Gość: szalona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 20:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowak11 Moderator, czyli sympatyk PO 01.09.09, 13:10 A ja często odnoszę wrażenie, graniczące z pewnością, że moderatorzy portalu gazeta.pl sympatyzują z PO;))). Odpowiedz Link Zgłoś
sid_6.8 Re: Moderator, czyli sympatyk PO 01.09.09, 13:12 Z PO jak z PO, ale spróbuj coś napisać żle o "starszych braciach w wierze". Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Moderator, czyli sympatyk PO 01.09.09, 20:43 W ciągnu kilku sekund można znaleźć podłe komentarze skierowane przeciwko całym nacjom (w tym Żydom). Raczej więc nie twórz sobie własnej rzeczywistości bo posty mogły polecieć za zwykłe chamstwo. A to się nawiedzonym anty zdarza dość często. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cht Re: Moderator, czyli sympatyk PO IP: 94.254.149.* 02.09.09, 21:05 Tak jest to chyba spowodowane tym że sympatycy pis to bardzo często chamskie trolle z rasistowskim zacięciem. Takie na przykład opanowały dawno temu forum łódź i nic się już z tym nie da zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salomon Re: sympatycy pis to często chamskie trolle IP: *.31173.se 11.11.10, 18:09 PO też ma tu swoich kiboli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Moderator, czyli sympatyk PO IP: *.ip.netia.com.pl 28.04.13, 18:55 i tu sie mylisz, temat ksiezy itp,to popis dla moderatorow, Odpowiedz Link Zgłoś
aum Re: Moderator, czyli sympatyk PO 02.09.09, 00:53 Masz rację ! Ale nie Gazety, tylko WP. Tam (na WP), NIE można napisać, że jestem ciekaw ile kosztuje utrzymanie pałacu Premiera. Jak Lepper i Samoobrona. Blokada za blokadą. Tam można obrażać Prezydenta Polski. Można Go wyzywać od „…”. Nie, nie będę zniżał się do poziomu troglodytów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kononowicz Re: Moderator, czyli zakompleksiony fanatyk IP: *.chello.pl 04.11.09, 18:14 nie ciupcia, nie ma kasy, nie ma przyjaciół wszyscy maja go w d...e wlacznie z pania z warzywniaka ale za to ON JEST MODERATOREM I ON IM WSZYSTKIM TERAZ POKAZE KTO MA WLADZE NA TYM FORUM no dalej ... wytnij bohaterze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hov Re: Moderator, czyli sympatyk PO IP: *.vbrnqu1.dynamic.dsl.tele.dk 02.09.09, 11:20 to znaczy, ze sa normalni Odpowiedz Link Zgłoś
robert666666_6 Re: Moderator, czyli sympatyk PO 02.09.09, 16:16 pewnie ze sympatyzuja - sa w koncu mlodzi, przewaznie studenci i przewaznie z duzych miast.. to z kim maja "sympatyzowac"? Z PIS? Zobacz sobie profil statystycznego wyborcy PIS... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palikmiot Re: Moderator, czyli sympatyk PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.09, 14:55 [i]Oczywiście profil zwolennika PIS kreowany przez ten POrtal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Moderator, czyli sympatyk PO IP: *.ip.netia.com.pl 28.04.13, 18:53 zgadzam sie z toba Odpowiedz Link Zgłoś
sid_6.8 Re: Moderator, czyli walczący z trollami 01.09.09, 13:10 Moderator anonimowy to ktoś komu nie można w mordę dać. Przynajmniej wirtualnie. <Wiadomość zostanie usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kretyn A ja to jestem jakiś niepełnosprawny chyba IP: *.wip.pl 01.09.09, 13:27 Aby zamiescić komentarz pod niektórymi artykułami trzeba się najpierw zalogować. Portal gazeta to jedyny który mi to w jakiś dziwny sposób uniemożliwia. Wszystko robię zgodnie z procedura i kompletnie nic. Nigdy tez nie przychodzi e-mail na skrzynke z potwierdzeniem. Czy trzeba mić tu skrzynke na gazecie aby móc się zarejestrować na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwaga zboku Re: ....ale masz niezłą wiedzę na swój temat, więc IP: *.217.146.194.generacja.pl 02.09.09, 10:01 jest szansa że coś z ciebie wyrośnie :] Odpowiedz Link Zgłoś
6x9 Re: ....ale masz niezłą wiedzę na swój temat, wię 04.11.09, 17:58 Gość portalu: uwaga zboku napisał(a): > jest szansa że coś z ciebie wyrośnie :] duży kretyn Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: A ja to jestem jakiś niepełnosprawny chyba 02.09.09, 12:05 No nie trzeba. Ja tu mam kilka kont, wszystkie założone bez problemu. Dopiero potem ustawiałam pocztę, która i tak działa od święta... Nie wiem co tam za problem masz. A pisałeś do nich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Web2 Moderator, Onet IP: 203.122.61.* 01.09.09, 13:29 Artykuł nie porusza jeszcze jednego aspektu pracy moderatorów a w szczególności wpisów na forach publicznych typu Onet: Wszystkie te beznadziejnie puchnące wątki p.t. "WPISUJCIE MIASTA!!!", "ZAPALMY ŚWIECZKĘ (')(')" - czemu one nie są usuwane? Przecież merytorycznie to jest DNO! Chyba wszelkiego rodzaju RegExp wykryły by to bez problemu? I tu właśnie zbliżamy się do tego nieopisanego aspektu pracy moderatora. Porządki porządkami, regulamin regulaminem, ale taki Onet musi się pochwalić milionem kliknieć w możliwie krótkiej jednostce czasu - bo to potem świetnie sprzedaje się w innych mediach. Dlatego zapewne w pracy moderatora jest tak samo ważne, co usunąć, jak i co zostawić... Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Onet to szambo 01.09.09, 17:00 www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070813/REPORTAZ/70810029 Cytat z tego artykulu: "dwóch komentatorów dostało od nas dyspensę na błędy ortograficzne - właśnie Czuły Wojtek oraz Jasio Śmietana. Pozwalamy na to, bo wiemy, że są prowokatorami i że taki wypracowali sobie styl - mówi Anna Szczygieł" (pr manager Grupy Onet). Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-misio a na WRZASK dyspensę dostał antek emigrant 01.09.09, 23:44 czyli są uprzywilejowani a ty wylecisz w zależności od fantazji moderatora, bo wstał lewa nogą, nie bzyknął sobie dobrze czy ma kaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq Re: wylecisz w zależności od fantazji moderatora IP: *.dip.t-dialin.net 09.11.10, 01:49 Owszem - także na gazeta.pl > bo wstał lewa nogą, nie bzyknął sobie dobrze czy ma kaca albo - biorąc pod uwagę feminizację tutejszego składu - ma akurat PMS :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cht Re: Moderator, Onet IP: 94.254.149.* 02.09.09, 21:07 Stary odkryłeś amerykę brawo. Wiesz jest taka prawda że większość ludzi to nie są geniusze i dla tych niegeniuszy istnieją tabloidy oraz miedzy innymi onet Odpowiedz Link Zgłoś
etruskw-w Robię wpisy na forum gazety i mi nie płacą 01.09.09, 13:48 piszę często na forum gazety( moderatorzy nie mają do mnie uwag i zastrzeżeń), należę do Platformy od 8 lat i muszę płacić składki, za studia zapłaciłem, w manifestacjach solidarnościowych brałem udział, za gazetę też płacę w kiosku i to wszystko robię gratisowo (altruistycznie), bo jestem Polakiem Odpowiedz Link Zgłoś
yulek_cezar Re: Moderator, czyli walczący z trollami 01.09.09, 13:58 Gdyby nie moderatorzy to by było tu takie samo szambo jak na onecie. Tam musiałem wyciąć komentarze adblockiem bo mnie na żyganie brało od takiej dawki debilizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
