ilomly 28.09.08, 14:28 Wiatm! Kto z was zna mielckich ortopedów?? którego polecacie? który z nich jest najlepszy?? z góry dzieki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiniak22 Re: Ortopedzy! 28.09.08, 21:49 dobra jest lekarka przyjmujaca w przychodni na borku niedaleko kosciola chyba smykla ma na nazwisko (nie pamietam juz bo dawno nie bylam wiec trzeba by sobie sprawdzic :P ) Odpowiedz Link Zgłoś
rybkazlota01 Re: Ortopedzy! 01.10.08, 16:08 z pełną odpoeiwdzialnościa polecam dr Wojasa i Midurę. WOjas operował mnie 2 lata temu. moja noga jest jak nowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ilomly Re: Ortopedzy! 01.10.08, 17:39 U doktora Wojasa juz sie leczyłam, mialam operacje, ale kolano boli jak bolalo a do tego doszło drugie, koeejne wizyty utwierdzaja mnie ze tak ma byc, ale nie wierze w to zebym w wieku 20 lat nie mogla usiaśc na kolanach, ukucnąć ani nic z tych podobnych rzeczy wykonac, szukam innego lepszego.. podobno jest jakis lekarz z rzeszowa, tylko nie znam wlasnie nazwiska.. Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 Re: Ortopedzy! 01.10.08, 18:04 pani doktor nazywa sie violetta ziarek-smykla, przyjmuje wlasnie w przychodni na borku, przyjmuje w wybrane dni bo podobno nie jest z mielca, ja ja moge polecic z czystym sumieniem, a przynajmniej zawsze warto sie skonsultowac i zobaczysz co ci powie Odpowiedz Link Zgłoś
paulik85 Re: Ortopedzy! 28.11.08, 15:36 w zależności, jakie masz schorzenie i dolegliwości bólowe. W przypadku kolan to radziła bym dr Gawryjołka, ewentualnie dr Wojasa. W przypadku drobnych dolegliwości (tzn. złamania,zwichnięcia lub jakieś wyrośle, narośle lub guzki) to obojętne do kogo pójdziecie. Natomiast jeżeli już chodzi o zabiegi poważniejsze tp. wymiany stawów itp. to polecam wyłącznie dr Midurę lub dr Wojasa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adamlysy Re: Ortopedzy! 29.11.08, 11:31 A jest ktoś w Mielcu, kto robiłby rekonstrukcje ACL (przedniego wiązadła krzyżowego)?? Mieszkam teraz w Krakowie i próbuje tutaj to zrobić. Ale zapisując sie w KCR zostałem zapisany jako 186 na 2010 rok. Masakra! Natomiast słysze od znajomych, że robią to też w Mielcu ale nic konkretniej nie wiem. Kto i na jakim poziomie można zaufać. Ale totalnie nie mam czasu podjechać na tygodniu i poorientować sie w temacie... Dajcie mi jakieś informacje, prosze. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jj78 Re: Ortopedzy! 29.11.08, 16:06 Wejdź na stronę mieleckiego szpitala i tam ortopedia ma listę zabiegów które wykonuje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
adamlysy Re: Ortopedzy! 01.12.08, 20:03 Ok. Pisze ze robia. Ale kto robi? Na jakim poziomie? Mozna zaufac? Robil ktos rekonstrukcje wiazadel w Mieleckim szpitalu?? Odpowiedz Link Zgłoś
ilomly Re: Ortopedzy! 02.12.08, 16:58 ja miałam wykonywaną artroskopie kolana, operował mnie dr Wojas, bardzo polecam go, świetny lekarz, chyba tylko jemu potrafiłabym zaufac. Odpowiedz Link Zgłoś
adamlysy Robil ktos wiazadlo w Mielcu? 03.12.08, 18:21 artroskopia to jest "pikus" w porownaniu do rekonstrukcji jakiegokolwiek wiazadla. Tu juz mozna bardzo wiele zepsuc w porownaniu z artroskopia.... Robil ktos wiazadlo w Mielcu?? U kogo? Jak poszlo?? Odpowiedz Link Zgłoś
jakubpap Re: Robil ktos wiazadlo w Mielcu? 03.12.08, 18:39 właśnie jeśli chodzi i rekonstrukcję więzadeł - nie w mielcu! najlepiej do Rzeszowa jechać. znajomemu tak ponad 1,5r temu zrobili, że już przeszedł 3 operacje, bo niby dalej coś im tam nie wychodziło (min. Wojas się nim zajmował). nie wspomnę o tym że chłopak siedział na L4 ponad rok, a i rehabilitacja wiele nie dawała. sam jestem po dwóch operacjach kolana, rekonstrukcji więzadeł i usuwaniu łękotki (to samo kolano) i robiłem to w Rzeszowie, gdzie wiele się nasłuchałem o pacjentów i personelu, co w Mielcu ludziom porobili... Odpowiedz Link Zgłoś
jakubpap Re: Ortopedzy! 03.12.08, 14:26 miałem do czynienia z mieleckimi ortopedami i chirurgami. tak by mnie załatwili, że dzisiaj bym nie chodził!stwierdzili jak jeden mąż że mam skręcone kolano - jak się potem okazało w Rzeszowie - miałem kompletnie rozwalone więzadło krzyżowe tylne i rozwaloną łękotkę. Wojasem - owszem dobry był jak do Mielca trafił, teraz zaczyna działania jak cała reszta... osobiście nie polecam poddawania się leczeniu w Mielcu. polecam Rzeszów i szpital nr 2 - jest tam bardzo dobry ortopeda (zajmujący się również sportowcami) - A. Bielecki + jego inni lekarze na oddziale - dzięki niemu, mogę normalnie chodzić, biegać. Odpowiedz Link Zgłoś
adamlysy Re: Ortopedzy! 09.12.08, 23:18 Dzieki! Ciesze sie, że sie wszystko udało! Skręcone kolano pewnie miałeś i w wyniku tego doznałeś takich obrażeń. Pewnie o to chodzi... Długo trwała rehabilitacja? tak powiedzmy do stanu normalnego chodzenia i pełnego zgięcia?? Może ktos robił jeszcze wiązadełko jakieś w Mielcu? Kogoś zna, kto robił? Odpowiedz Link Zgłoś