Dodaj do ulubionych

KOMUNA WRÓCIŁA...

03.10.06, 13:31
Obserwując wiece PIS-u,ingerencję tej parti we wszystkie dziedziny życia w
Polsce począwszy od gospodarki skończywszy na mediach i prokuraturze, próbę
wmówienia społeczeństwu, że są idiotami i to co widzieli jest nieprawdą
nikomu chyba nie pozostawia złudzeń...
Obserwuj wątek
    • etiopia1 Re: KOMUNA WRÓCIŁA... 03.10.06, 13:45
      Wstyd i chańba!!!! I my musimy żyć w tym śmiesznym kraju.....
      Do tych którzy wyjechali: nie wracajcie,szkoda ,że nie możemy do Was
      dołączyć....
      • mmeva Re: KOMUNA WRÓCIŁA... 03.10.06, 14:25
        Pisz za siebie, ja tam nie żałuję i nigdzie nie chcę emigorwać (co nie znaczy,
        że popieram PiS).
        • etiopia1 Re: KOMUNA WRÓCIŁA... 03.10.06, 14:46
          mmeva napisała:

> Pisz za siebie, ja tam nie żałuję i nigdzie nie chcę emigorwać (co nie
          znaczy,
          > że popieram PiS).
          Ojczyzna dała Ci odpowiednią pracę,stać Cię na kupno mieszkania,pracujesz
          zgodnie z Twoimi zainteresowaniami,pracujesz bez strachu (że Cię zwolnią,a Ty
          masz kredyt do spłacenia na przykład),stać Cię wysłać dzieci na dodatkowe
          płatne kursy,zajęcia,nie czekasz do dnia wypłaty niecierpliwie???Bo to należy
          nam się od państwa, bo tak jest w normalnym świecie i myślę,że większość
          chciałaby na to zarobić własnymi rękami (nic za darmo).
          • mmeva Re: KOMUNA WRÓCIŁA... 03.10.06, 18:14
            Odpowiem tak - jeszcze nie pracuję, dzieci nie mam... Chciałam tylko zwrócić
            uwagę na to, żeby każdy pisał w swoim imieniu.
            Pozdrawiam
          • kolor Re: KOMUNA WRÓCIŁA... 03.10.06, 19:17

Ojczyzna dała Ci odpowiednią pracę,stać Cię na kupno mieszkania,pracujesz
            > zgodnie z Twoimi zainteresowaniami,pracujesz bez strachu (że Cię zwolnią,a Ty
            > masz kredyt do spłacenia na przykład),stać Cię wysłać dzieci na dodatkowe
            > płatne kursy,zajęcia,nie czekasz do dnia wypłaty niecierpliwie???Bo to należy
            > nam się od państwa, bo tak jest w normalnym świecie i myślę,że większość
            > chciałaby na to zarobić własnymi rękami (nic za darmo).

Dziecko, Tobie sie chyba epoki pomylily. Panstwo quasi-opiekuncze zdechlo w
            1989 roku. To co jest teraz to zalosny powrot do quasi0komuny. Ale jak wiadomo
            Kaczynscy wszystko spiernicza i odejda w niebyt. Kwestia paru miesiecy, nie
            wiecej.
            • liperus Re: KOMUNA WRÓCIŁA...kolor 03.10.06, 20:19
              Jestes w wielkim bledzie .Panstwa o najwyzszym stopniu rozwoju przeznaczaja na cele socjalne ogromne kwoty.To polskie pojecie kapitalizmu sprowadza sie do prostej formuly "radz sobie sam a jak nie potrafisz to zdychaj".Panstwo to nie tylko mlodzi, wybitni,zdolni i bogaci to rowniez starzy,biedni i niezaradni;warto o tym pamietac przy okazji wyglaszania tak radykalnych sadow.
              • lzp1 Re: KOMUNA WRÓCIŁA...kolor 03.10.06, 21:35
                liperus napisała:

> Jestes w wielkim bledzie .Panstwa o najwyzszym stopniu rozwoju przeznaczaja
                na
                > cele socjalne ogromne kwoty.To polskie pojecie kapitalizmu sprowadza sie do
                pro
                > stej formuly "radz sobie sam a jak nie potrafisz to zdychaj".Panstwo to nie
                tyl
                > ko mlodzi, wybitni,zdolni i bogaci to rowniez starzy,biedni i
                niezaradni;warto
                > o tym pamietac przy okazji wyglaszania tak radykalnych sadow.
                • lzp1 Re: KOMUNA WRÓCIŁA...kolor 03.10.06, 21:40
                  liperus czytając Twoje wcześniejsze opinie i wywody można dostrzec, że jesteś
                  chorągiewką na wietrze.
                  • liperus Re: KOMUNA WRÓCIŁA...lzp 03.10.06, 22:17
                    Nie mozesz dostrzec .To tylko literki na ekranie.Pisz na temat,nie interesuje
                    mnie co myslisz o liperusie.
          • mcgoo Re: KOMUNA WRÓCIŁA... 04.10.06, 09:09
            Wedlug mnie nie nalezy nam sie od panstwa stabilizacja zyciowa ani
            wyksztalcenie - wedlug mojej opinii od panstwa nalezy nam sie tylko
            dopilnowanie aby prawo bylo przestrzegane i obronnosc.
            Warunki finansowe kazdy zapewnia sobie sam, sam tez wysyla dzieci na kursy i
            sam bierze kredyty. Panstwo nie ma tu nic do gadania.
            • etiopia1 Re: KOMUNA WRÓCIŁA...mcgoo 04.10.06, 10:48
              A ja myślę w ten sposób: jeśli ktoś zainwestował w siebie ucząc się w każdej
              ze szkół to liczy na to,że będzie mógł pracować i otrzymywać takie
              wynagrodzenie,które mu pozwoli godnie żyć . Kogo to obchodzi,że tu jest
              Podkarpacie i najniższe zarobki,musimy jechać do Warszawy ,żeby więcej
              zarabiać? Przecież to jest chore...Państwo ma wpływ na nasze życie (
              patrz:obietnice wyborcze-dla każdego coś miłego)każda decyzja rządządzych ma
              wpływ na kurs złotego,oprocentowanie kredytów,wskaźniki giełdowe,ceny
              węgla,benzyny .....i to odbija się na nas....Każdy kto np. ukończył studia
              liczy,że będzie odpowiednio zarabiał ,a w Mielcu po studiach dalej możesz brać
              800 zł....Polacy z takim potencjałem ( wiedza,inteligencja) w
              innej,normalniejszej Polsce żyliby jak w raju.
              • d25 Re: KOMUNA WRÓCIŁA...mcgoo 04.10.06, 11:45
                A ja mam pytanie - na jakiej podstawie uważasz że ci się należy? Jeżeli piszesz
                od państwa to masz na myśli nas wszyskich, bo wbrew temu co niektórym się wydaje
                państwo to my wszyscy. I z mojego punktu widzenia to nie ty inwestujesz w
                siebie, ale właśnie państwo, dając ci możliwość kształcenia (może i nie taką jak
                byś oczekiwała, ale taką na jaką ją stać). Teraz twoja kolej - wykorzystaj to, a
                nie żądaj dalszych inwestycji. A jak wierzysz w obietnice wyborcze to już jest
                to twój problem.

Do liperusa - wydatki socjalne to my mamy takie że jeszcze nasze wnuki będą je
                spłacać. I co z tego wynika - nic. Całe enklawy żyjące z zasiłków, które nie
                chcą pracować. I nie pisz że pensje są za niskie - prawda jest taka że jak któś
                nie chce pracować za 500 (aby zdobyć doświadczenie, jakiekolwiek) to za 2500 też
                pracować nie będzie. Wyjazdy na zachód dotyczą w większości tych którzy chcą
                pracować - tych którzy tu pracowali za te przysłowiowe 500, zdobyli
                doświadczenie, nie znależli lepszej pracy i wyjechali. A o tych co tu nie
                pracowali i wyjechali "zarobić złote góry" to słyszymy z reportarzy z przytułków
                dla bezdomych.
                Zgadzam się z jednym z wcześniejszych postów: państwo ma zapewnić bezpieczeństwo
                i przestrzeganie prawa - im mniej Państwa w codziennym życiu tym większe
                możliwości mają pojedyncze osoby, również w pomaganiu tym którzy sobie nie
                radzą. Państwo może tylko w tym przeszkadzać (ostatni kazus piekarza który
                zbankrutował, bo zamiast wyrzucać chleb dawał go potrzebującym - jak mu dowalili
                podatek, to sam jest potrzebujący)
                Stare polskie powiedzenie mówi: Umiesz liczyć - licz na siebie.
                Pozdrawiam
                • etiopia1 Re: KOMUNA WRÓCIŁA...d25 04.10.06, 12:51
                  d25 napisał: Teraz twoja kolej - wykorzystaj to,
                  > a
                  > nie żądaj dalszych inwestycji. A jak wierzysz w obietnice wyborcze to już jest
                  > to twój problem.
                  Właśnie do tego zmierzam,że mając wykształcenie nikłe są szanse nie mając
                  znajomości ( Mielec) na awans i typową drogę po szczeblach rozwoju
                  zawodowego........
                  W obietnice wyborcze nie wierzę i nigdy nie wierzyłam....
                  • jul.s Re: KOMUNA WRÓCIŁA...do etiopii 04.10.06, 20:25
                    ..droga etiopio..
                    Nie wdajac się w dyskusje polityczne rozważmy Twoje zdanie

> mając wykształcenie nikłe są szanse nie mając
                    > znajomości ( Mielec) na awans i typową drogę po szczeblach rozwoju
                    > zawodowego........

- 1. co to znaczy niec wyksztalcenie ??
                    -można skonczyć "mielecką Bajkę" -/wiesz co to jest WSG itd ma siedzibe w
                    starym kinie Bajka/
                    - mozna miec dyplom np. inż.budownictwa - konstrukcje bud. P.K. n.p.
                    .....i to jest różnica
                    - 2. mozna skonczyć studia iść do Biura Pracy i czekac w domu na propozycje i
                    narzekac - ale można szukać w mieleckich firmach stażu nawet darmowego dla
                    zdobycia zawodu ---
                    • etiopia1 Re: KOMUNA WRÓCIŁA...do Julka 05.10.06, 10:01
                      Drogi Julku dzięki za te słowa.Na szczęście nie skończyłam "Bajki"( kadra
                      ucząca z Akademii Ekonomicznej!) ,a tam studiującym polecam jako kontynuację
                      studia magisterskie w Dębicy ( filia Akademii Ekonomicznej)aby nie czuli się
                      gorsi przez to,że studiują tylko w Mielcu,z uporem maniaka uczę się wciąż 2
                      języków i wierzę w cuda.....W niektórych sprawach jestem naiwna, może to lepiej
                      bo łatwiej żyć....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka