Dodaj do ulubionych

Muzeum anestezjologii

26.07.06, 18:25
Orientuje się ktoś gdzie jest to muzeum i czy jeszcze istnieje?Znalazłam na necie że jest na Wrocławskiej 28.Byłam tam ale ani śladu muzeum!?
Obserwuj wątek
    • kumlok Re: Muzeum anestezjologii 26.07.06, 22:25
      wiesz ...jest taki szpital chyba ma Limanowskiego 20/22 to jest dopiero muzeum
      tam nawet eksponaty chodzą ...
      • siorka80 Re: Muzeum anestezjologii 26.07.06, 22:39
        Co do muzeum to slyszalam cos o ratuszu ale nie chce rozsiewac plotek.Co do
        szpitala na Limanowskiego to ostatnimi czasy zachodzą ogromne zmiany pod
        względem jesgo wyglądu zewnętrznego a co do eksponatow to faktycznie pewne
        eksponaty bym wymienila ale nie wszystkie bo inaczej nie miał by kto nas leczyc!!!!
    • gawsohn Re: Muzeum anestezjologii 27.07.06, 07:52
      www.anestezjologia.org.pl/muzeum_otwarcie.htm
      • tusiaczus Re: Muzeum anestezjologii 27.07.06, 12:22
        Też znalazłam tą stronę ,ale czy ktoś już tam był? W którym miejscu to jest,tam są same przychodnie,medycyna pracy itp.
    • kameralis Re: Muzeum anestezjologii 17.08.06, 09:00
      W sąsiedniej przychodni mi powiedziano (jak się raz kiedyś wybrałem), że tam
      rzadko ktoś bywa (w budynku nie ma tabliczki muzeum), chyba tylko w jakichś
      ściśle określonych porach.
      Natomiast tygodnie temu pojawiła się w poznańskiej GW informacja jakoby Poznań
      zamierzał przejąć wystarane przez ostrowian Muzeum. Niewykluczone, że tak się
      już stało.
      Otwarto tymczasem kolejną placówkę. W Nowych Koszarach przy ul. Kościuszki
      działa od niedawna Muzeum Garnizonu Ostrowskiego (dyrektor apeluje o wsparcie
      eksponatowe).
      Nie wiecie może też jak wygląda sytuacja z muzeum w d. konwikcie arcybiskupim
      przy ul. Ledóchowskiego? Tabliczka wisi od dłuższego czasu, ale czy jest już
      otwarte? Czym się zajmuje?

Pozdrawiam
      • o00 Re: Muzeum anestezjologii 17.08.06, 13:59
        kameralis napisał: "Natomiast tygodnie temu pojawiła się w poznańskiej GW
        informacja jakoby Poznań zamierzał przejąć wystarane przez ostrowian Muzeum.
        Niewykluczone, że tak się już stało."

Powinniście podziękować Poznaniowi, że czynnie przyczynia się do wzmacniania
        Ostrowa. Przecież silny Poznań, to silny region, prawda?

Pozdry
        • kameralis Re: Muzeum anestezjologii 17.08.06, 14:30
          1.Bycie przeciw zmianie województwa nie oznacza automatycznie, że ktoś jest
          bezwzględnie zachwycony sytuacją w obecnym. Idąc dalej - złe relacje między
          metropolią i innymi ośrodkami niekoniecznie muszą prowadzić do mnożenia
          województw. Można też powalczyć o zmianę relacji w istniejącym tworze.
          Tymbardziej, że istnieje wysokie prawdopodobieństwo, że w nowym tworze
          (obojętnie czy to będzie środkowopomorskie, środkowopolskie) relacje będą
          również niezdrowe.
          2.Jeżeli chcesz sobie dalej dyskutować na ten temat to proponuję przejść na
          inny wątek. Tu rozmawiamy o ostrowskich muzeach, ale to jak widzę, niewiele Cię
          interesuje.

Pozdrowienia niepółautomatyczne.
          • o00 Re: Muzeum anestezjologii 17.08.06, 16:24
            Kameralisie - tu jest wątek o (nieistniejącym) muzeum, jak rozumiem. I wszystko
            gra. No chyba, że nie gra? Bo jak powiedziałem jedno słowo: "region", to ty już
            siedemdziesiąt słów na ten temat (dokładnie 69, ale "tymbardziej" to dwa słowa).

Pozdry
            • kameralis Re: Muzeum anestezjologii 18.08.06, 08:51
              1.Dobrze, rozpędziłem się.
              2.Otóż nie gra, bo muzeum było pretekstem do urządzenia przez Ciebie wycieczki
              w "inne" rejony.
              3.Postaram się nie być gołosłownym i nie odpowiem na żaden post jeżeli nie
              będzie miał czytelnego związku z muzealnym tematem wątku. Koniec, kropka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka