko jeden rok, potem go wylali, pomaga mu kolo psychopata - prawnik - informatyk - tak naprawdę facet po zawodówce, a firemka, takie byle co 20 osób z południowej Polski co to się na wielkiego lidera kreuje, tak naprawdę wzbudza jedynie uśmiech politowania na twarzach osób siedzących w branży. Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 najwięcej takich złodziei po handlu zagranicznym 25.08.09, 00:07 pracuje w dużych prywatnych firmach, z rodzinek byłych SB-ków, bo kto pracował w handlu zagranicznym za komuny, hm? znam taką jedną, po prostu dno. zero kompetencji, kupa kasy, wsadzona od początku istnienia zakładu... w życiu nie widziałem większego prymitywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alf Szef predator: instrukcja obsługi IP: *.aster.pl 24.08.09, 22:13 Ja z szefem to napierdzielamy sie jak w predatorze, on na mnie ja w niego belka skok do przodu , on wali z lasera i do przodu blokada robie sie niewidzialny lece Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.B. Najgorszego szefa ma rzeszowska Alima Gerber IP: *.ostnet.pl 25.08.09, 00:08 to erotoman pomieszany z paranoikiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Najgorszego szefa ma rzeszowska Alima Gerber IP: 213.31.11.* 02.10.09, 16:00 a czemu tak sadzisz ze jest najgorszym szefem czy cos ci zrobił?? jesli mozesz to odpisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Najgorszego szefa ma rzeszowska Alima Gerber IP: *.root.com.pl 16.01.11, 14:45 MIAŁA TERAZ GO NIEMA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analityk Szef: instrukcja obsługi IP: *.mofnet.gov.pl 25.08.09, 07:21 Zbyt wysokie zarobki menedżerów w Polsce mają negatywny wpływ na sposób ich rekrutacji. Nominacje są spowodowane układami politycznymi, a nie fachowością. W normalnych krajach menedżer zarabia 10% więcej niż fachowiec, u nas kilkaset % więcej. Każda partia polityczna u władzy obsadza stanowiska swoimi. Nie mając odpowiednich kwalifikacji, szefowie aby utrzymać dyscyplinę postępują jak w artykule, często również zwalniają z pracy fachowców aby pozbyć się konkurencji. Stosują rotację pracowników (pod pozorem dokształcania się) aby wprowadzić brak zaufania między pracownikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ichi51e Szef: instrukcja obsługi IP: *.acn.waw.pl 25.08.09, 08:41 A nie lepiej , zamiast wmawiac sobie ze szef jest zalosnym frajerem z kompleksami, uczciwie sie wziac do pracy i dac na luz? Szef to element wyposazenia a jak bedziesz pracowac tak ze nie bedzie sie do czego przyczepic to raczej czepiac sie nie bedzie a jesli nawet bedzie to i tak wiesz ze masz czyste sumienie wiec hak mu w smak i kawalek szkla w oko na otarcie lez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michaił Re: Szef: instrukcja obsługi IP: *.toya.net.pl 25.08.09, 08:46 Reasumując: Nigdy nie miałeś szefa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Na przykład ZBM w Bytomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.09, 08:52 Trudno o gorszych drani! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan i oczywiście mamy zdjęcie faceta-psychopaty IP: *.chello.pl 25.08.09, 09:32 Bo przecież nie można dać zdjęcia kobiety-szefowej-psychopatki :)))) Bo przecież zburzyłoby to budowany od paru lat mit jakoby kobiety są lepsze na kierowniczych stanowiskach bo są np. delikatne, ciepłe i bardziej empatyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
michaelm3 Re: i oczywiście mamy zdjęcie faceta-psychopaty 25.08.09, 21:28 kobieta-szef? Najgorsze połaczenie z mozliwych... Odpowiedz Link Zgłoś
norjana Szef: instrukcja obsługi 25.08.09, 11:30 Mój obecny szef to dar od Boga. Ludzki, ciepły, twórczy i konsekwentny człowiek. Daje wolność i wymaga. Gdy trzeba pomaga. Słucha co się do niego mówi i NIE MA MANII WYŻSZOŚCI. Zna się na swojej działce, nie zna się na mojej i mu z tym dobrze. Bo właśnie z tego powodu wydał kupę kasę na wynajem mnie - żeby on nie musiał się znać i nie musiał martwić o świetne rezultaty. Nigdy nie kontroluje - nie musi. Pracownicy sami się pilnują, sami sprawozdają mu postępy swoich prac. Nie wiem jak on to robi; to pierwszy taki szef a miałam ich już paru... Odpowiedz Link Zgłoś
przechlapany_czas Re: Szef: instrukcja obsługi 25.08.09, 12:55 ja to robi? ... każdy najpierw jest człowiekiem a potem dopiero szefem czy pracownikiem ... to proste :-)... też jestem szefem teraz ... wcześniej jednak byłem pracownikiem ... a jeszcze wcześniej byłem i jestem człowiekiem .. Odpowiedz Link Zgłoś