6x9 Re: Moderator, czyli walczący z trollami 04.11.09, 18:02 jakie szambo na onecie, tam mnie wku**ia że mój post jest dopiero za 5-10 minut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Moderator inaczej -cenzura!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 14:06 Czesto szperam po forach i zagladam na internetowe forum prawne. To co tam wyrabiaja tzw."moderatorzy" to nic innego jak cenzura w najgorszym slowa znaczeniu. Ludzie ci, chyba maja placone za peany na czesc naszego wymiaru sprawiedliwosci, kwalifikacji adowkatow czy sedziow.Wszyscy wiemy z praktyki jak to wyglada. Korupcja zzera prokuratury, sady.Kwalifikacje adwokatow nizsze niz srednio inteligentnego obywatela. Nie jest tajemnica ze po korytarzach sadowych snuja sie gangi "ustawiajace"wyroki. Wszystko zalezy za ile.Na tym forum jednak nie mozna wyrazac zadnej krytyki bo moderator natychmiast zalozy CI KLODKE NA BUZIE. Wciska sie kit obywatelom o praworzadnosci i panstwie prawa co jest totalna bzdura.Cenzura wrocila, jak za nieslawnych lat 50. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Moderator inaczej -cenzura!!! 01.09.09, 20:45 Gość portalu: czytelnik napisał(a): > Czesto szperam po forach i zagladam na internetowe forum prawne. To > co tam wyrabiaja tzw."moderatorzy" to nic innego jak cenzura w > najgorszym slowa znaczeniu. Ludzie ci, chyba maja placone za peany > na czesc naszego wymiaru sprawiedliwosci, kwalifikacji adowkatow czy > sedziow.Wszyscy wiemy z praktyki jak to wyglada. Korupcja zzera > prokuratury, sady.Kwalifikacje adwokatow nizsze niz srednio > inteligentnego obywatela. Nie jest tajemnica ze po korytarzach > sadowych snuja sie gangi "ustawiajace"wyroki. Wszystko zalezy za > ile.Na tym forum jednak nie mozna wyrazac zadnej krytyki bo > moderator natychmiast zalozy CI KLODKE NA BUZIE. Wciska sie kit > obywatelom o praworzadnosci i panstwie prawa co jest totalna > bzdura.Cenzura wrocila, jak za nieslawnych lat 50. Ale to co piszesz to ogólniki. Jaki sens pisać "ale jest źle"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Moderator inaczej -cenzura!!! IP: *.dsl.telepac.pt 11.11.10, 19:13 Niestety... Cenzura wrocila, jak za nieslawnych lat 50... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzz [...] IP: 67.159.44.* 01.09.09, 14:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juwak Moderator, czyli walczący z trollami IP: *.ksautomotive.pl 01.09.09, 14:20 Nie no bez dwóch zdan - są boscy. Kiedys jak "bende durzy" to tez bede adminem i bede znał ID komputerów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Moderator, czyli walczący z trollami IP: *.toya.net.pl 01.09.09, 14:28 "Ile zarabia moderator? Oficjalnie nikt mi nie chciał powiedzieć. Nieoficjalnie - między tysiąc a 1,5 tys. zł na rękę, na umowę zlecenie. - Dla moderatorów ważniejsza od wynagrodzenia jest perspektywa rozwoju - mówi Kociuba. - To zwykle studenci i to już nie ostatnich, ale pierwszych lat studiów. Zdobywają doświadczenie. Nie spłacają jeszcze kredytów hipotecznych." tyle co nauczyciel, który ma już wyższe wykształcenie i nierzadko musi spłacać kredyty, oczywiście moderator zarabia grosze, a nauczyciel czemu się odzywa, przecież zarabia tak dużo :( Odpowiedz Link Zgłoś
kosskoss Re: Moderator, czyli walczący z trollami 01.09.09, 14:56 no tak, nauczyciel hehe, elita po elitarnych studiach heh. co ja tam po marnej polibudzie, moglbym buty panu nauczycielowi szorowac ;) ps. skad sie biora tacy ludzie? czlowiek i tak wszystkiego co mu sie w zyciu przydaje musi sie nauczyc sam, a tu takie mniemanie o sobie. ps2. post nie na temat, obrazliwy (choc wedlug mnie po prostu glos rozpaczy), mozna ciac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rmdsrgb Re: Moderator, czyli walczący z trollami IP: *.olsztyn.mm.pl 02.09.09, 10:23 Gdyby nie ta "elita", pewnie byś cegły kładł na budowie, a nie tę "twoją" polibudę skończył...A kto cię uczył na tej polibudzie? - wykładowcy, to też nauczyciele... PS. Skąd się biorą tacy ignoranci..? Odpowiedz Link Zgłoś
kosskoss Re: Moderator, czyli walczący z trollami 02.09.09, 11:50 na polibudzie nie pracuja 'nauczyciele'. moze doprecyzuje ze 'nauczyciel' to typ ktory poszedl na 'wyzsza szkole magistrow' bo nigdzie indziej sie nie dostal i teraz uczy polskiego w podstawowce/liceum. taki frustrat sie tu wlasnie wypowiadal jak mniemam. nie wierze ze wykladowca akademicki zarabia 1200 na reke, chyba ze wybitny olewus ktoremu nie zalezy na dorobieniu na zaocznych/wieczorowkach Odpowiedz Link Zgłoś
cegielka612 Re: Moderator, czyli walczący z trollami 02.09.09, 12:23 Ja w ogóle nie rozumiem tego lamentu nad pensjami dla nauczycieli. Po pierwsze pamiętam z liceum, kto wybrał się na pedagogikę i bynajmniej nie były to żadne gwiazdy ale tzw. odpady atomowe, co musiały iść na jakieś studia (rodzice kazali) a tu przyjmowali bez problemu. Nie twierdzę, że wszyscy na pedagogice to takie odpady, ale ja bynajmniej nie znałam nikogo kto by udał się tam z przekonania. Dwa - przeciętnie nauczyciel się nie przepracowuje - miałam sąsiadkę, nauczycielkę gimnazujm, która codziennie koło 13 była w domu (byłam jakiś czas na L4 to mogłam zaobserwować). Do tego w wakacje czy ferie - wolne, zero problemu co zrobić z dziećmi skoro szkoła ma wolne (ja będę musiała komuś zapłacić za opiekę). Do tego zawsze jest mowa o tym ile to nauczyciel ma pracy w domu, ale kto teraz nie ma? Kto nie musi się dokształcać? Poza tym nie przesadzajmy też z tym dokształcaniem, ile niby się zmieniło w takiej biologii na poziomie podstawówki w ciągu 20 lat? Chciałabym mieć taką opcję w swoim zawodzie - 1500 za pół etatu, zero odpowiedzialności finansowej za jakiekolwiek działania i mieć wolne wakacje, ferie, święta i możliwość emerytury w wieku 55 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdq Re: Moderator, czyli walczący z trollami IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.09, 12:30 no jeszcze takich bredni to nie słyszałem... wiadomo, można ocenić wszystkich nauczycieli po jednej emerytce co olewała sobie sprawę... Masz może dzieci? Wyobraź sobie, że masz ich pod opieką 30. Zapanuj nad nimi, naucz ich czegoś, zainteresuj. Jak widzisz sama praca nie jest taka przyjemna. Praca w domu - jaką prace w domu mają moderatorzy? Nauczyciele zarabiają 1500 na rękę - przecież to śmiech na sali. Masz te wakacje, ale gdzie pojedziesz za takie pieniądze? Chyba, że jesteś singlem i nie masz rodziny na utrzymaniu ani kredytów . Dodaj do tego upierdliwych rodziców, którzy takie tłuka bronią za wszelką cenę przed powtarzaniem klasy, a nauczyciel nic nie może zrobić, bo przecież nie wleje matołowi oleju do głowy. PS. Nie jestem nauczycielem :) Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Moderator, czyli walczący z trollami 25.01.11, 11:39 cegielka612 napisała: > Nie twierdzę, że wszyscy na pedagogice to takie odpady, > ale ja bynajmniej nie znałam nikogo kto by udał się tam z > przekonania. I nie miałaś przez całe 12 lat nauki żadnego dobrego nauczyciela? Pech :-) > Dwa - przeciętnie nauczyciel się nie przepracowuje - > miałam sąsiadkę, nauczycielkę gimnazujm, która codziennie koło 13 > była w domu I to jest pełny etat? Weź sobie policz :-) > Do tego > w wakacje czy ferie - wolne, zero problemu co zrobić z dziećmi skoro > szkoła ma wolne Trzeba z nimi w domu siedzieć, bo nie ma kasy na żadne wyjazdy :-/ Kwestia wakacji jest rzeczywiście bardzo fajna dla osoby, która nie pracuje z dziećmi. Poza tym - do połowy lipca i od połowy sierpnia nauczyciel musi być "pod telefonem" - konferencje i rady pedagogiczne kończące i rozpoczynające rok szkolny. > zawsze jest mowa o tym ile to nauczyciel ma pracy w domu, ale kto > teraz nie ma? Jakoś nie zauważyłam, żeby ktoś poza nauczycielami codziennie tachał do domu kilkadziesiąt testów, zeszytów czy prac do sprawdzenia. Ktoś tacha? Lekarz może? Albo prawnik? Tokarz? Pani z biura paszportowego? Fryzjer? Nauczyciel ma dodatkowe pół etatu w domu. Można powiedzieć: może nie robić sprawdzianów. Ale to mówią tylko osoby, które nie mają pojęcia o pracy w szkole. Oceniać trzeba równomiernie, w ciągu całego semestru. > Kto nie musi się dokształcać? Jest wiele zawodów, które tego nie wymagają :-) > Poza tym nie > przesadzajmy też z tym dokształcaniem, ile niby się zmieniło w > takiej biologii na poziomie podstawówki w ciągu 20 lat? Zdziwiłabyś się - zmieniła się terminologia, doszło sporo nowej wiedzy i przede wszystkim była, hello, REFORMA EDUKACJI! Ona zmusiła nauczycieli do wprowadzenia dużych zmian w prowadzeniu zajęć - chociażby dlatego, że teraz podstawówka trwa 6 lat, w tym 3 lata biologii, a jeszcze 10 lat temu trwała 8 lat, w tym 5 lat biologii. > mieć taką opcję w swoim zawodzie - 1500 za pół etatu, zero > odpowiedzialności finansowej za jakiekolwiek działania Taka pensja dopiero po dyplomowaniu - 10 lat od rozpoczęcia pracy, jeśli się przyłożysz i nikt Ci nie będzie rzucał kłód pod nogi. Na początek za cały etat zarabiasz 900 zł netto, największy skok pensji jest między kontraktowym a mianowanym (2 i 3 stopień awansu zawodowego). Za te 900 zł musisz robić konspekty lekcji i rozkłady nauczania, co przy pełnym etacie zajmie Ci wszystkie popołudnia września i być może część października. Do tego odpowiedzialność za dwadzieścioro dzieci. PRAWNA odpowiedzialność. Jak uczeń wypada przez okno, to pierwsze pytanie brzmi: gdzie był wtedy nauczyciel? Czy był trzeźwy? Dlaczego nie chwycił dziecka za szmaty i nie przytrzymał? I biada Ci, jak masz dyżur i musisz iść do toalety. Ćwiczysz mięśnie dna miednicy aż do okienka - jeśli je masz, okienko, nie mięśnie - albo biegniesz z duszą na ramieniu, bojąc się, żeby się przez te 30 sekund nic nie stało. > i mieć wolne > wakacje, ferie, święta i możliwość emerytury w wieku 55 lat. I zjechane gardło od gadania, żylaki od stania i nadciśnienie z nerwów. I nienawiść do wszystkiego, co małe i zadaje pytania ;-) Już Ci zazdroszczę :-D (Nie jestem nauczycielem :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sola Re: Moderator, czyli walczący z trollami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 11:44 Pracowałam jako moderator w onecie i nigdy nie dostałam pensji większej niż 1000. Rekordowo małą dostał kolega, któremu wypłacono 700 zł. 1000 zł - to już łącznie z premią, która jest obcinana, stosownie do wyrobionych statystyk. Nie słyszałam natomiast, by ktokolwiek dostał 1500... A oprócz studentów pierwszych lat pracują tam także ludzie z dyplomami - tak gwoli ścisłości. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Moderator, czyli walczący z trollami 01.09.09, 15:01 a jak zostac modem? ja chetnie zostane bo potrzebuje dorobic ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aum Moderator, czyli walczący z Internauitami 01.09.09, 15:22 Mam dobre i ZŁE doświadczenia z moderatorami. Są niektórzy debilni fanatycy, gorsi od Internautów. Blokują jak Lepper z Samoobroną, WSZYTKO co jest nie o PiS. Np. był wpis, że Prezydent Polski ma kosztowną obsługę pałacu. Zablokowano, gdy spytałem się "a ile kosztuje utrzymanie pałacu Premiera ?" I BLOKADA. Tacy są na WP. :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOCKBA Moderator, czyli walczący z trollami IP: 193.138.110.* 01.09.09, 15:42 a ciekaw jestem czy zablokuje: podupadać. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Moderator, czyli walczący z trollami 01.09.09, 16:09 Chętnie zostanę moderatorem. Jakie programy trzeba znać? Jeżeli ktoś by był zainteresowany proszę o info na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawelabrams Re: Moderator, czyli walczący z trollami IP: *.nplay.net.pl 05.09.09, 17:44 Głównie chodzi o znajomość systemu for, np. phpBB, myBB, SMF, vBulletin albo autorskiego, stworzonego od podstaw przez twórców portalu... W większości firm przechodzisz krótkie szkolenie zapoznawcze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ten obcy Moderator, czyli walczący z trollami IP: 84.243.224.* 01.09.09, 16:41 Jestem moderatorem regionalnym i jakoś nikt mi za to nie płaci. Jak mówię czasem znajomym, że opiekuje się ich miejskim forum to pytają od razu - ile zarabiasz? Gdzie się załapałeś? Wielkie zdziwienie, jak odpowiadam, że robię to za darmo. Za jakiś czas stuknie mi 3 rok stażu. Gdzie w takim razie mam zgłosić na podpisanie umowy? Bo mam już dosyć czytania tych bredni, spamu i reklam za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
dolor [...] 01.09.09, 17:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: świetny żart z tym filtrem antywulgaryzmowym IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.09, 18:19 To nie żart a fakt.... mnie jakiś czas temu filtr wyciął ze słowa >wysłuchuje< umieszczonego w komentarzu zdjęcia znajomej 4 środkowe litery.... Wpisując słowo > wysłu....e <<. Z niewinnego wpisu zrobił się wpis wulgarny i afront wobec tej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rewers Re: Z niewinnego wpisu zrobił się wpis wulgarny IP: 188.72.225.* 02.12.10, 01:48 Hehe...w TOK FM mieli kiedyś taka zabawę polegającą na "wypikiwaniu" pojedynczych słów (zupełnie neutralnych) w wypowiedziach polityków ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: januszek Zdobywają doświadczenie. Nie spłacają jeszcze kred IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.09, 19:16 He he he "Zdobywają doświadczenie. Nie spłacają jeszcze kredytów hipotecznych." Podludzie normalnie. Teraz można ich do najgorszej roboty, aby na kluski starczyło. Potem to już będą paniska, specjaliści z tym doświadczeniem, jakie zdobędą. Ciekawe jakim ? Proficiency in "click to delete"? Wezmą kredyt i też im zostanie 1500 zeta. Ich życie się odmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Moderatorzy wp.pl IP: *.zone8.bethere.co.uk 01.09.09, 19:27 Kiepscy nadgorliwi (a raczej psychiczni) moderatorzy mogą niestety poważnie zaszkodzić portalowi na którym pracują. Tak się stało w przypadku wp.pl - około 70% komentarzy które tam zamieszczałem nie pojawiało się nigdy, a 10% dopiero po kilku dniach. Podkreślam, że moje komentarze były bardzo kulturalne i całkowicie zgodne z regulaminem, netykietą i wszelkimi normami społecznymi. Zrezygnowałem CAŁKOWICIE z odwiedzania tego portalu... Odpowiedz Link Zgłoś
aum Re: Moderatorzy wp.pl, to... :P 02.09.09, 00:47 Masz RACJĘ. Tam są fanatycy. Są „za, a nawet przeciw”. Przeciw WSZYSTKIM, którzy NIE piętnują PiS-u. Ktoś pytał się ile kosztuje utrzymanie pałacu Prezydenta. Ja odpowiedziałem, że „jestem ciekaw ile kosztuje utrzymanie pałacu El Premiero ?” BLOKADA. Zmieniałem treść. I BLOKADA za BLOKADĄ :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Moderatorzy wp.pl, to... :P 02.09.09, 12:38 aum napisała: > Masz RACJĘ. Tam są fanatycy. Są „za, a nawet przeciw”. Przeciw WSZY > STKIM, którzy > NIE piętnują PiS-u. Ktoś pytał się ile kosztuje utrzymanie pałacu Prezydenta. Ja > odpowiedziałem, że „jestem ciekaw ile kosztuje utrzymanie pałacu El Premi > ero ?” > BLOKADA. Zmieniałem treść. I BLOKADA za BLOKADĄ :D :D Może trzeba było zapytać o koszt utrzymania pałacu Premiera ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM mnie w wp śmieszy od wielu lat co innego - BETA IP: *.chello.pl 02.09.09, 22:30 Ile można używać czegoś co posiada "status BETA"? Może to dlatego niektóre posty nagle się po odświeżeniu strony pojawiają, inne znikają, inne zaś niby są ale ich nie ma.. Sumując - ludkowie z wp mają idealną wymówkę na znikające posty - "przecież to wersja testowa!" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Moderatorzy wp.pl IP: *.ip.netia.com.pl 28.04.13, 18:48 umieszczanie swojej opinni zalerzy od punktu widzenia moderatorow,jesli nie lubisz koscol katolicki,ojcz rydzyka,radio maryja,badz pewny ze twoja opinia sie ukarze, jesli jestes w obronie badz pewny ze twoja opinia nie pokaze sie,zatem punkt widzenia zalerzy od punktu widzenia moderatorow Odpowiedz Link Zgłoś
80c51 Jak '([^a-z,ę]w*[oy]*szcz)a+ć' dopasuje ob_szcz_ać 01.09.09, 22:26 (oczywiście bez podkreślników), to ja jestem świnka morska... Na pewno nie z ob na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: programmer Re: Jak '([^a-z,ę]w*[oy]*szcz)a+ć' dopasuje ob_sz IP: *.zone8.bethere.co.uk 01.09.09, 22:52 To pisał dziennikarz, a nie programista lub administrator systemów Unix, więc albo mu wcisnęli kit na odczepnego, albo skopiował nie ten fragment co trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkk Moderator, czyli walczący z trollami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 22:51 hehe znam osobę która dorabia jako moderator przychodzi z pracy o 16 - 17 od 18 zaczyna prace jako moderator pracuj do 24 w sumie z tego co mi mówił to dużo zależny od serwisu on wywala może z 20 -50 postów no chyba ze ktoś zrobił sobie mały atak spamerski :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m98 Re: Moderator, czyli walczący z trollami IP: *.gdynia.mm.pl 01.09.09, 23:43 Co to jest "filtr antywularyzmowy"? Narzędzie do filtrowania "wularyzmów" Poza moderatorami Gazeta potrzebuje też korekty - nie powinno kosztować to więcej niż 1,5 tys. na osobę - szukajcie takich bezkredytowców. Odpowiedz Link Zgłoś
serinius Moderator, czyli walczący z trollami 02.09.09, 01:05 Aż mi się łzy zakręciły w oczach. Biedni, niedoceniani, przepracowani, zrujnowani psychicznie moderatorzy... Tylko naprawdę szkoda, wielka szkoda, że w sumie i tak nie widać ich pracy... Oczywiście, fajnie że jest usuwany spam, czy posty składające się głównie z wulgaryzmów, ale takie rzeczy to się robi z automatu. I pewnie zwykle jest robione z automatu, zwłaszcza jeśli naprawdę wielu użytkowników narzeka, że na popularnych portalach giną bez śladu ich zupełnie normalne posty :) Zrobiłem kiedyś eksperyment i do dziś nie wiem jak go interpretować. Popełniłem na jakimś portalu dwa posty. Jeden normalny, drugi kompletny bełkot. Celowo, dla testów, bo narzekano, że posty tam nie przechodzą. Bełkot się pojawił, najnormalniejszy na świecie post nie. :) I tyle odnośnie pracy moderatorów, a raczej (jak podejrzewam) wadliwych filtrów antyspamowych. A przecież wydaje mi się, że obecna technologia już dziś bezproblemowo pozwalałaby na identyfikację tekstów nienawistnych czy mocno podpadających pod netykietę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe Re: Moderator, czyli walczący z trollami IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.09, 02:26 O tym, ze na onecie jest odwrotna moderacja wiadomo od dawna. Moderatorzy maja trzymac odpowiednio niski poziom, i jak tylko uzyjesz zbyt skomplikowanych slow, twoj post laduje w koszu. No bo wicie rozumicie, tam ma byc swojsko i kontrowersyjnie, a inteligentne komentarze tylko odstraszaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jim Re: wicie rozumicie - swojsko i kontrowersyjnie IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 09.11.10, 02:21 No to jesteśmy w domu - teraz widać, do czego równa "gazeta.pl"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwaga zboku Re: płacz, płacz, oczyści to twoją duszę IP: *.217.146.194.generacja.pl 02.09.09, 10:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr. House filmweb - tam portrzeba moderatora ! IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.09, 10:32 Taki syf jak nie wiem co :| Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: filmweb - tam portrzeba moderatora ! 02.09.09, 12:10 Taaak? Pisuję tam czasem. Co tam można ciąć? Odpowiedz Link Zgłoś
insomnia.1 Re: filmweb - tam portrzeba moderatora ! 09.03.10, 10:36 A ja czytam, zanim obejrzę film. Też nie wiem, co tam jest do cięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
bezparkingu moderacja na gazeta.pl 02.09.09, 11:08 jest moim zdaniem na przyzwoitym poziomie. W usuwaniu komercji są dobrzy, w usuwaniu chamstwa nieco gorsi, ale też może być. Największym problemem na forach, na których bywam, jest nie wstrzemięźliwość ale przeciwnie, zbytni zelotyzm moderatora. Np. jeśli uzna, że wątek się powtarza, wycina go. Uważam to ze grubą przesadę - jeśli społeczność danego forum chce wałkować dany temat po raz kolejny, albo w nieznacznie innym aspekcie, jej prawo. Czasem na gazeta.pl zdarzają się moderatorzy zawłaszczajacy forum. Pamiętam przypadek, kiedy jednemu moderatorowi się znudziło, więc po uważaniu i bez pytania nikogo, po prostu przekazał moderację koledze. sic!!! A ten ma swoją wizję tematyki i profilu forum, więc flekuje co nie podchodzi. Próbowałem walczyć, ale poddałem się i znikłem z tego forum, choć bardzo mi było żal. Oczywiście powyższe nie odnosi się do forów prywatnych, faktycznie "należących" do założyciela i moderatora. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
astrobiolog lepsze słowa trudno by na to znaleźć, więc cytuję: 09.05.11, 16:05 bezparkingu napisała: > Czasem na gazeta.pl zdarzają się moderatorzy zawłaszczajacy forum. Mogę się tylko domyślać, jak to wygląda w praktyce, ale wyobrażam sobie ten mechanizm w taki sposób, że ktoś ambitny, komu nie wystarcza siła jego własnych argumentów, zostaje "z dobrych chęci" moderatorem społecznym i dalej uczestniczy w takich samych dyskusjach, tyle że już bardziej stanowczo pouczając innych, z czasem też coraz śmielej z niektórych pokpiwając, a niekiedy też - gdy ktoś się stawia, zamiast uznać układ sił - pod byle pretekstem wygrażając usuwaniem postów autorom komentarzy, którzy na jakiś temat obstają przy innym zdaniu niż moderator i jego "świta nietykalnych". A przecież w dzisiejszych czasach momentami już doprawdy nie wiadomo, co myśleć o tym świecie, więc różnice zdań powinny chyba być jak najbardziej tolerowane, a nie tłamszone jako "nieprawidłowe punkty widzenia, na które ledwo możemy patrzeć i tylko wspaniałomyślnie tolerujemy". I właśnie z uwagi na to niestety faktyczne a zniechęcające zjawisko wątpię, żeby summa summarum oszczędzanie na wypłatach dla kontraktowych i autentycznie bezinteresownych moderatorów na dłuższą metę opłacało się portalom - chociaż może się mylę, w końcu nie znam dokładnych liczb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hov tylko fora tematyczne IP: *.vbrnqu1.dynamic.dsl.tele.dk 02.09.09, 11:38 Dyskutuje tylko na forach stron tematycznych,specjalizujacych sie w konkretnej dziedzinie, a nie w takich kolchozach jak gazeta.pl albo onet.pl. Jest tam wyzszy poziom rozmowy, moderatorzy tna ostrzej i nie ma takiego balaganu jak tu. Odpowiedz Link Zgłoś