Dodaj do ulubionych

kurier, czy ostrowska - co wolisz?

IP: *.zapis.net.pl 03.09.02, 00:23
Co się wam podoba, a co nie , w obu gazetach?
Obserwuj wątek
    • Gość: o'livka Re: kurier, czy ostrowska - co wolisz? IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 03.09.02, 15:24
      szczerze mówiąc, obie gazety nie są najwyższych lotów, powiewa z nich nudą i
      brakiem profesjonalizmu, po prostu nie bardzo chce się to czytać
    • Gość: piotr Re: kurier, czy ostrowska - co wolisz? IP: *.zapis.net.pl 03.09.02, 19:27
      To może O'Livka sama spróbujesz coś napisać, może drzemie w tobie jakiś
      nieodkryty talent? Według mnie w Kurierze jest więcej tematów lokalnych.
      Śmieszne jest, jak gazeta z Ostrowa daje jakieś odkurzone, sprzed kilku dni,
      informacje ze świata. Poza tym Kurier pisze ostrzej, a Ostrowska, choć nie
      jest już prezydencką tubą - jak to jeszcze nie dawno było - jest zbyt daleko
      swoich czytelników.
    • Gość: ankieter hihihihihihihihiiiiiiii..................... IP: *.org 03.09.02, 22:37
      Jarku, sondujesz? hihihi... bezpłatne badania, tak?
      noooo... fachowcy od badań prasowych kosztują, no nie?
    • Gość: piotr Re: kurier, czy ostrowska - co wolisz? IP: *.zapis.net.pl 04.09.02, 21:07
      Sorry, my dear Sherlock. My name is Peter.
    • Gość: kawa Re: kurier, czy ostrowska - co wolisz? IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 05.09.02, 09:45
      dla mnie Kurier to delitatnie mówiąc byle co -zbyt dużo taniej sensacji a za
      mało profesjonalizmu;Ostrowska jest bez własnego oblicza ,posądzanie o to ,że
      była czy jest tubą prezydencką to bzdura ,w naszym mieście media są oparte o
      amatorów z których większość odwala niskich lotów amatorszczyznę np. wywiady ze
      sportowcami zagranicznymi są tak przetłumaczone ,że można odnieść wrażenie ,że
      obcokrajowiec to mieszkaniec naszego miasta bo używa lokalnych porównań czy
      gwary.Najgorzej jest w Telewizji Kablowej gdzie prezenterki nie potrafią
      wysławiać się z właściwych akcentem polskim ,są źle ubrane ,włosy niedomyte czy
      rozwirzchone ,pokazywane są tak ,że nie mieszczą się w kadrze albo widać
      jak "machają" w centrum obrazu nogą obutą w trep na grubej podeszwie-można dużo
      napisać o tej totalnej amatorszczyźnie uprawianej przy wykorzystaniu pieniędzy
      lokalnych abonentów tylko czy do nich to dotrze czy oni chcą się rozwijać ? do
      tego trzeba oprócz wiedzy mieć iskrę a taj nie widać -pozdrawiam forumowiczów
      • hektorr Re: kurier, czy ostrowska - co wolisz? 06.09.02, 11:37

bravo kawa.
        poruszylas temat ktory za mna chodzi juz przez dluzszy czas.
        nasza ostrowska telewizja kablowa...
        jak dla mnie to obraz nedzy i rozpaczy....
        czasami mam wrazenie ze pracuje tam doslownie garstaka osob....ze mozna by
        bylo zliczyc ich na palcach jednej reki.....
        czy nie odnosicie wrazenia ,ze mimo mijajacego czasu...lat, kablowka doslownie
        stoi w miejscu , te same obskurne studio , kompletny brak nowych pomyslow
        na poszerzenie atrakcyjnosci programów...
        no i te powtorki , ktore dobijaja czlowieka...np. dyskusja w sprawie
        dyr. Morissona leciala juz chyba 5 razy...
        oczywiscie powiecie ,ze mozna tego nie ogladac.....dobrze ale jesli place
        comiesieczny abonament to przynajmniej wymagam by cos dzialo sie w tym kierunku
        a nie tylko kasa szla na pensyjki dla pracownikow....
        • Gość: Kuba Re: kurier, ostrowska, otk - co wolisz? IP: *.pl 07.09.02, 23:27
          Tak, Hektorr do otk!!!
    • Gość: ali Re: kurier, czy ostrowska - co wolisz? IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 08.09.02, 19:56
      ...gdzie dwóch się bije, tam trzeci... ja tam stawiam na "Panorame Ostrowską",
      bo "GO" i "Kurier" walczą między sobą, na czym traci ich zawartość - czyli
      traci czytelnik. Lubie młode spojrzenie na rzeczywistość i to daje
      mi "Panorama". a reszta to syf...
      • Gość: muza Re: kurier, czy ostrowska - co wolisz? IP: *.zapis.net.pl 08.09.02, 20:31
        Wcale nie wydaje mmi się, by na bójce między Kurierem a GO zyskała "Panorama
        ostrowska". Wprawdzie prawie wszystkie teksty pisze do niej syn radnego z SLD
        p. Kubicki, ale nie jeszcze nie jest obiektywizm. Drugą część gazety tworzy
        Janusz Stefański i to tyle. Jeśli to jest młoda krew i pełen obiektywizm - to
        ja jestem Holmes. Wolę "Kurier", bo Jarek W. nie boi się komentować
        rzeczywistości. A poziom gazety trochę musi być dopasowany do poziomu
        czytelników. Nie ma się co łudzić. Czytam wypowiedzi uczestników forum i tak
        się zastanawiam, większośc żali się, że nie ma co robić w weekend w Ostrowie,
        że nuda, że o pracę trudno, że gazety do d... itd. To może zamiast wypisywac
        się na forum i to bez wierszówki, upisać ciekawy materiał, który zainteresował
        by "miliony" i zanieść lub wysłać pcoztą elektroniczną do redakcji.
        Podwyższenie poziomu gwarantowane. A poza tym na rynku jest dużo więcej gazet
        lokalnych, jest dodatek do Głosu Wielkopolskiego i jest Gazeta Poznańska. To
        tak dla uściślenia.
        • Gość: bam bam Re: kurier, czy ostrowska - co wolisz? IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 08.09.02, 21:45
          Gość portalu: muza napisał(a):

Wolę "Kurier", bo Jarek W. nie boi się komentować
          > rzeczywistości.

ode mnie: do "Panoramy", ale i do "Kuriera", pisze jeszcze taka blondynka -
          Karolina Krawczyk.
          poza tym znam i ją, i Jarka Wardawego. słyszałem o sytuacji, w której można
          było ujawnić w czerwcu materiał o zakupie samochodów dla szefów Fabryki Wagon w
          chwili, gdy nie wypłaciło się pracownikom pensji, bo niby ZUSowi trzeba było
          zapłacić. ten ODWAŻNY dziennikarz mając informacje, bał się je opublikować.
          Akurat dla "Kuriera" szukanie sensacji, to raczej nie byłoby obniżanie poziomu
          gazety, tylko zwiększanie nakładu.
        • hektorr Re: kurier, czy ostrowska - co wolisz? 09.09.02, 11:39

muza z tymi dodatkami to chyba nie bardzo Ci wyszlo.....
          wyobraz sobie ze co chwile bedzie wpadal do rekacji g. poznanskiej jakis klient
          i mowil ze chce cos napisac , albo juz ma i uwaza ,ze to jest wspaniale....
          nie te czaSY....
          a poza tym zobacz jaka jest specyfika tych dodatkow..typowe suche informacje
          z regionu...na wzor dziennika policyjnego...i gdzie tu miejsce na
          ambitny reportaz czy artykul????
    • Gość: kawa Re: kurier, czy ostrowska - co wolisz? IP: *.ostrow.sdi.tpnet.pl 08.09.02, 22:20
      a to ciekawe nigdy nie wpadłam na pomysł zestawienia Pana W z Kuriera ze słowem
      obiektywizm ,to baaaaardzo egzotyczne zestawienie ,niestety Pan W zamieszcza w
      swojej gazetce to co sam uzna za słuszne a nie to co obiktywnie ujete ,poza tym
      wiem dlaczego od 2 lat nie czytam Kuriera -po prostu to nie mój poziom ,skąd
      wiem co drukują ? ano czasem jakis artykuł skandalizujący na ladzie w sklepie
      (tam gdzie wykładają gazety )przeczytam i wystarczy,zajrzyjcie na stronę
      internetową -teksty sprzed kilku tygodni i to ma być gazeta ,jtóra dba o
      czytelnika?;Panorama Ostrowska to rzeczywiście nieco inna gazeta ,nie wiem
      dlaczego młody Kubicki nie pasuje a w Kurierze pasował?,Jego teksty o kulturze
      można czytać a mnie choć nie jestem"z lewa" nie przeszkadza rodowód Jego ojca,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka