Dodaj do ulubionych

miss mielca

24.01.06, 16:30
Jak kazdej kobiecie i mnie marzy sie korona miss, szkoda że wiek już nie ten,
bo pewnie bym wystartowała. Wiem, wiem wstyd sie przyznać, ale raz sie życie.
To musi byc niezapomniana przygoda. A wy co myślicie na temat wyborów Miss
Mielca, w końcu to już niedługo? Są jakies chętne?
Obserwuj wątek
    • niebieskooka8 Re: miss mielca 25.01.06, 09:19
      Chętne są tylko się boją, wstydzą... Poziom wyborów podnosi się z roku na rok
      ale ciągle nieśmiałość. Te naprawde ładne mają brak pewności siebie, a szkoda
      bo warto. To raczej miłe przeżycie. Myslę, ze gdyby szkoły choć troszkę
      zachęcały, nauczyciele - przeciez to nic złego. To tak fajna zabawa...
    • biankalow Re: miss mielca 25.01.06, 09:47
      powiedzcie mi, "co daje" taki konkurs, takie wybory? samochod, pieniadze? a
      moze protekcje? moze potem taki wazniek z UM bedzie chcial miec taka sexy
      misske jako sekretarke. bo jak przegladalam kiedys korso i widzialam w nim jury
      tego konkursu, to sie zalamalam. starzy, grubi, oslinieni faceci. a potem pewno
      bankiecik, po ktorym nie jeden z nich chcialby odwiezc do domku ulubiona misske
      (ale pewnie nie dali by rady, bo tak sie opija i nawpieprzaja) jaka satysfakcje
      moze dziewczynie dawac pokazywanie sie w stroju kapielowym takim facetom?.
      • kret07 Re: miss mielca 25.01.06, 10:23
        Troche za duzo się naoglądałas filmów.
        Byłas kiedyś na gali wyborów, albo jeszcze inaczej , czy byłas może kiedys za
        kurtyną, może rozmawiałaś z tymi dziewczynami.
        Niektórych to nawet ... a zresztą, bo wyjdzie na to, że przejawiam jakis
        szowinizm
      • cynik13 Re: miss mielca 31.01.06, 08:38
        biankalow napisała:

> potem taki wazniek z UM bedzie chcial miec taka sexy
        > misske jako sekretarke. bo jak przegladalam kiedys korso i widzialam w nim
        jury
        Raczej sekretutkę
    • biankalow Re: miss mielca 25.01.06, 10:00
      moze to i fajna zabawa. i moze dziewczyny, ktore maja "warunki" chca wziac w
      nim udzial, zeby jakos zaczac kariere np. modelki. tylko niech ich mozliwosci
      oceniaja ludzie, ktorzy naprawde sie znaja. czyli nie notable z UM, Starostwa
      itp. ale ludzie z branzy
      • yapkovitz Re: miss mielca 25.01.06, 10:38
        Czy sa w Mielcu ludzie z branzy? Czy tzw branza w Mielcu, to moje byla
        dziewczyna Marta, ktora dawniej przygotowywala kandydatki na misski, uczyla je
        aby sie poprawnie poruszaly po scenie? czy branza to Dorota, ktora w dawnym
        Kokomo robila pokazy mody? jezeli zalozymy ze to jest branza, to jestem za, aby
        te osoby byly w jury konkursu, a nie podstarzale lowelasy, z galopujaca
        nadwaga.
    • biankalow Re: miss mielca 25.01.06, 10:34
      nie wiem o co Ci chodzi krecie. a Ty bywales na takich imprezach? jezeli tak,
      to napisz jak to wyglada. myle sie bardzo? a moze w mielcu byles na wyborach
      miss? poznales jury?
    • niebieskooka8 miss mielca 25.01.06, 10:44
      Byłam i na wyborach i na bankieciku po - czyli miss party. Dziewczyny, które
      brały udział w wyborach bawiły się w swoim towarzystwie, a reszta w swoim. Jest
      to zwykła dyskoteka, tyle, że z udziałem miss-ek. I każdy może na nia przyjść.
      Nie zauwazyłam na niej specjalnego stołu dla jury - czyli ani jadła ani
      napitku.
      A co mają dziewczyny? Satysfakcję? Może i tak. Część z nich ma szansę na
      rozpoczęcie kariery - pod warunkiem, ze naprawde ładne czy fotogeniczne.
      Samochód dostaje się na Miss Polski - czy sądzicie, że na miss Mielca też
      powinien być prezentem? A kto go zasponsoruje w naszym mieście?
      To taki mały wtręt bo widzę jak większość działań podejmowanych w Mielcu przez
      kogokolwiek budzi niechęć, narzekanie, wytykanie błędów...
      A potem słyszymy czy czytamy ...nic sie w Mielcu nie dzieje, co ta młodzież ma
      robić..., nie ma dokąd pójść... Ogólnie wszystko i wszyscy są be.
      • jul.s Re: miss mielca 25.01.06, 11:08

..wybory miss mielca .. i każde inne wybory miss
        -to rzecz z najgorszych wzorów pop-kultury tej rodem z niemiec i usa --> toć to
        z natury rzeczy niegustowne --> nawet prymitywne

-nawet wybory światowe czy krajowe są obsługiwane zawsze przez drugi garnitur
        artystów chałturników

-czy pokazywanie się na scenie w stroju kąpielowym facetom siedzącym w
        garniturach na widowni może być gustowne - to nie ma nic wspólnego z dobrym
        wychowaniem

-brawo bianka ten pasus o bankiecie i obślinionych krawaciarzach był świetny
        "-czapki z głów-"

-ten który bierze udział w takiej imprezie jako organizator czy uczestnik nie
        ma "klasy"!!

"..-ludzie to kupią
        ludzie to złupią
        byle na chama
        byle tanio byle głupio.." .....julek.......
    • ispaniola Re: miss mielca 25.01.06, 10:54
      No to chyba jestem jakaś dziwna, bo się tam w życiu nie marzyła korona. No,
      może kiedy byłam malutka, korona królowej, ale nie piękności. Wręcz tego typu
      konkursy wydawały mi sie zawsze żenujące i dziwne. O co w nich chodzi?
      Przechadzają się, momentami gołe, babki po wybiegu a na ich pośladki gapią sie
      zaślinieni jurorzy. I co z tego? Dostanie samochód, owszem fajnie, ale w sumie
      sponsorzy łaski nie robią, bo się faceci napatrzyli, że hej, coś się babeczkom
      nalezy. I wcale nie wygrywają najpiękniejsze, bo te często siedzą w domu. Na
      ulicy Mielca czasem widac sliczne dziewczyny, pięknie, zadbane, laski, ale one
      jakoś do konkursu nie idą, a wygrywają nierzadko panie, które nie wyrózniają
      się absolutnie niczym, ewentualnie zupełnym brakiem...Mniejsza z tym. Niech
      każdy robi co chce, skoro konkurs je bawi, to co tam, niech się bawią!
      ostatecznie to nie przestepstwo.
      • agajac Re: miss mielca 25.01.06, 11:21
        Ależ marudzicie - przecież każda Miss marzy o tym, by studiować archeologię
        śródziemnomorską ewentualnie hinduistykę. A potem będzie organizować akcje
        dokarmiania głodujących dzieci w Etiopii, będzie pomagać opozycjonistom
        tybetańskim uciśnionym przez chińskiego okupanta. No i w ogóle każdej miss,
        nawet takiej mieleckiej miss, bliska jest troska o zbawienie świata! A to na
        pewno nie wszystko!!! I o to w tym wszystkim chodzi!
        :)
        • jul.s Re: miss mielca 25.01.06, 11:55
          ..aga...brawo jesteś jak zdrowie!!!!!!!

..julekteżzbawiciel..
          • ispaniola Re: miss mielca 25.01.06, 11:59
            Ja też sie usmiechnęłam, oj tak, tak, aga, co racja to racja ;;;)))
    • sznapa Re: miss mielca 25.01.06, 11:13
      zastanawiam sie co napisać, tyle mam mysli w glowie... Przede wszystkim wydaje
      mi sie, że ludzie źle oceniają dziewczyny, które startują w wyborach. Myślą o
      nich, że są głupie bo walczą o koronę, a jaśli to jest ich marzenie, jakiś cel
      który pragną osiągnąć. NIkt z was nie walczy o swoje marzenia, o cele? NIkomu z
      was te wasze marzenia nie wydają się najważniejsze na świecie bo są wasze?
      Dlaczego ktos może marzyć o dobrym samochodzie, wycieczce w egzotyczne kraje, a
      kobiecie nie wolno marzyć o koronie miss? Bo co? Bo chodzi o wygląd? Ludzie
      przecież większość z nas ocenia innych na podstawie wyglada, dostajemy prace na
      podstawie wygladu? Zawsze tak bylo i bedzie, nie ma co ukrywac więc dlaczego
      tak źle oceniacie konkursy piekności i dziewczyny, które biorą w nich udział. A
      swoją drogą dziewczyny, jeśli maja ochotę na udział w wyborach, to
      powinny "olać" za przeproszeniem zdanie innych. Nie ważne kto i co daje, ważne
      że spełniły swoje pragnienia.
      • ispaniola Re: miss mielca 25.01.06, 11:20
        Cóż, ostatnie zdania są bardzo mądre: jeśli ktoś marzy o koronie miss to niech
        o nią walczy. Nic nie poradze na to, że nie umiem cenić konkursów piekności, że
        nie jestem w stanie się na nich skupic, że mnie nie wciągają, a wręcz
        przeciwnie. Ale to wcale nie znaczy, że uważam, iż powinno się je zliwidować
        czy wytykac placami dziewczyny, które w nich startują. Nie. Masz rację: niech
        każdy walczy o spełnienia własnych marzeń i będzie dobrze. A kto, jakie ma
        marzenia to inna sprawa. Ma, jakie ma i tyle. Marzeń się nie wybiera, same się
        rodzą. Powodzenia! Jesli chcesz korony - walcz o nią. Ja Ci kibicuję, bo
        przecież do zmiany marzeń Cię nie bedę namawiać heheh.
        • sznapa Re: miss mielca 25.01.06, 14:45
          niestey mój wiek - nawiasem mówiąc lub pisząc jak kto woli stara nie jestem, bo
          27 lat, to znowu nie tak dużo:)) - nie pozwala na udział w takim konkursie. No
          właśnie, a dlaczego kandydatki mają mieć do 25 lat? Po 25 nie ma pieknych
          kobiet? O nie! Niech ktoś zorganizuje konkurs dla pieknych, wykształconych,
          dojrzałych kobiet po 25:)))))
    • biankalow Re: miss mielca 25.01.06, 12:04
      ja jestem chetna !!!! ale ze swoja aparycja moglabym tam chyba sprzatac :))))
    • ziutka_wszechmogaca Re: miss mielca 30.01.06, 22:30
      Gdyby w wyborach miss nie dawali żadnych nagród to pewnie żadna dziewczyna by
      sie nie zgłosiła :)

p.s. wybory 11 lutego!
    • biankalow Re: miss mielca 31.01.06, 07:00
      a jakie sa nagrody? ktos wie?
    • cynik13 Re: miss mielca 31.01.06, 08:36
      Musisz wiedzieć komu się podłożyć, tzn jakiemu facetowi w wieku prostatowym
      • sznapa Re: miss mielca 31.01.06, 09:01
        typowy meski prostak z ciebie "cynik". wstydziłbyś sie takie głupoty o
        dziewczynach, któych nie znasz wypisywać. to ta jakbym ja nazwałą cię grubym,
        łysym idiota!!!!!!!!!!!!!!!!! a nwet cie nie widzialam. szkoda mi takich ludzi
        jak ty.
    • cynik13 Re: miss mielca 02.02.06, 08:15
      Bardzo fajna zabawa. Jakiś enwestor może ci zaproponować sponsoring.
      • yapkovitz Re: miss mielca 02.02.06, 09:40
        Bardzo proste pojmowanie swiata, ze uroda kobiety od razu skazuje ja na opinie
        iz jest "puszczalska". Nie pomysli jeden duren z drugim, ze kiedys ich kobieta
        moze wystartowac w takim konkursie, i czy bedzie im milo slyszec takie opinie
        na temat ich narzeczonych czy tez corek.
    • ziutka_wszechmogaca Re: miss mielca 02.02.06, 22:36
      widzieliście tegoroczne kandydatki do tytułu Miss? Która Waszym zdaniem
      najpiękniejsza? :)
      • agajac Re: miss mielca 02.02.06, 23:26
        A gdzie je można zobaczyć?
        • sznapa Re: miss mielca 03.02.06, 09:38
          na stronie Korso www.korso.pl
    • mani1 Re: miss mielca 03.02.06, 10:09
      Cóż niektóre kandydatki chyba nie mają lustra w domu...
      • agajac Re: miss mielca 03.02.06, 12:34
        Nie rozumiem jak można prezentować zdjęcia z pryszczami, ze zmarszczkami, które
        powstają na skutek nienaturalnego odwrócenia głowy, z biżuterią, która nie
        pasuje do niczego. Sorry, ale to jakaś obciachowa amatorszczyzna jest. Czy w
        mielcu nie wizażystki, stylistki, które by coś zrobiły z tymi dziewczynami?
        Zdjęcia fatalne, brak retuszu, okropne światło. Dziewczyny powinny oskarżyć
        fotografa, że przedstawił je w niekorzystny sposób.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka