Dodaj do ulubionych

a jednak.....

30.12.10, 00:42
Mielec to zadupie. Takie wrazenia odnosi sie po poczytaniu waszych wypowiedzi. Zadne z wazniejszych krajowych, europejskich czy swiatowych zdarzen nie jest komentowan. Mielczanie upchani na skraju wojewodztwa, pozbawieni znaczenia i przyszlosci, gnusnieja na tym zadupiu dyskutujac zawziecie o duperelkach. Kiedy pojawia sie piszacy nieco trudniejszym jezykiem, zmuszajacy do myslenia.. mielczanie w napadzie paniki rzucaja sie do gardel takim jak juls. czy lechowski. Zadnej dyskusji, zadnych wlasnych przemyslen.

Pojawil sie temat "narty" i kilku zapalencow podzielilo sie wrazeniami i opiniami na temat dostepnych stokow i ..patrzcie panstwo. Jakis dick ( wymagany angielski) z dlugim olowkiem usunal watek. Z zazdrosci ze sam nie umie jezdzic na nartach, z zawisci ze sa ludzie ktorzy organizuja ten rodzaj rozrywki dla innych ? Pewnie , ten mielecki asshole ( English a must) zasloni sie przepisami o zakazie reklamy. Pytanie zatem, dlaczego nie usuwa watkow o atakach na lekarzy, na lechowskiego czy chociazby yapkovitza ktory rowniez potrafi pobudzic szare komorki do pracy.
Mielec to jednak zadupie i po forum kiedy pisali klos76, kolor, okowita i paru innych nie pozostalo sladu.
I co ciekawe, wtedy nie bylo zadnego cenzora zwanego dzis wdziecznie opiekunem.
Szkoda.
Obserwuj wątek
    • nowy.mielec Re: a jednak..... 30.12.10, 14:10
      W pełni się z Tobą zgadzam.
      Czytając to forum, to Mielec jest zadupiem, a realia takie i wrażenie tworzą sami forumowicze.
      Nie spotkałem się jeszcze z żadną społecznością, która aż tak sama ciągnęła by siebie na dno.
      Zamiast opisywać i "dobrze sprzedawać" nasz region, promować i reklamować, to większość tak opisuje nasze miasto, że Ci co czytają z zewnątrz omijają nas szerokim łukiem.
      Skakanie sobie do gardeł z pieczołowitą nienawiścią i niesprawiedliwą krytyką wszystkiego bez wyjątku to codzienność.

Piszesz o zakazie reklamy i usuwaniu wątków, czy postów..... Więc pytam się, czy dyskusje na temat najlepszy lekarz dermatolog, czy ginekolog nie są reklamą?
      Słowa same cisną się na język i wielu tu jest dupków, kretynów i fiu....ów. (Lepiej używaj polskiego, bo jeszcze nie zrozumieją.)
      • yapkovitz Re: a jednak..... 31.12.10, 07:40
        historiopatolog wywolales mnie do tablicy:) Staram sie regularnie czytac mieleckie forum, ale przegladajac tematy, rzadko znajduje cos interesujacego,a jak juz znajde i sie wypowiem, to z pewnoscia zostane zaatakowany, ataki mi nie przeszkadzaja, czuje ze cos sie dzieje na forum. Niestety forum powoli przeradza sie w slup ogloszeniowy dotyczacy fryzjerow itp, takie tematy tez sa wazne, ale moim zdaniem nie powinny zdominowac forum, na forum powinno wrzec, powinny sie toczyc dyskusje o sprawach waznych dla Mielca, powinnia tutaj byc burza intelektualna, osobiscie mi brakuje na forum wypowiedzi mieleckich radnych, kandydatow na radnych, wlodarzy miasta Mielca, poslow, senatorow. Nie mieszkam w Mielcu od 11 lat i nie glosuje w wyborach w Mielcu, ale chcialbym poznac potencjal intelektualny i doswiadczenie osob, ktore reprezentuja mielczan na poziomie gminy, powiatu, wojewodztwa, kraju.
        • combo1978 Re: a jednak..... 31.12.10, 08:24
          Panowie,

Forum GW juz od dawna nie jest papierkiem lakmusowym mieleckiego internetu. Czesc ludzi przeniosła się na Hej'a a jeszcze inni na fora tematyczne zgodne z ich zainteresowaniami. Jesli mam z kims porozmawiać o polityce czy inwestycjach, preferuję to robić z ludzmi, którzy mają na dany temat jakieś pojęcie.W związku z tym nie oceniajcie całego lokalnego społeczeństwa przez pryzmat jednego forum które lata świetności ma już dawno za sobą.
          • nowy.mielec Re: a jednak..... 01.01.11, 16:13
            My nie oceniamy, my wiemy że Mielec to przede wszystkim świetni ludzie :)
            Takie są fakty, a głos trzeba zabierać.
            Jednak forum jest to miejsce, że tak powiem ogólnoświatowe i szkoda, żeby ludzie z poza mielca, turyści, czy inwestorzy mieli takie zdanie na temat naszego miasta.
            A Mielec na tym forum jest sprzedawany jako zapyziałą, zaściankowa dziura starych ludzi z minionej epoki.
            Wiemy, że nasze miasto takie nie jest i trzeba to czasem społeczeństwu przypominać, żeby nie zapominali w tym marazmie w jakim mieście żyją :)
          • nowy.mielec Re: a jednak..... 01.01.11, 16:21
            combo1978 dużo ludzi przeniosło się na Hej.mielec, ale ja np. jestem tam zablokowany, nie mogę się zalogować, zarejestrować, czy komentować..... nie wiem dlaczego..... Chyba moje poglądy nie wszystkim odpowiadają, a jak wszyscy wiemy hej.mielec.pl jest serwisem upolitycznionym i propagandowym. Tam cenzura jest na porządku dziennym :). A ciekawe jest to, gdyż jestem osobą całkowicie apolityczną, która stara się doszukiwać pozytywów, a nie układów.
            • combo1978 Re: a jednak..... 01.01.11, 21:54
              Jesli masz stałe IP powinienes sobie zainstalowac jakiś programik zmieniający IP zeby oszukać serwer Heja. O ile rzeczywiście Ci je zablokowali . ;)

tutaj wiecej
              • nowy.mielec Re: a jednak..... 01.01.11, 23:25
                Wiesz..... ma to głęboko :)
                I tak jak czytam tamtejsze posty, wątki i komentarze, to nie wiem, czy płakać, czy się śmiać.
                Człowiek czasem za głowę się łapie :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka