30.tka 29.01.05, 10:19 Co to znaczy i jak to zwalczyc? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzonka Re: pleśń na ziemi w doniczce 05.02.05, 20:53 Właśnie co zrobić? Ja zrobiłam jakąś mieszaninę piorunująca, cos grzybobojczego i raz na jakiś czas jestem zmuszona podlewać 2 z moich kwiatuszków. Na początku myślałam że to woda, ale skoro inne nie maja?? Pojawia sie i nie chce odejść. A ja nie chce ich ciagle karmic jakas wredna chemia. Odpowiedz Link
elrza Re: pleśń na ziemi w doniczce 18.02.05, 19:54 Witam, jestem tu po raz pierwszy i to właśnie z tego powodu. Nie mogę zlikwidować tej pleśni naawet pałeczkami grzybobójczymi :(((( Pomocy Odpowiedz Link
ayran2 Re: pleśń na ziemi w doniczce 18.02.05, 22:00 wyciągnąc kwiatka doniczkę umyć plynem do naczyń i wyparzyć wrzątkiem wymienić ziemię można też fusy z kawy rozrobic z zimną wodą i tym podlać kwiatka pożniej po ok 2 dniach zebrać fusy z doniczki. Odpowiedz Link
jasika Re: pleśń na ziemi w doniczce 01.03.05, 12:54 Borykam się również od jakiegoś czasu z tym problemem.Szukałam odpowiedi na fachowych stronach netu i niczego nie znalazłam.Wczoraj trafiłam na tą stronę,może tu znajdziecie odpowiedź.Mam na myśli ostatni punkt"Najczęściej popełniane błędy",w moim przypadku podlewałam wodą w której moczyły sie skorupki jaj(tak gdzieś wyczytałam),okazuje się,że to błąd muszę to przetestować. polki.pl/wiadomosc.html?wid=303743&kat=1663&katn=Ro%B6liny&widn=Piel%EAgnowanie+ro%B6lin+przez+ca%B3y+rok Odpowiedz Link
bozana Re: pleśń na ziemi w doniczce 06.03.05, 11:50 Też mam ten problem. Nie podlewałam wodą ze skorupek, nie mam gazu w domu bo go wywaliłam na korzyść płyty ceramicznej, a pleśń jest. Mieszkanie wietrzę. Odpowiedz Link