szymon7805 07.10.07, 13:13 Pani Poseł Skowrońska kandytuje do sejmu po raz kolejny (trzeci lub czwarty). Mam pytanie czy ta kobieta zrobiła coś dla miasta w dotychczasowych kadencjach, bo ja nie mogę sobie nic przypomnieć? Podajcie jakies przykłady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa3214 Re: Pani Poseł Skowrońska ? 07.10.07, 14:45 Niestey nie zrobiła nic.nawet nie było jej podczs konfliktu pacjenci lekarze -szpital.A przecież od tego jest.Daje tylko twarz medialnie .Widać ją jak wrecza medale lub odbiera defilady byłych akowców. Niech lepiej wraca do Przecławia.Ale wejdzie dalej na ciepłą posadkę jest druga nal iście.Ni polecema i nie pozdawiam .Trochę honoru pani poseł Odpowiedz Link Zgłoś
jul.s Re: Pani Poseł Skowrońska ? 07.10.07, 21:49 ....co fizycznie miała zrobić dla miasta ??????? ..załatwić wiadukt ? , dobrych piłkarzy do stali ??? - Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_jeden Re: Pani Poseł Skowrońska ? 07.10.07, 23:49 ewa3214 napisała: > Niestey nie zrobiła nic.nawet nie było jej podczs konfliktu > pacjenci lekarze -szpital. Łżesz jak pies, albo nie wiesz co mówisz. W zamian za Skowrońską możesz zagłosować na Deptułę. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
slimalien Re: Pani Poseł Skowrońska ? 07.10.07, 21:44 Nie zrobiła nic, a dlaczego, bo przez dwa lata prowadziła sobie kampanie wyborczą, (fotografowała sie, przecinała wstęgi, ściskała dłonie), była wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jul.s Re: Pani Poseł Skowrońska ? 07.10.07, 21:54 ..podaj alternatywę ?????!!!!!!! ...Popiołek - Odpowiedz Link Zgłoś
slimalien Re: Pani Poseł Skowrońska ? 07.10.07, 22:28 Popieram osobiście PIS, lecz nie będę głosował na p. Popiołka, z opinii zasłyszanych od osób, które trochę go poznały wiem że nie warto marnować głosu na tego Pana. Zgadzam sie z tobą co do roli posła w Państwie, uważam jednak że równie dobrze może ją wypełnić osoba z PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: Pani Poseł Skowrońska ? 08.10.07, 08:05 " W latach 1999-2001 byłam członkiem zarządu Starostwa Powiatowego w Mielcu, gdzie odpowiadałam między innymi za sprawy służby zdrowia. To doświadczenie, a także moja codzienna praca w bankowości sprawiły, że poznałam problemy z którymi na co dzień borykali się lekarze, przedsiębiorcy czy rolnicy..." wiecej w linku: www.skowronska.info.pl/php/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=2 Chyba tylko tyle, albo az tyle Pani posel zrobila dla Mielca, nie bedac jeszcze poslem:))))) a co zrobila dla Mielca bedac poslem? Jezeli ktos zna odpowiedz, to niech jej tutaj udzieli. Dlaczego mielczanie maja glosowac na kogos, kto chce byc poslem, nic w zamian nie dajac mielczanom? Odpowiedz Link Zgłoś
nicole003 Re: Pani Poseł Skowrońska ? 08.10.07, 22:10 Poznawała problemy..... i na tym się kończyło Odpowiedz Link Zgłoś
gsiw Re: Pani Poseł Skowrońska ? 09.10.07, 00:17 "Nie zrobiła nic" ponieważ jej ugrupowanie jest w opozycji, a więc nie ma zbyt wielkiego wpływu na kształtowanie się rzeczywistości - Nie była ministrem rozwoju regionalnego nie ustalała budżetowych dotacji dla regionów. Zamiast rozliczać panią poseł Skowrońską przyjrzyjmy się tym którzy byli u steru władzy w ostatnim czasie Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: Pani Poseł Skowrońska ? 09.10.07, 07:48 Troche dziwne podejscie to kwestii bycia poslem, wybrancem narodu, "Nie zrobiła nic" ponieważ jej ugrupowanie jest w opozycji". To ja dziekuje za taka Pania posel i za taka opozycje, nie zrobic nic konstruktywnego dla swojej malej ojczyzny i Polski, ale za to nic nie robienie pobierac bardzo duze wynagrodzenie. W innych regionach Polski poslowie strony rzadowej i opozycji dogaduja sie i wspolnie pracuja na rzecz swoich wojewodztw, miast, wsi, natomiast w Mielcu, niestety nie mozna, bo byla w opozycji. Zadam pytanie, po co wybierac Pania Skowronska, przeciez znowu bedzie w opozycji. Jezeli Pani Skowronska nie zostanie wybrana, to zostanie w domu, a tym samym bedzie tansza dla budzetu panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
karma1 Re: Pani Poseł Skowrońska ? 09.10.07, 11:57 Tak, a wtedy o tym co będzie się działo (albo raczej co nie będzie się działo) na Podkarpaciu czy w Mielcu będzie decydował jakiś poseł z Kielc (typu Gosiewski). Myślę, że jak to ktoś juz ujął poseł nie jest od tego żeby załatwiać coś da swojego miasta czy gminy. Popatrzcie na Gosiewskiego - zrobił baaaardzo duzo (aż za dużo) dla swojej wioseczki i wystawił się na pośmiewisko, a ponadto zrobił to czyimś kosztem, bo teraz z ekspresu zrobił się pociag podmiejski. Jeszcze kilku takich "dobroczynnych" posłów, którzy postawią stacje na kilku pomniejszych wioseczkach i ekspres będzie jechał dłużej niż zwykły pośpieszny? A teraz jeszcze Gosiewski "walczy", żeby zbudować w Kielcach lotnisko co najmniej tak duże jak Okęcie, choc wszyscy wiedzą, że wystarczyłoby takie, a nawet mniejsze jak w Rzeszowie. Poseł Skowrońska razem z innymi posłami walczyła o to,żeby z Podkarpacia tacy "prywatniacy" jak Gosiewski, itp. nie wyciągali juz przyznanej kasy na inwestycje w regionie. A reszta to juz kwestia włądz marszałkowskich, wojewódzkich i miasta, a nie posłów czy senatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
konik_polny1 Re: Pani Poseł Skowrońska ? 09.10.07, 12:16 Tak, Pani SKowrońska będzie tańsza, ale myślisz że jak jej nie wybiorą to będzie jednego posłą mniej? Bedzie ktoś inny, i to moze być taki totalny olewus który nie bedzie raczył sie wogóle pokazywac w sejmie i w komisjach, a pieniążki będzie oczywisice brał. TO ja juz wole taka Skowrońska, która jak pokazają statystyki, jest czynna posłanką i traktuje to serio, a że nie załatwiłą temu czy owemu pracy w swoim biurze, albo nowego asfaltu pod domem niektórych z dyskutantów to sorry, nie od tego jest poseł! Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: Pani Poseł Skowrońska ? 09.10.07, 13:26 Nie jestem przeciwnikiem politycznym Pani posel Skowronskiej, szczerze to mnie nie obchodzi czy zostanie poslem czy tez nie. To nie ja beda na na glosowal, tylko Wy, mielczanie. Popatrzcie jeszcze raz w jej dokonania zawodowe i spoleczne z okresu przed byciem poslem i co takiego zrobila dla swojej lokalnej spolecznosci? dlaczego zasluguje na to zeby byc Waszym przedstawicielem? Ona jest dla mnie sztandarowym przykladem "ladnej buzki", ktorej udalo sie byc poslem. Natomiast sejmowej aktywnosci poslow i poslanek, ich wiedzy, nie chce komentowac, poniewaz uczestniczylem w posiedzeniach komisji sejmowych i posiedzeniach Sejmu RP. Odpowiedz Link Zgłoś
jaro124 Re: Pani Poseł Skowrońska ? 09.10.07, 18:20 A czy to nie ta pani walczyła o wprowadzenie aborcji a więc o zabijanie dzieci ? Odpowiedz Link Zgłoś
s_szymon Re: Pani Poseł Skowrońska ? 16.10.07, 19:34 jaro124 :D jest program polityczny każdej partii więc uważaj na takie słowa. to jest prawie publiczne zniesławienie :D. każda z większych partii prezentuje plan programowy przed wyborami. jak się postarasz to znajdziesz go na każdej stronie partii politycznych PO i PISu. Nawet w GOŚCIU NIEDZIELNYM z tej niedzieli są odpowiedzi głównych polityków z poszczególnych województw na tematy tabu, jak aborcja, eutanazja, podatek liniowy, prywatyzacja szpitali. Twoja wiadomość albo jest ze spotu PISu albo jesteś poprostu przeciwnikiem PO. Znam p. poseł i z tego miejsca - publicznie - gwarantuję że PO nie jest za uprawnieniami do indywidualnej decyzji matki o aborcji ale sądowej również. mowa o kazirodztwie, zagrożeniu życia matki, braku szans dziecka na życie samodzielne itd. jest tego masa. nie znam się na tym za bardzo więc nie będę już bardziej motał. Każdy przed wyborami pisze i obiecuje. Jedni widzą w PISie przywódce kraju i obrońcę naszej tożsamości inni to samo w PO. Na scenie administracji rządowej co wybory to zmiana opcji politycznej. Ja teraz daję szanse PO do sejmu a PIS do senatu. Ale nie dla p. Laty bo wiadomo że na uprawnieniach prawnych się nie zna :D bardziej liczyliśmy na renesans STALI MIELEC i jego stadionu... kicha. przez 4 lata SMS dostał 4 piłki :D co do p. Ortyla i p. Skowrońskiej brak zastrzeżeń. Robią to na co ich stać narazie. PRzypomniał mi się Deptuła :D śmiech na sali :D marszałek po... Odpowiedz Link Zgłoś
jul.s Re: Pani Poseł Skowrońska ? 16.10.07, 20:29 ...do yapki...i innych !!!!!!!! piszesz : <Popatrzcie jeszcze raz w jej dokonania zawodowe i spoleczne z okresu przed byciem poslem i co takiego zrobila dla swojej lokalnej spolecznosci? dlaczego zasluguje na to zeby byc Waszym przedstawicielem? Ona jest dla mnie sztandarowym przykladem "ladnej buzki", ktorej udalo sie byc poslem.> ..yapko pisalem wczesniej --> NIE MA ALTERNATYWY !!!! --> czy tego nie rozumiesz !!?? Polski Sejm składa sie w 85% z takich właśnie Skowrońskich --> partie są zdominowane przez kilku "Kaczynskich i Tusków " ,-kogo prace widać ? - 25 posłów potrafisz wymienic z nazwiska i na tym koniec !!!! ..__> oczywiście najlepiej bylo by nie glosować , ale sie nie da !!! bo mózg nie pozwala olewać wyborów --> dlatego wybieramy mniejsze zło -- ......Nie rydzykuj Odpowiedz Link Zgłoś
inesita3 Re: Pani Poseł Skowrońska ? 16.10.07, 21:47 Sa inni Mielczanie, nie tylko Skowrońska, Lato, Popiołek i Deptuła. Ciagle te same geby każą nam wybierać? Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: Pani Poseł Skowrońska ? 17.10.07, 07:24 inesita3, nikt Nam nie kaze wybierac, to my sami dokonujemy wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
maximus211 Re: Pani Poseł Skowrońska ? 18.10.07, 03:49 A wiecie moze kto pomagal sprzedac Amerykanom PZL za cene 2 smiglowcow? Aha, wedlug rankingu tygodnika Polityka poslanka Skowronska byla jedna z najbardziej zapracowanych i sumiennych. O Popiolku, Lacie lepiej zapomniec. Odpowiedz Link Zgłoś
karma1 Re: Pani Poseł Skowrońska ? 18.10.07, 12:08 Nieczęsto się to zdarza ale zgadzam sie z julkiem w 150%. Jakoś nikt nie interesował sie PZLem wcześniej gdy po równi pochyłej zmierzał do upadku a zmieniały sie tylko kolejne zarządu, które oczywiście krzywdy sobie zrobić nie dały. Pracownicy za to nie dostawali wypłaty albo z dużym opóźnieniem. Fakt, ARP powinna jeszcze Sikorskiemu dopłacić, że chciał kupić takiego kolosa na glinianych nogach. A tak poważnie, ostatnio przeczytałem że prokuratura póki co nie dopatrzyła się fakty zaniżenia ceny sprzedaży PZLa Odpowiedz Link Zgłoś