Dodaj do ulubionych

Zamiast slow [*]

29.01.06, 14:18
Zapalmy swieczke ku czci Tych, ktorzy zgineli w tragedii [*]
Obserwuj wątek
    • mmeva Re: Zamiast slow [*] 29.01.06, 14:49
      [*]
    • gslawik Re: Zamiast slow [*] 29.01.06, 20:08
      [*]
      • absit Re: Zamiast slow [*] 29.01.06, 20:24

[*]
    • absit Re: Zamiast slow [*] 29.01.06, 21:07

właśnie się dowiedziałam, że zginęło tam 5 osób z rodziny żony mojego znajomego :( wyobrazacie sobie coś takiego??? jest mi smutno... a przecież nie znam tych osób... codziennie na świecie ginie tylu ludzi i właściwie nigdy się nad tym głębiej nie zastanawiamy... dopiero tragedie na taką skalę i do tego "na naszym podwórku" skłaniają ludzi do refleksji...dobre i to
    • awz3 Re: Zamiast slow [*] 29.01.06, 21:27
      Przyłączam się do kondolencji. Proszę wytłumaczcie mi 2 rzeczy. Wg IMGW
      najwyższy poziom śniegu w styczniu w Katowicach wynosił 37 cm. Pan Polaczek
      twierdzi że było go 50 cm, po 2 wg. wystawców już w ubiegłym roku sygnalizowano
      organizatorom przeciękający dach, jak na 6-letnią budowlę to jest to trochę
      żałosne.Dzięki Ps. Moim zdaniem za tą tragedię odpowiedzialni są posłowie
      wszystkich parti ponieważ żaden z nich nie odważył się wnieść nowelizacji
      ustawy która nałożyłaby obowiazek usuwania śniegu nie tylko z chodników, a ci
      którzy w portalach zwalają winę tylko na jedną stronę są śmierdzącymi hienami
      awz3
      • agajac Re: Zamiast slow [*] 29.01.06, 22:16
        37 cm to najwyższy poziom opadów, ale o ile sie orientuję to tej zimy śnieg
        sypał kilka razy. Suma opadów mogła nawet przewyższyć 50 cm. Winien jest przede
        wszystkim zarządca budynku, a nie posłowie. I choć tak myslę, to nie czuję się w
        żaden sposób śmierdzącą hieną. Nie wszystko, nie każde zachowanie musi być
        regulowane drobiazgową ustawą, bo istnieje jeszcze ciągle coś takiego jak zdrowy
        rozsądek. Problem tylko w tym, że to towar deficytowy.
        • awz3 Re: Zamiast slow [*] 30.01.06, 00:17
          37cm to nie był jednorazowy opad tylko suma a tak na marginesie, jak
          przeglądałem opady na stronie IMGW to Katowice nie wliczając ośrodków
          narciarskich miały w styczniu najwięcej śniegu. Przepraszam za śmierdzące,
          niech zostanie hieny. Co do zdrowego rozsądku to nie jest drobiazg a będzie tak
          jak mówił dziś jeden z rozmówców w TVN 24 jak to dziś w dniu intensywnych
          konroli sprzątając śnieg na hipermarkecie miał tylko robotę odwalić
          symbolicznie ponieważ biedny właściciel nie miał na więcej pieniążków. Życzę
          takiemu gnojowi żeby został w samych skarpetkach. Pozdrawiam z Koszalina
          • awz3 Re: Zamiast slow [*] 30.01.06, 01:43
            PS. Rozbawił mnie dziennikarz TVN 24 który analizując zdjęcie hali targowej
            zrobione tuż przed tą katastrofą ( z hotelu oddalonego kilkaset metrów od hali )
            oznajmił podniosłym głosem że gdyby był usunięty śnieg to byłyby widoczne ślady
            butów na dachu. Chłop ma lepszy wzrok od sokoła, marnuje się w telewizji.
            • malkontent_jeden Re: Zamiast slow [*] 30.01.06, 02:22
              Mnie wqrwił nawiedzony hodowca gołębi z Tarnowa, który zakupił tonę latarek dla
              Policji w pobliskim nieistniejącym markecie. Jestem przekonany, że wqrwi mnie
              jeszcze kilkuset nowoodkrytych domorosłych ekspertów budowlano-
              katastrofalnych. Wszystko po to, żeby w jakikolwiek sposób zaistnieć.
    • ispaniola Re: Zamiast slow [*] 30.01.06, 08:07
      [***]
      :((((((((((((
    • aganie5 Re: Zamiast slow [*] 30.01.06, 08:47
      A ja zwróciłam uwagę na zdziwienie ministra zdrowia: jak to? nie ma ustawy i
      wszystko działa? wszyscy wiedzą co mają zrobić? Oczywiście panie ministrze
      wiedzą, po raz kolejny okazało się że państwo nie jest nam do niczego potrzebne.
      Najważniejsze żeby nie przeszkadzało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka