kika261 20.06.07, 19:29 witam.Znalazłam ogloszenie w korso o przyjęciach do firmy sanglass.wiecie może jak tam jest??ile zmian, jakie zarobki itd.piszcie:)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
absit Re: pilne!!firma sanglass?? 21.06.07, 06:09 kika261 napisała: > witam.Znalazłam ogloszenie w korso o przyjęciach do firmy sanglass.wiecie > może jak tam jest??ile zmian, jakie zarobki itd.piszcie:)pozdrawiam 3 zmiany, stawka 6,00 zł brutto, plus premia do 35 % Odpowiedz Link Zgłoś
kika261 Re: pilne!!firma sanglass?? 21.06.07, 14:02 Absit napisz coś więcej jeśli tam pracujesz??jaka to praca , co tam sie robi, jacy ludzie, jaka atmosfera??pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
absit Re: pilne!!firma sanglass?? 21.06.07, 23:50 kika261 napisała: > Absit napisz coś więcej jeśli tam pracujesz??jaka to praca , co tam sie robi, > jacy ludzie, jaka atmosfera??pozdrawiam:) ja tam nie pracuje ale znam kogos kto pracuje. Praca fizyczna po prostu - trzeba pobrudzic sobie rece i raczej miec troche sily fizycznej - ponadto na hali panuje duzy hałas. Z tego co wiem atmosfera spoko - wiadomo - trzeba pracowac ale nikt z batem nie stoi i nie pogania. To tyle co wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
los_1 Re: pilne!!firma sanglass?? 25.08.07, 12:09 opdaruj sobie nowy kierownik(psychopata) z firmy obok(worki) halas przekaraczajacy normy,co roku okolo 20~30% pracownikow sie zwalnia, atmosfera moze byla ale to kiedys. A z tym ze nik nie goni to ja sie nie moge zgodzic wystarczy ze napisze ze lysy postara sie o wydajnosc Odpowiedz Link Zgłoś
kika261 Re: pilne!!firma sanglass?? 25.08.07, 12:14 złożyłam tam podanie w tym tygodniu i czekam czy ktos zadzwoni.strażnik mi mowil ze przyjęcia były wtamtym tygodniu.ale troche przerazileś mnie tym postem:(zobaczymy co to bedzie.pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
los_1 Re: pilne!!firma sanglass?? 25.08.07, 12:38 pracowalem tam!! o premi 35% zapomnij teraz nowy kierownik obcina jak sie da bo nie ma jakosci ... a skad ma byc jak doswiadczeni pracownicy zwalniaja sie (tzw operatorzy maszyn maja stawki od 6,5 do okolo 7,5 za wyjatkiem Jurka i kuzynki wlasciciela wrednej lochy no i jej meza oni zarabiaja lepiej z wiadomych przyczyn chociaz Jurek pracuje a nie jak te malzenstwo). Kontrole poziomu halasu nic nie wykazaly poniewaz jeden piec do giecia szkla(tzw bts) zostal wstrzymany a piec do hartowania prostego (htf)przestawiony na wieksza grubosc. Byly kontroler jakosci mianowany na majstra wredyny skur... dla dziobania zrobi wszystko 2 majster "lysy" goni do roboty podobno sie troche ochlodzil i wyzyl (sa spekulacje ze sie wkoncu wyzyl po roamnsie z pania D. z biura) 3 majster zapomnialem jak mu tam bylo ma swoje dni troche maslany ale wsumie najnormalniejszy. Socjal: paczki dla dzieci na 1 czerwca oraz paczka zywnosciowa z okazji swiat bozego narodzenia a wtedy jest mozliwosc otzymana wiekszej premi bo jet okolo 15 albo 20 % premi gratis:) Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 los_1 25.08.07, 13:48 hehehhe, jak przeczytalam twoja wypowiedz to jakbym mojego meza slyszala ktory kiedys tam pracowal (ale oczywiscie sie zwolnil i wyjechal za granice), widze ze po tych 2 latach nadal nic sie nie zmienilo i wszystko jest po staremu, tylko jakis romans sie nawiazal :) Odpowiedz Link Zgłoś
kika261 Re: los_1 25.08.07, 15:26 o Matko!!!mam nadzieje że dziewczyny troche lepiej traktują:) hehe.trzeba sie jakoś pocieszać.co nie??narazie nie wiem, poczekam jak zadzwonią wtedy bede sie głowić:(kurde czy we wszystkich firmach tak jest??co by sie nie zgadał o jakiejś firmie to jest tragedia pozdrawiam.miłej soboty:) Odpowiedz Link Zgłoś
los_1 Re: los_1 25.08.07, 19:18 ale ten romans sie chyba zakonczyl finiszu sie nie doczekalem :( a gdzie pani maz pracowal ?? jezeli na sitodruku to sie nie dziwie ze sie zwolnil Odpowiedz Link Zgłoś
toficzek1 Re: pilne!!firma sanglass?? 29.08.07, 16:15 sanglass jest spoko kobitki teraz pracuja i to jeszcze na jednej zmianie sa same mlode ,lysego juz nie ma a kieronik jak kierownik chodzi po hali i liczy te szybki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kika261 Re: pilne!!firma sanglass?? 29.08.07, 20:53 moja koleżanka poszła tydzien temu tam do pracy i pracuje na 3 zmiany!!Tofik a jak z zarobkami w tej firmie?? Odpowiedz Link Zgłoś
toficzek1 re .los :sanglass mogla by byc wieksz premia 29.08.07, 16:16 kika261 napisała: > witam.Znalazłam ogloszenie w korso o przyjęciach do firmy sanglass.wiecie > może jak tam jest??ile zmian, jakie zarobki itd.piszcie:)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
los_1 Re: re .los :sanglass mogla by byc wieksz premia 31.08.07, 00:37 spotkalem si ze znajomym z ktorym kiedys pracowalem w sanglassie stwierdzil ze jest gorzej niz bylo nawet lysy i ten2 majster (tomek) zwolnili sie !! stawki sa wyzsze niz za moich czasow ale nik nie zwroci zdrowia (nadmierny halas wszech obecna woda ) Odpowiedz Link Zgłoś
szczera_prawda_sanglass Re: re .los :sanglass mogla by byc wieksz premia 03.09.07, 19:16 Witam odwołując sie do powyższych wypowiedzi , szczerzę odradzam podejmowania zatrudnienia w tej firmie. Piszę to jako niestety aktualny pracownik. Płaca porównywalna z wynagrodzeniem w Biedronce , premia uznaniowa to sciema waha sie względem uznania majstra. A o kadrze kierowniczej nie bede sie wypowiadał gdyż nie chce używać wulgaryzmów. Reasumując Sangloszajss to jeden wielki wyzysk !! Odpowiedz Link Zgłoś
trep007 sanglass to badziew 04.09.07, 18:21 co tu duzo mowic,nie ma przyszlosci w tej firmie i kazdy sie o tym przekonal kto sie juz tutaj nie pracuje,teraz to tutaj jest jeden wielki balagan nad ktorym trzyma reke sam kierownik produkcji Odpowiedz Link Zgłoś
szklarzsanglas Re: pilne!!firma sanglass?? 07.09.07, 12:19 SANGLASS Hmmmmmm.......Ludzie w takiej h..ni jeszcze nie pracowałem !!! Dadzą ci 6 zł na godzine robic masz jak by ci płacili z 15 zł wykorzystuja jak byś był murzynem a działają ci na nerwach jak bys był w zakładzie psychiatrycznym. Ta firma to porażka kiedys było ok niebyło dizewczyn i ludzie byli w miare rozgarnięci a teraz zatrudniaja Krzysiów , Czesiów i baby. Z babami jest tak ze im nic niepasuje to za cięzkie to za brudne to się niepodoba a wynikiem z tego jest to ze my musimy robic jeszcze za nie i przypominam że za 6 zł !!! Może by płacili więcej jak by się zmienił hytry prezes !!! Tyrasz w soboty i niedziele żeby miec na zycie a ten cap ci powie ze dobre pieniądze zarabiasz .... alez owszem z sobotami i niedzielami . Jak by tak prezes i cały zarząd zeszli na dół porobic z miesiąc i dostac te pieniądze ciekawe czy by im sie to usmiechało. Brak słów !!! Gorzej niż obóz koncentracyjny !!! Odpowiedz Link Zgłoś
natalaxpl Re: pilne!!firma sanglass?? 22.11.07, 12:54 Mója koleżanka tam pracuje, z tego co mówi to jest wporzadku i nie narzeka.Trafiła na fajnego majstra wiec nie ma co narzekać.Fakt ma te 6 zł na godzine ale jak pojdzie raz w sobote i niedziele to na wyplate weżnie 1300zł. to wcale nie jest tak źle w porównaniu że w sklepach odzieżowych biora ok 1000 zł i też pracuja w soboty!! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.woloszanski Re: pilne!!firma sanglass?? 22.11.07, 18:18 W sklepie odzieżowym nie pracuje się na 3 zmiany, nie ma przekroczenia norm hałasu, nie stoji się w wodzie, nie ma też 1000 możliwości skaleczeń i rozcieńć na zmiane, nie ma tez mozliwosci bycia upapranym od stop do glowy w pascie do czyszczenia zabrudzen. Odpowiedz Link Zgłoś
eleek Re: pilne!!firma sanglass?? 22.11.07, 22:33 Matko jedyna, a myślałam, że to Melnox bije wszelkie rekordy :( Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 Re: pilne!!firma sanglass?? 22.11.07, 22:38 piotrze! ale jak z rana cieta trafisz na pogotowie to od razu wiedza skad cie przywiezli! firma jest slawna :P Odpowiedz Link Zgłoś
kika261 Re: pilne!!firma sanglass?? 23.11.07, 14:35 widze że co jedna to lepsza firma,szok.jest w czym wybierac:( Odpowiedz Link Zgłoś