Dodaj do ulubionych

17 wrezsnia 1939

17.09.08, 12:20
..galganiarska,smierdzaca Armia Czerwona uderzyla zdradziecko na terytorium
Rzeczypospolitej.Niedlugo potem w Brzesciu wraz ze swymi czerwo-brunatnymi
hitlerowskimi przyjaciolmi,dumnie defilowali na Defiladzie Zwyciestwa.Do
dzisiaj niestety mamy w kraju ulice z imieniem okupantow spod znaku Armii
Czerwonej i do dzisiaj jak pod Starostwem,stoja pomniki zoldakow
zniewalajacych Polske
Obserwuj wątek
    • mani1 Re: 17 wrezsnia 1939 17.09.08, 13:21
      a zastanowiłeś się kim był ten szeregowy żołdak i czy tak ochoczo było mu
      umierać w naszym kraju?
      • lechowski51 Re: 17 wrezsnia 1939 17.09.08, 13:23
        Szeregowy zolnierz Armii Czerwonej byl tym samym dla Polakow co szeregowy
        zolnierz Wermachtu-byl okupantem
        • strzelec1 Re: 17 wrezsnia 1939 17.09.08, 13:37
          Okupantami byli Hitler, Stalin, Beria, Żukow i im podobni. Zwykły radziecki
          żołnierz też był ofiarą komunistycznego totalitaryzmu.
          • lechowski51 Re: 17 wrezsnia 1939 17.09.08, 13:45
            Tak!Zolnierze byli czesto ofiarami i narzedziami w rekach zbrodniarzy jak Stalin
            czy Hitler,byli tez okrutnymi mordercami
            • chlujek Re: 17 wrezsnia 1939 17.09.08, 13:49
              Potega wspanialej i braterskiej Rosji odradza sie i mysle ze czas
              zaczac pucowac pomniki i cmentarze rosyjskich zolnierzy, bo jak wroci
              prawowita wladza moze byc "plocho", a ze wroci to pewne , to tylko
              kwestia czasu.
              Milego popoludnia.
        • mani1 Re: 17 wrezsnia 1939 17.09.08, 14:13
          lechowski mierząc twoja miarką to samo możemy powiedzieć o polskim żołnierzu w
          Iraku czy Afganistanie
          • lechowski51 Glupota czy podlosc... 17.09.08, 14:42
            ..przemawia przez Ciebie przez to porownanie!?POrownaj sobie chocby
            rozstrzeliwanie bezbronnej ludnosci Warszawy czy rownanie z ziemia wiosek na
            Chelmczyznie z nieudana akcja polskich zolnierzy w Afganistanie gdy zginelli
            cywile.Pomijam fakt ze polscy zolnierze dzialaja tam w ramach mandatu ONZ
            • onlymielec Re: Glupota czy podlosc... 17.09.08, 16:38
              Do Mielca czerwona armia nie wkroczyła i tyle w tym
              temacie.Wkroczyła dopiero w roku 1944 zostało trochę
              pomników ,trochę trupów po wsiach i zgwałconych dziewczyn.Nic się
              nie zmieniło gwałcili polscy żołnierze ,ruska hołota,czy niemieckie
              świnie.Niemców nie ma ,ruskich też i polaczków jest jeszcze
              trochę.Wszystko przeminie Mielec zostanie!!!
            • mani1 Re: Glupota czy podlosc... 17.09.08, 16:56
              Co byś nie napisał polski zołnierz jest w tej chwili okupantem w
              Iraku czy Afganistanie. Może według twojej subiektywnej opinii ma do
              spełnienia jakąś misję, ale wg opinii tamtejszej ludności jest
              okupantem i nic tego nie zmieni.
              To właśnie miałem na myśli pisząc pierwszy post.
              • lechowski51 Re: Glupota czy podlosc... 17.09.08, 17:48
                Nie bylem zwolennikiem wysylania polskich zolnierzy do Iraku/inaczej myslal
                Kwasniewski z Milerem/ ale porownywanie polskich zolnierzy do czerwonych czy
                brunatnych zoldakow uwazam za skandal i glupote
            • nina_love Re: Glupota czy podlosc... 17.09.08, 19:40
              Nie jest chyba ważne z jakiego mandatu działają - giną cywile i to wszystko czego się dowiedzieliśmy. Jak się przyjmuje amerykańską taktykę mając w kraju wizerunek "żołnierza - bohatera" to każda ofiara cywilna godzi w całe Wojsko Polskie.
              • lechowski51 Re: Glupota czy podlosc... 17.09.08, 20:31
                ...nie wiem co chcialas powiedziec?
                • samakasia Re: Glupota czy podlosc... 17.09.08, 21:26
                  Polska jest w sojuszu więc nie obarczaj winą za to Kwaśniewskiegio i Millera
                  • lechowski51 Re: Glupota czy podlosc... 17.09.08, 21:45
                    Niemcy nie wyslali swoich zolnierzy a tow.Kwasniewski aby uwiarygodnic sie u
                    Amerykanow wyslal zolnierzy na nie nasza wojne
                    • samakasia Re: Glupota czy podlosc... 17.09.08, 21:48
                      To powinieneś być zadowolony przecież jesteś takim wielbicielem ameryki.
                    • samakasia Re: Glupota czy podlosc... 17.09.08, 21:59
                      Ale za to w tym czasie niemcy dobrze kumały się z rosjanami więc nie mogły słać
                      swoich wojsk
                      • onlymielec Re: Glupota czy podlosc... 17.09.08, 22:30
                        Wysłał Kwaśniewski i wysłał Kaczyński.Pamiętacie jak minister Lepper
                        się wsciekał że go Kaczyński nie poinformował że 1000 żołnierzy do
                        afganistanu expressowo leci.Dalej licytujcie się kto wysłał
                        więcej.Jeden i drugi siebie wart.
                        • lechowski51 Re: Glupota czy podlosc... 17.09.08, 23:04
                          Tematem tego postu jest "historyczna rola" Armii Czerwonej w wyzwoleniu nas z
                          wlasnosci,wolnosci,nadzieji,godnosci....
                          Lewactwo i pacyfisci tymczasem klepia swoja mantre o imperialistach
                          amerykanskich i bratniej Rosji
                          • onlymielec Re: Glupota czy podlosc... 17.09.08, 23:47
                            Kurna kto jest lewakiem ,czy pasyfistą.Pasyfista to człowiek
                            wrzekający się wojny i takim Ciebie teraz widzę biernym na to co
                            rzuci pod stół warszawski Pan.Napisał Tobie że do Iraku i
                            Afganistanu wysyłali żołnierzy kwas i kaczor nie oceniałem tych
                            wojen.Ty jednak zamiast odpisać mi merytorycznie zaczynasz swoją
                            drogą mi odpisywać kim jestem.Mylisz się co do mojej oceny a Twoja
                            pasja i fascynacją Polską przysłania Ci pewne informacje.Najpierw
                            jest rodzina ,póżniej miasto /region a dopiero po nich państwo.U
                            Ciebie nie wiem jak to jest poukładane???
                            • lechowski51 Re: Glupota czy podlosc... 18.09.08, 00:10
                              Only!Ja juz do Ciebie nie mam sil...pisz o tym na czym sie choc troche
                              znasz.Student i1 roku socjologi lub politologii powie Ci ze po rodzinie jest rod
                              a potem narod,Sa spoleczenstwa ktore do dzsiaj ie wyszly ze wspolnoty
                              plemiennej.Czym innym jest forma organizacji narodow czyli wladze panstwowe czy
                              lokalne/samorzadowe/.Miasto,region/wojewodztwo/ to jednostki administracyjne...a
                              Ty chlopie wszystko mieszasz i nie wiem o czym z Toba rozmawiam.
                              To tyle tytulem poukladania a przypominam ze tematem tego postu jest rocznica IV
                              Rozbioru Polski
                              • malaugena Re: Glupota czy podlosc... 18.09.08, 07:27
                                najlepsze co można uczynic to ignorować lechowskiego. on biega po
                                forach i szuka okazji do awantur. gdyby sie okreslił ale tak n a p
                                r a w d ę, co jest niemożliwe wszyscy dalibyśmy mu spokój a on nam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka