Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Do pielęgniarek

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.04, 13:33
    Zwracam się do tych pielęgniarek, które nie pracują już w zawodzie (nie
    chodzi mi o rencistki czy emerytki). Ja również jestem pielęgniarką, mam
    wyższe wykształcenie i chciałabym podjąć pracę w innym zawodzie. Niestety,
    kiedy wysyłam swoje CV do różnych firm wszyscy sugerują się uczelnią, którą
    ukończyłam i zawodem jaki posiadam. Najwięcej ogłoszeń w prasie dotyczy pracy
    w charakterze przedstawiciela medycznego. Chętnie podjęłabym pracę jako
    rejestratorka bądź sekretarka medyczna. Mam pytanie w jaki sposób Paniom
    udało się załatwić pracę?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Iza Re: Do pielęgniarek IP: *.gostyn.com / *.gostyn.com 04.01.04, 18:49
        witaj
        mysle, ze dobrze bys skladala podania w przychodniach ( kiedy juz je rodzinni
        otworza :( a w podaniu mozesz zasugerowac jakim stanowiskiem jestes
        zainteresowana, bo pielegniarka moze byc takze rejestratorka jesli taka Twoja
        wola. Polecam www.mp.pl/praca/show.php?
        dzial=1&_tc=E696A1F1F8AC423D8D60E70A8DDB34E4 . Nie wiem skad jestes, ale moze
        cie to zaintersuje. Czasem sa tam tego typu ogloszenia.
        POWODZENIA i pozdrawiam cieplo :)
        • Gość: MM Re: Do pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.04, 22:53
          Dziękuję bardzo za odpowiedź i wskazówki. Jestem z Poznania, więc może uda mi
          się coś znaleźć.
          Pozdrawiam
          • Gość: camelia Re: Do pielęgniarek IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.01.04, 23:37
            Witaj MM,
            tak sie składa, że jestem piel. Przez 11 m-cy szukałam pracy w zawodzie i na
            innych stanowiskach. Z mojego doświadczenia, mogę powiedzieć, że posada
            rejestratorki czy wogóle piel. w przychodni jest posadą nie do zdobycia.
            Osobiście odwiedziłam wszystkie nzoz-y w moim miescie i zastałam następującą
            sytuację:- zatrudnione są panie rencistki i emerytki, panie którym brakuje
            kilku lat do emerytury. W kilku miejscach otrzymałam "dobrą radę" od
            przełożonych: dyplom najlepiej schować do szuflady.
            Jeśli chodzi o szpitale, to tutaj też napotkałam problemy: zatrudnić bardzo by
            mnie chcieli ale nie ma kasy na etaty.
            Pozostaje jeszcze kwestia żłobków lub przedszkoli- ale to sprawa preferencji-
            mi praca z dziećmi nie odpowiadała.
            Radę jaką mogę Tobie dać to: przygotuj sobie odpowiednie CV i LM*, usiądź i
            obdzwoń nzoz-y, umów sie na spotkania, ubierz się Ładnie :) i ruszaj.
            W chwili obecnej pracuję jako przedst.med. Aktualnie jestem w trakcie zmiany
            firmy.
            Pozdrawiam i życzę powodzenia
            ps. 1. gdybyś miała jakieś pytania to chetnie na nie odpowiem: qq2-1900@tlen.pl
            2. mam troszke znajomości w Poznaniu (tam też jeździłam jako rep)więc mogę
            ewentualnie popytać
            * odpowiednie CV i LM - chodzi mi o użycie odpowiednich sformułowań, które
            zaintrygują ewentualnego pracodawcę.Z dośiadczenia wiem że to połowa sukcesu.
            • Gość: MM Re: Do pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 13:28
              Wielkie dzięki za pomoc.
              Też się obawiam, że nie uda mi się znaleźć takiej pracy, chociaż wiem, że w
              jednym ze szpitali w ciągu roku przyjmuje się ze 2-3 rejestratorki medyczne i
              może ze dwie sekretarki medyczne. Z tego, co mi wiadomo często są to osoby (nie
              związane z medycyną) młode, zaraz po liceum (bądź Studium), które w trakcie
              robią studia, bądź osoby zaraz po studiach (kierowane na to stanowisko po
              znajomościach).
              W związku z poszukiwaniem ww pracy problemem jest to, w jaki sposób zatuszować
              w cv okres trzyletniej nauki w Studium (a tym samym posiadany zawód).
              "Chronologia" przy podawaniu wykształcenia obowiązuje i nie można pozostawić w
              tym miejscu luki... Dokładnie się nie orientuję, ale czy na stanowisko
              rejestratorki/sekretarki medycznej przyjmuje piel. naczelna? Jeśli tak, to po
              przeczytaniu mojego cv z otrzymaniem tej pracy mogą być problemy... Nie
              wszystkie naczelne są wyrozumiałe.
              Jeszcze raz dzięki za pomoc i jeśli będę miała jakieś wątpliwości skontaktuję
              się z Panią email-em.
              Pozdrawiam
              • Gość: camelia Re: Do MM IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 23:29
                Droga MM,
                może zacznę od konca..
                naprawdę trudno mi określić kto jest odpowiedzialny za pracę rejestratorek -
                miejmy nadzieję, że dyrektor szpitala.
                Jeśli chcesz to popytam, ale musiałabym znać Twoje dane - nie chcę być
                nachalna. Jak będę wiedziała co i jak dam znać :)
                Nie bardzo rozumiem nauki w studium? Zapytam w inny sposób (jeśli mogę)na ile
                i w jaki sposób jesteś związana z piel.?
                Proszę nie zwracać sie do mnie per Pani ;))) Ja niestety nie byłam na tyle
                grzeczna i nieużywałam takich sformułowań - ale tak to już jest w necie :)
                Jeśli obraziłam Ciebie w jakiś sposób to bardzo przepraszam!
                Natomiast biorac pod uwagę CV, wpisujesz co chcesz i co uważasz za istotne,
                czyli wpisuję np. tylko studia i koniec.Kogo interesuje Liceum Pszczelarstwa
                Szczegółowego o profilu Rozwój i Kulturoznastwo Małpiatek w Pcimu Dolnym???
                A teraz o jakim konkretnie szpitalu mówisz? Na Przybyszewskiego? czy na
                Szpitalnej?itp?
                Przepraszam za ewentuale błedy ort., jedynym usprawiedliwieniem jest brak
                uzywania polszczyzny pisanej, i emocje.
                Pozdrawiam serdecznie i 3maj sie :)))
                • Gość: MM Re: Do Camelii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 12:16
                  Droga Camelio
                  Bardzo Ci dziękuję za zainteresowanie moim problemem. Nie czuję się w żaden
                  sposób urażona tym, że zwracasz się do mnie na Ty. Ja używałam formy oficjalnej
                  ze względu na to, że nie wszyscy uczestnicy forum akceptują przyjętą na nim
                  powszechnie formę zwracania się do siebie na Ty. Poza tym, nie wiem, która z
                  nas jest starsza, a grzeczność nakazuje... :-)))
                  Pytasz na ile jestem związana z zawodem. Skończyłam Studium Medyczne, potem AM
                  na wydz. pielęgniarstwa, a obecnie pracuję jako pielęgniarka (właściwie to
                  dopiero co zaczęłam pracę). Temat podjęłam dlatego, że pracą w charakterze
                  rejestratorki/sekretarki medycznej jestem zainteresowana nadal i to nie musi
                  być praca od zaraz (na początku roku przeważnie trudno coś znaleźć). Chciałam
                  się tylko dowiedzieć, jak odpowiednio przygotować papiery, jakie umiejętności
                  należy posiadać i jak zacząć rozmowę z potencjalnym pracodawcą. Wiadomo jakie
                  są obecnie pensje pielęgniarek, a ponieważ myślę o dalszym kształceniu, praca
                  rejestratorki/sekretarki medycznej (nawet w biurze przyjęć) bardzo by mi
                  odpowiadała.
                  Pozdrawiam serdecznie i życzę sukcesów w pracy
                  P. S.
                  Na ewntualne błędy czy niedociągnięcia językowe nie zwróciłam najmniejszej
                  uwagi :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka