Dodaj do ulubionych

Apel do samorządowców

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.11, 14:12
Apeluję do samorządowców, aby w końcu zajęli się tym, aby z ulic i chodników zniknął pozimowy piach. Wiatr i ruch pojazdów powoduje prawdziwą burzę piaskową. Inne miasta są znacznie czyściejsze. Dziwię się tym bardziej, że np. 8 lat temu zarówno w Jelczu jak i Oławie było sprzątane nawet kilka razy do roku, a sytuacja finansowa tych samorządów była wtedy znacznie gorsza. Mam rodzinę w J-L i są miejsca, gdzie nie było już sprzątane kilka lat! Np. chodnik przy parku blisko UMiG, ulica Szkolna, Fabryczna, Techników i wiele innych ulic. W Oławie np0. Rybacka, Bażantowa, Żołnierza Polskiego, Kutrowskiego itp. Problem dotyczy całego powiatu! SKANDAL! Proszę, zajmijcie się tym.
Obserwuj wątek
    • Gość: Małgorzata Re: Apel do samorządowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.11, 14:17
      Radni, którzy nas czytają i inni urzędnicy, proszę zróbcie coś z tym. Czy Wam nie przeszkadza ten wszechobecny bałagan? Czy to normalne, że jak byłam w środku lata w Laskowicach, to widziałam cały chodnik pokryty pozimowym piachem, mnóstwem piachu wzdłuż parku. W środku lata! Znajoma zamiatała ostatnio piach wzdłuż krawężnika, na krawędzi ulicy, to zebrała aż 5 pełnych taczek piachu na długości kilkunastu metrów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka