Dodaj do ulubionych

Maanam na piaskach

29.06.02, 12:24

dzis wieczorem graja.
i tak sie zastanawiam czy to jest juz kompletne odciananie kuponow z ich strony
czy naprawde sa oni jeszcze w stanie zaoferowac cos nowego , ciekawego....
bo odkad istnieja w mej swiadomosci (polowa lat 80) i patrzac na nich
obecnie to jak dla mnie jest to juz tylko labedzi spiew....
Obserwuj wątek
    • hektorr Re: Maanam na piaskach 01.07.02, 10:37

i co byl ktos??
      jesli tak to jakie wrazenia?
      • Gość: knajder Re: Maanam na piaskach IP: *.promax.media.pl / 192.168.1.* 01.07.02, 10:49
        Koncertu nie było bo Maanam go sobie odwołał (w Gołuchowie byli). Bedzie w
        innym terminie.
        • Gość: aniolek Re: Maanam na piaskach IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 20:10
          Maanam go sobie nie odwołał, tylko zespół "zapomniał" zabrać ze sobą Kory, a
          Maanamu bez Kory nie wyobrażali sobie - z resztą słusznie - właściciele
          Piasków. Koncert (już z Korą) będzie w sierpniu.
          • Gość: ja Re: Maanam na piaskach IP: *.ostrow.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 22:14
            jakto zespół zapomniał Kory!? jakaś ściema mogli iść do lasu ta z drzewa byłaby
            pewnie lepsza bo świeża a nie odgrzewana,dla mnie Maanam to cały czas brzmi jak
            kapela podwórkowa a Kora o śpiewie nie ma pojęcia
    • Gość: fan (nie znawca) Re: Maanam na piaskach IP: *.tpnet.pl / *.kalisz.sdi.tpnet.pl 13.07.02, 17:08
      Co do muzyki Maanamu, to ostatnia płyta czyli "Hotel Nirwana" jest powrotem do
      muzyki dawniej granej przez ten zespół (tak twierdza nie tylko dziennikarze, ale
      i fani czy też znawcy muzyki). Ja też tak uważam. A Kora umie śpiewać, bo gdyby
      nie umiała to dawno by jej nie było na scenie. Nadal jest znana i lubiana, a kto
      dziś pamięta taką Maje Kraft, Alicje Bachlede-Curuś i inne gwiazdki sezonu. Chyba
      we wrzesniu ukazuje się nowa płyta solowa Kory i tam też będzie można stwierdzić
      jak sobie radzi w nieco innym repertuarze.
      • hektorr Re: Maanam na piaskach 15.07.02, 21:39

jednak drogi fanie...nie znawco..hehheee..zauwaz ze cala swoja popularnosc
        Maanam zawdziecza swojej dzialalnosci w latach 80...
        tak przyznam ze wtedy to byla sztandarowa ikona polskiej sceny rockowej...
        ale teraz ..czy umiesz wymienic jakis ich przeboj z ostatnich np. 2 plyt???
        bo ja niestety nie , a wcale to nie znaczy ze nie obserwuje sceny muzycznej
        tej polskiej...
        • Gość: fan (nie znawca) Re: Maanam na piaskach IP: *.tpnet.pl / *.kalisz.sdi.tpnet.pl 16.07.02, 16:36
          mówiąc szczerze jestem w stanie wymienić tytuły przebojów z ostatnich płyt,
          np. "Chińskie morze", "Wolno, wolno płyną łodzie" i "Piekło i niebo". I od razu
          dodam, że nie mam tej płyty w domu. A jej brak nie świadczy o tym , że to słaba
          płyta. Świadczy raczej o moim pustym portfelu :( Zarzucasz Maanamowi, że
          bazuje na popularności z lat 80. A czy to jedyny zespół, który bazuje na dawnej
          popularności!? A Perfect! A Oddział Zamknięty! A Budka Suflera! i tak można by
          wymieniać. Tak już jest ze sławą, że są dołki i wzloty, a przecież żaden zespół
          nie może się odcinać od swojej przeszłości. To byli oni, to była ich muzyka.
          Powiem więcej, to nadal są oni.
          • hektorr Re: Maanam na piaskach 17.07.02, 12:50

w najblizszy weekend na Piaskach zespol Perfect....czyli znowu bazowanie
            na slawie z przeszlosci???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka