Dodaj do ulubionych

Kołodziej będzie siedział?

IP: *.wroclaw.hypnet.pl 09.02.12, 21:35
jak w tytule?
Obserwuj wątek
    • Gość: Karol Re: Kołodziej będzie siedział? IP: *.xdsl.centertel.pl 09.02.12, 22:11
      Wystarczy wysłać email do NIK lub CBŚ.
      Złodziei należy pozbywać się z polityki.
    • Gość: Mmicz Re: Kołodziej będzie siedział? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.12, 07:25
      Gdzie będzie siedział?
      W pierwszej ławce w kościele.
      • Gość: Sweet kiss Re: Kołodziej będzie siedział? IP: *.ronus.pl 10.02.12, 07:31
        Dlaczego do polityki pchają się tacy ludzie, a uczciwi i prawi od niej stronią?
        • Gość: Karol Re: Kołodziej będzie siedział? IP: *.xdsl.centertel.pl 10.02.12, 10:02
          Tacy są właśnie pisowcy.
          Siedzą, narzekają na rząd, że wprowadza niepopularne reformy, wszem i wobec głoszą swoją religijność, a jedyne co robią, to są jeszcze większymi złodziejami, a jak Kaczyński niepopularny, to zaczynają udawać, że są bezpartyjni, ale tak nie jest, skoro Kołodziej jest etatowym członkiem zarządu u starosty z PIS Brezdenia.

Powymyślali jakieś niepotrzebne stanowiska dla swoich, kiedyś nie było takich stanowisk.
          Teraz Brezdeń który sam nic nie robi, tylko porozdzielał stołki między swoich.
          Kołodziej dostaje ok. 10 tys. miesięcznie jako etatowy członek zarządu, a starosta Brezdeń mówi, że nie ma pieniędzy na sprzęt szpitala, na nic nie ma pieniędzy, ale na pensję dla Kołodzieja jest i na podwyżki dla pracowników starostwa także, by siedzieli cicho i byli wdzięczni Brezdeniowi.
          • Gość: k.b.s. Re: Kołodziej będzie siedział? IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.12, 15:33
            Stołki dla swoich znajomych rozdzielają WSZYSCY, nie tylko Pis-owcy. Tak samo jak tworzy się niepotrzebne etaty, których pełno i w powiecie i w starostwie i w gminie. A omijanie prawa dla wygody, oszczędności, byle nie "na górze", to już u nas plaga. Książki można by pisać. PIS idealny nie jest, ale w tej chwili to kto inny rozdaje karty. Niestety, nie takie, jak trzeba.
            • Gość: Jan Re: Kołodziej będzie siedział? IP: *.ronus.pl 12.02.12, 18:52
              Niestety to co się teraz dzieje w powiecie to nigdy nie miało miejsca w żadnym poprzednim samorządzie. Nigdy nie były tak wysokie pensje dla politycznych. Zaciekłość i służalczość Brezdenia nie ma równych. Facetowi odbija. Przeszedł wszystkich. Pracowników dzieli na swoich i tych od macochy. Pani Stasia i Basia to na przykład prima sort itd.
          • tom.kolo Re: Kołodziej będzie siedział? 16.02.12, 09:01
            drogi karolu
            właśnie sprawdziłem swoje konto. zarabiam w starostwie 4800 zł. Mogłeś to łatwo sprawdzić ta informacja jest publiczną i jeśli się o nią wystąpi to się wie. Musisz też wiedzieć, że ze względu na moje doświadczenie w samorządzie (6 lat na kierowniczych stanowiskach) pełnię bez żadnego więcej wynagrodzenia funkcję naczelnika dwóch wydziałów, ponadto w wydziale który nadzoruję zniknęły etaty kierowników. To wszystko dało mój drogi starostwu zmniejszenie wynagrodzeń w tychże wydziałach. To też łatwo mogłeś sprawdzić. Jak czegoś nie wiesz to się poprostu zapytaj teraz masz mejla, jesteś zapieklony a nawet mnie nie znasz:)
            serdecznie pozdrawiam
            tomek kołodziej
            • stereo160 Re: Kołodziej będzie siedział? 16.02.12, 11:17
              tom.kolo napisał:

" ... właśnie sprawdziłem swoje konto. zarabiam w starostwie 4800 zł.
              tomek kołodziej"

to i tak o wiele za dużo biorąc pod uwagę co się dzieje wokół poniższej sprawy:

gazeta-olawa.pl/artykul-3657-szkolenia-na-gebe-.html
              • Gość: Karol Re: Kołodziej będzie siedział? IP: *.xdsl.centertel.pl 16.02.12, 14:56
                + pensja radnego i jako prezes Starorzecza Odry i za te szkolenia, jak tam ilu już Pan przeszkolił?

Chciałbym się zapisać na to szkolenie u pana, gdzie mam się zgłosić, jak pamiętam, w Pałacu Ślubów nic nie można się dowiedzieć.
                Proszę napisać.

• Gość: wyborca Re: Kołodziej będzie siedział? IP: *.ronus.pl 16.02.12, 18:42
              Panie Tomku, a ile wynosi ta pensja BRUTTO, bo w takich kwotach podaje sie zarpbki? A proszę jeszcze doliczyć 13-kę,14-kę (też brotto), premie roczną (brutto i zapomogi z działu socjalnego. Liczę na szybka odpowiexdź.
              • tom.kolo Re: Kołodziej będzie siedział? 16.02.12, 20:59
                6500 brutto 13 mi się należy 14 nie istnieje. Staroście zastępcy i członkom zarządu premie żadne nie przysługują także jest to pełne wynagrodzenie. Jeśli chodzi o szkolenia to biuro LGD nie prowadzi żadnych zapisów, robi to mateusz goliszek na miejscu w chwałowicach. Najbliższe szkolenia odbędą się w szkole im. Jana Kasprowicza w Jelczu Laskowicach dla wszystkich uczniów zaczynamy 24 lutego. po szkoleniu odbędzie się test, a najlepsi uczniowie w nagrodę będą mieć możliwość szkolenia dwudniowego z zakresu ekologii. Jeśli zoorganizuje pan grupę 30 osobową to znajdziemy termin na przeszkolenie ale dopieor w maju mamy duże obłożenie. nie szkolimy pojedynczych osób nie mamy na to środków. Musi Pan wiedzieć, że nie dostaliśmy na ten cel żadnych środków publicznych poza 10 tysiącami złotych, które wydaliśmy na przeszkolenie edukatorów, a szkolenia dla 4000 osób w większej części odbywają się na zasadzie wolontariatu, płacimy tylko za wydawanie podręczników, a pieniądze nie pochodzą od żadnego samorządu. O wszystkim mogę opowiedzieć zaręczam, że pytanie mnie jest lepszym sposobem dowiedzenia się prawdy niż czytanie kreowanej rzeczywistości na potrzeby zwiększenia poczytności. serdecznie zapraszam do obejrzenia szkoleń w szkołach. Może Pan wierzyć lub nie ale naprawdę ucieszę się jeśli Pan je zobaczy. W marcu na pewno odbędą się także duże szkolenia w WSB we Wrocławiu, Liceum Ogólnokształcącym nr I we Wrocławiu, rozmawiamy także ze szkołami oławskimi, jak ustalimy terminy z chęcią Pana poinformuję. w każdej szkole grupa najlepszych dzieci (decyduje wynik z testu) spędzi na wiosnę szkolenie w chwałowicach. Zapraszam serdecznie, jak Pan przyjdzie będzie pan mógł zdać rzetelną informację internautom, do zobaczenia na szkoleniach, serdecznie pozdrawiam tomek kołodziej
    • librys Re: Kołodziej będzie siedział? 12.02.12, 10:26
      Chodzi o naszego Kołodzieja z Jelcza-Laskowic? Dziwną ma karierę.
      • tom.kolo Re: Kołodziej będzie siedział? 17.02.12, 08:54
        Jeszcze trzy rzeczy muszę odkłamać.
        1. radny zatrudniony w starostwie (na stanowisku starosty, wicestarosty, członka zarządu) nie pobiera diety - z mocy ustawy
        2. funkcję prezesa w LGD pełnię społecznie za ZERO złotych.
        3. funkcję etatowego członka zarządu nie wymyśliła obecna koalicja, jako pierwszy pełnił ją członek Platformy w pierwszej kadencji
        łatwo tak kłamać i się nie podpisywać co?
        • poodzian Re: Kołodziej będzie siedział? 17.02.12, 10:48
          Gratuluję. Pan Kołodziej nie boi się konfrontacji i odpowiada na forum. Szkoda, że tylko on.
        • Gość: wyborca Re: Kołodziej będzie siedział? IP: *.ronus.pl 18.02.12, 16:28
          "...funkcję etatowego członka zarządu nie wymyśliła obecna koalicja..." - to proszę doprecyzowac kto to wymyślił jesli nie obecna koalicja? Kto jest autorem tej fuchy dla p. Tomasza Kolodzieja?
          "... jako pierwszy pełnił ją członek Platformy w pierwszej kadencji..." - a co historia sprzed 14 lat ma wspólnego z obecną sytuacją? To było dawno i nieprawda. Było a nie jest nie pisze sie w rejestr.Nawet przyslowia będące madrością narodu potwiedzają, żp. Kolodziej czepia się jak pijany płotu do jakiegoś bezsensownego uzasadnienia.
          Etat czlonka jest zbędny i niepotrzebny, pieniadzę za ten etat sa skandalicznie wysokie. W obliczu trudnego budżetu powiatu taka sytuacja jest skandalem. Etat ten jest wyłącznie etatem politycznym.
          • Gość: Karol Re: Kołodziej będzie siedział? IP: *.xdsl.centertel.pl 18.02.12, 17:26
            I nadal bedzie istniał taki etat dla Kołodzieja, bo ten to taki spinacz, który jest pomostem między Hołyńskim a Brezdeniem, Brezdeniem a Putyrą i Hołyńskim a Putyrą.
            Jeden człowiek i taki ważny, dla wszystkich z koalicji i dla każdego z osobna.
            Będą go bronić do końca.

Panie Kołodziej, ale ja nie chciałem, by organizować dla mnie jakiekolwiek szkolenia, ja się dostosuję, przyjadę, gdy będzie już ta 30 osobowa grupa, podajcie tylko datę, godzinę, miejsce, a ja na pewno przyjadę.
            • Gość: wyborca Re: Kołodziej będzie siedział? IP: *.ronus.pl 19.02.12, 19:08
              Panie Tomku, proszę jeszcze o uzupełnienie jakie korzysci fonansowe miał pan z Działu Socjalnego - dofinansowanie z okazji swiąt, dofinansowanie na wyjazdy i imprazy integracyjne, dofinansowanie do wczasów i inne. Pinie oczekuje na odpowiedź.
              • tom.kolo Re: Kołodziej będzie siedział? 20.02.12, 08:01
                łącznie z socjalnego prawie 200 zł w całym roku.
                co do szkolenia to zapraszam 24 lutego najbliższe godzina 9.45 szkoła ponadgimnazjalna na ul. Techników w jelczu-Laskowicach w świetlicy, pozdrawiam panie karolu
                • Gość: Karol Re: Kołodziej będzie siedział? IP: *.xdsl.centertel.pl 20.02.12, 10:14
                  To, że Pan odpowiada i nie boi się wypowiadać na internecie to już duży plus.

Jestem mile zaskoczony.
                  Miałem Pana za gbura.
                  Pozdrawiam.
                  • tom.kolo Re: Kołodziej będzie siedział? 21.02.12, 06:29
                    jakby ktoś chciał szczegółowych wyjaśnień na temat szkoleń czy czegokolwiek z chęcią przekażę wszystkie fakty a nawet dokumenty w ramach tego co pokazać można
                    mój mail tom.kolo@gazeta.pl
                    pozdrawiam wszystkich tomek kołodziej
                    • stereo160 Re: Kołodziej będzie siedział? 21.02.12, 11:54
                      jeśli zapytano by mnie, czy mamy do czynienia z obłudnikiem - moja odpowiedź byłaby twierdząca. Środowisko jelczańsko - laskowickie miało okazję przekonać się o tym w latach 2006-2010
    • Gość: mIKOLAJ KOLODZIEJ Re: Kołodziej będzie siedział? IP: *.man.poznan.pl 22.02.12, 18:10
      jA TEZ IDE DO PISU TO BEDZIE KOLEJNY KOLODZIEJ WEJDZ NA STRONE WWW.MIKOLAJKOLODZIEJ.CBA.PL
    • Gość: MIKOLAJ KOLODZIEJ Re: Kołodziej będzie siedział? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.12, 12:15
      KOLEJNA MOJA STRONA TO AKTUALNIENIE POPRZEDNIEJ WWW.OMNIE.MIKOLAJKOLODZIEJ.CBA.PL
    • Gość: Marta Re: Kołodziej będzie siedział? IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.12, 16:27
      Ostatnio nawet w gazecie była jedna strona związana z LGD.
      • Gość: Bogdan Re: Kołodziej będzie siedział? IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.12, 13:13
        Panie Tomku, czy planuje Pan kolejne szkolenia, a jeśli tak, to kiedy?
        • Gość: Synekura Re: Kołodziej będzie siedział? IP: *.ronus.pl 19.09.12, 10:36
          Czy ktoś wie czym się Pan Kołodziej teraz zajmuje? Dalej pracuje w starostwie? Podobno szykuje jakąś akcję w Jelczu.
          • Gość: Julian Re: Kołodziej będzie siedział? IP: *.ronus.pl 23.11.12, 07:20
            Pan Kołodziej doznał prawdopodobnie pomieszania zmysłów. Do takich wniosków można dojść czytając jego list otwarty do burmistrza, który zamieściła lokalna gazetka. Najwyraźniej chłopina pogubił się.
            • Gość: Marian Re: Kołodziej będzie siedział? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.12, 07:36
              Jak przeczytałem te brednie w gazecie to mi się wstyd za tego gościa zrobiło.
              Jak taki człowiek może zajmować tak wysokie stanowisko w Starostwie?
              Zamiast wyzwalać wartości patriotyczne to wprost przeciwnie sieje nienawiść i ksenofobie.

• Gość: Adonis Re: Kołodziej będzie siedział? IP: *.wroclaw.hypnet.pl 12.12.12, 20:56
                Kołodziej ma problem z pisaniem na forach, obrzucił błotem lokalnego posła a ten poszedł ze skargą na prokuraturę......
                • 1.karol7777 Re: Kołodziej będzie siedział? 13.12.12, 00:09
                  Było minęło sprawa zamknięta, po co drążycie.
                  Znalazł się obrońca z BBS, Marianek od tego ty tak lubisz posła co
                  • Gość: Tobi Re: Kołodziej będzie siedział? IP: *.xdsl.centertel.pl 22.01.13, 07:08
                    Coś nasz TomKolo przycichł na forach. Ciekawe dlaczego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka