Dodaj do ulubionych

zapytanie o WOŚP

04.01.12, 14:03
nie byłem ostatnio w szpitalu na odziale połozniczo-noworodkowym , chyba to jest parter , raczej jak juz to wysiadałem na wyższych pietrach , więc jeśli któryś z forumowiczów ma takie rozeznanie to powiedzcie mi czy na naszych odziałach jest aparatura z WOŚP , ale nie mam na mysli podstawową aparaturę jak wagi do czy proste inkubatory ale bardziej specjalistyczną aparature. Nie żebym był upierdliwy , zawsze co rok daję kilka złotych na orkiestrę ale z tego co pamiętam to Mielec zbiera całkiem dużo kasy w porównaniu z całym podkarpaciem więc uzasadnionym byłoby wiedzieć mi czy ten sprzęt trafia do naszego szpitala.Oczywiście że w Mielcu nie ma specjalistycznego szpitala dla dzieci , najbliższy chyba w Rzeszowie , ale po to chyba istnieje forum by sie zapytać , jesli kogoś uraziłem i podważyłem WOŚP TO NIE BYŁO MOIM ZAMIAREM! Uważam WOŚP za piekną ideę.
Obserwuj wątek
    • kiniak22 Re: zapytanie o WOŚP 05.01.12, 09:55
      przed laty na pewno szpital dostal aparature do badania sluchu u noworodkow bo moje dzieci posiadaja zaswiadczenia z logo tej wlasnie fundacji a czy szpital posiada cos wiecej to nie wiem
    • luzanin Re: zapytanie o WOŚP 06.01.12, 22:03
      www.szpital.mielec.pl/aktualnosci/164-podarunek-od-wosp-pozwoli-znacznie-podniesc-poziom-diagnozowania-dzieci.html
      na innych oddziałach też było widać sprzęt z logo wośp, cieko mi teraz wyliczać bo pamięć słaba a i nazw się nie zna
      zresztą ostatnio większość akcji wośp jest prowadzona dla dzieci i tutaj raczej szpitale specjalistyczne zyskują takie jak prkoćim czy centrum zdrowia dziecka, gdzie każde poważnie chore dziecko może trafić, dlatego myślę, że warto coś dać nawet jak niewiele sprzętu do nas trafi
    • luzanin Re: zapytanie o WOŚP 06.01.12, 22:15
      jeszcze jedno odnnośnie rzeszowa bądź co bądź po sąsiedzku :
      rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,8917942,Co_nam_dala_Orkiestra.html
      ostatnie dwie linijki o szpitalu w mielcu
      • onlymielec Re: zapytanie o WOŚP 09.01.12, 12:15
        faktycznie z WOŚP działa nie tylko dla naszego szpitala , a i pewnie nie wszystko jest nagłaśniane . Bądż co bądż z WOŚP korzystają głównie ośrodki specjalistycnze ale tak naprawdę to korzystają ludzie , dzieci.
        Szkoda że nie było nie zauważyłem w tym roku, jakiegoś wiekszego zgiełku z tym tematem oprócz kwestujących , a i troche baloników jakiegoś banku , młodzież nosiła te gadzety , więc może jednak coś było a ja przegapiłem , dobrze że kwestującą młodzież przegapić nie sposób.
        • combo1978 Re: zapytanie o WOŚP 25.01.12, 19:44
          Mnie tylko denerwuje inna rzecz związana ze sprzętem. Otóż lekarze w ramach wizyt prywatnych zlecają badania na państwowym sprzęcie. Np podczas wizyty mówią pacjentowi "proszę przyjsć do mnie do szpitala to zrobimy badania". Kasują za wizyte 150 PLN i są szczęśliwi.
          Co na to dyrektor szpitala? Pewnie przymyka oko bo nie chce stracić specjalistów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka