Dodaj do ulubionych

ferie zimowe

08.02.06, 23:31
Czy ktos na forum zauważył , ze sie konczą szkolne ferie zimowe, przynajmniej te w podkarpackim?
Obserwuj wątek
    • no-surprises Re: ferie zimowe 09.02.06, 11:56
      Nie da się ukryć :(
      • absit Re: ferie zimowe 09.02.06, 14:26
        i bardzo dobrze!!!! w koncu bede miec kilka godzin spokoju jak dzieciaki pojda do szkoly:)
        • floton Re: ferie zimowe 10.02.06, 07:58
          I jest cała postawa rodzica - jak nauczyciel ma sobie poradzić z 30 takimi dzieciakami, z którymi Ty ( zapewne najwyzej 2-3) - Rodzic masz już dosyc, przez zaledwie 2 tygodnie?
          • yapkovitz Re: ferie zimowe 10.02.06, 08:21
            Nauczyciel to zawod, jak kazdy inny. Kazdy dokonuje wyboru zawodu w sposob
            swiadomy i dobrowolny. Bycie rodzicem, to jest wg. mnie
            najpowazniejszy "zawod".
          • no-surprises Re: ferie zimowe 10.02.06, 09:50
            Ale to nie są nasze dzieci! I nauczyciele doskonale sobie radzą, a te dzieci,
            które sprawiają w szkole kłopoty, w domu przeważnie są aniołkami ;)
            • absit Re: ferie zimowe 10.02.06, 15:22

nie rozumiem narzekan nauczycieli na swoj zawod... do diaska przeciez sami go sobie wybrali!!! A co do dzieci... nauczyciel ma ich kilka godzin dziennie i to przewaznie siedzacych, milczacych ( oj wiem wiem ze rozrabiaja - ale nie zawsze i nie wszytskie) a ja dzieci mam 24 godziny na dobe:)
              • floton Re: ferie zimowe 10.02.06, 20:08
                A kto narzeka - 56 dni urlopu! Nauczyciel ma zawód z wyboru a rodzice mają dzieci z wyboru, siedzące i milczące...., przeważnie, podobnie jak w szkole, te same zresztą, i nie 24 na dobe bo około 6 dziennie sa w szkole, więc 18 w domu, z czego 9 na sen więc tylko 9, z czego 8 rodzic jest w pracy... wobec tego ile to godzin dziennie poświęcamy naszym szkolniakom? I dlaczego jakiś rodzic wczesniej napisał, że cieszy sie z kończących się ferii zimowych?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka