Dodaj do ulubionych

szukam wspólnika

04.04.06, 10:40
Mam trochę kapitału, jestem dyspozycyjny i chętny do pracy. Chciałbym wejść w
jakiś biznes, spółkę czy współpracę. Interesuje mnie każda branża na terenie
woj. podkarpackiego i ościennych

box31@gazeta.pl

Obserwuj wątek
    • kierowcaq1 Re: szukam wspólnika 04.04.06, 11:13
      Napewno nie wchodż do Mielca. To miasto umiera. Staje sie miestem dla emerytów i rencistów. Liczba ludności spadła z 65000 do 61000. Młodzi wyjeżdżają do większych miast poniważ nie me perspektyw dla rozwoju miasta i panuje duże bezrobocie. Ze starymi ciężko się robi interesy poniwaz za nim cos zrobią chcą w łapę albo miez jakieś układy dla znajomych. TO miasto umiera. Sam myslałem o założeniu własnego intersu ale nie w Mielcu.
      • nina_love Re: szukam wspólnika 04.04.06, 11:15
        Hm ... chyba rzeczywiście umiera. A może to preludium do odnowy ???
        • yapkovitz Re: szukam wspólnika 04.04.06, 13:42
          Umiera? Moja rodzina ma firme w Mielcu, znajomi zakladaja firmy, buduja domy,
          chyba nie jest tak zle?
          • box31 Re: szukam wspólnika 04.04.06, 15:03
            Tylko skąd są te pałace, bryki, tłumy w marketach, korki. Myślę, że biznes to
            kwestia odpowiedniego pomysłu.
            • kierowcaq1 Re: szukam wspólnika 04.04.06, 17:16
              box31 napisała:

> Tylko skąd są te pałace, bryki, tłumy w marketach, korki. Myślę, że biznes to
              > kwestia odpowiedniego pomysłu.

Ale również łapóweczek, załatwiań dla rodziny królika itd... Jak nie masz dobrych znajomości, to dobrego interesu nie zrobisz. Mały interes zawsze możesz rozpocząć.
              • dziunek7 Re: szukam wspólnika 04.04.06, 18:03
                Kierowcaq1 napisał "Ale również łapóweczek, załatwiań dla rodziny królika
                itd" mam pytanie : komu dałes ostatnio łapówkę? i u kogo trzeba mieć znajomości
                aby zrobić duży interes? I co dla ciebie duży interes?: duży zysk z przekrętem
                czy dużo roboty?
                • box31 Re: szukam wspólnika 09.04.06, 16:11
                  Coś cienko z tymi pomysłami. Czyżby w Mielcu już wszystko było? Może jakieś
                  usługi nietypowe?
                  • jul.s Re: szukam wspólnika 09.04.06, 19:04

....a dlaczego Ty przymujesz postawę "przepytywacza" i "oceniacza" mielczan ??

..kto Ci dał do tego prawo !!!! ..co z Ciebie za "biznesmen" ..u kogo szukasz
                    pomocy ? ..to jest Twoja sprawa co wybierzesz ...badania marketingowe zrób
                    sam , na własną odpowiedzialność ...więcej szacunku

...jeżeli tak zaczynasz swój biznes to zmykaj z tej prowincji ,- nie wiesz
                    jeszcze że interesy robi się na zachód od Wisły !!!!!

...jesteś wolny !!!!!w mielcu jesteś z Twoim "podejściem" do tego rynku niemile
                    widziany .. bez Ciebie sobie dobrze radzimy.

.....julekpatriotalokalny...
                    • malkontent_jeden Łomatkobosko... 09.04.06, 23:59
                      Chyba świąteczne jajko julkowi zaszkodziło. Sfermentowane, cy co?
                      • jul.s Re: Łomatkobosko... 10.04.06, 11:15
                        ..malkontencie --przeczytaj jak gość pisze ...stawia się "ponad" i jeszcze
                        rozlicza ze nikt nie proponuje mu niczego ...podoba Ci się takie prowadzenie
                        biznesu ..zastanów się ...obiektywnie ...nie zakładaj że nigdy nie mam racji !!
                        .poczytaj uważnie tekst gościa ...julek..
                        • juls.s Re: Łomatkobosko... 10.04.06, 12:28
                          Juls ty jesteś naprawdę idiotą. Wybacz ale muszę to powiedzieć. Proszę cię przestań pisać te kropki przed zdaniami. Powiedz mi masz jakieś problemy z odróżnianiem zdań? Nadajesz się do KORSo idź tam bo tam takich świrów potrzebują.
                          • jul.s Re: Łomatkobosko... 10.04.06, 13:50
                            ...do gościa co się "podszywa"

...drogi nieprzyjacielu zmień login to pogadamy

...puki co jesteś "na aucie"

....julek...jul.s....nie juls.s --NIE MYLIĆ !!!!!
                        • malkontent_jeden Re: Łomatkobosko... 10.04.06, 15:44
                          Nie wyczytałem w postach tego gościa NIC z rzeczy które mu imputujesz, julku.
                          • jul.s Re: Łomatkobosko... 10.04.06, 21:12
                            ...na rany koguta !!malkontencie czytaj .--> gość pisze do mielczan -->

< Coś cienko z tymi pomysłami. Czyżby w Mielcu już wszystko było? Może jakieś
                            usługi nietypowe? >

..nie widzisz w tym występowania z piedestału , - co najmniej wysokiego na 100
                            cm . -->a my maluczcy na dole ??

..jesteś samodzielny ? prowadzisz swój interes ..jeżeli tak to zrozumiesz
                            jezeli nie -> to faktycznie możesz mieć trudność za zrozumieniem mojej postawy -

..pozdrawiam julek ...
                            • agajac Re: Łomatkobosko... 10.04.06, 22:42
                              Zgadzam sie z Julkiem (tym prawdziwym). Jak chcę zrobić interes to mam najpierw
                              pomysł i wiem z kim chce lub nie chcę go realizoać... a nie wrzucam do internetu
                              ofertę bez pokrycia jeszcze domagając się żywego nią zainteresowania... Taka
                              postawa już na starcie skreśla gościa jako wspólnika.
                              Pozdrawiam
                              J.
                              • box31 Re: Łomatkobosko... 11.04.06, 00:03
                                A niby jak mają się dogadać ludzie jesli jeden ma pomysł a drugi kapitał?
                                • jul.s Re: Łomatkobosko... 11.04.06, 14:37
                                  ...do pudełka 31..

...dogadują się ale gdy sa dla siebie uprzejmi , otwarci ,uczciwi i traktują
                                  drugą stronę po partnersku !!!!

...dla mielca pomysł .. to zawsze piszę sklep - serwis narciarsko - rowerowy ,
                                  jest jeden średni i zaczyna "mu" się przewracać w głowie --dlatego jestem
                                  pewien sukcesu dla tego rodzaju działalności w mielcu

..dobre rzetelne prywatne czyli tanie biuro turystyczne --> 100% sukcesu

...pozdrawiam ....mielec to miasto z przyszłością !!!!
                                  • box31 Re: Łomatkobosko... 11.04.06, 21:34
                                    A może jakieś uzasadnienie? Biur turystycznych i sklepów rowerowych jest cała
                                    masa w Mielcu.
                                    • box31 Re: Łomatkobosko... 13.04.06, 11:26
                                      i co i koniec?
                                      • kotolotka Re: Łomatkobosko... 13.04.06, 12:38
                                        Drogi boxie31

żeby zaistnieć w biznesie trzeba mieć chociaż trochę wyobraźni większej niż
                                        orzeszek laskowy. Proponuję ci zainwestować w obligacje państwowe lub fundusze
                                        inwestycyjny. W tym przypadku nikomu nie trzeba dawać łapówek i nie wysilać się
                                        za bardzo.
                                        • box31 Re: Łomatkobosko... 13.04.06, 17:19
                                          Już inwestuję ale chcę mieć wiecej niż kilkanaście procent rocznie.
                                          • dziunek7 Re: Łomatkobosko... 13.04.06, 19:44
                                            Box napisał: Już inwestuję ale chcę mieć wiecej niż kilkanaście procent
                                            rocznie. zachłanny jesteś. Podobno sie sprawdza taki numer:Daj nadpłatę
                                            podatku dochodowego do Urzędu Skarbowego a za dwa lata żądaj zwrotu z
                                            odsetkami. Masa kasy i bez łapówki. Serio
                                            • box31 Re: Łomatkobosko... 14.04.06, 10:22
                                              To są stare, znane numery ale ja nie chcę się w detal bawić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka