Dodaj do ulubionych

Swarzedzka kablowka

IP: *.au.poznan.pl 12.11.01, 09:52
Kto finansuje tak beznadziejne g...o jakim jest swarzedzka telewizja kablowa? Program jest nudny, prowadzony
przez, delikatnie mowiac amatorow, lektorzy nie potrafia mowic i czytac, poza tym ukazuje sie jeden
dwugodzinny program na tydzien. I na co tu patrzec? Na plansze reklamowe? Sa chyba ciekawsze niz caly
program kablowki. Nawiasem mowiac w reklamowych planszach sa bledy ortograficzne i stylistyczne.
Obserwuj wątek
    • Gość: Luc Re: Swarzedzka kablowka IP: *.icpnet.pl 22.11.01, 16:31
      Gość portalu: PiotrB napisał(a):

> Kto finansuje tak beznadziejne g...o jakim jest swarzedzka telewizja kablowa? P
      > rogram jest nudny, prowadzony
      > przez, delikatnie mowiac amatorow, lektorzy nie potrafia mowic i czytac, poza t
      > ym ukazuje sie jeden
      > dwugodzinny program na tydzien. I na co tu patrzec? Na plansze reklamowe? Sa ch
      > yba ciekawsze niz caly
      > program kablowki. Nawiasem mowiac w reklamowych planszach sa bledy ortograficzn
      > e i stylistyczne.

heh. Finansuja to wszyscy, ktorzy placa za kablowke abonament (nawet ten
      najtanszy), a takze maja niezle zyski z plansz reklamowych. Syf to jest - szczera
      prawda. Najgorsze jest to, ze w ciagu kilku lat poziom stoi niemal na tym samym
      poziomie. Sam poziom redaktoruw (literowka zamierzona) jest ublizajacy telewizji
      (czasem swirniety red. naczelny cos madrego powie, ale reszta to kompletne dno).

Jednym slowem - az wstyd to ogladac, a co dopiero pokazywac znajomym z Poznania.
      I te newsy 'na zywo' - gosc wiekszosc czasu sie dlawi i dostaje czkawki, zanim
      cos powie. Trzeba cos wiedziec o miescie, a nie wymyslac ciagle inne bajeczki.

Bledy ortograficzne takze zauwazylem. Ach... juz zal o tym pisac. By sie w koncu
      przylozyli do roboty.

/lucek

• Gość: w02 Re: Swarzedzka kablowka IP: *.icpnet.pl 11.01.02, 11:01
        Swarzędzka kablówka nie jest finansowana z abonamentu. Abonament trafia do
        firmy CityNet z Poznania, która jest operatorem kablówki. Swarzędzki kanał jest
        finansowany przez Spółdzielnię Mieszkaniową (tzn. przez wszystkich, którzy
        płacą czynsz). Zrozumiałe jest więc, jaki poziom prezentują występujące tam
        osoby. Zastanówcie się również dlaczego "redaktorzy" kablówki pieją peany na
        cześć prezesów spółdzielni oraz firm z nimi powiązanych. Z tego samego powodu
        kablówka nie jest za bardzo przychylna burmistrzowi oraz osobom z nim związanym.
        O swarzędzkiej kablówce i nie tylko można było niedawno poczytać sobie w
        Wyborczej w artykule o pewnym prezesie spółdzielni.
        • Gość: PiotrB Re: Swarzedzka kablowka IP: *.au.poznan.pl 15.01.02, 13:42
          Gość portalu: w02 napisał(a):

> Swarzędzka kablówka nie jest finansowana z abonamentu. Abonament trafia do
          > firmy CityNet z Poznania, która jest operatorem kablówki. Swarzędzki kanał jest
          >
          > finansowany przez Spółdzielnię Mieszkaniową (tzn. przez wszystkich, którzy
          > płacą czynsz). Zrozumiałe jest więc, jaki poziom prezentują występujące tam
          > osoby. Zastanówcie się również dlaczego "redaktorzy" kablówki pieją peany na
          > cześć prezesów spółdzielni oraz firm z nimi powiązanych. Z tego samego powodu
          > kablówka nie jest za bardzo przychylna burmistrzowi oraz osobom z nim związanym
          > .
          > O swarzędzkiej kablówce i nie tylko można było niedawno poczytać sobie w
          > Wyborczej w artykule o pewnym prezesie spółdzielni.

Nie znam tego tekstu. Czy mozesz dac jego (internetowy) adres? Albo chociaz tytul?
          • Gość: w02 Re: Swarzedzka kablowka IP: *.icpnet.pl 18.01.02, 00:13
            Niestety tekstu "Wieczny prezes" nie można już naleźć w sieci. Trzeba poszukać
            w jakiejś bibliotece. Artykuł ukazał się w ostatnim tygodniu 2001 roku w
            piątkowym dodatku "Pyrania" do Wyborczej Poznań.
      • Gość: kraju Re: Swarzedzka kablowka IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 00:16
        > Najgorsze jest to, ze w ciagu kilku lat poziom stoi niemal na tym samym
        > poziomie.
        NIE! oni się staczają, kiedyś przynajmnie były relacje z mistrzostw sześcio latków
        w noge i raz puscili amatorskie filmy z jakiegoś konkursu (coprawda denne ale
        lepsze to niż plansze reklamowe)
      • Gość: marek Re: Swarzedzka kablowka IP: *.swarzedz.sdi.tpnet.pl 17.07.02, 22:37
        Ja mam takie szczęście, że mieszkam na takim zad... typu Nowa Wieś że nie mam
        dostępu do telewizji kablowej z czego bardzo sie ciesze.
        • Gość: PiotrB Re: Swarzedzka kablowka IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.02, 21:35
          Gość portalu: marek napisał(a):

> Ja mam takie szczęście, że mieszkam na takim zad... typu Nowa Wieś że nie mam
          > dostępu do telewizji kablowej z czego bardzo sie ciesze.

Pozazdroscić!
    • Gość: Izis Re: Swarzedzka kablowka IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.01, 17:50
      100% racji. Nic dodać, nic ująć. Kto za to płaci? Odbiorcy kablówki!!!
      • Gość: PiotrB Re: Swarzedzka kablowka IP: *.au.poznan.pl 28.11.01, 10:22
        Ja nie chce odbierac tego programu!!!! Chce miec cala reszte i za to place, ale tego g...a nie chce oplacac i
        ogladac.
    • Gość: rew Re: Swarzedzka kablowka IP: *.CNet.Gawex.PL 29.03.03, 23:37
      mnie juz dawno odcieli, odcieli wszystkie kanały (nawet te w pakiecie
      socjalnym, który jest ponoć darmowy). dobrze, że nie przywiązuję zbyt dużej
      wagi dla tv. telewizor w piwnicy i jeden klunkier mniej w chacie :)
    • Gość: rew Re: Swarzedzka kablowka IP: *.CNet.Gawex.PL 29.03.03, 23:40
      w moim rodzinnym mieście jest kablówka, miasto małe, ale to co oferuje
      tutejsza kablówka, to niejedna metropolitalna kablówka mogła by pozazdrościć,
      wystarczy zajrzeć na www.gawex.pl/
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka