box31 04.04.06, 10:40 Mam trochę kapitału, jestem dyspozycyjny i chętny do pracy. Chciałbym wejść w jakiś biznes, spółkę czy współpracę. Interesuje mnie każda branża na terenie woj. podkarpackiego i ościennych box31@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kierowcaq1 Re: szukam wspólnika 04.04.06, 11:13 Napewno nie wchodż do Mielca. To miasto umiera. Staje sie miestem dla emerytów i rencistów. Liczba ludności spadła z 65000 do 61000. Młodzi wyjeżdżają do większych miast poniważ nie me perspektyw dla rozwoju miasta i panuje duże bezrobocie. Ze starymi ciężko się robi interesy poniwaz za nim cos zrobią chcą w łapę albo miez jakieś układy dla znajomych. TO miasto umiera. Sam myslałem o założeniu własnego intersu ale nie w Mielcu. Odpowiedz Link Zgłoś
nina_love Re: szukam wspólnika 04.04.06, 11:15 Hm ... chyba rzeczywiście umiera. A może to preludium do odnowy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: szukam wspólnika 04.04.06, 13:42 Umiera? Moja rodzina ma firme w Mielcu, znajomi zakladaja firmy, buduja domy, chyba nie jest tak zle? Odpowiedz Link Zgłoś
box31 Re: szukam wspólnika 04.04.06, 15:03 Tylko skąd są te pałace, bryki, tłumy w marketach, korki. Myślę, że biznes to kwestia odpowiedniego pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
kierowcaq1 Re: szukam wspólnika 04.04.06, 17:16 box31 napisała: > Tylko skąd są te pałace, bryki, tłumy w marketach, korki. Myślę, że biznes to > kwestia odpowiedniego pomysłu. Ale również łapóweczek, załatwiań dla rodziny królika itd... Jak nie masz dobrych znajomości, to dobrego interesu nie zrobisz. Mały interes zawsze możesz rozpocząć. Odpowiedz Link Zgłoś
dziunek7 Re: szukam wspólnika 04.04.06, 18:03 Kierowcaq1 napisał "Ale również łapóweczek, załatwiań dla rodziny królika itd" mam pytanie : komu dałes ostatnio łapówkę? i u kogo trzeba mieć znajomości aby zrobić duży interes? I co dla ciebie duży interes?: duży zysk z przekrętem czy dużo roboty? Odpowiedz Link Zgłoś
box31 Re: szukam wspólnika 09.04.06, 16:11 Coś cienko z tymi pomysłami. Czyżby w Mielcu już wszystko było? Może jakieś usługi nietypowe? Odpowiedz Link Zgłoś
jul.s Re: szukam wspólnika 09.04.06, 19:04 ....a dlaczego Ty przymujesz postawę "przepytywacza" i "oceniacza" mielczan ?? ..kto Ci dał do tego prawo !!!! ..co z Ciebie za "biznesmen" ..u kogo szukasz pomocy ? ..to jest Twoja sprawa co wybierzesz ...badania marketingowe zrób sam , na własną odpowiedzialność ...więcej szacunku ...jeżeli tak zaczynasz swój biznes to zmykaj z tej prowincji ,- nie wiesz jeszcze że interesy robi się na zachód od Wisły !!!!! ...jesteś wolny !!!!!w mielcu jesteś z Twoim "podejściem" do tego rynku niemile widziany .. bez Ciebie sobie dobrze radzimy. .....julekpatriotalokalny... Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_jeden Łomatkobosko... 09.04.06, 23:59 Chyba świąteczne jajko julkowi zaszkodziło. Sfermentowane, cy co? Odpowiedz Link Zgłoś
jul.s Re: Łomatkobosko... 10.04.06, 11:15 ..malkontencie --przeczytaj jak gość pisze ...stawia się "ponad" i jeszcze rozlicza ze nikt nie proponuje mu niczego ...podoba Ci się takie prowadzenie biznesu ..zastanów się ...obiektywnie ...nie zakładaj że nigdy nie mam racji !! .poczytaj uważnie tekst gościa ...julek.. Odpowiedz Link Zgłoś
juls.s Re: Łomatkobosko... 10.04.06, 12:28 Juls ty jesteś naprawdę idiotą. Wybacz ale muszę to powiedzieć. Proszę cię przestań pisać te kropki przed zdaniami. Powiedz mi masz jakieś problemy z odróżnianiem zdań? Nadajesz się do KORSo idź tam bo tam takich świrów potrzebują. Odpowiedz Link Zgłoś
jul.s Re: Łomatkobosko... 10.04.06, 13:50 ...do gościa co się "podszywa" ...drogi nieprzyjacielu zmień login to pogadamy ...puki co jesteś "na aucie" ....julek...jul.s....nie juls.s --NIE MYLIĆ !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_jeden Re: Łomatkobosko... 10.04.06, 15:44 Nie wyczytałem w postach tego gościa NIC z rzeczy które mu imputujesz, julku. Odpowiedz Link Zgłoś
jul.s Re: Łomatkobosko... 10.04.06, 21:12 ...na rany koguta !!malkontencie czytaj .--> gość pisze do mielczan --> < Coś cienko z tymi pomysłami. Czyżby w Mielcu już wszystko było? Może jakieś usługi nietypowe? > ..nie widzisz w tym występowania z piedestału , - co najmniej wysokiego na 100 cm . -->a my maluczcy na dole ?? ..jesteś samodzielny ? prowadzisz swój interes ..jeżeli tak to zrozumiesz jezeli nie -> to faktycznie możesz mieć trudność za zrozumieniem mojej postawy - ..pozdrawiam julek ... Odpowiedz Link Zgłoś
agajac Re: Łomatkobosko... 10.04.06, 22:42 Zgadzam sie z Julkiem (tym prawdziwym). Jak chcę zrobić interes to mam najpierw pomysł i wiem z kim chce lub nie chcę go realizoać... a nie wrzucam do internetu ofertę bez pokrycia jeszcze domagając się żywego nią zainteresowania... Taka postawa już na starcie skreśla gościa jako wspólnika. Pozdrawiam J. Odpowiedz Link Zgłoś
box31 Re: Łomatkobosko... 11.04.06, 00:03 A niby jak mają się dogadać ludzie jesli jeden ma pomysł a drugi kapitał? Odpowiedz Link Zgłoś
jul.s Re: Łomatkobosko... 11.04.06, 14:37 ...do pudełka 31.. ...dogadują się ale gdy sa dla siebie uprzejmi , otwarci ,uczciwi i traktują drugą stronę po partnersku !!!! ...dla mielca pomysł .. to zawsze piszę sklep - serwis narciarsko - rowerowy , jest jeden średni i zaczyna "mu" się przewracać w głowie --dlatego jestem pewien sukcesu dla tego rodzaju działalności w mielcu ..dobre rzetelne prywatne czyli tanie biuro turystyczne --> 100% sukcesu ...pozdrawiam ....mielec to miasto z przyszłością !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
box31 Re: Łomatkobosko... 11.04.06, 21:34 A może jakieś uzasadnienie? Biur turystycznych i sklepów rowerowych jest cała masa w Mielcu. Odpowiedz Link Zgłoś
kotolotka Re: Łomatkobosko... 13.04.06, 12:38 Drogi boxie31 żeby zaistnieć w biznesie trzeba mieć chociaż trochę wyobraźni większej niż orzeszek laskowy. Proponuję ci zainwestować w obligacje państwowe lub fundusze inwestycyjny. W tym przypadku nikomu nie trzeba dawać łapówek i nie wysilać się za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
box31 Re: Łomatkobosko... 13.04.06, 17:19 Już inwestuję ale chcę mieć wiecej niż kilkanaście procent rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziunek7 Re: Łomatkobosko... 13.04.06, 19:44 Box napisał: Już inwestuję ale chcę mieć wiecej niż kilkanaście procent rocznie. zachłanny jesteś. Podobno sie sprawdza taki numer:Daj nadpłatę podatku dochodowego do Urzędu Skarbowego a za dwa lata żądaj zwrotu z odsetkami. Masa kasy i bez łapówki. Serio Odpowiedz Link Zgłoś
box31 Re: Łomatkobosko... 14.04.06, 10:22 To są stare, znane numery ale ja nie chcę się w detal bawić Odpowiedz Link Zgłoś