Dodaj do ulubionych

tv-video-sat-serwis

IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 14:10
Przestrzegam przed korzystaniem z usług tej firmy, która robi klienta "w
konia".Najpierw jeden Pan oferuje klientowi niską cenę usługi, póżniej przy
przyjęciu sprzętu drugi Pan mówi że koszt będzie zależał od tego co stwierdzi
fachowiec i każe się mu podpisać pokwitowanie z Uwagą *w przypadku odstąpienia
od naprawy naliczany jest koszt ekspertyzy * odbiór sprzętu musi nastąpić do 3
m-cy, po tym terminie serwis zastrzega sobie prawo do sprzedaży sprzętu w celu
pokrycia kosztów.
I teraz wystarczy tylko zawyżyć wartośc usługi o 100% i gość jest
zrobiony "na szaro". Odstąpi od umowy płaci 30,00 zł za nic. Nie odbierze
sprzętu do 3 m-cy firma sprzęt sprzedaję w komisie. Dla ułatwienia komis jest w
tym samym lokalu przy ul. Al. Niepodległości 18 w Mielcu.
Obserwuj wątek
    • Gość: VIPER Re: tv-video-sat-serwis IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.02, 12:59
      „...i każe się mu podpisać pokwitowanie...” buhahaaaa
      To pewnie musiał Panu przystawić spluwę skoro kazali podpisywać
      pokwitowanie:). Jeśli nieodpowiadały warunki można było się przejść do innego
      serwisu- są przecież inne. Wszyscy moi znajomi korzystają z uslug tej firmy i
      są zadowoleni, a Pan by był ustatysfakcjonowany gdyby zrobili za friko Cały
      problem polega na tym, ze jest Pan chyba lekko niezrównoważony psychicznie i
      trzeba się udać do dobrego specjalisty. Ja życzę dużo dużo zdrowia.
      Pozdrowienia:)))))
      • Gość: kazz Re: tv-video-sat-serwis IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 20.05.02, 07:35
        Wydajesz sądy, a nie znasz sprawy albo udajesz. Nie używasz argumentów tylko
        wredne insynuacje. Życzę Ci aby Ciebie tak potraktowano, może Coś zrozumiesz!
        • Gość: Aaron Re: tv-video-sat-serwis kazz IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.05.02, 15:42
          Nie unos sie ,Twoj poprzedni rozmowca to mlody ,zarozumialy i wszystkowiedzacy
          alfa i omega.To o czym piszesz to stare trick popularne we wszystkich
          czesciach swiata oparte na kilku a czasem jednym zdaniu-pulapce.Niektorzy
          Polacy sa dosc prymitywni i stosuja proste i brutalne metody wzbogacania sie i
          dlatego ja osobiscie nie korzystam z zadnych uslug oferowanych przez
          wschodnioeuropejskie firmy.
          • Gość: alukasi Re: tv-video-sat-serwis kazz IP: *.delcom.pl 23.05.02, 14:03
            To się nazywa "frontem do klienta" lub "klient nasz pan" póki nie zapłaci !?!!
          • Gość: viper Re: tv-video-sat-serwis kazz IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 14:13
            Aaron - Ty zes trika pokozol filozofku jeden. Przyznaje jestem młody mam 4
            wiosenki. Wróżka z Wampierzowa umarła to może Ty przejmij profesję - dobry
            jesteś staruszku:))))))
    • Gość: kazz Re: tv-video-sat-serwis IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 08:08
      Gość portalu: kazz napisał(a):

> Przestrzegam przed korzystaniem z usług tej firmy, która robi klienta "w
      > konia".Najpierw jeden Pan oferuje klientowi niską cenę usługi, póżniej przy
      > przyjęciu sprzętu drugi Pan mówi że koszt będzie zależał od tego co stwierdzi
      > fachowiec i każe się mu podpisać pokwitowanie z Uwagą *w przypadku odstąpienia
      >
      > od naprawy naliczany jest koszt ekspertyzy * odbiór sprzętu musi nastąpić do 3
      > m-cy, po tym terminie serwis zastrzega sobie prawo do sprzedaży sprzętu w celu
      >
      > pokrycia kosztów.
      > I teraz wystarczy tylko zawyżyć wartośc usługi o 100% i gość jest
      > zrobiony "na szaro". Odstąpi od umowy płaci 30,00 zł za nic. Nie odbierze
      > sprzętu do 3 m-cy firma sprzęt sprzedaję w komisie. Dla ułatwienia komis jest w
      >
      > tym samym lokalu przy ul. Al. Niepodległości 18 w Mielcu.

• kaluscky Re: tv-video-sat-serwis 21.05.02, 08:24
      to chodzi chyba o eltronik s.c. ?
      • Gość: agnes Re: tv-video-sat-serwis IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 23.05.02, 19:09
        W kodeksie cywilnym art. 385 ze znaczkiem 3 zostały wyszczególnione
        niedozwolone postanowienia umowne w szczególności pkt 16 dotyczy opisanej tu
        sytuacji. Sprawę tą można zgłosić do powiatowego rzecznika ochrony konsumentów
        lub też samemu wystąpić z powództwem o uznanie o uznanie postanowień wzorca
        umowy za niedozwolone patrz kodeks postępowanie cywilnego art 479 ze znaczkiem
        36 - art 479 ze znaczkiem 45.
        Z pewnością należy zwalczać tego typu nieuczciwe postepowanie z konsumentami,
        stwierdzenie że tak już jest do niczego nie prowadzi
    • Gość: zorro Re: tv-video-sat-serwis IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 08:09
      ja zadam 5000 zl od tej firmy na rzecz domu dziecka za straty wynikle przy
      naprawie telewizora, ktora trwa 2 tygodnie
    • Gość: xywka Re: tv-video-sat-serwis IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 20:02
      Kazz-iu. Kiedys naprawialem wieze w rzeszowskim serwisie. Warunki byly
      zblizone z tym ze za odstapienie od naprawy (wiezy nie oplacalo się naprawiac)
      zaplacilem 39,90 ale od samego poczatku liczylem się z tym a Ty tak jak bys się
      urwal z choinki Tak wiec nie narzekaj. Przestaw sie na czas terazniejszy, czasy
      gdzie sie dostawalo za darmo juz się dawno skonczyly. Chcieliscie kapitalizmu
      to go teraz macie.
      • Gość: kazz Re: tv-video-sat-serwis IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 10:12
        Chodzi o to, że przy tej okazji nazwano mnie złodziejem, który wykrada swoją
        własnośc /telewizor/ oraz głupim i niezrównoważonym psychicznie, na to są
        swiadkowie !
    • Gość: Dx2 Re: tv-video-sat-serwis IP: *.sawan.com.pl 10.06.02, 11:00
      Przeczytałem cały wątek i mam wrażenie pomieszania z poplątaniem.
      Kultura osobista i obsługa klienta w wielu firmach i sklepach pozostawia wiele
      do życzenia i pod tym względem nie wygląda to dobrze w Polsce, ale dotyczy to
      nie tylko małych lokalnych firm ale również przedstawicielstw wielkich
      światowych firm. Ja z racji wykonywanej pracy mam doczynienia z serwisami
      takich "malutkich, środkowoeuropejskich" firm jak HP, Compaq, Microsoft i
      wielu podobnych - jakość obsługi i ilość kruczków stosowanych przez nich /od
      żądania oryginalnych opakowań, dostarczania na własny koszt sprzetu do
      Warszawy, itp/ jest jeszcze gorsza. I aby wyprzedzić złośliwe wypowiedzi
      niejakiego Aarona nie jest to pomysł lokalnego kierownictwa tylko przepisy
      korporacyjne.
      A co do warunków - myślę, że są one proste i czytelne. Ja w każdym razie nie
      widzę w nich nic nierozsądnego - chyba że rachunki są brutalnie zawyżane. Ale
      to już nie jest kwestia warunków, tylko zwykłe złodziejstwo. A że za
      znalezienie usterki nawet jeżeli nie naprawiamy sprzętu trzeba płacić? No cóż
      to też kosztuje, jak każda wiedza /ktoś ta pracę musiał wykonać i mu za nią
      zapłacono/.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka