Dodaj do ulubionych

Chodorowski kontra Fundacja Zauchy

IP: *.czajen.pl 17.03.03, 20:05
Po ostatnim ataku prezydenta miasta na Fundację Zauchy, której to dyrektor
usiłował zorganizować koncert z Kubą Wojewódzkim, nasuwają się pewne smutne
refleksje. Rozumiem, że dyrektor tej fundacji nie jest chodzacym ideałem,
niemniej - co tu dużo mówić - jeżeli coś organizuje w Stalowej Woli czy
Rzeszowie, zwykle mu to wychodzi. W Mielcu - nigdy. Każda impreza jest
wściekle torpedowana - z wykorzystaniem szkół (w których natychmiast szkaluje
się dyrektora fundacji), policji i prasy. Nie wiem, co pan Chodorowski ma do
Jasia Kiełba (może jakieś osobiste porachunki?), niemniej sposoby, jakie
stosuje, by go wdeptać w ziemię, muszą budzić zastrzeżenia i sprzeciw.
Tak nie wolno, panie prezydencie!
Przez ostatnie lata systematycznie niszczono w Mielcu przejawy oddolnych
inicjatyw kulturalnych, ale czyniono to "w białych rękawiczkach" i raczej
oględnie. Teraz urządza się hałaśliwe zaciekłe polowania z wykorzystaniem
wszelkich możliwych psów gończych. To jakaś totalna paranoja...
Obserwuj wątek
    • Gość: abcio Re: Chodorowski kontra Fundacja Zauchy IP: *.Smoczka.ptc.pl 17.03.03, 21:30
      A może jest trochę inaczej?
      W Mielcu monopol (?) na organizację koncertów mają trzy osoby(?): W.Wałek,
      Radio Puls (?) i J.Tejchma czyli SCK. Dawniej jeszcze imprezy w Mielcu robił
      E.Małek, ale z powodów zapewne takich jak J.Kiełb takich koncertów już w Mielcu
      nie robi.
      Raczej nie mieszałbym do tego Chodorowskiego, bo jemu po zwycięstwie wyborczym
      najwyraźniej wszystko zwisa - nigdzie go nie widać, nigdzie nie bywa...
      Nagonkę na J.Kiełbia i koncert Idoli rozpoczął Janusz Mazurek w Supernowościach
      (pracuje też w radio Puls), potem za nim powtórzyli prawie jednym echem (poza
      Wizjerem) inni z tego samego kręgu towarzyskiego.
      I po koncercie...
      Co nie zmienia faktu, że Jasiu rzeczywiście nie miał ani stosownych uzgodnień
      ani pozwoleń...
      • Gość: tomek Re: Chodorowski kontra Fundacja Zauchy IP: 80.244.139.* 18.03.03, 21:56
        buaaaaaaaahahahahaha buaaaaaaaaahaaaaaa ahaahahahahabuaaaaaa
        Znacie Janka K?
        buaaaaahaaaahahaaa
        Oj biedacy!
        zanim cos napiszecie dowiedzcie sie co za jeden
        • Gość: tatu Re: Chodorowski kontra Fundacja Zauchy IP: *.czajen.pl 18.03.03, 23:20
          Gość portalu: tomek napisał(a):

> buaaaaaaaahahahahaha buaaaaaaaaahaaaaaa ahaahahahahabuaaaaaa
          > Znacie Janka K?
          > buaaaaahaaaahahaaa
          > Oj biedacy!
          > zanim cos napiszecie dowiedzcie sie co za jeden

Takiś cwany? buaaaaaaaahahahahaha
          Nie baw się w prześmiewcę, tylko napisz jasno, o co ci chodzi...
          buaaaaaaaaahaaaaaa
          Bo się zaczniemy śmiać z ciebie...
          buaaaaaaaaahaaaaaa
      • Gość: zoff Re: Chodorowski kontra Fundacja Zauchy IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 20.03.03, 18:23
        Kochani
        jeżeli tacy "animatorzy" jak J.Kiełb są czołowymi organizatorami życia
        kulturalnego w Mielcu to głębokie wyrazy współczucia.W Tarnobrzegu pewnie
        więcej już się nie pokaże.
        • Gość: tomek Re: Chodorowski kontra Fundacja Zauchy IP: *.mielec.pl / 192.168.15.* 21.03.03, 08:46
          nie mów hop!
    • janeczek.b Re: Chodorowski kontra Fundacja Zauchy 20.03.03, 15:11
      Aby wygrac w Totka nalezy wyslac kupon.
      By zorganizowac koncert nalezy wystapic o zgodę. Jasiu Kielb o takową nie
      wystapil.
      Moze uwaza ze jako czlonek Samoobrony nie musi przestrzegac przepisow.
      A prezydent, nie moze ot tak sobie odmowic zgody, na zorganizowanie konceru bo
      odmowe mozna zakarżyc i wtedy sprawa odwoławcza odbywa sie poza Mielcem, gdzie
      juz nikomu nie mozna zarzucic ze nie lubi J. Kielba.
      Tak wiec kto chce moze organizowac koncerty. Ostatnio zrobil to nawet kulejacy
      Puls - wystep Maryli Rodowicz. Koncert artystycznie doskonaly, finansowo klapa.
      Ktos napisal ze E. Malek nie robi juz koncertow, bo jakoby mu nie pozwala się.
      Przecież robi. W pazdzierniku zrobil koncert Golców.
      Wracajac do Jasia Kielba to jakos nie slyszalem o tych Jego sukcesach w
      Rzeszowie i Stalowej Woli.
      • Gość: Obserwator Re: Chodorowski kontra Fundacja Zauchy IP: *.czajen.pl 25.03.03, 22:04
        dość sprytnie są redagowane te notki wyżej, a chodzi w nich o to, aby odwrócić
        uwagę od wrednych metod, ktore stosuje prezydent chodorowski, a skupić ją na
        winnym wszystkiego "głupim jasiu" z malinia...
        panie prezydencie, prawdy nie da się ukryć...
        za długo to trwa, by nawet pana podwładni, zmuszani do wykonywania niemoralnych
        poleceń służbowych, nie mieli pana dość...
        • Gość: Tomek Re: Chodorowski kontra Fundacja Zauchy IP: 80.244.139.* 26.03.03, 08:50
          Ale ty jestes mądry - jak Janek K.
        • Gość: julek Re: Chodorowski kontra Fundacja Zauchy IP: *.czajen.pl 26.03.03, 10:55
          -Panie Obserwatorze -
          ....jeżeli Panu Chodorowski "nacisnął na odcisk" to powiedz Pan o co chodzi a
          nie rozgrywaj Pan swioch spraw "głupim jasiem z malinia" /to Pana słowa/
          czego pan broni - prowincjonalizmu ,prostactwa...... !!!!!!!????????
    • Gość: roz a ja tak z innej beczki..można? IP: *.ds.uj.edu.pl 26.03.03, 11:33
      Czytam i czytam...i naszła mnie taka oto refleksja: jak to jest, że Wy tam w
      Mielcu potraficie tak fajnie ze sobą dyskutować na forum, nota bene licznie
      odwiedzanym, wiecie co się w mieście dzieje, co kto robi, czego nie robi,
      generalnie nie jesteście "bierni", a w Mielcu jakoś nie widać
      jakiegokolwiek "poruszenia" kulturalnego, wieje nudą. Tymczasem w moim mieście,
      znacznie mniejszym od Mielca, ludzi na forum nie widać, wieje nudą, ale za to
      odbywają się całkiem fajne imprezy. Może to nie jest kultura "high", ale coś
      przynajmniej się dzieje. Może lepiej byłoby swoją aktywność "rozciągnąć" także
      poza net, " w teren" i zacząć coś robić, tworzyć takie "obywatelskie"
      społeczeństwo nie tylko w necie, ale i w terenie? Mam nadzieję, że wybaczycie
      mi ten wtręt nieco nie na temat:)Pozdrawiam.
      • Gość: Tomek Re: a ja tak z innej beczki..można? IP: 80.244.139.* 26.03.03, 12:51
        To Twoje miasto to jakie jest?
        Sadzac po adresie IP to chyba Kraków...
        • Gość: roz Tomku! IP: *.ds.uj.edu.pl 26.03.03, 20:47
          Gdybyś uważnie czytał...to spostrzegłbyś, że napisałam, że moje miasto jest
          mniejsze od Mielca. No to chyba sam rozumiesz...że to nie Kraków:) Pozdrawiam.
      • Gość: julek Re: a ja tak z innej beczki..można? IP: *.czajen.pl 26.03.03, 16:48
        - bardzo miły liścik - dzięki - że forum jest fajne /jeżeli takie jest / to też
        o czymś...... świadczy .
        - ale ,ale - .....powiedz coś konkretnego - co to za fajne imprezy , .. może
        coś skopiujemy -
        - wpadaj tu czasem - hey.
        • Gość: roz Julku! IP: *.ds.uj.edu.pl 26.03.03, 20:50
          Widzisz, żyjemy w czasach, że wszystko ma swoją cenę;-) A pomysły zdradzę, jak
          kiedyś będę mieszkać w tym "pięknym" mieście, jakim jest Mielec:-)Pozdrawiam.
    • Gość: Obserwator Re: Chodorowski kontra Fundacja Zauchy IP: *.czajen.pl 26.03.03, 21:21
      Fundacja Promocji Twórców Kultury i Sztuki nie jest - akurat - pierwszą,
      która "poleciała" w Mielcu, bo nie podobała się lokalnym decydentom. Kto jest
      zainteresowany sposobami "wykańczania" podejmujących tutaj oddolnie jakieś
      inicjatywy kulturalne, niech sobie przypomni, co się stało ze
      Stowarzyszeniem "Przyjazna Dłoń" lub ze Stowarzyszeniem Twórców Kultury "Sęk".
      W obu przypadkach posłużono się podobnym środkiem. Wywalono zainteresowanych z
      zajmowanych lokalów.
      Osobny temat, to Towarzystwo Miłośników Ziemi Mieleckiej. Zaczęło się
      rozkręcać, wydawać książki, dofinasowywać mielecjana, ruszył periodyk. No i się
      skończyło. Trzy ostatnie lata to okres wymuszonej odgórnie stagnacji. Cudem
      jest to, że po dłuższej przerwie ukazał się numer "Zapisków Mieleckich". I tak
      dalej, i tak dalej. Teraz zabierają się za Muzeum Regionalne, leci dyrektor,
      potem pewnie pod nóż pójdą biblioteki. Nikt tu nawet wkrótce palcem nie kiwnie
      bez osobistego "błogosławieństwa" prezydenta lub innych, jemu podobnych.
      Sygnalizuję nieledwie niektóre tematy. Ale jest tu w Mielcu wszystko, łącznie
      z "indeksem autorów zakazanych", jak przystało na świetnie się odtwarzający
      system totalitarny...
      • Gość: Tomek Re: Chodorowski kontra Fundacja Zauchy IP: 80.244.139.* 26.03.03, 22:10
        buaaaaaaaahahahahaha buaaaaaaaaahaaaaaa ahaahahahahabuaaaaaa
      • Gość: roz Re: Chodorowski kontra Fundacja Zauchy IP: *.ds.uj.edu.pl 27.03.03, 19:20
        "Zapiski Mieleckie"? Nie wiedziałam, że jeszcze coś poza "Rocznikiem
        Mieleckim", zresztą na dobrym poziomie, ukazuje się w Mielcu. No no, dwa
        periodyki...
        • Gość: ops... Re: Chodorowski kontra Fundacja Zauchy IP: *.czajen.pl 01.04.03, 19:52
          Gość portalu: roz napisał(a):

> "Zapiski Mieleckie"? Nie wiedziałam, że jeszcze coś poza "Rocznikiem
          > Mieleckim", zresztą na dobrym poziomie, ukazuje się w Mielcu. No no, dwa
          > periodyki...

"na dobrym poziomie"?
          to jakaś krypto-reklama?
    • janeczek.b Re: Chodorowski kontra Fundacja Zauchy 28.03.03, 14:45
      jeszcze raz przypominam. nawet jesli, jak pisza niektorzy, prezydent
      Chodorowski, zmuszal urzednikow by robili obstrukcje J. Kiełbowi, to ich
      decyzja nie jest osteczna i mozna sie od niej odwolac.
      Wiec prosze nie pisac ze J. Kiełb jest niszczony, bo to nie jest prawda.
    • Gość: Mielczanin Re: Chodorowski kontra Fundacja Zauchy IP: *.Zygm-Dabr.Smoczka.ptc.pl 06.04.03, 21:10
      Wg mnie, Janka K. nie trzeba niszczyć. On już dawno jest zniszczony. Znam tego
      człowieka ponad 20 lat i wiem dużo na jego temat. Jest to człowiek który nie
      zasługuje na żadne zaufanie. To leń który kombinuja jak małym nakładem sił
      zarobić pieniądze. Przed wyborami do parlamentu jeździł za Lepperem i
      organizował mu oprawę kulturalną jego przedwyborczych wystąpień ( jaki poseł
      taka oprawa ). Nie wiem czy ktoś pamięta jak Janek K. po wyborach kręcił się
      koło Leppera ( widziałem kilka razy w TV ). lepper go jednak olał i Janek
      zaczął działać w Mielcu. Po założeniu fundacji Zauchy zorganizaował w Mielcu
      przegląd. Miało to się odbyć w RCK ale się nie odbyło bo Janek nie załatwił
      sali. Zrobił to w knajpce pod trybunami. Naobiecywał ludziom gruszek na
      wierzbie. Po tygodniu miał być finał na hali sportowej. Miała być Majewska (
      jak sie okazało ona nic o tym nie wiedziała ) i jeszcze pare ludzi. Wszyscy
      stali i czekali na Janka 4 godziny. On nie ma żadnych funduszy i nie będzie
      miał bo nikt mu ich nie da. Sam groszem nie śmierdzi, więc nie ma szans na taką
      działalność. Lokale zmienia co 3-4 miesiące. Wprowadzi się gdzieś, nie zapłaci
      czynszu i wypad. Poza tym to jest muzyczny analfabeta. Trochę kiedyś grywał na
      weselach na perkusji ale nie za bogato mu to wychodziło.
      Ten człowiek jest skończony już dawno i jeżeli ktoś wierzy, że Janek lub jego
      fundacja wypromuje kogoś to mniej więcej jest taka szansa jak trafiś siódemkę w
      totolotka w którym losują sześć liczb.
      Pozdrawiam,
      Mielczanin.
      P.S. Niech nikt mu nie daje auto do pomalowania !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka